4. kolo
17.10.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Reus jediným střelcem, Dortmund tak venku skolil Hoffenheim

Hoffenheimu se na konci září podařilo trochu nečekaně skolit mnichovský Bayern, skalp dalšího německého giganta si ale tentokráte nepřipsal. Dortmund navázal na své vysoké vítězství nad Freiburgem před reprezentační přestávkou a na šestý pokus od roku 2018 svého protivníka přece jenom skolil. O jediný přesný zásah se postaral v 76. minutě Marco Reus.

Nutno podotknout, že dle statistických údajů si Borussia tříbodový výsledek zasloužila. Vyprodukovala skoro dvakrát větší počet střel na bránu, držela o něco více míč na svých kopačkách, ve finále byla o chlup produktivnější. Domácí vůbec poprvé v sezóně ani jednou neskórovali a po minulém neúspěchu na půdě Frankfurtu zaznamenali svou druhou prohru.

Přitom svěřenci trenéra Sebastiana Hoenesse vstoupili do utkání aktivněji. Už ve 4. minutě se poprvé ozval Gačinović, jenže v koncovce se mu nevedlo dle vlastních představ a poslal míč jen mimo tři tyče. V 19. minutě se podařilo srbskému reprezentantovi zahrozit ještě jednou, tentokráte přímo zaměstnal brankáře Hitze, ten si však s jeho zakončením stačil poradit.

Hosté se výrazněji osmělili vlastně až ve 35. minutě, to když se Reyna snažil změnit dosavadní bezgólový stav, avšak vracející se Skov dokázal balón, směřující do brány, vyblokovat do bezpečných vod. Chvilku nato mohl skórovat též Meunier a domácí gólman Baumann měl štěstí, že jeho protihráč nasměroval merunu do jeho brankové konstrukce.

Druhý poločas byl z obou stran v podstatě o dost opatrnější, rozhodující okamžik přišel na řadu zhruba čtvrthodinu před koncem. Mužstvo trenéra Luciena Favreho zužitkovalo jednu z mála příležitostí, to když Reus pohotově využil přihrávku od Hålanda. Hoffenheim mohl vyrovnat v 82. minutě, nicméně Baumgartnerovu pravačku vychytal pozorný Hitz.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele