Komentáře a souhrny

Egypt jde za třetím triumfem v řadě. Do finále jasně přešel přes Alžírsko

Alžírsko dnes Egypt porazilo jen v červených kartách, celkově nasbíralo tři. Gólově se ale v semifinále mistrovství Afriky prosazoval pouze Egypt. Nejprve se z penalty trefil Hosny Abd Rabo, následovaly tři branky ve druhém dějství - od Zidana, Shafyho a Geda. Vítězové tak mohou pomýšlet na třetí zlato v řadě, ve finále vyzvou Ghanu.

Ghana se štěstím porazila Nigérii a je prvním finalistou

Nigérie by na to měla být již zvyklá. Do finále afrického mistrovství se totiž opět neprobojuje. Počtvrté během posledních pěti turnajů skončila v semifinále, těsně před branami vysněného posledního zápasu. Dnes pohřbil její naděje ghanský útočník Asamoah Gyan.

Anglická Premier League - souhrn 23. kola

Chelsea si doma bez problémů poradila s Birminghamem a opět vede ligu. Doma uspěl také Everton, který porazil Sunderland, a Blackburn, jenž zvítězil nad Wiganem. Arsenal ztratil dva body na Aston Ville. Liverpool si včera připsal další bodovou ztrátu, tentokrát bez branek remizoval ve Wolverhamptonu. Tottenham porazil Fulham, uspěl také Bolton proti Burnley.

Skotská Premier League - souhrn 22. kola

Rangers pokračují v cestě za titulem, dnes nezaváhali na půdě St. Mirrenu. Naopak překvapivě prohrál doma Celtic, jenž nestačil na Hibernian. Přestřelka v Dundee skončila nerozhodně, vítěze neměl ani zápas ve Falkirku.

Nigérii spasil proti Zambii až brankář Enyeama

Až pátý pokutový kop, ke kterému se postavil brankář Enyeama rozhodl o čtvrtém semifinalistovi Afrického poháru národů. Repríza finále z roku 1994 se však vůbec nevyvedla a oko diváka se sotva drželo ve střehu. Proti obdobnému výkonu Nigérie by neměla mít Ghana větší potíže.

Egypt pokračuje ve velké jízdě, vyřadil Kamerun

Sen o zisku třetího zlata v řadě v případě Egyptu stále žije. V dnešním čtvrtfinále s Kamerunem totiž Faraoni zvítězili po prodloužení 3:1 a jsou opět o krok blíže celkovému triumfu.

Sloni na mistrovství končí, Alžířanům nestačili v prodloužení

Po dvaceti letech se Alžírsko dostalo do semifinále Afrického poháru národů. Střídající Hameur Bouazza teprve tři minuty po prodloužení rozhodl o výhře 3:2 nad favoritem z Pobřeží Slonoviny. Sloni přitom byli postupu hodně blízko, Keita totiž v 89. minutě poslal svůj tým do vedení 2:1. Ve druhé minutě nastavení ale dokázal srovnat Alžířan Bougherra.

Primera Division - souhrn 19. kola

Real Madrid doma fanoušky nezklamal a po dvou brankách Ronalda zvítězil nad Malagou. Na Barcelonu, která včera jasně zvítězila ve Valladolidu, ztrácí pět bodů. Valencia v Tenerife uhrála jen bod, přesto je třetí před Mallorkou, jež remízovala v Espanyolu. Venku braly všechny body Santender a Osasuna, Villarreal doma přestřílel Zaragozu.

Serie A - souhrn 21. kola

Dlouho očekávané milánské derby se podařilo lépe Interu, který ač dohrával v devíti, zvítězil 2:0. Juventus v důležitém utkání s AS Řím nakonec svému soupeři podlehl a znovu ztratil. Giallorossi naopak drží třetí místo před Neapolí, která nezaváhala v Livornu. Palermo porazilo Fiorentinu vysoko 3:0.

Bundesliga - souhrn 19. kola

Dortmund si doma poradil s Hamburgem a předskočil jej v tabulce. Bayern uspěl ve šlágru kola v Brémách, přesto je až druhý, jelikož Leverkusen si bez problémů poradil v Hoffenheimu. Köln překvapivě vyplenil Wolfsburg, v Bochumi naopak ztratilo Schalke i přes dvougólový náskok...

Angola se s turnajem loučí, stopku jí vystavila Ghana

Před začátkem prvního čtvrtfinále hrálo všechno proti Ghaně, ta se však dokázala přeci jenom do semifinále prokousat. Největší hvězdy zůstaly na marodce, Muntari k tomu nemohl nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu. Ghana ale využila svou jedinou velkou možnost a k tomu měla štěstí, že domácí útočník Manucho selhal ve třech vyložených šancích. Hrdinou utkání se stal společně se střelcem branky Asamoahem Gyanem gólman Richard Kingson.

Skotská Premier League - souhrn 21. kola

Dundee United si veze tři body z Falkirku. Rangers v poslední minutě zachránili proti Hearts alespoň bod. Jejich náskok snížil Celtic, který jasně zvíétězil v St. Johnstone. Hibernian rozstřílel Hamilton, Aberdeen porazil Kilmarnock. V "poobědním" utkání Motherwell doma o dvě branky zdolal St. Mirren.

Eredivisie - souhrn 19. kola

Ajax porazil Alkmaar a živí teoretickou naději na titul. První je PSV Eindhoven, které nemělo problémy s Nijmegenem a odskočilo Twente, to v neděli získalo jenom bod...

Zambie porazila Gabon a vzala mu postup

Gabon nezvládl utkání se Zambií a po prohře 1:2 se s Africkým pohárem národů loučí. Tři body katapultovaly Zambii na konečné první místo tabulky. Ve čtvrtfinále, které je v plánu v úterý, narazí Zambie na Nigérii.

Kamerun dvakrát dotáhl náskok Tuniska a postupuje

Kamerunští fotbalisté si zarezervovali místo ve čtvrtfinále Afrického poháru národů díky remíze 2:2 s Tuniskem. V průběhu utkání sice dvakrát prohrávali, ale pokaždé se na soupeře dokázali dotáhnout.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele