základní skupiny - skupina G, 3. kolo
26.06.2014 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Portugalsko porazilo Ghanu, turnaj končí pro oba

Labutí písní je nakonec výhra Portugalska nad Ghanou. Zástupci evropského kontinentu sice afrického soupeře porazili 2:1, tento výsledek ovšem nakonec vystavil stopku oběma celkům...

Klíčovou osobností Portugalska nebyl nikdo jiný než Cristiano Ronaldo. Opět to byl on, který byl u většiny akcí svého týmu. A že to s ním Ghana nebude mít vůbec jednoduché, ukázal již v úvodních minutách. Prakticky největší možnost prvního poločasu měl na kopačce právě on, jeho dalekonosná rána z levé strany plachtila nádherně, ale skončila smolně pro něj jen na břevně.

Ve 13. minutě měl k dispozici standardku z dobrých dvaceti pěti metrů, a i když našel prostor mezi třemi tyčemi, trefil přesně jen ta místa, kde stál brankář Dauda. O pár chvil později Ronaldo zahrozil znovu, tentokráte hlavou. Jenže parádní centr Pereiry zase usměrnil jen do výtečného Daudy, který balón vyrazil na brankové čáře s obrovskými potížemi.

Po půlhodině hry se Portugalci již zaslouženě prosadili gólově. Miguel Veloso zleva nacentroval do ohně, kde se obránce Boye snažil odvrátit do bezpečí, jenže trefil míč tak nešťastně, že si ho srazil do vlastní brány. Střela přitom letěla velmi dobře, od břevna do tyčky a za brankovou čáru. Škoda pro Ghanu, že se jí nepovedlo něco podobného spíše na druhé straně.

Africký celek zabral vlastně až po přestávce, do šancí se v prvním dějství moc nedostával. Gyan se těsně po obrátce opřel do svého pokusu z nějakých dvaceti pěti metrů, ale zamířil nakonec těsně vedle. O šest minut později již bylo vyrovnáno. Asamoah parádním centrem šajtlí našel nabíhajícího Gyana, který hlavou překonal Beta.

Černé kočky najednou začali na soupeře tlačit a dokonce se mohli ujmout vedení. Gyan se dostal do vápna, odkud na druhé tyči hledal Warise, ten se snažil hlavou zakončit, ale trestuhodně minul Betovu svatyni. Pro oba mančafty průběžný stav nic neřešil, oba potřebovaly nutně získat tři body. Ty nakonec vydolovali Portugalci, ačkoli vlastně úplně k ničemu. A zásluhou nikoho jiného než své největší hvězdy.

Jedenáct minut před koncem Dauda vyrazil centr Naniho jen před sebe, kde stál Cristiano Ronaldo, jenž bombou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Moc se ale ze vstřelené branky neradoval, věděl, že jeho tým stejně na šampionátu prostě končí. Se svými fanoušky se rozloučil ještě třemi dobrými možnostmi v závěru, tentokráte ale nebyl v koncovce tak úspěšný jako v předchozím případě.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (484)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele