4. kolo
17.10.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Gonzalo Castro (© AFP)

Stuttgart potvrdil dobrou formu a z Berlína ve tři body

Svěřenci Pellegrina Matarazza jich ve čtyřech utkáních získali už sedm. Navíc se prezentují poměrně atraktivním stylem hry. O Staré dámě prozatím nic podobného neplatí a po třetí porážce zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Hosté si za gólem šli už od úvodního hvizdu. V 8. minutě centroval Tanguy Coulibaly na hlavu Sasi Kalajdzice a za Schwolowovými zády zvonila tyčka. O minutu později už osmadvacetiletý gólman, který do hlavního města Německa přestoupil po úspěšném angažmá ve Freiburgu, přeci jen kapituloval. Domácí obrana vůbec nezachytila Didaviho rozehrávku standardní situace a Marc-Oliver Kempf tak mohl v poklidu skórovat hlavou - 0:1.

Fotbalisté Herthy se za celý první poločas nezmohli na žádnou výraznější příležitost. Pomoci jim tedy musel belgický záložník ve službách VfB Orel Mangala, jenž si málem dal vlastní gól, kdyby Gregor Kobel nezareagoval včas. Stuttgart si jinak hlídal vedení a směrem dopředu se nepouštěl do žádných větších akcí.

Na začátku druhého dějství se opakovala situace z úvodu toho prvního. Coulibaly centroval na Kalajdzice. Rozdíl byl pouze v tom, že rakouský forvard tentokrát o kousek minul. Následně se k šancím konečně dostali domácí ofenzivní hráči. Jhon Córdoba minul a pokus Matheuse Cunhy vyrazil Kobel.

Další příležitosti patřila Dredrycku Boyatovi, který to zkoušel hlavou. Lucas Tousart pak netrefil v dobré pozici míč podle svých představ a Brazilec Cunha dorážku nasměroval mimo. Řada byla tedy znovu na celku z Bádenska-Württemberska a nutno dodat, že Gonzalo Castro nabídnutou šancí nepohrdnul.

Ze vzdálenosti nějakých dvaceti metrů od brány vypálil pravačkou skákavou střelu, které byla mimo dosah Alexandra Schwolowa a Stuttgartu přinesla dvoubrankové vedení - 0:2. V jednasedmdesáté minutě vytvořil Matheus Cunha cosi mezi střelou a centrem. Kobel si ovšem celou situaci pohlídal. Solidně vyhlížející akci hostujícího výběru pak zadrbal Kempf.

VfB Stuttgart tak slavní první vítězství na Olympijském stadionu od roku 2013. Další může přidat pro změnu v prostředí domácí Mercedes-Benz-Areny, kam za týden přijde Köln. Hertha Berlín, která rozhodně má co zlepšovat, se pokusí v Red Bull Areně zaskočit vedoucí RB Lipsko, což se jí naposledy podařilo v roce 2017.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele