Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

Reportáž

Třetí místo bere Monterrey, Al Ahly porazil 2:0

Třetí místo na letošním světovém šampionátu klubů obsadil mexický Monterrey, který porazil 2:0 Al Ahly. Stal se tak teprve druhým týmem ze své země, jehož hráči vybojovali bronzový stupínek.

Průběh zápasu hodně ovlivnila už třetí minuta a v ní nešťastná branka z pohledu egyptského celku. Cardozo vyslal do úniku Coronu, proti němuž vyběhl brankář El Saoud, který při snaze odkopnout míč trefil pouze jednoho ze svých spoluhráčů. Od toho se balón odrazil před prázdnou bránu a pečlivý Corona měl už snadnou úlohu - 0:1.

V sestavě afrického šampiona se objevil i Mohamed Aboutrika, ani s ním ovšem Al Ahly dlouho nedokázalo nic vymyslet na obranu soupeře. Ten měl navrch a nejvíce vidět bylo nebezpečné trio Delgado - De Nigris - Corona. Druhý jmenovaný spálil ve 25. minutě velmi dobrou příležitost, když se ve výhodné pozici rozhodl ještě nepřesně přihrávat.

Až po třetině zápasu se probrala i útočná vozba Al Ahly a defenzíva Monterrey měla plné nohy práce. Hodně blízko k vyrovnání měl Moteab, jeho hlavička rozezvučela pouze tyč. O chvíli později se Fathi rozhodl, že si pošle přihlášku do soutěže o nejkrásnější gól turnaje, jeho střelu ovšem za svá záda nepustil vynikající Orozco. Již zmiňovaný Aboutrika dal na MS klubů celkem už čtyři branky a k pátému zásahu mu moc nechybělo, jeho hlavička ze závěru první půle minula branku jenom o decimetry.

Aboutrika svou šancí zakončil první poločas a jako první se přihlásil o slovo i po změně stran, Orozco si ovšem s jeho pokusem porazil. Al Ahly svého soupeře zatlačilo a ve druhé půli se hrálo podle jeho notiček, kýžená branka ovšem nepřicházela.

Přišla naopak druhá trefa hráčů Monterrey. Ti v 65. minutě podnikli rychlý protiútok, na jehož konci Delgado sám před El Saoudem nezaváhal a lehkým obloučkem definitivně rozhodl o třetím místu.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tipuju vítěztví Al Ahly

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
M0rb1D4S

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, spíš po prodloužení nebo na penalty. Góly Gedo - de Nigris.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Monterrey s prehladom 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jako al ahly potřebovaly peníze

Reagovat
smazaný uživatel

jako by *

Reagovat
EL Gringo

0:1

Reagovat
ryzskej

Nevím no, těch 500k navíc, když mám jistých 2M...

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, veril som Monterrey proti CFC, nemaju horsie muzstvo, ale faktor Rafa zaucinkoval.

Reagovat
Ed_Hazard

to bolo jasné, 3-hviezdičkový klub musí prehrať so 4-hviezdičkovým

Reagovat
Neuro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele