Evropská liga - souhrn odvetných zápasů prvního kola playoff

27.02.2020, 21:26, aktualizováno 28.02.2020, 20:08
Komentáře a souhrny
Velmi neobvykle až v pátek se dohrával poslední zápas Evropské ligy. Duel Salzburgu s Frankfurtem byl odložen kvůli hrozící bouři. Domácím se nakonec nepodařilo stáhnout manko z prvního zápasu, takže do osmifinále nakonec prošli po remíze 2:2 hosté z Německa...

Red Bull Salzburg - Eintracht Frankfurt 2:2

28.02.2020 18:00

Góly: 10. Andreas Ulmer, 72. Jérôme Onguéné - 30. André Silva, 83. André Silva

První zápas: 1:4, postupuje Eintracht Frankfurt

Salzburg se v odvetě play-off Evropské ligy snažil o nápravu prvního nevydařeného klání, proti Frankfurtu před vlastními fanoušky dvakrát vedl, ani v jednom případě však svůj náskok neuhájil a nakonec pouze remizoval. Plichta mu přitom k postupu do osmifinále rozhodně stačit nemohla, před týdnem v Německu totiž padl se svým soupeřem o tři branky.

Utkání se muselo netradičně odehrát až v pátek. Na vině tentokráte nebyla hrozba z možné nákazy koronavirem, kvůli níž byl například nedávno narušen program v italské Serii A, ale obavy ze silného nárazového větru, jenž by neumožnil bezpečný příjezd a odjezd fanoušků. Zástupci obou klubů a UEFA se tedy dohodli na tomto náhradním termínu.

Domácí museli dohnat nepříjemné třígólové manko a dobře si uvědomovali, že je potřeba začít útočit od samého začátku. Na svého protivníka se vrhli jako vichřice a už v 10. minutě gólově zaúřadovali. Daka přistrčil míč na hranici vápna na levou stranu Ulmerovi a ten svou dělovkou vymetl šibenici.

Tenhle moment Die Mozartstädter ještě více vyburcoval a vyvíjeli na Frankfurt i nadále velký tlak. Ve 12. minutě hlavičkoval nebezpečně Koita, nicméně brankář Trapp si s jeho pokusem poradil. Jen chvilku nato se objevil v dobré pozici Hwang, avšak jeho pokus vyblokoval do zámezí bránící Abraham. Ve 14. minutě mířil mimo hostující bránu také Onguéné.

Až po této salcburské smršti se v ofenzívě začal osmělovat i Eintracht. V 18. minutě nebyl v koncovce úspěšný Kamada, jehož vychytal gólman Stankovic, ozval se rovněž Japoncův spoluhráč André Silva, nicméně jeho podnikání nakonec bylo zastaveno pro ofsajd. K další změně skóre došlo až po půlhodině hry, to se totiž už Portugalec trefil.

Hosté podnikli rychlou akci, najednou podél levé lajny pelášil osamocený Kostič, jenž stačil odcentrovat k brankovému území, odkud André Silva hlavou pohotově zacílil. Do poločasu se ještě v jedné slibné možnosti ocitl Koita, a to ve 40. minutě, nicméně svou pravačkou na pozorného Trappa nevyzrál. Ten podruhé kapituloval až ve druhé pětačtyřicetiminutovce.

Nejprve sice mohli z brejku skórovat v 66. minutě Die Adler, to by však André Silva musel lépe seřídit svá mířidla. Ty naopak poté dobře nastavil po rohovém kopu Szoboszlaie Onguené a hlavou poslal míč za záda Trappa. Sedm minut před koncem ovšem Frankfurt přece znovu vyrovnal, André Silva usměrnil míč perfektně ke vzdálenější tyčce.

Do osmifinále tak celkem s přehledem prošel Frankfurt.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Getafe CF 2:1

27.02.2020 21:00

Góly: 10. Danilo, 63. Mathías Olivera (vl.) - 5. Jaime Mata

První zápas: 0:2, postupuje Getafe CF

Favorizovaný Ajax si v odvetě dokázal poradit se španělským Getafe, ale kvůli úvodní porážce 0:2 se s letošním pohárovým účinkováním loučí. Nizozemský celek totiž velmi rychle inkasoval a v tu chvíli potřeboval k postupu hned čtyři branky, což se mu nakonec nepovedlo. Před vlastními fanoušky alespoň otočil vývoj a zvítězil 2:1, nicméně na loňské semifinále Ligy mistrů nenaváže.

Naopak hosté postoupili do osmifinále evropského poháru po dlouhých dvanácti letech. Do čtvrtečního utkání vstoupili tím nejlepším možným způsobem a již po pěti odehraných minutách šli z ničeho nic do vedení. Oliveira se ujal autového vhazování a našel Deyversona, který okamžitě poslal míč před branku. Tam se ho zmocnil kanonýr Jaime Mata, zbavil se bránícího protihráče a pak zcela sám před gólmanem Onanou zamířil po zemi k pravé tyči.

Domácí se však v žádném případě nechtěli vzdát a o pět minut později srovnali krok. Ještě předtím pálil těsně vedle pravé konstrukce obránce Schuurs, pak se Van de Beek na levé straně pokutového území vymotal z obležení několika protihráčů a téměř od brankové čáry vymyslel vodorovnou přihrávku, která propadla až k volnému Danilovi. Ten se zakončením do prázdné branky neměl větší problémy a ze dvou metrů snadno rozvlnil síť.

Hosté si mohli vzít zpět ztracené vedení zhruba deset minut před přestávkou, kdy během necelých šedesáti sekund hned dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci. Nejprve se chtěl podruhé prosadit Mata, jenomže po rohovém kopu Suáreze hlavičkoval pouze do břevna. Vzápětí se ve stoprocentní příležitosti zjevil aktivní Deyverson, z bezprostřední blízkosti však pálil jen do levé tyče. Po změně stran si Getafe snažilo hlídat postupový výsledek.

Po necelé hodině hry našel střídající Promes volného Tadiče a jeho hlavička letěla těsně nad horní tyčku, v 63. minutě vykřesal jiskřičku naděje na postup Carel Eiting. Teprve dvaadvacetiletý záložník se postavil k přímému volnému kopu z hodně ostrého úhlu a díky jemné teči hlavičkujícího Oliveiry zavěsil přesně do vzdálenější šibenice.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se v aréně Johana Cruijffa chvěla branková konstrukce potřetí, tentokráte mířil do levé tyče Maksimović. V nastaveném čase se ještě dostal do obrovské příležitosti Babel, ovšem z bezprostřední blízkosti si vylámal zuby na brilantním brankáři Soriovi.

Více informací k zápasu

Celtic FC - FC Kodaň 1:3

27.02.2020 21:00

Góly: 82. Odsonne Édouard - 51. Michael Santos, 85. Pep Biel, 88. Dame N'Doye

První zápas: 1:1, postupuje FC Kodaň

Kodaň skvěle zvládla druhý poločas na půdě skotského Celticu a postupuje do osmifinále Evropské ligy, což je pro ní obrovský úspěch. Po domácí remíze 1:1 se krátce po změně stran dostala do vedení, a i když soupeř zhruba deset minut před přestávkou vyrovnal, tak samotný závěr byl v její režii. Díky výhře 3:1 se probojovala mezi šestnáctku nejlepších, naopak domácímu celku zbyly jen oči pro pláč.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce mohli jít domácí do vedení zásluhou norského záložníka Mohameda Elyounoussiho. Ten sám založil nebezpečnou akci na levém křídle a po nepřesné přihrávce Rogiće se k němu odrazil míč do středu šestnáctky, ovšem závěrečná střela letěla o dva metry nad horní tyčku. Krátce po odehrané půlhodině zakončoval šťastně ramenem aktivní Rogić a gólman Johnsson vytěsnil balón konečky prstů do zámezí

V nastaveném čase úvodního dějství nejprve zaváhal Johnsson a mohl být rád, že z toho byl jen rohový kop, po jeho zahrání od Rogiće svou hrubku napravil a fantasticky se vytáhl proti prudké hlavičce Odsonneho Edouarda. Ve druhém dějství se obrázek hry změnil a dánský mistr šel do vedení v 51. minutě. Po dlouhém nákopu zkazil zpětnou nahrávku brankáři Forsterovi vracející se Šimunović a míče se následně zmocnil Michael Santos.

Uruguayský útočník sice napoprvé neprocpal míč nabíhajícímu N'Doyemu, ale kvůli šťastnému odrazu se ocitl před domácím strážcem a zblízka ho chladnokrevně propálil. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem spálil obrovskou možnost na vyrovnání střídající Griffiths, jenž svou dorážkou ze šesti metrů trefil jen ležícího Johnssona. Celtic zaslouženě srovnal krok v 83. minutě z pokutového kopu po ruce Sigurdssona.

Na penaltový puntík si postavil balón tradiční exekutor Edouard a panenkovským dloubákem doprostřed branky překonal Forstera. Neuběhly však ani dvě minuty a Kodaň se dostala do rozhodujícího trháku. Po rychlém brejku vymyslel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru Falk a rozběhnutý Pep Mas pokořil bezmocného Forstera přízemní střelou. V 88. minutě pečetil výhru dánského klubu Dame N'Doye, jenž po krásné individuální akci přes dva protihráče obstřelil Forstera z deseti metrů.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - CFR Cluj 0:0

27.02.2020 21:00

Góly: -

První zápas: 1:1, postupuje Sevilla FC

Několikanásobný vítěz Evropské Ligy ze Sevilly se proti rumunské Kluži pořádně zapotil a ani v domácí odvetě nedokázal zvítězit, těsně před koncem byl navíc blízko vyřazení. Ovšem bezbranková remíza v odvetě mu po úvodním nerozhodném výsledku 1:1 těsně stačila na postup do kýženého osmifinále. Hosté se za svůj výkon rozhodně nemusejí stydět a ke skalpu favorita neměli daleko i přesto, že samotný závěr čtvrtečního duelu dohrávali v deseti.

Sevilla byla velmi nebezpečná hlavně v prvním poločase a několika neproměněných možností nakonec mohla litovat, nicméně účast mezi šestnáctkou nejlepších jí přeci jen neunikla. První větší šanci si vytvořila ve 12. minutě po rohovém kopu z pravé strany, kdy se z voleje opřel do balónu Reguilón a mířil zhruba o půl metru nad horní tyčku. O pět minut později se na opačné straně musel činit brankář Bounou, jenž zneškodnil tvrdou ránu z velké dálky.

Po dvaceti odehraných minutách znovu zahrozil španělský favorit, když z dvaadvaceti metrů napřáhl Suso a vzdálenější konstrukci minul zhruba o dva metry. Ve 26. minutě předvedl na pravém křídle krásný individuální průnik De Jong, jenž zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Ocampose. Argentinský útočník trefil svým přízemním pokusem nohy Fernanda a míč skončil o decimetry vedle levé konstrukce.

Krátce po odehrané půlhodině se gólman Arlauskis blýskl proti bombě Koundého, Sevilla neměla štěstí ani ve 38. minutě. Z hranice brankového území vystřelil Reguilón a napálil před sebou stojícího De Jonga, závěrečná dorážka Ocampose z ostrého úhlu letěla daleko od prostoru tří tyčí. V nastavení úvodního dějství mohla z ničeho nic udeřit Kluž, jenže střelu Djokoviće z hranice šestnáctky vyškrábl Bounou famózně jednoruč nad svou branku.

Ve druhém poločase se po vyložených šancích doslova slehla zem a na Seville bylo trochu znát, že není úplně ve své kůži. V 87. minutě se rumunskému mistrovi podařilo rozvlnit sít, ale euforie ze vstřelené branky trvala jen několik desítek sekund, neboť gól Păuna nebyl po poradě s VAR uznán kvůli předchozímu zpracování rukou od Traorého.

V první nastavené minutě si CFR výrazně zkomplikovalo situaci, když Mihai Bordeianu zastavil ve slibně se rozvíjející akci rozběhnutého Banegu a po druhé žluté kartě předčasně opustil hrací plochu, pak se již nic zajímavého nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Olympiakos Pireus 1:2e

27.02.2020 21:00

Góly: 113. Pierre-Emerick Aubameyang - 53. Pape Abdou Cissé, 119. Youseff El Arabi

První zápas: 1:0, postupuje Olympiakos Pireus

Odvetné utkání Arsenalu s Olympiakosem si pro diváky připravilo suverénně nejdramatičtější podívanou ze všech čtvrtečních zápasů Evropské ligy. Řecký celek výtečnou defenzivou a trefou Cissého poslal střetnutí do prodloužení, v němž sice vrátil postup na stranu Arsenalu Aubameyang, avšak v poslední minutě nastaveného času šokoval Emirates Stadium Youssef El Arabi. Když vzápětí v obrovské šanci jindy spolehlivý Aubameyang selhal, slaví překvapivý postup do osmifinále Olympiakos.

Domácí do zápasu nastoupili lépe a měli v úvodu několikrát blízko k pořádnému ohrožení branky Josého Sá, avšak obrana Olympiakosu stihla vždy na poslední chvíli zdárně zakročit. Hosté si po zkušenosti z prvního zápasu dávali o poznání větší pozor na levou stranu Arsenalu v čele s dvojicí Aubameyang-Saka, což však zároveň znamenalo mnohem více prostoru pro Nicolase Pépého na opačné straně hřiště. Rekordní letní posila z Lille skutečně v první půli hýřila aktivitou, avšak finální fáze reprezentantovi Pobřeží Slonoviny nevycházela, a když už se zdánlivě řítil do samostatného úniku stihl jej za cenu žluté karty těsně před šestnáctkou zastavit stoper Ba.

Také po zbytek poločasu měli Kanonýři výrazně více ze hry, ale z územní převahy se jim nedařilo vytěžit žádné větší brankové příležitosti. Jedinou výjimkou byla trefa Alexandra Lacazetta po excelentním pasu Saky, jenže právě mladý odchovanec Arsenalu se při náběhu nacházel v postavení mimo hru a do kabin se tak odcházelo bez branek.

Olympiakos navzdory nutnosti vstřelit gól byl v první půli ještě bezzubější a Bernd Leno byl v ohrožení snad jen při úniku Camary, který navíc zamířil nepřesně, avšak osm minut po změně stran hosté nekompromisně udeřili. Obrana Arsenalu stejně jako v posledním ligovém zápase s Evertonem propadl při bránění standardní situace, když Valbuenův roh prosvištěl nad hlavami hráčů v červených dresech a dopadl přesně k rozběhnutému Papemu Cissému, jenž ani nemusel vyskočit, zabořil míč hlavou do sítě a umazal náskok Arsenalu z prvního zápasu.

Zaskočený Emirates Stadium vzápětí málem definitivně uzemnil výpad Tsimikase, jenž se neohroženě vydal vpřed na velký útočný výlet a zakončil jej neméně kvalitní střelou pod břevno, avšak Bernd Leno svůj tým v důležité chvíli podržel a výtečným zákrokem vytěsnil míč nad branku. Poté se již domácí oklepali a takřka celý zbytek druhé půle strávili na útočné polovině. Ani místy drtivý tlak jim však kýžený gól nepřinesl, neboť Sá pohotově vyrazil ránu Pépého a v několika slibných šancích se neprosadil ani Lacazette. Ze všech zápasů Evropské ligy se tak pouze na severu Londýna muselo jít do dramatického prodloužení.

Také v nastaveném čase měl výrazně více ze hry Arsenal, ale obrana Olympiakosu potvrzovala, proč v domácí soutěži za celou dosavadní sezonu inkasovala pouze devětkrát, a držela favorita na hranici pokutového území, aniž by brankář Sá musel zasahovat. Kanonýrům pak neprospělo ani zranění Shkodrana Mustafiho, jehož musel nahradit Sokratis Papastathopoulos. Ve 104. minutě mohl dokonce rozhozenou obranu domácích vytrestat střídající Gaspar, ale zakončení nezvládl a hrubě přestřelil.

Na úvod druhé části prodloužení měl Olympiakos k druhému gólu ještě blíze, když po Torreirově ztrátě míče vypálil zpoza vápna Masouras, ale k úlevě domácího publika se míč pouze otřel o břevno. Po této kritické chvíli se znovu dostal ke slovu Arsenal a sedm minut před koncem se přece jen za svou snahu dočkal. Střídající Martinelli sice v hlavičkovém souboji neuspěl, ale odražený míč připadl k volnému Aubameyangovi, jenž potvrdil střeleckou formu pohledným akrobatickým zakončením nad hlavou a poslal svůj tým vstříc osmifinále.

Hosty však stále od překvapivého triumfu dělil pouze jeden gól, a právě to se jim v poslední minutě skutečně podařilo. Odvrácený rohový kop totiž hosté zvládli vrátit do ohně a Youssef El Arabi dokázal špičkou kopačky usměrnit míč přesně k tyči.

Arsenalu již na opětovné zvrácení bláznivého zápasu nezbýval takřka žádný čas, a přesto se v třetí minutě nastavení dostal k ještě jedné obrovské šanci. Střelec první branky Aubameyang však po šťastně odraženém míči ve vyložené pozici překvapivě selhal, poslal míč vedle tyče a Olympiakos tak může slavit prestižní skalp loňského finalisty.

Více informací k zápasu

Manchester United - Club Bruggy 5:0

27.02.2020 21:00

Góly: 27. Bruno Fernandes (pen.), 34. Odion Ighalo, 41. Scott McTominay, 82. Fred, 90+3. Fred

První zápas: 1:1, postupuje Manchester United

V další fázi Evropské ligy nebude chybět ani šampión z roku 2017 Manchester United. Rudí ďáblové doma smetli za poločas Bruggy třemi góly a vzhledem k tomu, že Simon Deli viděl brzy červenou kartu, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Bruggy si nakonec s "divadla snů" odvezly pětibrankový příděl.

Bruggy v prvním zápase s Manchesterem remizovaly a i když na Old Trafford v žádném případě nebyly favoritem, přeci jen se od nich čekalo více. Manažer domácích Ole Gunnar Solskjaer chtěl utkání co nejrychleji rozhodnout a Manchester skutečně do zápasu vlétl s velkou chutí a ve vysokém tempu.

Golman Mignolet byl od začátku v jednom ohni, ve 4. minutě ho z poměrně velké dálky prověřil Juan Mata a o minutu později i Bruno Fernandes. Zahrozily i Bruggy, nechybělo mnoho a pokus Ritse mohl skončit vedoucí brankou, ale nic takového se nestalo, balón šel nad a pak už zase bylo plné hřiště hráčů United. Po ztrátě balónu De Cuypera byl v zakončení opět Fernandes a i tentokrát byl úspěšnější Mignolet.

Každopádně ve 22. minutě došlo k naprosto klíčovému momentu celého utkání. James z hranice šestnáctky dobře vypálil a balón směřující do brány vyrazil rukou obránce Simon Deli. Jeho brankářský zákrok byl logicky oceněn červenou kartou a následovala penalta, kterou proměnil Bruno Fernandes. Manchester se dostal do výhodné situace a té naplno využil. Ve 34. minutě Mata uvolnil Ighala, který trefil prázdnou branku. Poločas hrůzy z pohledu Brugg dokonal třetí brankou Scott McTominay, proti jeho utažené střele se Mignolet jen ohlédl.

Rudí ďáblové v prvním poločase prakticky rozhodli a po změně stran následovala klasická údržba výsledku. Domácí kontrolovali hru a trestali chyby Belgičanů. Po jedné z nich střídající Lingard zpětnou přihrávkou našel Freda a ten z první uklízel do branky. Konečný výsledek 5:0 zařídil už v nastavení po další zpětné přihrávce Chonga Fred.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Ludogorec Razgrad 2:1

27.02.2020 21:00

Góly: 32. Cristiano Biraghi, 45+4. Romelu Lukaku - 26. Cauly

První zápas: 2:0, postupuje Inter Milán

Fotbalový vládce Bulharska z Razgradu, vedený nově od jara českým koučem Pavlem Vrbou, v odvetě proti favorizovanému Interu na prázdném San Siru nepřekvapil. Jeho soupeř uzmul i své druhé vítězství a zaslouženě proklouznul mezi šestnáctku nejlepších v Evropské lize. O všem podstatném se v nynějším střetnutí rozhodlo už v první pětačtyřicetiminutovce.

Hosté mohli na italské půdě v podstatě pouze překvapit. Museli totiž dohnat dvougólové manko z prvního klání, aby nějakým způsobem mohli usilovat o postup, a ačkoli se ujali vedení zásluhou Caulyho, radost jim nevydržela příliš dlouho, protože se trefil Cristiano Biraghi. Vítěznou branku si pak na své konto připsal v závěru půle Romelu Lukaku.

Především Inter se musel vypořádat s nepříjemnou skutečností ohledně atmosféry ve svém domácím prostředí. Šíření infekce koronaviru na severu Itálie si vyžádalo neobvyklé opatření a vstup na tribuny byl fanouškům zakázán. Dokonce se původně uvažovalo o tom, že by se mohlo hrát na neutrální půdě, avšak k takovému razantnímu kroku nakonec nedošlo.

Skórovat jako první mohli domácí. Lukaku pelášil prakticky od středové čáry sám na bránu, unikl všem svým obráncům, kterým se ho nepodařilo dohnat, výtečně se ovšem mezi třemi tyčemi zaskvěl gólman Iliev, který jeho pokus z šestnáctky polapil. Na druhé straně se snažil prosadit Wanderson, svou hlavičkou ale připraveného brankáře Padelliho nepřekonal.

Ve 26. minutě již Ludogorec gólově udeřil. Cicinho se protáhl kolem pravé lajny, následně adresoval svůj pas na bližší tyč, kde se bránící Godín nechal snadno odstavit od Caulyho, čerstvé posily hostů z německého Paderbornu, jenž si zpracoval míč na pravačku a z blízkosti zamířil pod břevno. Brazilec se mimochodem v novém dresu trefil vůbec poprvé.

Nicméně Inter na negativní moment zareagoval poměrně záhy. Eriksen vyslal kolmici do pokutového území na rozeběhnutého Biraghiho, a ten, byť nezakončoval z úplně jednoduché pozice, nakonec propálil svou přízemní dělovkou Ilieva. Za jeho záda chtěl skórovat taktéž Barella ve 39. minutě, ovšem Iliev si ještě s touhle šancí protivníka úspěšně poradil.

Jenže když běžela čtvrtá minuta nastavení a oba celky se vlastně chystaly do kabin odpočinout si na obvyklou čtvrthodinku, kapituloval Iliev podruhé. Velké štěstí v koncovce měl Lukaku, který po centru od Sáncheze ještě na sokova muže v rukavicích nevyzrál, ten však vyrazil merunu zpátky na Belgičanovu hlavu, od níž se odrazila do brankové sítě.

Ve druhém poločase se Ludogorec na nějaký odpor nezmohl. Svěřenci trenéra Antonia Conteho si pohotový náskok bez problémů hlídali, a i když například v 61. minutě zahrozil Keserü a v 67. minutě Šwierczok, Padelli si s jejich střelami poradil. Asi největší možnost domácích po obrátce spálil Sánchez, který ze střední vzdálenosti mířil do břevna.

Více informací k zápasu

SL Benfica - Šachtar Doněck 3:3

27.02.2020 21:00

Góly: 9. Pizzi, 36. Rúben Dias, 47. Rafa Silva - 12. Rúben Dias (vl.), 49. Taras Stepanenko, 71. Alan Patrick

První zápas: 1:2, postupuje Šachtar Doněck

Černý týden portugalských klubů v evropských pohárech zasáhl taktéž Estádio da Luz. Poté, co ve středu vypadla z Evropské ligy Braga na úkor Rangers, nezvládly svůj souboj ani Sporting s Basaksehirem a Porto proti Leverkusenu, přičemž reputaci své zemi na čtvrtý pokus nevylepšila rovněž Benfica, která byla po divoké remíze vyřazena Šachtarem.

Domácí byli pasováni před nynějším kláním do role mírného favorita, tu ovšem nepotvrdili. Mohli se sice spolehnout na výhodu vstřelené branky na hřišti soupeře, jenže to by v odvetě nesměli inkasovat hned třikrát, aby jí mohli nějakým způsobem využít ve svůj prospěch. Hosté byli v útoku velmi efektivní a hlavně díky tomu proklouzli do další fáze oni.

Možná že ve finále rozhodla i skutečnost ohledně většího fondu fyzických sil na straně ukrajinského klubu. Zatímco Benfica už krátce po novém roce podstoupila velmi náročný program, Šachtar po prvním utkání s portugalským sokem absolvoval pouze jedno ligové střetnutí o minulém víkendu. A v něm navíc dokázal pošetřit své některé klíčové hráče.

As Águias gólově udeřili jako první. Álex Grimaldo zleva přihrál do středu pole na Pizziho, ten udělal pár kroků směrem dopředu k pokutovému území a z jeho hranice vyslal skrytý pokus přesně ke vzdálenější tyči, kam se gólman Pjatov, jenž na merunu zřejmě neviděl nejlépe, marně natahoval. O pár chvil později byl ale průběžný stav opět nerozhodný.

Ve 12. minutě unikl za obranu Dodô, který adresoval svou přihrávku do předbrankového prostoru, a i když nenašel svého nabíhajícího spoluhráče Júniora Moraese, srazil si míč do vlastní sítě vracející se Rúben Dias. Ve 20. minutě hosté zahrozili ještě jednou, zapsat na střeleckou listinu se snažil Ismaily, nicméně v koncovce nebyl potřebně úspěšný.

Do přestávky se mužstvo z Lisabonu znovu dostalo do vedení, centr z rohového čtvrtkruhu od Pizziho usměrnil hlavou za záda Pjatova autor předchozího vlastence Rúben Dias. A hodně veselo pak bylo v Portugalsko krátce po přestávce. Pjatov vyběhl proti Dyegovi Sousovi příliš brzy, ten tak přistrčil míč volnému Rafovi Silvovi, jenž pohotově zacílil do šibenice.

Za tohoto skóre by mezi šestnáctku nejlepších v této soutěži postupovala Benfica, avšak Šachtar se ve zbývajících minutách nevzdal a stačil ještě tenhle duel zremizovat. Ve 49. minutě po rohovém kopu, zahrávaným Taisonem, skóroval hlavičkou Stěpaněnko, a v 71. minutě překonal brankáře Vlachodimose svou střelou z halfvoleje Alan Patrick.

Opravdu těžko se mohli domácí z tohohle tvrdého direktu ve zhruba zbývající dvacetiminutovce jen tak rychle oklepat. Potřebovali přitom nutně zaznamenat další dva přesné zásahy, aby mohli ještě usilovat o osmifinále. Větší šancí si vytvořil snad jen střídající Carlos Vinícius v 85. minutě, Pjatov však tentokráte byl ve své bráně dobře připravený.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Wolverhampton Wanderers 3:2

27.02.2020 18:55

Góly: 16. Jonathan Calleri, 57. Jonathan Calleri (pen.), 90+1. Jonathan Calleri - 22. Adama Traoré, 79. Matt Doherty

První zápas: 0:4, postupuje Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton se sice z Barcelony vrací jako poražený tým, ale v klidu mu to stačilo na postup. Domácím hrdinou se stal útočník Jonathan Calleri, který měl na starosti hattrick. Ani ten ale proti Angličanům nestačil.

Předzápasová situace vypadala jednoznačně. Pro Vlky byla odveta na půdě Espanyolu v podstatě jen formalitou. První utkání je zcela jasně pasovalo nejen do role favorita, ale s trochou nadsázky mohli Angličané živě spekulovat o přání dalšího soupeře. Espanyol navzdory katastrofální sezoně ale neskládal zbraně a hodlal se před vlastními fandy předvést.

Po prvních trochu nevýrazných minutách se to domácím povedlo v 16. minutě. Domácí Espanyol předvedl velmi dobrou a rychlou akci na jeden dotyk. Pedrosa si před bránou všiml nabíhajícího spoluhráče Jonathana Calleriho, který míč jemně tečoval za záda brankáře Ruie Patrícia.

Cílem Espanyolu, kromě co nejvyššího počtu vstřelených branek, bylo především neinkasovat. Tenhle cíl ale vyletěl oknem už šest minut po první brance utkání. Morgan Gibbs-White našel ideálním pasem z pravé strany, který sice první ránu namířil jen do nejbližšího protihráče, ale hbitou dorážku už srovnal stav utkání na 1:1. Brankář Prieto byl bez šance a stejně tak se rozplynuly šance celého Espanyolu na postup.

Espanyol se nevzdával a Gómez o chvíli později našel výbornou přihrávkou ve vápně Vargase. Kromě toho, že mu rána nesedla, se ale taky nalézal v ofsajdu. Vlci si byli vědomi své převahy především z prvního utkání a rozhodně nikam nespěchali. I po změně stran pokračoval Espanyol v aktivní hře a vidět byl především útočník Calleri. Ať už svým pohybem, nebo svou střeleckou chutí, pořád hrozil obraně Vlků problémy.

Espanyol načal aktivně také poločas druhý, i když mu souhra dělala nemalé komplikace. Deset minut bylo ukrojeno z druhé půle, když sudí nařídil za nebezpečnou hru vysokou nohou Maxe Kilmana pokutový kop pro Espanyol! K němu se postavil střelec Calleri a opět se nemýlil.

Espanyol ještě doufal ve zdramatizování, i když věděl, že tohle bude nesmírně náročné. Ale nevzdával se a dál se snažil aktivně bojovat. Po chvíli ticha a nudy se gólové oslavy ozvaly znovu až deset minut před koncem utkání. A tentokrát na straně Wolves. Po špatně bráněném autu se míč dostal k Podencemu, který rychle našel Matta Dohertyho. Pro něj už bylo posunutí do prázdné hračkou.

Podobnou hračkou mělo být pro Pedra Neta zakončení vlastního brejku, když navíc oběhl brankáře. Jenže s posledním hráčem na zádech minul odkrytou bránu! A Espanyol se přeci jen dočkal zasloužené branky. Svůj hattrick v dnešním utkání zakončil zkušený útočník Jonathan Calleri, který v nastaveném čase využil centru ze strany. Po skvělém náběhu trkl hlavou do balonu a slavil alespoň osobní úspěch.

Více informací k zápasu

Istanbul Başakşehir - Sporting CP 4:1e

27.02.2020 18:55

Góly: 31. Martin Škrtel, 45. Danijel Aleksić, 90+2. Edin Višća, 119. Edin Višća (pen.) - 68. Luciano Vietto

První zápas: 1:3, postupuje Istanbul Başakşehir

Téměř nemožné se stalo skutečností. Fotbalisté Basaksehiru vstupovali do domácího zápasu se ztrátou 1:3, přesto jsou osmifinalisty právě oni na úkor Sportingu. Postupový výsledek drželi už v poločase, hosté sice dokázali skórovat, ale v nastavení poslal Višća utkání do prodloužení, v němž také sám rozhodl.

Během počáteční fáze tohoto utkání zahrozil jen Battaglia, který pořádně protáhl Günoka. Úvodní gól padl po půl hodině hry. Rohový kop tureckého celku vyboxoval Maximiano jen k Martinu Škrtelovi, jehož hlavička si našla kolem gólmana cestu do sítě.

Ještě před pauzou to bylo 2:0 - a i druhá trefa přišla ze standardní situace. K přímému kopu z rohu velkého vápna se postavil Danijel Aleksić, který zaskočil brankáře (a dost možná i sebe) přesnou ranou na zadní tyč. V tuto chvíli tak postupoval Basaksehir.

Přiblížit domácí tým osmifinále mohl po pauze Demba Ba, při střele ale podklouzl a Maximiano tak fantastickým zákrokem zastavil balón v cestě do brány. Misky vah se tak překlopily na druhou stranu. Acuňa odcentroval do pokutového území, kde hlavičkoval Lucaino Vietto a vstřelil první gól Sportingu v zápase.

Potvrdit postup lisabonského mužstva mohl do poloprázdné brány střílející Doumbia, Günok však na poslední chvíli vyškrábl míč na břevno. Plata zase na konci řádné hrací doby spálil tutovkou ranou nad. Ve druhé minutě nastavení tak stadion explodoval nadšením. Edin Višća si navedl míč na pravačku a ranou na zadní tyč poslal zápas do prodloužení.

Dvě minuty před jeho koncem Vietto v pokutovém území nešikovně fauloval Caicaru a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Edin Višća a druhým gólem v zápase rozhodl o postupu svého týmu mezi šestnáct nejlepších.

Více informací k zápasu

FC Porto - Bayer Leverkusen 1:3

27.02.2020 18:55

Góly: 65. Moussa Marega - 10. Lucas Alario, 50. Kerem Demirbay, 58. Kai Havertz

První zápas: 1:2, postupuje Bayer Leverkusen

Bez větších problémů si fotbalisté Leverkusenu pohlídali postup do osmifinále Evropské ligy. Po domácí výhře 2:1 uspěl i v Portu, po hodině hry vedl zásluhou tref Alaria, Demirbaye a Havertze o tři branky, soupeř jen korigoval zásluhou Maregy.

Po deseti minutách hosté poprvé rozvlnili síť. Pěknou kombinaci zakončil přesnou ranou Lucas Alario, radost jeho spoluhráčům však zhatil praporek pomezního. Jenže po dlouhém zkoumání u videa došel sudí k závěru, že se o porušení pravidel nejednalo a trefa byla uznána.

Ve zbytku první půle Porto výrazně přitvrdilo hru, ke kýžené trefě to však nevedlo. Naopak nedlouho po přestávce navýšil svůj náskok německý celek. Na pas za obranu si naběhl Diaby, který z bezprostřední blízkosti nedokázal prostřelit gólmana. Míč se však odrazil k Havertzovi, který nachystal do tutové šance Keremu Demirbayovi a ten propálil gólmana.

Ještě než uběhla hodina hry, dali Leverkusenští definitivní razítko na svém postupu. Diaby opět zakončoval rychlý protiútok a opět nepřesně, balón se mu však na kopačky vrátil a on sám přihrál před prázdnou bránu Havertzovi a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl.

Deset minut poté domácí korigovali, Otáviův centr dopadl přesně na hlavu Moussy Maregy, který přesnou hlavičkou pod břevno překonal Hradeckého. Výsledek neunesl v pětaosmdesáté minutě Tiquinho Soares, který v souboji trefil Taha loktem do obličeje a vykoledoval si červenou. Další branka však už nepadla a mezi šestnáct nejlepších celků se tak dostalo německé mužstvo.

Více informací k zápasu

FC Basilej - APOEL Nikósie 1:0

27.02.2020 18:55

Góly: 38. Fabian Frei (pen.)

První zápas: 3:0, postupuje FC Basilej

Všechny české fanoušky, kteří bedlivě sledují souboj o elitní patnáctku v tabulce koeficientů, potěšilo vypadnutí APOELu ve dvojzápasu s Basilejí. Po třígólové domácí prohře Kypřani pod dohledem Pavla Královce zaostali i ve Švýcarsku a s Evropskou ligou se loučí.

Basilej mohla jít do vedení už ve dvanácté minutě, když hosté zaváhali v rozehrávce. Jeden z provinilců, brankář Waterman, však dokázal nebezpečí zažehnat. Nedlouho před odchodem do šaten se už domácí dočkali. Po souboji v pokutovém území přišel do akce VAR, po konzultaci s ním sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Fabian Frei a s přehledem proměnil.

Švýcarský tým vstoupil aktivně i do druhé půle. Frei pořádně provětral Watermana, dorážející Stocker zase zamířil nepřesně. Brankář APOELu se musel znovu předvést po třech čtvrtinách zápasu, kdy vytáhl Zhegrovu pumelici pod břevno. Alespoň dílčí úspěch mohli hosté zaznamenat dvacet minut před koncem, kdy dostali možnost zahrávat pokutový kop.

K němu se ale postavil De Vincenti, který napálil míč po zemi mimo bránu. V závěru se musel ukázat i domácí gólman Nikolić, jenž na roh vytáhl ránu Mihajloviće. Nic dalšího se již nestalo a Basilej tak suverénně postoupila do osmifinále.

Více informací k zápasu

LASK Linz - AZ Alkmaar 2:0

27.02.2020 18:55

Góly: 44. Marko Raguž (pen.), 50. Marko Raguž

První zápas: 1:1, postupuje LASK Linz

Remíza 1:1 v Alkmaaru mezi domácím celkem a rakouským Lincem nechala do odvety vše otevřené. V ní však LASK neponechal nic náhodě a po dvou Raguzových trefách poměrně s přehledem postoupil mezi šestnáct nejlepších.

Už od začátku domácí tým ukazoval, že si za postupem tvrdě půjde. Po centru od pravé postranní čáry hlavičkoval v osmnácté minutě Frieser, proti němuž Bizot zasahoval jen horko těžko. Následná Frieserova dorážka se už neobešla bez faulu. Na druhé straně hřiště se dostal do nebezpečného území Idrissi, na jeho přihrávku ale spoluhráči nedosáhli.

Po půlhodině hry LASK znovu zahrozil a znovu musel Alkmaar podržet Bizot. Ten dokázal zlikvidovat Raguzovu ránu z deseti metrů a zažehnat i následný závar před jeho bránou. Marco Raguz přesto ještě před pauzou otevřel skóre. Po faulu ve vápně se ujal pokutového kopu, který také přízemní střelou proměnil.

Mladičký rakouský útočník se prosadil i krátce po návratu ze šaten. Dlouhý aut Lince z pravé strany nadělal hostující obraně velké problémy a po krkolomné situaci se nakonec ke střele dostal právě Marco Raguz, jenž ve skluzu procpal míč do sítě.

Malé světélko naděje vysvitlo na nizozemský klub v osmaosmdesáté minutě, kdy Wiesinger zbytečně nakopl Evjena a po druhé žluté kartě se musel poroučet do sprch. Jeho spoluhráči však už vedení uhájili a zahrají si v osmifinále.

Více informací k zápasu

Malmö FF - VfL Wolfsburg 0:3

27.02.2020 18:55

Góly: 42. Josip Brekalo, 65. Yannick Gerhardt, 69. Victor Sá

První zápas: 1:2, postupuje VfL Wolfsburg

Jen jednogólová výhra doma, o to přesvědčivější venku. Fotbalisté Wolfsburgu nepřijížděli do Malmö s velkým náskokem, postup však uhájili ve velkém stylu. Před pauzou otevřel skóre Brekalo, ve druhé půli navyšovali Gerhardt a Victor.

Hosté udělali v sestavě oproti minulému čtvrtku dvě změny, když na krajíc obrany Mbabua a Roussillona nahradili Steffen a Otavio. Stejný počet hráčů vyměnili i Švédové, v záloze místo Riekse nastoupil Traustason a na pravém beku naskočil Lewicki na úkor Larssona.

První poločas se nesl v opatrnějším duchu a první střela na bránu přišla až ve dvaačtyřicáté minutě. Hned ale byla gólová. Josip Brekalo si narazil míč o Weghorsta a přesnou nízko letící ranou k tyči otevřel skóre.

Po pětašedesáti minutách už to bylo 0:2. Mehmedi nedokázal ve velké šanci prostřelit gólmana, u postranní čáry si však šikovně pohrál s balónem a přihrál Yannicku Gerhardtovi. Ten si jej navedl na střed a utaženým pokusem na zadní tyč navýšil vedení.

Tím ale Vlci nekončili, bezprostředně poté napálil Brekalo z voleje balón do spojnice. Lépe si počínal Joao Victor, kterému vzápětí Gerhardt naservíroval míč před poloodkrytou klec a brazilskému náhradníkovi už nedělalo potíže poslat jej za gólmanova záda.

Malmö se ještě snažilo s výsledkem něco dělat, to se mu však nepovedlo a do osmifinále s přehledem postoupil Wolfsburg.

Více informací k zápasu

KAA Gent - AS Řím 1:1

27.02.2020 18:55

Góly: 25. Jonathan David - 29. Justin Kluivert

První zápas: 0:1, postupuje AS Řím

Cesta Gentu končí, i když se Belgičané mohou rozloučit s hlavou vztyčenou. Dnes byli rozhodně lepším týmem a šli i do vedení zásluhou Davida. Na konečných a pro AS postupových 1:1 uzavřel Kluivert.

Před Gentem stála náročná zkouška. Horký favorit na postup přijel z Věčného města obhajovat a ideálně navýšit své vedení z prvního duelu. Domácí však už v něm ukázali, že rozhodně mají pro strach uděláno a že se nespokojí s pouhým odehráním odvety. Doma jsou navíc tradičně silní a v Evropské lize zde prostě neprohrávají. Dnes ale potřebovali nutně skórovat a za tím účelem se spolehli na mladého kanadského snajpra Davida. Do sestavy se vrátil i Depoitre.

Hostující trenér Fonseca jasně uvedl, že nehodlá spoléhat na remízu ani na výsledek prvního utkání. A sestava tomu odpovídala, neboť do hry poslal střelce z minulého utkání Carlese Péreze, Henrika Mchitarjana nebo Edina Džeka. Byla to druhá opora Fonsecova týmu, která se dostala do první šance. Hned po rozehrání putoval míč ke Kolarovovi, který stříleným centrem otřel míč jen do tyče!

Trávník před zápasem zkrápěl déšť se sněhem a bylo to na povrchu hodně vidět. Hráči se často klouzali za míčem a ten po mokrém trávníku nabíral větší rychlost, než by při kombinaci hráči chtěli. Lépe se na něm pohybovali přeci jen hosté, zatímco AS často působilo jako amatérský baletní soubor. Po dvaceti minutách Gent uzamkl svého soka před jeho vápnem a mačkal ho. Nakonec musel do rány Bezuse skočit obětavý Džeko.

Varování si AS k srdci nevzalo a jeho dnes labilní obrana brzy inkasovala. Ve 25. minutě totiž potvrdil parádní formu Jonathan David a na Bezusův krásný pas si naběhl přesně za obránce Manciniho. Ten opět míč podskočil, takže Davidovi stačilo jemně trknout míč za brankáře Lópeze - 1:0.

V téhle situaci už bylo pro Gent utkání hodně zajímavé. Jenomže domácím vedení vydrželo jen čtyři minuty. Poté se totiž rychlým krokem dostal k míči Henrik Mchitarjan, který si všiml perfektně nabíhajícího Justina Kluiverta. Mladý Nizozemec se světoznámým příjmením převzal míč a prostřelil brankáře Kaminského!

Deset minut před koncem první půle Džeko akrobatickým zakončením branku netrefil. Ani druhá polovina utkání nepřinesla kýženou aktivitu hostí, naopak se do hry stále víc tlačil Gent. Hlavním problémem jeho hry, což bylo vidět také v minulém utkání, bylo žalostné neproměňování šancí. Na střely celkem Belgičané AS jasně převálcovali, ale gól už z toho ve druhé půli nevytěžili.

A to přesto, že po hodině hry mohl poslat domácí hráče do vedení Odjidja. Ten si naběhl na delší centr ze strany a z první vypálil, jenže díky rotaci jeho střela skončila těsně vedle tyče! Závěrečnou šanci po brejku AS Mchitarjan využil jen k laxnímu centru na Džeka, který logicky na míč nedosáhl. Římané postupují, ale za předváděnou hru si to nezasloužili.

Více informací k zápasu

SC Braga - Rangers FC 0:1

26.02.2020 18:00

Góly: 61. Ryan Kent

První zápas: 2:3, postupuje Rangers FC

Hosté se museli v tomto střetnutí obejít bez svého nejlepšího střelce Alfreda Morelose, který byl suspendovaný, i bez něho si však fotbalisté Rangers v útoku poradili. Daleko důležitější pro ně ovšem byla činnost defenzivní. Braga za celých devadesát minut nedosáhla na jedinou branku, a protože na druhé straně se trefil Ryan Kent, z Evropské ligy letos vypadla.

Před týdnem portugalský celek utrpěl se svým soupeřem porážku, která pro něj představovala vůbec jediný nezdar během posledních dvanácti zápasů napříč všemi soutěžemi. Ačkoli celkově vykazoval velmi slušnou formu, ani v odvetě se mu nepodařilo uspět. Přitom ve Skotsku vedl již o dvě branky, pak ovšem o pohodlné vedení velmi záhy přišel.

Musel tedy před vlastními fanoušky Rangers bezpodmínečně skolit, aby mohl proklouznout mezi šestnáctku nejlepších v této soutěži. Jenže v úvodních pasážích hry byli spíše lepší hosté. Už v 9. minutě vyzrál na ofsajdovou past Arfield, předložil pak míč pak do vyložené pozice Kamberimu, jenže ten v tutovce selhal a na vyběhnuvšího brankáře Matheuse nevyzrál.

V 19. minutě se po nahrávce Hagiho, který v prvním utkání zaznamenal dvě ze tří branek Rangers, objevil v dobré možnosti Kent, neseřídil však svoje mířidla ideálně. Až ve 26. minutě se podařilo zahrozit také Braze. Hlavičkový pokus na bránu vyslal Paulinho, gólman McGregor byl ovšem mezi svými třemi tyčemi připravený a balón vyrazil do zámezí.

Ve 30. minutě se snažil něco udělat s dosavadním bezbrankovým skóre Fransérgio, jenž obdržel centr od Sequeiry, svou hlavičkou ale mířil mimo. V závěru půle pak Rangers zahodili velkou příležitost ke skórování. Raúl Silva zahrál ve vlastním vápně rukou, sudí Ekberg nařídil penaltu, jenže tu neproměnil Hagi díky perfektnímu zákroku Matheuse.

I druhé dějství bylo v podstatě velmi vyrovnané. Domácí jednoduše nevyvinuli na protivníka takový tlak, aby mohli strhnout vítězství pro sebe, a čím více se blížil konec duelu, tím více jako by se na jejich kopačkách projevovala nervozita. V 55. minutě mohli opět udeřit The Gers, Kamberi vybídl svou přihrávkou Kenta, tomu ovšem nevyšlo přesně zakončit.

V 61. minutě došlo na rozhodující moment utkání. Hagi svým dlouhým pasem uvolnil rozeběhnutého Kenta, který unikl za obranu a z pokutového území následně poslal merunu ke vzdálenější tyčce svou levačkou. Vyrovnat mohl snad jen stále aktivní Paulinho, avšak v 71. minutě, smolně pro něj, trefil jen tyčku a v 81. minutě hlavou střílel pouze nad břevno.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
Müllered

Německo moc pěkně, zatím samé výhry. Po těch hubenějších letech je tohle balzám na duši, ještě aby se to podařilo dotáhnout v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

a Portugalci, kteří to před pár lety opanovali, z kola ven

Reagovat
db18

Reagovat
h8_sfatto

Německé týmy ve vyřazovací fázi předvádí moderní fotbal, hodně muziky za málo peněz a jejich koeficient zaslouženě jen poroste, všechny 3 týmy pohledný fotbal, kam se hrabe Anglie i Španělsko

Reagovat
Rudnevs

To je síce pekné, ale nakoniec podľa mňa EL aj tak vyhrajú zas Angličania...

Reagovat
Salfovic

Ani omylem.

Reagovat
Liquid

nezlob se na mě ale Wolves na to nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Wolves teď vypadnou s Olympiakosem a United snad časem taky narazí, byla by to bomba, kdyby to bylo už teď s LASKem, ale tomu nevěřím.

Reagovat
Kixi Syhimour

Úplně nevím, proč by Wolves měli vypadnout s Olympiakosem.

A teda United jsou teď s Interem (který se na to ale vykašle) největší favoriti.

Reagovat
Liquid

to toho Šporara vůbec nemuseli brát, s ním v sestavě a hned konečná na Turcích

Reagovat
smazaný uživatel

Jako co ten Deli dělal, to nechápu

Reagovat
JeséRodriguez

To bylo jak kdyby vybíral smeč ve volejbale

Reagovat
PaYaB

Jop, jako libero nebo jak se ta pozice jmenuje.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Rudnevs

FCK Mnohí proti Celticu neverili, ale aj tak z toho je postup. Titul už má skoro istý Midtjylland, tak by FCK mohlo uhrať aspoň solídne výsledky v Európe.

Reagovat
Selänne

Každopádně herně nejslabší Kodaň za poslední roky. Už samotný postup ze skupiny byl šťastnou souhrou náhod, postup přes Celtic stejně snad ještě šťastnější. Ale co, štěstí přeje připraveným.

Reagovat
Mönchengladbach

Portugalsko

Reagovat
Salfovic

Pěkná jatka.

Reagovat
johan14

Veru, katastrofa. Všetci von.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Wolverhampton

Reagovat
Hiko

slušný exodus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieryVonry

Na ten Man se dnes šlo i dívat, ale když už se povede fotbal, je tam ještě Pavel Károch

Reagovat
torcida

ale, že hrali minimálne o jedného viac už nepovieš

Reagovat
JeséRodriguez

i tak je na začátku pěkně točili, vyhráli by vyšším rozdílem i 11 na 11

Reagovat
DieryVonry

Tak kdo viděl, tak pochopitelně reflektuje, že výsledku pomohla výrazně brzká redka...Ale herní pohoda jde vidět. Na podzim by takovej zápas klidně i nezvládli.

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe

Reagovat
Smreky

Arsenal

Reagovat
ManUnited

Arsenal

Reagovat
Salfovic

Šoumeni

Reagovat
johan14

To bol skvelý, skvelý zápas. Nechcel by som byť fanúšikom gunners.

Reagovat
Salfovic

To oni taky ne.

Reagovat
torcida

to je diagnóza. sebapoškodzovanie

Reagovat
smazaný uživatel

Good luck Auba v dalším působišti, byls skvělej

Reagovat
CHONG

Vamos Geta!

Reagovat
Xavi

Reagovat
Messiáš

Na celkové vítězství, počkám na los a možná si na kilečko hodím.

Reagovat
Liquid

Arsenal snad baví ještě víc než Sparta Tohlec Arteta nemůže ustát, vypadnutí s Řekama v prvním jarním kole EL, to je obrovská blamáž

Reagovat
afc

Netrep prosím ťa

Reagovat
mistr129

Reagovat
efjay

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky,Olympiakos

Reagovat
Pokahontas

Cenný postup,po domácí porážce v úvodním zápasu...

Kdo trochu sleduje pohárový fotbal tak musí vědět,že zápasy těchto dvou tradičních soupeřů bývají velmi dramatické a obvykle docela vyrovnané,ačkoliv v tomhle tisíciletí mezi nima ani jednou v deseti zápasech nebyla plichta! Zato v daném období VŽDYCKY platí,že si ve vzájemném dvojzápase rozdělí po jedné výhře,jak se potvrdilo ostatně i tentokrát.

Opět dobrý výkon na Emirates,který tentokrát konečně znamenal i postup - překvapením spíš než to,že se to povedlo,je skutečnost,že se to povedlo AŽ nyní.Daleko vétší šanci měl Olympiakos proti to mu to soupeří na postup přece už na podzim 2015,když však ani přes výhru venku 3:2 neslavil, neboť nezvládl domácí odvetu coby přímý souboj o postup ze skupiny.

A v prvních třech případech bylo na Karaiskakis o postupu ze skupiny vždy již rozhodnuto,takže Olympiakosu k němu už nemohly stačit ani dosažené výhry.

Olympiakos ostatně i letos ukázal,že umí i silnějšimu týmu dát na severu Londýna dva góly,s tím rozdílem,že oproti zápasu na Tottenhamu tentokrát i lépe bránil.

Takže ti,kteří nad výsledkem nevěřící kroutí hlavami jenom ukazují,že toho o této dvojici soupeřů opravdu moc nevědí

Reagovat
Benfica

Shaktar vyrobil z hovna bič.. btw moji zlatí mu to dovolili.. horor tento mesiac, ale sú tam záblesky nádeje, a aspoň už nehrozia zápasy vo štvrtok o 7

ale ten zápas sa nezaujatému divákovi musel páčiť..

Reagovat
smazaný uživatel

Deli potvrdil svoji tupost

Reagovat
Bakary3

No ani ne, tohle byl prostě momentální zkrat než projev nějaký (ne)inteligence.

Těžko si myslel, že to rozhodčí neuvidí a získá tím výhodu, prostě mu hráblo a tu ruku tam strčil.

Určitě bych zbal jiný případy tuposti.

A jinak, potvrdil, kdy jindy jí ukázal? Já si pamatuju možná tak penaltu snad v Karviný, kdy do toho šel vysokou nohou jak křovák. Jinak se prezentoval jako hodně inteligentní fotbalista, a to si myslím, že jsem ho viděl o dost víc než ty.

Reagovat
r.mrazik

To nekecáš...Deli to neskutečně posral

Reagovat
Bakary3

To samozřejmě vím

Ale jak jsem napsal, spíš za tím vidím totální zkrat než úmysl a blbost.

Jinak teda.. Nevím, ale červená mi přišla moc. Říkali, že nemá být uplatňovanej dvojí trest a tady to je ukázkový.

Samozřejmě vidím rozdíl třeba oproti Suarezovi proti Ghaně, kdy to vyndal z brankový čáry.

Tady mi to přijde divný.

Reagovat
r.mrazik

zkrat z blbosti...

diskuze o cerveny mi prisla mimo uz vcera od tech komiku,co komentovali

minolet by to nejspis nemel...ale ono tje jedno,kdyz tam nekdo skoci sipku a udela tohle

Reagovat
JeséRodriguez

jasná červená

Reagovat
Bakary3

Mně to přijde v rozporu s dvojím trestem, o kterým říkali, že se nemá uplatňovat, proto to nechápu.

Já bych byl pro zavedení technickýho gólu, byl by klid

Reagovat
r.mrazik

no...vlastne proc ne...

jen aby se z toho nestala pak hazena...

Reagovat
Bakary3

Tak naopak, třeba tehdy Suarez by ani neměl nutkání po tom šáhnout, protože by vědět, že to stejně bude gól

Reagovat
Džeko55

Nebo by tým mohl dostat na výběr buď technický gól a hráče nechat, anebo "jenom" penalta a červená pro hráče

Reagovat
Losinho

Mohla by ho vzít Chelsea místo tý španělský díry.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsi, na koho reaguješ? Jakýkoliv vysvětlování je v tomhle případě zbytečný.

Reagovat
Bakary3

Jo, byl to od něj zas jen takovej výkřik, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Ublizeny zid co nikdy nic nema k tematu...

Reagovat
verv

tak třeba ty jeho videa na instagramu o "zkurvené plísni" taky nebyly zrovna známkou vysoké inteligence

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to sem mel namysli.

Reagovat
Bakary3

OK, souhlasím.

Mně to přišlo spíš jako útok na jeho herní inteligenci.

Reagovat
ttopi

Arsenal

Ne, teď vážně. Všichni tu máme srandu z Arsenalu, ale bohužel Řecko nás chce ještě přeskočit v koeficientu a vyhodit nás z pozice do 15.místa, viz:

"České kluby mohlo ohrozit ještě sedmnácté Řecko, které ztrácí 1,6 bodu a v pohárech ho zastupuje už jen Olympiakos Pireus. Přemožitel Plzně z kvalifikace Ligy mistrů ale ve čtvrtek doma prohrál 0:1 s Arsenalem. Řekové by se dotáhli na české týmy jen v případě, pokud by celek z přístavního města uhrál například čtyři výhry nebo tři výhry a dvě remízy. Takže ani případný obrat a postup Olympiakosu přes Arsenal by zatím české postavení neohrozil."

Ještě to není tak horký, ale lepší by bylo kdyby Arsenal postoupil no...

Reagovat
chavi.27

Kde by vzali 4 vyhry prosimte, neplas

Reagovat
ttopi

1 už mají.

Navíc píšu, že to není tak horký. Podobně se může dotáhnout i Basilej, ale ta by musela dojít snad až do finále

https://www.sport.cz/fotbal/evropska-liga/clanek/1246160-kanonyri-selhali-cesky-fotbal-se-trese-o-pet-mist-v-poharech.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez

Reagovat
smazaný uživatel

4 výhry pro ně budou těžký, ale když vidím, co tam zbylo, tak je tam pořád pár týmů, proti kterým bude Olympiakos favorit a většina dalších je taky hratelná, snad jen United a Sevillu bych proti nim viděl jako nějaký jasnější favority (ale to platilo i o Arsenalu no...) - klidně to můžou uhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolves je dál nepustí

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
r.mrazik

A já to po gólů Auby vypl...to jsou kašpaři

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudeš kašparem spíš ty, když se díveš na 113 minut čistého času na fotbal a 7 minut před koncem to vypneš když hostům chybí k postupu jeden gól?

Reagovat
O.Giroud

Pochybujem, ze to sledoval skoro cely zapas.

Reagovat
r.mrazik

ja koukal na MU...arsenal az prodlouzeni,dali gol...a vzhledem k tomu,ze rekove hodne branili,tak jsem sel radeji spat...

Reagovat
smazaný uživatel

OK, promiň, beru zpět

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jediný zástupce Portugalska Wolverhampton

Reagovat
Hiko

Reagovat
havrys99

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
FUnk

chtěl jsem se prijit podivat a vysmat se arsenalu, ale pak si vzpomenu jak hrajeme my a dopadli bychom stejne,

Reagovat
Front hell

Mívám to stejně

Reagovat
T:o:M

Ale aspoň v lize mistrů..

Reagovat
smazaný uživatel

Artetout?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele