Komentáře a souhrny

Pobřeží slonoviny postupuje, Ghana musí po prohře ještě bojovat

Jeden z nejočekávanějších zápasů základních skupina na Africkém poháru národů skončil lépe pro Pobřeží slonoviny, které přehrálo Ghanu 3:1. Přitom většinu druhého poločasu hrálo o deseti. Góly stříleli Gervinho, Tiene a Drogba a zajistili tak Slonům první výhru na šampionátu. Za Ghanu v závěru snižoval z penalty Gyan Asamoah.

Angola je po výhře nad Malawi blízko postupu

Hostitelé afrického mistrovství jsou blízko postupu do vyřazovacích bojů. Angola totiž porazila 2:0 Malawi a ve třetím utkání skupiny proti Alžírsku ji k jistotě stačí remíza. O branky se postarali Manucho s Flaviem, který se osamostatnil na čele tabulky střelců turnaje.

Alžírsko má první body. Nudu s Mali rozhodl jediný gól

Nudný zápas. Jinak se devadesátiminutovka v Luandě shrnout nedá. Ani jedno mužstvo nebylo příliš konstruktivní směrem vpřed, na výhru pak stačila pouze jedna branka. Tu, vzhledem k průběhu zápasu pochopitelně, vstřelil obránce Alžírska Rafik Halliche.

Tunisko je dalším favoritem, kdo při svém debutu zaváhal

Stejně jako mnoho dalších favoritů letošního ročníku Afrického poháru národů, také Tunisané se při svém debutu na turnaji dlouho hledali. A vlastně za celých devadesát minut ani nenašli. Nakonec tedy mohou být rádi, že z premiérového představení vyvázli alespoň s tím jedním bodem za remízu 1:1. Třeba jejich kamerunští kolegové ze skupiny takové štěstí neměli.

Gabon senzačně porazil favorizovaný Kamerun

Ačkoliv šel Gabon v poslední době výkonnostně hodně nahoru, na Kamerun mít v žádném případě neměl. Jenže povedla se mu jedna hezká akce a pak je mezi třemi tyčemi snad držel bůh. Tedy přesněji, gólman Didier Ovono, na kterém si vylámali zuby i hráči typu Eto'a, Geremiho či Emany.

Benin vedl o dvě branky, ale hrubky gólmana zařídily remízu

Další z remíz, která celkem překvapila celou Afriku. Ne sice tolik, jako v předchozích případech, ovšem favoritem na vítězství byl určitě Benin. Ten nad trpaslíkem z Mosambiku dokonce vedl po 20. minutách hry už 2:0, jenže po dvou velkých hrubkách gólmana Yoanna Djidonoua, který se až příliš často vzdaloval od své branky, získal pouze bod a jeho postup do další fáze se značně zkomplikoval.

Obhajující Egypt si na úvod poradil s Nigérií

Obhájce minulého titulu Afrického poháru národů Egypt vstoupil do turnaje tou správnou nohou. Zřejmě papírově nejsilnější celek skupiny Nigérii zdolal 3:1, ačkoli po dvanácti minutách po trefě Ogbukeho prohrával 0:1. Vyrovnat ovšem dokázal Moteabem a výhru nakonec zařídili Hassan a tři minuty před koncem Gedo.

Anglická Premier League - souhrn 21. kola

Program 21. kola anglické Premier League značně narušil sníh, a proto se odehrála pouze tři utkání. Manchester City v pondělí porazil Blackburn 4:1, hattrickem se blýskl Tevez. Arsenal remizoval s Evertonem, když za domácí vyrovnával až v nastavení Tomáš Rosický. Body se dělily i v Birminghamu, kde možnost dostat se do čela nevyužil Manchester United...

Další překvapení, Pobřeží slonoviny ztratilo s Burkinou Faso

Fotbalisté Pobřeží slovnoviny nedokázali ve svém úvodním vystoupení potvrdit roli favorita a nepodařilo se jim podceňované Burkině Faso vsítit ani jednu branku. Nakonec se tak museli spokojit s jediným bodíkem. Pobřeží po většinu zápasu útočilo, ovšem byla znát mírná úvodní nesehranost a hlavně pak mizerná produktivita.

Malawijský oheň spálil zelené Alžírsko na popel

Jedno překvapení za druhým. Včera byl výjimečný duel mezi Angolou a Mali, dnes se zase vyznamenali fotbalisté Malawi. Outsider celého turnaje totiž překvapivě lehko deklasoval silné Alžírsko a je blízko postupu.

Mali senzačně srovnalo zápas s domácí Angolou

Hned úvodní zápas Afrického poháru nabídl skvělý zápas s úchvatnou střeleckou podívanou. Domácí Angola ještě jedenáct minut před koncem vedla pohodlně 4:0, Mali se ovšem vzepnulo k drtivému závěru a nakonec dokázalo srovnat na konečných 4:4! Dvě branky přitom padly ve třetí a páté minutě nastavení.

Primera División - souhrn 17. kola

Barcelona zvedla hozenou rukavici Realu pořádně vysoko, Tenerife na jeho půdě deklasovala 5:0. Valencia si pojistila třetí místo, když zvítězila v Xerezu. Malaga remizovala s Bilbaem, zato doma se radoval jak Espanyol, který přehrál Zaragozu, tak i Gijon, jenž jedinou brankou porazil Getafe. Atlético včera jasně pokořilo Valladolid na jeho hřišti.

Serie A - souhrn 19. kola

Šlágr kola měl jednoznačného vítěze. AC Milán zvítězil 3:0 na Juventusu a v tabulce má na něj už náskok čtyř bodů. Fiorentina a Neapol se vezou na vítězné vlně, tři body proti Bari respektive Sampdorii zajistily oběma týmům posun na pohárové příčky, Neapol je už čtvrtá. Janov porazil Catanii, od sestupových příšek utíká Livorno.

Serie A - souhrn 18. kola

Drtivým vítězstvím na hřišti Sieny začala nový rok Fiorentina. V Parmě se radoval Juventus a umazal manko na Inter, který zvítězil v Chievu. Venku brala body také Neapol. AS Řím na poslední chvíli přišlo o dva body v Cagliari. Lazio naopak doma porazilo Livorno, Bari si poradilo s Udinese. Ve večerním duelu roznesl AC Milán Janov.

Primera División - souhrn 16. kola

Barcelona jenom remizovala s Villarrealem a nabídla tak šanci Realu Madrid, ten ovšem pouze remizoval v Pamploně. Sevilla prohrála na hřišti Atletika Madrid a přišla o třetí místo, na to se posunula Valencia. V neděli znovu nevyhrál ani jeden hostující tým, bod mají pouze Malaga a Deportivo...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele