4. kolo
17.10.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Lucas Alario (© AFP)

Leverkusen nejtěsnějším možným rozdílem zdolal Mohuč

Bayer v úvodních třech bundesligových kolech pokaždé remizoval. Na první výhru se docela nadřel. Naopak Mohuč ani tentokrát na body nedosáhla a nadále zůstává s nulou v sestupové zóně.

Ještě během úvodní desetiminutovky pořádně zaměstnal Leon Bailey gólmana Robina Zentnera. Následně se svým volejem přispěchal Daley Sinkgraven, avšak St. Juste jej neohroženě zblokoval. Po pětadvaceti minutách hry to zkoušel rovněž z první domácí Jonathan Burkhardt. Největší šance Mohuče během úvodního poločasu ale neskončila na místě určení.

Pět minut poté došlo na rozhodující moment celého mače. Leon Bailey nacentroval od rohového praporku na malé vápno, kde nejvýše vyskočil Lucas Alario. Zentner se sice po míči natahoval, seč mu ruce stačily, dokonce si na kulatý předmět i sáhnul, ale nakonec přeci jenom přešel celým objemem brankovou čáru - 0:1.

Do konce první půle se ještě jednou připomněl Sinkgraven. Jeho dalekonosná rána však vedení nepojistila. Po změně stran svého holandského spoluhráče napodobil Nadiem Amiri. Na druhé straně hrací plochy se osmělil Levin Öztunali. Lukas Hradecky zasahovat nemusel, protože veškerou práci za něj zařídil Sven Bender.

Die Nullfünfer byli směrem dopředu naprosto bezradní. V mnohem větší míře začalo docházet na osobní souboje. Po jednom takovém viděl Edmond Tabsoba červenou kartu. Nicméně rozhodčí Dankert se ještě poradil s videozáznamem, a poté usoudil, že jeho střet s Onisiwem nebyl zase tak drsný, jak se na první pohled zdálo.

Ve zbývající desetiminutovce se die Werkself těsné vedení s přehledem uhájili. Po čtyřech kolech tedy mají na kontě šest bodů. Další můžou přidat o příštím víkendu, kdy do BayAreny přijede FC Augsburg. Tým s druhou nejhorší obranou v soutěži, tedy 1. FSV Mainz 05, se pokusí uhrát první letošní body v domácím klání proti Borussii Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedem Mainz Tip 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele