4. kolo
17.10.2020 18:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Thomas Müller (© AFP)

Two man show Müllera a Lewandowského. Řídili výhru Bayernu v Bielefeldu

Bayern si po reprezentační přestávce hravě poradil na půdě nováčka ligy z Bielefeldu, jemuž nasázel během prvních jednapadesáti minut čtyři branky, a to zásluhou dvou přesných zásahů Thomase Müllera a Roberta Lewandowského. Mrzet ho každopádně může inkasovaná branka, o níž se postaral Ritsu Doan, a také jedna červená karta, kterou obdržel Corentin Tolisso.

Hosté museli absolvovat ve čtvrtek duel v rámci DFB-Pokalu na půdě Dürenu, čili neměli úplně nejdelší čas na přípravu tohoto ligového střetnutí, nicméně i tak nakonec bez obtíží potvrdili roli favorita, získali své třetí vítězství a v tabulce se už posunuli na druhé místo. Domácí naopak, aspoň tedy po výsledkové stránce, zaznamenali letos svůj nejhorší výkon.

Mnichovský celek vstoupil do tohoto měření sil tím nejlepším možným způsobem. Odpor svého protivníka zlomil už po osmi minutách, to když Lewandowski mistrně uvolnil ve středu pole Müllera, ten se ve vápně ocitl zcela nehlídaný, a i když se snažil situaci zachránit bránící Pieper, míč odvrátil pouze ke svému protihráči, který ho pak přece doklepl do brankové sítě.

Bayern pokračoval v aktivitě směrem dopředu i nadále, ve 13. minutě se propracoval k hlavičce Tolisso, avšak zamířil jen do těch míst, kde stál připravený brankář Ortega. Jen o dvě minuty později se v další tutové pozici objevil Müller, jenomže tentokráte v koncovce nebyl úspěšný a na Ortegu z blízkosti napodruhé nevyzrál.

Skóre se směrem kupředu nakonec pohnulo ve 25. minutě. Goretzka unikl po levé straně, přihrál balón na hranici pokutového území, kde se ocitl Lewandowski, polský forvard merunu bleskově zpracoval a poslal přesně na bližší tyčku. Ve 31. minutě chtěl snížit Klos, mohl trochu zdramatizovat tenhle souboj, jenže tváří v tvář gólmanovi Neuerovi prostě nestačil.

V závěru prvního dějství prvního svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka přidali ještě jeden pojišťující gól. Müller v šestnáctce přenechal míč Lewandowskému, ten si udělal prostor pro střelbu a s pomocí teče stopera Piepera překonal Ortegu Morena. V 51. minutě se pak opětovně zapsal na střeleckou listinu Müller, dokázal totiž využít centr z pravé strany od Lewandowského.

Mužstvo kouče Uweho Neuhausa stačilo už jen kosmeticky upravit konečný rezultát, a to v 58. minutě, to když se po Klosově přihrávce podařilo Doanovi zužitkovat přečíslení. Hosté dohrávali závěrečnou čtvrthodinku v oslabení. Tolisso hasil požár na poslední chvíli, podrazil ve zjevné brankové možnosti napadajícího Klose a byl ve finále po právu vyloučený ze hry.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rich

0-3 Pojďme Bayern!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele