Komentáře a souhrny

Primera División - souhrn 33. kola

Real Madrid exceloval a ve Valencii nastřílel šest branek, dvě hodiny nato uspěla i Barcelona, která si doma poradila s Osasunou. Athletic Club vyhrál Realem Sociedad a pojistil si pátou pozici. Atlético nemělo problémy s Levante, Sevilla v nedělním šlágru porazila Villarreal, Zaragoza v pondělí zvládla důležitý zápas s Almerií.

Skotská Premier League - souhrn 34. kola

Ve Skotsku začala nadstavbová část Premier League, glasgowské týmy si na úvod rozdělily body za bezbrankovou remízu. Hráči Dundee porazili Kilmarnock 4:2, Hearts ztratili nadějné vedení nad Motherwellem. Inverness veze tři body ze St. johnstone, Hibernian remizoval se St. Mirrenem a Hamilton s Aberdeenem.

Gambrinus liga - souhrn 25. kola

Plzeň v závěru ztratila dvoubrankové vedení nad Slavií a před Spartou vede už jen o čtyři body. Neděli odstartovala senzační výhra Ústí nad Jabloncem, Liberec deklasoval Teplice vysoko 6:2 a doma uspěly i České Budějovice, Hradec a Bohemians 1905. Sparta v pátek porazila Olomouc, Slovácko v sobotu remizovalo s Ostravou.

Ruská Premier liga - souhrn 6. kola

Zenit porazil Samaru a dostal se před Kubaň, který přivezl výhru ze hřiště Volgy. Na třetí příčce je po remíze v Tomsku CSKA Moskva, čtvrté místo patří po jasné výhře v Krasnodaru Lokomotivu. Rostov zdolal Těrek, Kazaň remizovala doma s Amkarem a Dinamo s Anži. Spartak Moskva porazil Nalčik a už není poslední.

Bundesliga - souhrn 31. kola

Wolfsburg konečně vyhrál a oživil naději na záchranu. Dortmund prohrál na hřišti posledního Gladbachu a opět dal naději Leverkusenu, který otočil zápas s Hoffenheimem. Bayern jen remizoval ve Frankfurtu a byl přeskočen Hannoverem, který už ve čtvrtek zvítězil ve Freiburgu. Stuttgart porazil Hamburg, venku uspěly Brémy a Kaiserslautern...

Nizozemská Eredivisie - souhrn 32. kola

PSV prohrálo s Feyenoordem a jeho šance na titul rapidně poklesly - Twente už v pátek vyhrálo v Den Haagu, Ajax si zase poradil s Excelsiorem. Sobotu otevřelo překvapivé vítězství posledního Willemu II nad Alkmaarem a domácím se dařilo i nadále, tři body zaznamenaly také Roda a Heracles, Venlo s Heerenveenem se rozešly smírně...

Marseille obhájila Coupe de la Ligue. Montpellier musí dál čekat

Po Tropheé des Champions má Marseille i svou letošní druhou trofej. Katem Montpellieru se podruhé v krátké době stal Tayé Taïwo, jenž po nedávném vítězném gólu v lize zaručil svému týmu i triumf v Coupe de la Ligue.

Serie A - souhrn 34. kola

AC Milán zvítězilo v Brescii a na čele má již osmibodový náskok, protože Neapol neuspěla v Palermu a navíc druhé místo přenechala Interu, který si poradil s Laziem. Udinese prohrálo s Parmou a přiblížilo se mu AS Řím, ztrácí naopak Juventus po remíze s Catanií. Bari prohrálo se Sampdorií a je prvním sestupujícím ze Serie A...

Corgoň liga - souhrn 27. kola

Senica včera jen remizovala s Košicemi, v boji o titul ale neztratila, protože remizovala také Žilina na půdě Ružomberku. Slovan Bratislava uspěl v Nitře a mezi dva lídry se vklínil. Banská Bystrica remizovala se Zlatými Moravci, Trnava přehrála Dunajskou Stredu a Prešov porazil Dubnici.

PSG porazilo Angers a je druhým finalistou Francouzského poháru

Podle papírových předpokladů skončilo druhé semifinálové utkání Francouzského poháru mezi druholigovým Angers a Paris Saint-Germain. Pařížané vyhráli 3:1 a ve finále narazí na celek z Lille.

Milán v prvním zápase jen remizoval a k postupu má blíže Palermo

Milánské AC v prvním semifinále italského poháru jen remizovalo 2:2, navíc konečný výsledek zachraňovalo až před koncem zápasu. Do Palerma si tak veze nepříliš dobrý výsledek, Sicilané jsou postupu do finále blíže.

Real Madrid po Ronaldově trefě slaví zisk domácího poháru

Real Madrid v nervydrásajícím prodloužení získal Copa del Rey ve druhém ze série Clásic. Jediný gól vstřelil ve 12. minutě prodloužení hlavou Cristiano Ronaldo. Duel byl utkáním dvou poločasů, v každém měl navrch jeden ze soupeřů.

Dech beroucí derby nepřineslo spásu ani Tottenhamu, ani Arsenalu

Nikdo si nepomohl. Arsenal se další ztrátou dvoubrankového vedení prakticky připravil o zbytek nadějí na mistrovský titul, Tottenham zase nikterak nevylepšil svou pozici v boji o čtvrtý flek. Nicméně severolondýnské derby to bylo fascinující, o tom nemůže být pochyb. Dokonce si i troufám tvrdit, že šlo o jedno z nejúchvatnějších utkání celého ročníku.

Lille vyhrálo v Nice a postoupilo do finále poháru

Současný lídr nejvyšší francouzské soutěže z Lille se stal prvním finalistou Francouzského poháru, když v úterý večer porazil Nice. Domácí tým nezvládl závěr prvního a úvod druhého poločasu.

Inter vyhrál v Římě a má nakročeno do finále

V prvním semifinálovém utkání italského poháru s názvem Coppa Italia přivítal AS Řím na domácí půdě obhájce trofeje z Interu. Utkání skončilo po vyrovnaném průběhu vítězstvím hostujícího Interu 0:1. Karty jsou tak před odvetou v Miláně rozdány jasně. Inter má nakročeno do finále.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele