Komentáře a souhrny

Primera Division - souhrn 21. kola

V sobotu se žádné překvapení nekonalo, i když Barcelona problém měla, jelikož domácí zápas proti Getafe dohrávala o devíti. I tak vyhrála 2:1. Real Madrid si snadno poradil s Espanyolem, Valencia zase neměla problémy s Valladolidem. V neděli se na výhru natrápil Athletic, Mallorka doma porazila Villarreal a Zaragoza doma přehrála Sevillu, která dohrávala podobně jako Barcelona o devíti. Atlético si veze jen bod ze Santanderu.

Serie A - souhrn 23. kola

Inter doma neměl problémy s Cagliari a znovu odskočil AC Milán, které jenom remizovalo s Boloňou. Znovu ztratil Juventus a v trápení pokračuje rovněž Lazio, to doma nestačilo na Catanii. Palermo porazilo Parmu, naopak Neapol jede s prázdnou z Udinese. Ve večerním duelu přehrálo AS Řím Fiorentinu a prohloubilo její krizi, navíc se posunulo na druhou pozici.

Bundesliga - souhrn 21. kola

Bayern Mnichov znovu vyhrál, tentokráte ve Wolfsburgu a na čele tabulky dotáhl Leverkusen, který veze bod z Bochumi. Venku se nedařilo ani dalším adeptům na nejvyšší příčky - Hamburk přišel o výhru na hřišti 1. FC Köln, Schalke remizovalo ve Freiburgu. Frankfurt si veze tři body z Dortmundu.

Anglická Premier League - souhrn 25. kola

Chelsea zvládla zápas s Arsenalem a je znovu první. Birmingham otočil zápas s Wolverhamptonem. Manchester United nasázel pět branek Portsmouthu, i když ten to mistrovi usnadnil, když si dal tři vlastní branky. Liverpool v derby zdolal Everton, Manchester City prohrál na hřišti Hullu. V duelu Tottenhamu s Aston Villou gól nepadl.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 22. kola

Alkmaar konečně vyhrál a trochu překvapivě veze body ze hřiště Feyenoordu. PSV Eindhoven osamostatnilo na čele Eredivisie od Twente, v prvním sobotním zápase porazilo Den Haag, zatímco celek z Enschede prohrál na Ajaxu. Waalwijk se znovu přiblížil sestupu, naopak Venlo opět spodním příčkám uniklo...

Nizozemská Eredivisie - souhrn 21. kola

Na čele nizozemské nejvyšší soutěže nedochází k žádným změnám, i nadále vedou Twente a PSV Eindhoven, ani jeden z týmů nezaváhal ve vloženém 21. kole. V devítibodovém závěsu se drží Ajax, Alkmaar v poslední minutě přišel o výhru v Bredě, doma uspěly Venlo a Groningen. Ve čtvrtek přehrál Feyenoord Waalwijk.

Anglická Premier League - souhrn 24. kola

Šlágr kola byl nakonec jednoznačnou záležitostí. Manchester United zvítězil na Emirates Stadium 3:1 a snížil náskok Chelsea na jeden bod. Tottenham v závěru ztratil výhru v Birminghamu a dovolil Liverpoolu dotáhnout se na rozdíl jednoho bodu, stejně jako Reds je na tom i Manchester City. V pondělí remizoval Sunderland se Stoke.

Ligue 1 - souhrn 22. kola

Lyon souboj o titul ještě nevzdal, dnes v závěru otočil utkání s PSG. Auxerre si doma poradilo se St-Étienne, který má opět více záchranářských starostí. Valenciennes se se Sochaux rozešlo smírně. Také Bordeaux včera jenom remizovalo s Boulogne. Monaco porazilo Nice, Lille si poradilo s Lens a Montpellier nenechal ani bod Marseille.

Primera Division - souhrn 20. kola

Sevilla si ve veledůležitém zápase poradila s Valencií a v tabulce se za ni vyhoupla na čtvrté místo. Atlético Madrid doma překvapivě podlehlo Málaze 0:2. Villarreal nestačil na Osasunu, body si z Tenerife veze Zaragoza. Doma byl úspěšný Xerez, utkání v Getafe i ve Valladolidu skončilo remízou. Barcelona vyhrála v Gijonu a drží pětibodový náskok před Realem Madrid.

Serie A - souhrn 22. kola

Juventus opět ztratil doma body, s Laziem jen remizoval 1:1. Zápas Interu v Parmě byl odložen a pronásledovatelé tak měli možnost něco stáhnout z náskoku italského mistra. AC ovšem doma jenom remizovalo s Livornem, římské AS v závěru vydřelo výhru nad Sienou. Fiorentina remizovala v Cagliari, v sobotu ztratily Palermo a Neapol...

Egypt přepsal historii, potřetí v řadě kraloval africkému mistrovství

Africký kontinent potřetí v řadě ovládli Faraoni z Egypta, kteří ve finále porazili jedinou brankou nejlepšího střelce šampionátu Geda Ghanu 1:0. Severoafrický celek se stal vůbec první týmem, který dokázal Africký pohár národů vyhrát třikrát po sobě. Egypťané si celkovým triumfem vynahradili letošní neúčast na mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Bundesliga - souhrn 20. kola

Bayern neměl problémy s Mainzem přesto je v tabulce druhý, jelikož Leverkusen nezaváhal s Freiburgem. Vyhrálo i Schalke. Werder znovu prohrál, tentokráte v Gladbachu, Hamburk doma na poslední chvíli zachránil bod proti Wolfsburgu. Bunjaku třemi góly zařídil výhru Norimberku v Hannoveru, ve spanilé jízdě pokračuje Stuttgart...

Nizozemská Eredivisie - souhrn 20. kola

Na čele tabulky mají Twente i PSV znovu stejný počet bodů - Twente si doma poradilo s Rodou, PSV veze jenom bod z Arnhemu. Ajax jenom remizoval na půdě Feyenoordu a propásl tak možnost stáhnout něco z manka na první místo. V trápení pokračuje Alkmaar...

Nigérie slaví bronz, Alžírsko skolila jedinou trefou

Počtvrté v řadě z posledních pěti odehraných turnajů Nigérie zvládla zápas o třetí místo a získala historicky již sedmý bronz na Africkém poháru národů. Oslabené Alžírsko předvedlo příšerný výkon, a tak Nigérii stačila k výhře jediná branka ze druhého poločasu, o kterou se postaral Obinna.

Skotská Premier League - souhrn 23. kola

Celtic se stále nevzdal snu o titulu a dnes zabral na hřišti Hamiltonu, bodový rozdíl mezi ním a Rangers se ale nemění, jelikož Jezdci neměli problém s Falkirkem. Hearts nepomohla výměna manažera, Hibernian až v závěru vydřel výhru nad St. Mirrenem. Motherwell vyhrál vysoko v Aberdeenu, gólové hody s nerozhodným koncem se konaly v Kilmarnocku...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele