Komentáře a souhrny

Manchester City porazil ve finále FA Cupu Stoke a po 35 letech slaví trofej

Pětatřicet let stál Manchester City ve stínu slavnějších United. Letos na tom ale co se týče trofejí budou dost možná stejně. Citizens totiž díky brance specialisty na FA Cupu Yayi Tourého porazili Stoke, jemuž tak první finále nejstarší klubové soutěže na světě zhořklo.

Bundesliga - souhrn 34. kola

Dortmund oslavil mistrovský titul závěrečnou výhrou nad Frankfurtem, který tak odsoudil k sestupu. Do baráže jde po remíze v Hamburku Mönchengladbach, naopak Wolfsburg vyhrál v Hoffenheimu a z posledních příček utekl. Zvítězili i další dva medailisté - Leverkusen ve Freiburgu a Bayern nad Stuttgartem. Mario Gomez potvrdil nadvládu mezi střelci.

Primera División - souhrn 36. kola

Barcelona slaví, po dnešní remíze v Levante získala už třetí mistrovský titul v řadě. Real Sociedad doma zvládl záchranářský souboj se Zaragozou a Villarreal jen remizoval na hřišti poslední Almeríi. Sevilla přišla o dvoubrankový náskok v Osasuně a odjíždí s prázdnou. Remízami 2:2 skončily duely Hérculesu s Mallorkou a Espanyolu s Valencií...

Palermo ve finále Coppa Italia vyzve Inter

Druhým finalistou italského poháru se stal Inter Milán, který v odvetě remizoval s AS Řím 1:1, což mu bohatě stačilo. Nerazzurri tak stále živí naději na trofej a alespoň částečné odškodnění za nepříliš povedenou sezonu. Ve finále se Inter střetne s Palermem.

Ligue 1 - souhrn 35. kola

Marseille porazila Brest, ale na Lille stále ztrácí čtyři body. Lyon měl v plánu v Auxerre pojistit třetí příčku, jenže zápas vůbec nezvládl a prohrál 0:4 a má štěstí, že včera zaváhalo také PSG. Na hřišti předposledního Lens prohrálo Bordeaux, Rennes remizovalo s Caen a Touloouse s Valenciennes. Vyhrály Sochaux, Nice a Montpellier...

Skotská Premier League - souhrn 37. kola

Celtic nepřipustil zaváhání na hřišti Hearts a odložil případné mistrovské oslavy Rangers, kteří včera porazili Dundee United. Motherwell remizoval na domácí půdě s Kilmarnockem a Inverness přehrál Hibernian. Už včera se definitivně rozhodlo o sestupu Hamiltonu...

Olomouc doma proti Slavii stvrdila historický postup do finále

Olomouc si nenechala ujít historicky první účast ve finále Ondrášovka Cupu a v semifinálové odvetě proti Slavii stvrdila svůj postup vítězstvím 1:0. Po kontumační výhře 3:0 z prvního zápasu, který musel být předčasně ukončen kvůli výtržnostem fanoušků, měla Sigma domácí odvetu ve své režii a o jejím vítězstvím rozhodl v 56. minutě Hořava...

Corgoň liga - souhrn 30. kola

Senica nevyužila šance poskočit na první místo, v Banské Bystrici prohrála a zůstává druhá. Naopak se na ní dotahuje Žilina, která v závěru urvala tři body proti Prešovu. Košice uhrály v záchranářském souboji remízu s Dubnicou, která je nadále poslední. Nitra padla s Ružomberokem a Zlaté Moravce rozstřílely Dunajskou Stredu.

AC Milán double neziská, v semifinále nestačilo na Palermo

Prvním finalistou Coppa Italia se stalo Palermo, které vyřadilo po domácí výhře 2:1 čerstvého mistra AC Milán. Rossoneri tak potvrdili, že se jim v poslední době na stadionu Renza Barbery vůbec nedaří, navíc vyřazením přišli o populární double. Ve finále Rossoblu narazí na Inter či AS Řím.

Boleslav porazila oslabenou Kroměříž a postoupila do finále

Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou prvním finalistou Ondrášovka Cupu. V dnešním odvetném semifinále zvítězili v Kroměříži nad domácí pátým týmem MSFL Hanáckou Slavií 3:1. Kroměříž hrála od 38. minuty bez přísně vyloučeného brankáře Vogla a v oslabení kladla favoritovi dlouho odpor, který zlomily dva góly Chramosty a trefa Kuliče.

Anglická Premier League - souhrn 36. kola

Manchester United v rozhodujícím utkání porazil Chelsea 2:1. Stoke doma porazilo Arsenal, Wolverhampton zaznamenal důležitou výhru proti WBA. West Ham dokázal jen remizovat s Blackburnem a zůstává poslední. Liverpool v pondělí předvedl další výborný výkon.

Serie A - souhrn 36. kola

AC Milán uhrálo potřebný bod za bezbrankovou remízu v Římě a může slavit, letošní Scudetto mu již nikdo nevezme. Inter porazil Fiorentinu a pojistil si druhé místo před Neapolí, Udinese zase zvládlo důležitý zápas s Laziem. Juventusu se v pondělí vzdálily poháry, protože jen remizoval s Chievem.

Twente v prvním rozhodujícím zápase porazilo Ajax a má pohár

Ajax nedokázal obhájit loňský triumf v Nizozemském poháru, přestože k tomu neměl vůbec daleko. Amsterdamský celek vedl už o dvě branky, Twente ovšem dokázalo vyrovnat a v prodloužení mu vystřelil trofej rakouský útočník Marc Janko.

Ligue 1 - souhrn 34. kola

Valenciennes v neděli udělalo důležitý krok vstříc k záchraně, když na vlastní půdě porazilo Rennes 2:0 a má na sestupové pozice k dobru čtyři body. Ve druhém dnešním přestřílel Lyon 3:2 Marseille a na třetím místě na ní ztrácí tři body...

Primera Division - souhrn 35. kola

Villarreal v neděli jen remizoval na Mallorce a skončí nejlépe čtvrtý. Barcelona si hladkým vítězstvím nad Espanyolem upevnila vedení a je opět o krok blíže k titulu, stačí jí bod. Osasuna v klíčovém duelu otočila nepříznivý stav, porazila Zaragozu a odskočila od sestupových příček...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele