4. kolo
17.10.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Yussuf Poulsen (© AFP)

V souboji vedoucích dvou týmů tabulky Lipsko přehrálo Augsburg

Rudí býci tak s největší pravděpodobností zůstanou po čtyřech kolech na špici. Jediný, kdo je může ohrozit, je Eintracht Frankfurt, ale to by musel přehrát Köln rozdílem třídy. Augsburg předvedl zatím nejhorší výkon v sezoně a vcelku po zásluze o několik příček klesne.

Během úvodní pětačtyřicetiminutovky nebylo ve WWK-Areně k vidění mnoho pozoruhodných šancí. Všechny ale patřily Lipsku. Brankář Rafal Gikiewicz třikrát výborně zasáhl, jenže při čtvrtém pokusu už byl krátký. Dani Olmo předvedl na pravé straně velkého čtverce výbornou práci s míčem. Vzniklého prostoru využil k centru na zadní tyč, kam si zaběhnul Angelino a z bezprostřední blízkosti poslal hosty do vedení - 0:1.

Heiko Herrlich věřil, že se jeho tým z nepopulárního "šatňáku" rychle oklepe. Nicméně necelých deset minut po startu druhé půle si byl evidentně jistý, že bude nutné sáhnout ke změně, a tak vyslal na hřiště najednou hned tři nové svěřence. Nicméně nedlouho poté mohli jít hosté do dvoubrankového náskoku, kdyby na čáře před Upamecanem včas nezasáhnul Mats Pedersen.

V 66 minutě prokázal Julian Nagelsmann svou šťastnou ruku. Z hrací plochy stáhnul Emila Forsberga a místo něj přišel Yussuf Poulsen, který se okamžitě zapojil do akce. Dani přiťuknul míč, který následně jeho dánský spoluhráč poslal z voleje k protilehlé (pravé) tyči. Nádherná trefa přinesla pojišťovací gól - 0:2.

Teď byla řada na domácím výběru, jenže místo toho dál řádili Rudí býci. Muže v rukavicích zaměstnali Angelino, Nkunku a Poulsen. Branka z toho však nevzešla. Augsburští se probrali až v závěrečné desetiminutovce. Niederlechner se neprosadil (a navíc stál zřejmě v těsném ofsajdu). Hwang Hee-chan pak v poslední příležitosti napálil břevno.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele