Bundesliga - souhrn 4. kola

17.10.2020, 17:33, aktualizováno 18.10.2020, 20:02
Komentáře a souhrny
Robert Lewandowski (© AFP)
RB Lipsko zvítězilo v Augsburgu a zůstává na čele Bundesligy. Bod na koncernový celek ztrácí po venkovních výhrách Bayern Mnichov a Dortmund, tři body ze hřišť soupeřů mají rovněž Leverkusen a Stuttgart. Hned čtyři zápasy tohoto kola nabídly výsledek 1:1...

Schalke 04 - Union Berlín 1:1

18.10.2020 18:00

Góly: 69. Gonçalo Paciência - 55. Marvin Friedrich

Zápas Schalke s Unionem Berlín uzavřel čtvrté bundesligové kolo remízou 1:1. Více gólových šancí si vypracovali hosté, oba góly padly po střele hlavou.

Do první větší šance zápasu se dostal ve 21. minutě hostující Bülter, který si naskočil na centr Beckera, ale situaci uhasil svým obranným zákrokem Ludewig. A hned z následného rohu si Union vypracoval další šanci, tentokrát po centru z rohu nadějně střílel Prömel, avšak jeho střelu vykryl brankář Rönnow. Ve 31. minutě zahrozili také domácí, střela Ramana však pouze těsně minula levou tyč. První poločas tedy skončil bez branek.

Na začátku druhé půle Union potvrdil svou herní dominanci z prvního dějství, když v 55. minutě skóroval Friedrich hlavou po ostrém centru kapitána Trimmela.

A v 60. minutě mohli jít hosté do dvougólového vedení. Po líbivé kombinaci se míč dostal až do pokutového území Schalke, ve kterém si ho přebral Lenzo, jenž vystřelil k bližší tyči a brankář Rennöw musel vytáhnout solidní zákrok ke zneškodnění tohoto pokusu.

V 69. minutě zahrávalo Schalke rohový kop. Omar Mascarell centroval do pokutového území Unionu, kam si na přední tyč naběhl Paciência, jenž míč pouze lízl hlavou, avšak i to stačilo na jeho usměrnění mezi tři tyče a vyrovnání na 1:1.

Zápas výsledkem 1:1 i skončil. Zajímavostí je, že výsledkem 1:1 skončily ve čtvrtém bundesligovém kole hned čtyři z devíti zápasů.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 1:1

18.10.2020 15:30

Góly: 52. Ondrej Duda - 45+2. André Silva (pen.)

Hráči Kolína konečně v tomto ročníku zabrali a nyní ve čtvrtém kole německé Bundesligy poprvé bodovali, když se rozešli smírně v poměru 1:1 s ambiciózním Frankfurtem. Domácí výběr se nachází na šestnáctém barážovém místě s jedním bodem, zatímco jeho nedělní rival si udržel letošní neporazitelnost a s osmi body mu patří čtvrtá příčka, za vedoucím Lipskem zaostává o pouhé dva body.

Utkání neprobíhalo v ofenzivním duchu a vyložených možností bylo k vidění opravdu poskrovnu. Hosté se dostali do vedení v závěru prvního poločasu z pokutového kopu, nicméně Kolín se po změně stran zvedl a brzy srovnal, v následujícím průběhu dokonce mohl převrhnout misky vah na svou stranu. První poločas až téměř do samotného konce nic zajímavého nepřinesl, pak Eintracht z ničeho nic udeřil.

Bornauw totiž ve vlastní šestnáctce nedovoleně poslal k zemi rozběhnutého Kamadu a rozhodčí Jablonski po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil André Silva a bez větších potíží zamířil přímo do pravého spodního rohu, brankář Horn i přes vystižení směru na balón nedosáhl. Domácí se snažili po změně stran přidat a kýženého vyrovnání se dočkali v 52. minutě, to totiž skóroval slovenský krajánek Ondrej Duda.

Na něj hostující defenziva zcela zapomněla před hranicí brankového území po chytrém centru Ehizibueho z pravého křídla a závěrečná skákavá střela z osmi metru zapadla k bližší konstrukci kolem gólmana Trappa. Po necelé hodině hry mohl hostům vrátit vedení hlavičkující Touré, jenomže ve vyložené možnosti selhal a mířil jen do rukavic připraveného Horna. Vzápětí na opačné straně chtěl přidat svůj druhý gól v utkání Duda.

Tentokráte po pasu z pravé strany hlavičkoval prudce z deseti metrů a Trapp měl co dělat, aby míč famózně vytěsnil o decimetry nad svou branku. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem hlavičkoval aktivní Touré z nadějné pozice příliš vysoko, v 78. minutě stanul před poloprázdnou brankou Younes a v poslední možnou chvíli byl zablokován. 1. FC se příště utká se Stuttgartem, Frankfurt zavítá na půdu mistrovského Bayernu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 1:1

17.10.2020 20:30

Góly: 78. Jonas Hofmann (pen.) - 85. Wout Weghorst

Mönchengladbach remizoval v sobotu večer s Wolfsburgem 1:1. Na první gól diváci čekali až do 78. minuty.

V zápase Borussie Mönchengladbach s Wolfsburgem byli mírným favoritem domácí, kteří si také vypracovali první velkou šanci. Ve 21. minutě hlavičkoval Neuhaus do levé tyče Casteelsovy brány a odražený míč pak jeden z jeho spoluhráčů napálil pouze do obránce.

Ve 35. minutě zahrozili domácí znovu, tentokrát pronikl do pokutového území Wolfsburgu po pravé straně Hofmann, jehož přízemní střela k zadní tyči však skončila pouze těsně vedle. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu, přičemž hosté v první půli nevyvíjeli v podstatě žádnou ofenzivní aktivitu.

To se změnilo se začátkem druhého poločasu. Do druhého dějství totiž hráči Wolfsburgu vstoupili mnohem aktivněji a v 63. minutě málem strhli vedení na svou stranu. Nejdřív musel Arnoldovu střelu z dálky skvělým zákrokem vykrýt brankář Borussie Sommer a z následné dorážky se nepodařilo skórovat Bakuovi.

V 74. minutě přišel v utkání zvrat. Brankář hostů Casteels totiž ve vlastním pokutovém území fauloval protihráče a rozhodčí Schlager nařídil pokutový kop, který o čtyři minuty později proměnil Jonas Hofmann.

Inkasovaný gól však pro Wolfsburg vůbec neznamenal konec zápasu. V 85. minutě totiž Baku posunul míč na Weghorsta, který z otočky střílel k levé tyči a brankář Sommer byl na jeho střelu krátký. Vyrovnávací gól Wolfsburgu byl tím posledním, co jsme v zápase viděli a soupeři se tedy rozloučili remízou. Z té mohou mít větší radost právě hosté, kteří svůj jeden bod zachránili vyrovnávacím gólem v závěru zápasu.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Bayern Mnichov 1:4

17.10.2020 18:30

Góly: 58. Ritsu Doan - 8. Thomas Müller, 26. Robert Lewandowski, 45. Robert Lewandowski, 51. Thomas Müller

Bayern si po reprezentační přestávce hravě poradil na půdě nováčka ligy z Bielefeldu, jemuž nasázel během prvních jednapadesáti minut čtyři branky, a to zásluhou dvou přesných zásahů Thomase Müllera a Roberta Lewandowského. Mrzet ho každopádně může inkasovaná branka, o níž se postaral Ritsu Doan, a také jedna červená karta, kterou obdržel Corentin Tolisso.

Hosté museli absolvovat ve čtvrtek duel v rámci DFB-Pokalu na půdě Dürenu, čili neměli úplně nejdelší čas na přípravu tohoto ligového střetnutí, nicméně i tak nakonec bez obtíží potvrdili roli favorita, získali své třetí vítězství a v tabulce se už posunuli na druhé místo. Domácí naopak, aspoň tedy po výsledkové stránce, zaznamenali letos svůj nejhorší výkon.

Mnichovský celek vstoupil do tohoto měření sil tím nejlepším možným způsobem. Odpor svého protivníka zlomil už po osmi minutách, to když Lewandowski mistrně uvolnil ve středu pole Müllera, ten se ve vápně ocitl zcela nehlídaný, a i když se snažil situaci zachránit bránící Pieper, míč odvrátil pouze ke svému protihráči, který ho pak přece doklepl do brankové sítě.

Bayern pokračoval v aktivitě směrem dopředu i nadále, ve 13. minutě se propracoval k hlavičce Tolisso, avšak zamířil jen do těch míst, kde stál připravený brankář Ortega. Jen o dvě minuty později se v další tutové pozici objevil Müller, jenomže tentokráte v koncovce nebyl úspěšný a na Ortegu z blízkosti napodruhé nevyzrál.

Skóre se směrem kupředu nakonec pohnulo ve 25. minutě. Goretzka unikl po levé straně, přihrál balón na hranici pokutového území, kde se ocitl Lewandowski, polský forvard merunu bleskově zpracoval a poslal přesně na bližší tyčku. Ve 31. minutě chtěl snížit Klos, mohl trochu zdramatizovat tenhle souboj, jenže tváří v tvář gólmanovi Neuerovi prostě nestačil.

V závěru prvního dějství prvního svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka přidali ještě jeden pojišťující gól. Müller v šestnáctce přenechal míč Lewandowskému, ten si udělal prostor pro střelbu a s pomocí teče stopera Piepera překonal Ortegu Morena. V 51. minutě se pak opětovně zapsal na střeleckou listinu Müller, dokázal totiž využít centr z pravé strany od Lewandowského.

Mužstvo kouče Uweho Neuhausa stačilo už jen kosmeticky upravit konečný rezultát, a to v 58. minutě, to když se po Klosově přihrávce podařilo Doanovi zužitkovat přečíslení. Hosté dohrávali závěrečnou čtvrthodinku v oslabení. Tolisso hasil požár na poslední chvíli, podrazil ve zjevné brankové možnosti napadajícího Klose a byl ve finále po právu vyloučený ze hry.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 0:1

17.10.2020 15:30

Góly: 76. Marco Reus

Hoffenheimu se na konci září podařilo trochu nečekaně skolit mnichovský Bayern, skalp dalšího německého giganta si ale tentokráte nepřipsal. Dortmund navázal na své vysoké vítězství nad Freiburgem před reprezentační přestávkou a na šestý pokus od roku 2018 svého protivníka přece jenom skolil. O jediný přesný zásah se postaral v 76. minutě Marco Reus.

Nutno podotknout, že dle statistických údajů si Borussia tříbodový výsledek zasloužila. Vyprodukovala skoro dvakrát větší počet střel na bránu, držela o něco více míč na svých kopačkách, ve finále byla o chlup produktivnější. Domácí vůbec poprvé v sezóně ani jednou neskórovali a po minulém neúspěchu na půdě Frankfurtu zaznamenali svou druhou prohru.

Přitom svěřenci trenéra Sebastiana Hoenesse vstoupili do utkání aktivněji. Už ve 4. minutě se poprvé ozval Gačinović, jenže v koncovce se mu nevedlo dle vlastních představ a poslal míč jen mimo tři tyče. V 19. minutě se podařilo srbskému reprezentantovi zahrozit ještě jednou, tentokráte přímo zaměstnal brankáře Hitze, ten si však s jeho zakončením stačil poradit.

Hosté se výrazněji osmělili vlastně až ve 35. minutě, to když se Reyna snažil změnit dosavadní bezgólový stav, avšak vracející se Skov dokázal balón, směřující do brány, vyblokovat do bezpečných vod. Chvilku nato mohl skórovat též Meunier a domácí gólman Baumann měl štěstí, že jeho protihráč nasměroval merunu do jeho brankové konstrukce.

Druhý poločas byl z obou stran v podstatě o dost opatrnější, rozhodující okamžik přišel na řadu zhruba čtvrthodinu před koncem. Mužstvo trenéra Luciena Favreho zužitkovalo jednu z mála příležitostí, to když Reus pohotově využil přihrávku od Hålanda. Hoffenheim mohl vyrovnat v 82. minutě, nicméně Baumgartnerovu pravačku vychytal pozorný Hitz.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Werder Brémy 1:1

17.10.2020 15:30

Góly: 15. Philipp Lienhart - 25. Niclas Füllkrug (pen.)

Výsledek bude asi více mrzet hostující tým, který si na Freiburg věřil. Nicméně vzhledem k průběhu hry se remíza jeví býti spravedlivá.

O první šanci zápasu se v 9. minutě postaral Nils Petersen. Útočník, který v minulosti za Brémy hrával, zamířil hlavou těsně mimo bránu. Ve 14. minutě si výrazně oddychnul Theodor Gebre Selassie. Český obránce, který se nově stal zástupcem kapitána, si nebýt výborného reflexu Jiřího Pavlenky málem srazil Sallaiovu přihrávku do vlastní brány.

Jenže minutu poté už hosté stejně prohrávali. Centr od rohového praporku propadl shlukem těl před bránou až na zadní tyč, kde se do něj opřel Lucas Höler. Není pochyb, že chtěl střílet, ale místo toho vykouzlil ideální přihrávku pro Philippa Lienharta, který z první a zády k brance překonal českého brankáře - 1:0. Pro rakouského rodáka to byl první bundesligový gól.

Ve 21. minutě skóroval Jonathan Schmid. Jenže po přezkoumání videozáznamu se ukázalo, že přihrávající Sallai stál v ofsajdu. Domácí tedy dál vedli pouze o jednu trefu, což se mělo změnit v minutě pětadvacáté. Střelec branky Lienhart chyboval, načež se balonu zmocnil Leonardo Bittencourt. Nicolas Höfler pak reagoval příliš pomalu, což vyústilo ve faul ve vlastní šestnáctce.

Tím padem samozřejmě také v pokutový kop, který Niclas Füllkrug s naprostým přehledem proměnil - 1:1. V závěru úvodního dějství se do šance dostali Sargent a Woltemade. Na rozdíl od Füllkruga však síť nerozvlnili. Sedmadvacetiletý útočník se sice prosadil, jenže jeho zásah nemohl kvůli ofsajdu platit. Před odchodem do šaten se ještě pokoušel prosadit Vincenzo Grifo, avšak Pavlenka byl striktně proti.

Po změně stran centroval Jean Manuel Mbom a míč skončil na břevně. Následně se o slovo přihlásil Petersen. Nejprve však napálil Marka Friedla, a potom mířil těsně vedle. Po hodině hry se ve výborné pozici ocitnul Leonardo Bittencourt. Výbornou přihrávku od kolegy Augustinssona ale ve vedoucí trefu nepřetavil.

Za tři minuty vyzkoušel Kevin Möhwald svou ranou pozornost Floriana Müllera. Poté si Schmid narazil s Kwon Chang-Hoonem a muž v rukavicích musel zasahovat. Během závěrečné dvacetiminutovky se už hráči obou celků do výraznější příležitosti nedostali, a tak musí SC doufat, že druhou výhru se podaří uhrát proti Unionu Berlín. Na Zelenobílé čeká Hoffenheim.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfB Stuttgart 0:2

17.10.2020 15:30

Góly: 9. Marc-Oliver Kempf, 68. Gonzalo Castro

Svěřenci Pellegrina Matarazza jich ve čtyřech utkáních získali už sedm. Navíc se prezentují poměrně atraktivním stylem hry. O Staré dámě prozatím nic podobného neplatí a po třetí porážce zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Hosté si za gólem šli už od úvodního hvizdu. V 8. minutě centroval Tanguy Coulibaly na hlavu Sasi Kalajdzice a za Schwolowovými zády zvonila tyčka. O minutu později už osmadvacetiletý gólman, který do hlavního města Německa přestoupil po úspěšném angažmá ve Freiburgu, přeci jen kapituloval. Domácí obrana vůbec nezachytila Didaviho rozehrávku standardní situace a Marc-Oliver Kempf tak mohl v poklidu skórovat hlavou - 0:1.

Fotbalisté Herthy se za celý první poločas nezmohli na žádnou výraznější příležitost. Pomoci jim tedy musel belgický záložník ve službách VfB Orel Mangala, jenž si málem dal vlastní gól, kdyby Gregor Kobel nezareagoval včas. Stuttgart si jinak hlídal vedení a směrem dopředu se nepouštěl do žádných větších akcí.

Na začátku druhého dějství se opakovala situace z úvodu toho prvního. Coulibaly centroval na Kalajdzice. Rozdíl byl pouze v tom, že rakouský forvard tentokrát o kousek minul. Následně se k šancím konečně dostali domácí ofenzivní hráči. Jhon Córdoba minul a pokus Matheuse Cunhy vyrazil Kobel.

Další příležitosti patřila Dredrycku Boyatovi, který to zkoušel hlavou. Lucas Tousart pak netrefil v dobré pozici míč podle svých představ a Brazilec Cunha dorážku nasměroval mimo. Řada byla tedy znovu na celku z Bádenska-Württemberska a nutno dodat, že Gonzalo Castro nabídnutou šancí nepohrdnul.

Ze vzdálenosti nějakých dvaceti metrů od brány vypálil pravačkou skákavou střelu, které byla mimo dosah Alexandra Schwolowa a Stuttgartu přinesla dvoubrankové vedení - 0:2. V jednasedmdesáté minutě vytvořil Matheus Cunha cosi mezi střelou a centrem. Kobel si ovšem celou situaci pohlídal. Solidně vyhlížející akci hostujícího výběru pak zadrbal Kempf.

VfB Stuttgart tak slavní první vítězství na Olympijském stadionu od roku 2013. Další může přidat pro změnu v prostředí domácí Mercedes-Benz-Areny, kam za týden přijde Köln. Hertha Berlín, která rozhodně má co zlepšovat, se pokusí v Red Bull Areně zaskočit vedoucí RB Lipsko, což se jí naposledy podařilo v roce 2017.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0:1

17.10.2020 15:30

Góly: 30. Lucas Alario

Bayer v úvodních třech bundesligových kolech pokaždé remizoval. Na první výhru se docela nadřel. Naopak Mohuč ani tentokrát na body nedosáhla a nadále zůstává s nulou v sestupové zóně.

Ještě během úvodní desetiminutovky pořádně zaměstnal Leon Bailey gólmana Robina Zentnera. Následně se svým volejem přispěchal Daley Sinkgraven, avšak St. Juste jej neohroženě zblokoval. Po pětadvaceti minutách hry to zkoušel rovněž z první domácí Jonathan Burkhardt. Největší šance Mohuče během úvodního poločasu ale neskončila na místě určení.

Pět minut poté došlo na rozhodující moment celého mače. Leon Bailey nacentroval od rohového praporku na malé vápno, kde nejvýše vyskočil Lucas Alario. Zentner se sice po míči natahoval, seč mu ruce stačily, dokonce si na kulatý předmět i sáhnul, ale nakonec přeci jenom přešel celým objemem brankovou čáru - 0:1.

Do konce první půle se ještě jednou připomněl Sinkgraven. Jeho dalekonosná rána však vedení nepojistila. Po změně stran svého holandského spoluhráče napodobil Nadiem Amiri. Na druhé straně hrací plochy se osmělil Levin Öztunali. Lukas Hradecky zasahovat nemusel, protože veškerou práci za něj zařídil Sven Bender.

Die Nullfünfer byli směrem dopředu naprosto bezradní. V mnohem větší míře začalo docházet na osobní souboje. Po jednom takovém viděl Edmond Tabsoba červenou kartu. Nicméně rozhodčí Dankert se ještě poradil s videozáznamem, a poté usoudil, že jeho střet s Onisiwem nebyl zase tak drsný, jak se na první pohled zdálo.

Ve zbývající desetiminutovce se die Werkself těsné vedení s přehledem uhájili. Po čtyřech kolech tedy mají na kontě šest bodů. Další můžou přidat o příštím víkendu, kdy do BayAreny přijede FC Augsburg. Tým s druhou nejhorší obranou v soutěži, tedy 1. FSV Mainz 05, se pokusí uhrát první letošní body v domácím klání proti Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - RB Lipsko 0:2

17.10.2020 15:30

Góly: 45. Angeliño, 66. Yussuf Poulsen

Rudí býci tak s největší pravděpodobností zůstanou po čtyřech kolech na špici. Jediný, kdo je může ohrozit, je Eintracht Frankfurt, ale to by musel přehrát Köln rozdílem třídy. Augsburg předvedl zatím nejhorší výkon v sezoně a vcelku po zásluze o několik příček klesne.

Během úvodní pětačtyřicetiminutovky nebylo ve WWK-Areně k vidění mnoho pozoruhodných šancí. Všechny ale patřily Lipsku. Brankář Rafal Gikiewicz třikrát výborně zasáhl, jenže při čtvrtém pokusu už byl krátký. Dani Olmo předvedl na pravé straně velkého čtverce výbornou práci s míčem. Vzniklého prostoru využil k centru na zadní tyč, kam si zaběhnul Angelino a z bezprostřední blízkosti poslal hosty do vedení - 0:1.

Heiko Herrlich věřil, že se jeho tým z nepopulárního "šatňáku" rychle oklepe. Nicméně necelých deset minut po startu druhé půle si byl evidentně jistý, že bude nutné sáhnout ke změně, a tak vyslal na hřiště najednou hned tři nové svěřence. Nicméně nedlouho poté mohli jít hosté do dvoubrankového náskoku, kdyby na čáře před Upamecanem včas nezasáhnul Mats Pedersen.

V 66 minutě prokázal Julian Nagelsmann svou šťastnou ruku. Z hrací plochy stáhnul Emila Forsberga a místo něj přišel Yussuf Poulsen, který se okamžitě zapojil do akce. Dani přiťuknul míč, který následně jeho dánský spoluhráč poslal z voleje k protilehlé (pravé) tyči. Nádherná trefa přinesla pojišťovací gól - 0:2.

Teď byla řada na domácím výběru, jenže místo toho dál řádili Rudí býci. Muže v rukavicích zaměstnali Angelino, Nkunku a Poulsen. Branka z toho však nevzešla. Augsburští se probrali až v závěrečné desetiminutovce. Niederlechner se neprosadil (a navíc stál zřejmě v těsném ofsajdu). Hwang Hee-chan pak v poslední příležitosti napálil břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko431010:210
2.Bayern Mnichov430117:89
3.Borussia Dortmund43018:29
4.Eintracht Frankfurt42207:48
5.VfB Stuttgart42119:57
6.FC Augsburg42115:37
7.Werder Brémy42116:67
8.TSG Hoffenheim42028:66
9.Bayer Leverkusen41303:26
10.Union Berlín41217:55
11.Borussia Mönchengladbach41215:65
12.SC Freiburg41215:85
13.VfL Wolfsburg40402:24
14.Arminia Bielefeld41123:64
15.Hertha BSC41038:103
16.1. FC Köln40134:81
17.Schalke 0440132:161
18.1. FSV Mainz 0540042:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Rudnevs

Po štyroch kolách predčasne súdiť, ale dobrý dojem zatiaľ robí Stuttgart. Hrajú zaujímavý futbal. Hitzlsperger s Mislintatom odvádzajú skvelú prácu, majú jasnú líniu pri skladaní kádra s mladými hráčmi (tuším najmladší bundesligový tím) a celkovo obaja pôsobia sympatickým dojmom. Už pri prvom zostupe tam niečo podobné začal budovať Schindelmeiser, ktorému to však následne zbúrali Reschke s Dietrichom. Snáď im to tentokrát vydrží.

Reagovat
JozkokozleJ

Wamangituka a zvlast Coulibaly na kridlach vyzerali dnes velmi dobre. Stuttgart celkovo posobil kompaktne (sudim len podla 2. polcasu) a je to zaujimavy mix mladej dravosti a skusenosti. Dost som ich pred sezonou podcenoval.

Reagovat
herbage

Nebyl gól BVB z ofsajdu?

Reagovat
db18

V PL by to ofsajd asi byl... podle mne ale stejná úroveň

Reagovat
herbage

bylo to hraniční, ale dle čar střižení trávníku bych řekl, že v Anglii by to neprošlo

Reagovat
osobnostx

Hoffenheim oznámil že dva hráči si přivezli z repre pauzy Covid a Kadeřábek nenastoupil.....Takže to asi měli nakonec všichni z našeho týmu.

Reagovat
db18

Kadeřábek je v karanténě kvůli případu v rodině. Kramarić je myslím potvrzený a tím druhým hráčem je nejspíš Adams.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Lipsko!!!! Ti jedou, to jsem ani nečekal.

Reagovat
Rudnevs

Konečne prvý bod. Zápas síce ako z Kreisligy a Schalke asi ani nevie, ako ten gól strelilo, ale bod je slušný a snáď dodá tímu trochu sebavedomia, aby v ďalších zápasoch už nepôsobili ako vystrašení školáci.

Kilian Ludewig odohral na súčasné pomery Schalke celkom slušný bundesligový debut.

Reagovat
Modroočko

Ondro Duda dobre, pekný nábeh ale ten Peťo Pekarík ma trochu znepokojuje, bola by veľká rana, keby sme mali hrať proti Ulsteru bez neho .

Reagovat
cologneFC

Duda mohol dať aj druhý gól, škoda, že jeho prudkú hlavičku Trapp vytlačil nad brvno. Inak Duda nepodal oslnivý výkon, bolo vidieť, že má v nohách 3 ťažké zápasy z repre.

Reagovat
Rudnevs

Inak toto kolo celkom nuda.. veľa remíz, málo gólov a dokonca i pod súhrnom Ligue 1 je viac komentárov než tu.

Reagovat
andrew96

Konečně jsem viděl víc zápasů a nic moc no. Ocenil bych však výkon Stuttgartu, volej Poulsena a zákroky Sommera (Gikiewicz už si v jedenáctce kola začal dělat monopol).

Jinak jsem rád, jak se daří starým BL puškám v novém působišti (Caligiuri) a po postupu z 2. BL (Gonzo ve VfB).

Reagovat
Rudnevs

Od Castra vo VfB som si už nič moc nesľuboval. Pomaly som ho bral za hráča na odpis, ktorý poberá vysoký plat a radil som ho medzi staré záťaže, čo tam naťahal ešte Reschke. Ale vo funkčne poskladanom kádri opäť ukazuje svoje kvality (hoci ak bude chcieť ostať v Stuttgarte, tak asi bude musieť aj tak s platom dole).

Inak tiež som si po dlhej dobe pustil viac zápasov a tiež mám na to rovnaký pohľad.. toto kolo nebolo podarené. Z brankárov by som mierne vyzdvihol ešte Rønnowa (je i v top jedenástke Transfermarktu). Až na ten gól chytal perfektne. A od Poulsena parádny volej!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele