4. kolo
18.10.2020 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ondrej Duda (© AFP)

Kolín poprvé bodoval, doma remizoval s rozjetým Frankfurtem

Hráči Kolína konečně v tomto ročníku zabrali a nyní ve čtvrtém kole německé Bundesligy poprvé bodovali, když se rozešli smírně v poměru 1:1 s ambiciózním Frankfurtem. Domácí výběr se nachází na šestnáctém barážovém místě s jedním bodem, zatímco jeho nedělní rival si udržel letošní neporazitelnost a s osmi body mu patří čtvrtá příčka, za vedoucím Lipskem zaostává o pouhé dva body.

Utkání neprobíhalo v ofenzivním duchu a vyložených možností bylo k vidění opravdu poskrovnu. Hosté se dostali do vedení v závěru prvního poločasu z pokutového kopu, nicméně Kolín se po změně stran zvedl a brzy srovnal, v následujícím průběhu dokonce mohl převrhnout misky vah na svou stranu. První poločas až téměř do samotného konce nic zajímavého nepřinesl, pak Eintracht z ničeho nic udeřil.

Bornauw totiž ve vlastní šestnáctce nedovoleně poslal k zemi rozběhnutého Kamadu a rozhodčí Jablonski po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil André Silva a bez větších potíží zamířil přímo do pravého spodního rohu, brankář Horn i přes vystižení směru na balón nedosáhl. Domácí se snažili po změně stran přidat a kýženého vyrovnání se dočkali v 52. minutě, to totiž skóroval slovenský krajánek Ondrej Duda.

Na něj hostující defenziva zcela zapomněla před hranicí brankového území po chytrém centru Ehizibueho z pravého křídla a závěrečná skákavá střela z osmi metru zapadla k bližší konstrukci kolem gólmana Trappa. Po necelé hodině hry mohl hostům vrátit vedení hlavičkující Touré, jenomže ve vyložené možnosti selhal a mířil jen do rukavic připraveného Horna. Vzápětí na opačné straně chtěl přidat svůj druhý gól v utkání Duda.

Tentokráte po pasu z pravé strany hlavičkoval prudce z deseti metrů a Trapp měl co dělat, aby míč famózně vytěsnil o decimetry nad svou branku. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem hlavičkoval aktivní Touré z nadějné pozice příliš vysoko, v 78. minutě stanul před poloprázdnou brankou Younes a v poslední možnou chvíli byl zablokován. 1. FC se příště utká se Stuttgartem, Frankfurt zavítá na půdu mistrovského Bayernu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele