4. kolo
17.10.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Niclas Füllkrug (© AFP)

Freiburg a Werder se rozešly smírně

Výsledek bude asi více mrzet hostující tým, který si na Freiburg věřil. Nicméně vzhledem k průběhu hry se remíza jeví býti spravedlivá.

O první šanci zápasu se v 9. minutě postaral Nils Petersen. Útočník, který v minulosti za Brémy hrával, zamířil hlavou těsně mimo bránu. Ve 14. minutě si výrazně oddychnul Theodor Gebre Selassie. Český obránce, který se nově stal zástupcem kapitána, si nebýt výborného reflexu Jiřího Pavlenky málem srazil Sallaiovu přihrávku do vlastní brány.

Jenže minutu poté už hosté stejně prohrávali. Centr od rohového praporku propadl shlukem těl před bránou až na zadní tyč, kde se do něj opřel Lucas Höler. Není pochyb, že chtěl střílet, ale místo toho vykouzlil ideální přihrávku pro Philippa Lienharta, který z první a zády k brance překonal českého brankáře - 1:0. Pro rakouského rodáka to byl první bundesligový gól.

Ve 21. minutě skóroval Jonathan Schmid. Jenže po přezkoumání videozáznamu se ukázalo, že přihrávající Sallai stál v ofsajdu. Domácí tedy dál vedli pouze o jednu trefu, což se mělo změnit v minutě pětadvacáté. Střelec branky Lienhart chyboval, načež se balonu zmocnil Leonardo Bittencourt. Nicolas Höfler pak reagoval příliš pomalu, což vyústilo ve faul ve vlastní šestnáctce.

Tím padem samozřejmě také v pokutový kop, který Niclas Füllkrug s naprostým přehledem proměnil - 1:1. V závěru úvodního dějství se do šance dostali Sargent a Woltemade. Na rozdíl od Füllkruga však síť nerozvlnili. Sedmadvacetiletý útočník se sice prosadil, jenže jeho zásah nemohl kvůli ofsajdu platit. Před odchodem do šaten se ještě pokoušel prosadit Vincenzo Grifo, avšak Pavlenka byl striktně proti.

Po změně stran centroval Jean Manuel Mbom a míč skončil na břevně. Následně se o slovo přihlásil Petersen. Nejprve však napálil Marka Friedla, a potom mířil těsně vedle. Po hodině hry se ve výborné pozici ocitnul Leonardo Bittencourt. Výbornou přihrávku od kolegy Augustinssona ale ve vedoucí trefu nepřetavil.

Za tři minuty vyzkoušel Kevin Möhwald svou ranou pozornost Floriana Müllera. Poté si Schmid narazil s Kwon Chang-Hoonem a muž v rukavicích musel zasahovat. Během závěrečné dvacetiminutovky se už hráči obou celků do výraznější příležitosti nedostali, a tak musí SC doufat, že druhou výhru se podaří uhrát proti Unionu Berlín. Na Zelenobílé čeká Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele