základní skupiny - skupina C
29.09.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Manchester United v závěru vykradl Mestallu a má tři body

Fotbalisté Manchesteru United si připsali do tabulky své skupiny velmi cenné tři body a vykročili tou správnou nohou za postupem. Stejně jako před dvěma týdny na Old Trafford, i na španělské půdě viděli diváci spíše defenzivní opatrnou hru. Vše směřovalo k bezbrankové remíze, avšak pět minut před koncem zasadil rozhodující úder střídající Javier Hernandez. Manchester je tak společně s Rangers v čele skupiny C.

V prvním poločase se diváci příliš krásnými akcemi kochat nemohli, v tom druhém se oba mančafty výrazně zlepšily. První střelu na branku vyslal bulharský kanonýr Reds Dimitar Berbatov, tyčku však o malý kousek minul. Na druhé straně zahrozil po čtvrthodině hry nejprve Pablo Hernandez, hned na to promarnil Solgado největší šanci úvodní půle. Po laxní rozehrávce Ferdinanda centroval do vápna Mata, gólman Edwin van der Sar balón jen podskočil a na Hernandeze zívala prázdná klec. Jenže zamířil příliš vysoko.

To však bylo z první půle opravdu všechno. V té druhé v úvodní desetiminutovce oba výběry předváděly stejný výkon, vyslaly nespočet centrů do vápna, jenže do zakončení se nikdo nemohl propracovat. Teprve v 56. minutě dostal balón na levou stranu Berbatov, obešel jednoho protihráče a ocitl se sám před brankářem Cesarem Sanchezem. Avšak nalezl pouze jeho nohy, stav se proto neměnil. Od této chvíle měli domácí k vítězné brance přeci jen blíže.

Po hodině hry se dostal ke střele Soldado po chybě Rafaela, avšak z obtížné pozice branku minul. Nejvíce se diváci mohli bavit v závěrečné čtvrthodině. Nejprve po Miguelově pasu nebezpečně hlavičkoval Soldado, branku Manchesteru ale netrefil o velký kus. O něco později zakončil brilantní sólo střídající domácí player Miguel Fernandez ranou z pětadvaceti metrů, fantastický zákrok ovšem předvedl Edwin van der Sar a balón odvrátil na rohový kop.

Jenže tlak Valencie opadl a posledních deset minut patřilo hostům. Nejprve se na hranici vápna uvolnil Nani, jenže se dostal do velkého úhlu a zamířil pouze do náruče Sancheze. Hned na to po přízemním pasu skrz vápno trefil ve skluzu tyč střídající Javier Hernandez. Nová vycházející hvězda se však dočkala ani ne o dvě minuty později. Přihrávku na hranici pokutového území dostal další střídající hráč Macheda, který kolmou nahrávkou vyzval ke skórování právě Hernandeze a ten přesnou ranou k tyči zajistil svému týmu důležité tři body.

V samém závěru se ještě pokusil vyrovnat Pablo Hernandez, bohužel pro něj zamířil jen do náruče Edwina van der Sara a stav se tak nezměnil. V příštím kole přivítá španělská Valencie v důležité bitvě skotské Rangers, Manchester se pokusí potvrdit roli favorita v domácím prostředí proti tureckému Bursasporu.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (573)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele