Bundesliga - preview 4. kola

17.10.2020, 08:47, aktualizováno 18.10.2020, 08:46
Previews
Schalke za sebou má tragický start do sezony a čeká na první body, ty nyní hodlá vytěžit z utkání proti Unionu Berlín. Co oslavovat není ani v Kolíně nad Rýnem, ten nyní hostí Frankfurt...
1. FC Köln - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Hráči Frankfurtu zahájili sezónu v dobré formě a po třech kolech se drží čela tabulky. Další utkání je čeká na půdě Kolína, který naopak zatím nezískal ani bod a proti Eintrachtu tak rozhodně nebude favoritem.

Frankfurt sice do ligy vstoupil překvapivou domácí remízou s nováčkem z Bielefeldu, v následujících kolech však porazil ambiciózní Herthu i Hoffenheim a se sedmi body tak jen o skóre zaostává za vedoucím Lipskem. Trenér Adi Hütter tak svému mužstvu pochopitelně věří.

"Nebojím se, že bychom ztratili formu. Člověk nikdy neví, co se v zápase může stát, ale pokud budeme hrát tak, jak jsme hráli v poslední době, věřím, že si z Kolína odvezeme další vítězství. Jedeme tam s velkým sebevědomím, které si musíme na hřišti obhájit," říká padesátiletý kouč jednoho z pěti dosud neporažených ligových celků.

Kolíňané se aktuálně nacházejí přesně na opačném konci bundesligové hierarchie. Po třech zápasech se v jejich bodové pokladnici vrství jen prach, poté, co prohráli 2:3 s Hoffenheimem, 0:1 v Bielefeldu a naposledy 1:3 doma s Gladbachem. Svěřenci trenéra Markuse Gisdola ale podle jeho vlastních slov na nápravě zpackaného startu tvrdě pracují.

"Frankfurt jako tým hodně povstal. Jsou velice silní v osobních soubojích, na což se musíme připravit. Během reprezentační pauzy jsme na tom hodně pracovali. Věřím svému týmu, že to v zápase dokáže zužitkovat," vyhlíží Gisdol první body v sezóně.

Při přípravě můžou domácí využít třeba zkušenosti z loňského prosince, kdy ve Frankfurtu dokázali zvítězit poté, co otočili skóre z 0:2 na 4:2. Bod si připsali i letos v červnu, kdy v domácím zápase proti tomuto soupeři uhráli remízu 1:1.

O tu se jediným gólem z penalty postaral záložník Florian Kainz, který ale tentokrát kvůli zranění kolena bude chybět. Mimo hru budou také Clemens a Hector. Eintrachtu v honbě za další výhrou nepomůžou Ache, Kostić a Willems.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Schmitz, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Özcan - M. Wolf, Duda, Jakobs - Andersson
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Ilsanker, Rode - Toure, Kamada, Zuber - Dost, Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.93 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Union Berlín  (neděle 18:00)
Deprese fanoušků Schalke nabírá čím dál větších obrátek. Zmírnit se ji hráči v modrobílém pokusí na domácí půdě v souboji s berlínským Unionem, který se ale před reprezentační pauzou blýskl dobrými výkony.

3 zápasy, 0 bodů, 1 vstřelený gól, 15 inkasovaných, 1 vyhozený trenér, jedno velké trápení. To je začátek nové sezóny v podání Schalke řečí čísel. Vedení klubu z Gelsenkirchenu zažívá krušné období, po osmigólové potupě v Mnichově a domácí porážce s Brémami dalo padáka trenéru Davidu Wagnerovi a nahradilo jej jednačtyřicetiletým Manuelem Baumem. V prvním zápase pod jeho vedením však žádná změna k lepšímu vidět nebyla, Schalke si na hřišti Lipska ani neškrtlo a odjelo domů s porážkou 0:4 na bedrech. Teď měl nový kouč dva týdny na to, aby s mužstvem něco udělal a očekávání před domácím soubojem s Unionem tak jsou velká.

"Musíme proti Unionu hrát rychle a ofenzivně. Jsou velmi nebezpeční ze standartních situací, takže se musíme vyvarovat individuálních chyb, abychom jim tyto šance nedávali. Jejich obrana je jedna z nejpevnějších v lize," svěřil se nový trenér Schalke před nedělním zápasem.

Kromě pevné obrany ale fotbalisté Unionu umějí také střílet góly. To dokázali v minulém kole, kdy doma smázli Mohuč 4:0 a připsali si první vítězství v nové sezóně. Odvážným výkonem se blýskli také v předchozím duelu, kdy na půdě Mönchengladbachu vydřeli remízu 1:1.

Stejným výsledkem skončilo také jejich poslední střetnutí se Schalke letos v červnu. A blízko mu bylo také loni na podzim, kdy ale v samotném závěru zápasu v Gelsenkirchenu rozhodl Suat Serdar o vítězství 2:1 pro modrobílé.

Tuto neděli to však třiadvacetiletý záložník nezopakuje, jelikož zůstává mimo hru kvůli zraněnému stehnu. Zraněný je také brankář Fährmann, nenastoupí ani obránce Kabak, který si odpykává pětizápasový trest za nesportovní chování. Hostům z Berlína budou chybět Ujah a Schlotterbeck, svůj debut v dresu Unionu by si ale měl odbýt brankář Loris Karius.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Ludewig, Sané, Nastasic, Oczipka - Mascarell, Bentaleb - Skrzybski, Uth, Raman - Paciencia
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Karius - Trimmel, Friedrich, Knoche, C. Lenz - Prömel, Andrich - Becker, Bülter - Kruse - Awoniyi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.39 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Hoffenheim vstoupil do sezóny famózně, nejprve si poradil s Kolínem nad Rýnem a následně deklasoval též hodně překvapivě aktuálního vítěze Ligy mistrů z Mnichova, nicméně před reprezentační přestávkou padl ve Frankfurtu. Bezpochyby rád by na tenhle výsledek zapomněl a pokračoval ve své předchozí sérii. Čeká ho ovšem nelehké klání s Dortmundem.

Tabulkoví sousedé se po třech odehraných kolech nacházejí na pohárových příčkách, o které by zaručeně chtěli bojovat po celou dobu tohoto ročníku. Taktéž Borussia mimochodem vyválčila stejný počet bodů jako její protivník. Skolit se jí podařilo doma Mönchengladbach a Freiburg, nicméně venku na konci září nevydolovala žádný pozitivní rezultát v Augsburgu.

Pro oba trenéry bude nejdůležitější vypořádat se s návraty svých hráčů z plnění povinností v národních týmech. Domácí nicméně mají přece o trochu menší potíže s absencemi, neboť na marodce se jim nacházejí jen tři hráči, a to ve složení Ermin Bičakčić, Håvard Nordtveit, jenž už aspoň rehabilituje po zlomenině nohy, a Kostas Stafylidis, který postoupil operaci ramene.

Die Kraichgauer se nicméně budou muset vypořádat pravděpodobně s ještě dalšími dvěma ztrátami. Teprve v pátek se totiž objevila zpráva, že údajně dva nejmenovaní hráči byli pozitivně testovaní na onemocnění COVID-19. Situaci ovšem rozhodně nemá snadnou ani jejich nynější protivník, kterého mimochodem v loňském ročníku hned dvakrát porazili.

Dortmundu se proti Hoffenheimu opravdu příliš nedaří. A tři body nevyválčil už v pěti po sobě jdoucích zápasech. "Musíme přijmout současný stav takový, jaký je," říkal Michael Zorc, hostující sportovní ředitel ohledně skutečnosti, že někteří nebudou hostům k dispozici kvůli náročné mezinárodní pauze. Někdo se z kádru vrátil do Německa třeba až ve čtvrtek.

V karanténě se nacházející Manuel Akanji, Thorgan Hazard, Marcel Schmelzer, Nico Schulz a Dan-Axel Zagadou, ti všichni se neobjeví v dortmundském výběru. "Budeme muset hodně improvizovat. Opravdu stěží odhadnout, koho budeme moci využít," dodával Zorc. "Prostě není jiná varianta řešení. A určitě vám nikdy v tomto ohledu nepomůže si na něco stěžovat."

Svěřenci trenéra Sebastiana Hoenesse si už letos stačili vyšlápnout na bavorský velkoklub. A rozhodně si brousí zuby i na dalšího německého giganta i kvůli tomu, že s ním mají z let minulých velmi slušnou bilanci. "Vždy jsme proti Hoffenhemiu sehráli těžká střetnutí," podotýkal hostující kouč Lucien Favre. "I když například loni v listopadu jsme mohli vyhrát."
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Skov - Rudy, Samassekou - Dabour, Kramarič
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Hummels, Can - Meunier, Bellingham, Delaney, Raphaël Guerreiro - Reus, Reyna - Haaland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.37 - 4.35 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Florian Kohfeldt zatím vykročil se svými svěřenci tou správnou nohou. Z úvodní výraznější porážky s Herthou se jeho svěřenci rychle oklepali a následující dva duely proti Schalke a Arminii Bielefeld zvládli. Ovšem Freiburg také nepředvádí špatné výkony. I když je pravda, že v zápase proti Dortmundu tahal Streichův výběr po celou dobu za kratší konec.

"Tak v těch úvodních třiceti minutách se nám ještě dařilo nepouštět soupeře do žádných větších akcí. Chtěli jsme hrát odvážně. Potom jsme nešikovně ztratili balon a Dortmund šel do vedení. Bylo jasně vidět, že jsou na tohle utkání plně soustředění. A když už jsme se dostali k míči, nedokázali jsme si vytvořit žádné šance," pronesl zklamaně kouč, který spojil s Freiburgem většinu hráčské kariéry a celou trenérskou.

Oproti jiným trenérům má k dispozici téměř kompletní kádr. Zraněný je akorát Mark Flekken, jehož mezi třemi tyčemi nahradí z Mohuče hostující Florian Müller. Amir Abrashi by mohl nastoupit, kdyby neplnil reprezentační povinnosti v rizikových oblastích. Takže musel do karantény. Podobně je na tom jeden z klíčových borců Vincenzo Grifo, jenž se neobejde bez negativního testu na koronavirus.

Do záložní řady přichází posila v podobě Baptiste Santamarii, jenž předváděl dobré výkony v dresu francouzského Angers SCO. Co se Werderu týče, bylo nutné se rozloučit s Davy Klaasenem, který se rozhodnul vrátit do Ajaxu. Z Manchesteru United přichází naopak na hostování Tahith Chong. Ömer Toprak ještě doléčuje zraněné lýtko, ale jinak má Kohfeldt k dispozici všechny borce, včetně Leonarda Bittencourta, Milota Rashici, Niclase Füllkruga i dvou českých fotbalistů.

Oba odehráli před reprezentační přestávkou proti Bielefeldu celý zápas a mohli se tak radovat z nejtěsnější možné výhry, kterou osmatřicetiletý kouč okomentoval slovy: "Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát. Před úvodním hvizdem jsme si říkali, že tohle může výt v jistém smyslu zlomové utkání. V prvním poločase jsme hráli velmi dobře. Ve druhém jsme měli i trochu štěstí, ale přesto jsem přesvědčený o tom, že to bylo zasloužené vítězství." Proti Freiburgu to s velkou pravděpodobností bude opět vyrovnaná partie.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Schmid, Lienhart, Heintz, Günter - Santamaria, Höfler - Sallai, Grifo - Höler, Petersen
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Friedl, Augustinsson - M. Eggestein - Mbom, Bittencourt - Chong, Sargent - Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.66 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hertha BSC - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
S velkou pravděpodobností to bude na Olympijském stadionu v Berlíně vyrovnaná partie. Oba týmy zatím hledají optimální formu a věří, že se jim reprezentační přestávku podařilo využít k tomu, aby se odrazily k lepším výsledkům.

Celek z hlavního města Německa před dvěma týdny velmi těsně nestačil na Bayern. Hráči, Vladimíra Daridu nevyjímaje, předvedli proti favoritovi vynikající výkon, a kdyby věnovali větší pozornost Robertu Lewandowskimu, mohli v tomto vyrovnaném klání, které v Allianz Areně nakonec skončilo 4:3, uhrát lepší výsledek.

"Tahle porážka hodně mrzí. Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo uhrát ani bod, protože bychom si ho bývali zasloužili. Můj tým hrál dneska velmi obětavě. Bohužel jsme příliš snadno inkasovali. Rozhodla jedinečná kvalita Roberta Lewandowskiho. Díky němu Bayern vyhrál. Jak říkám, hodně mě mrzí, že jsme za svůj výkon dnes nebyli odměněni," hodnotil duel kouč Herthy Bruno Labbadia.

Jordan Torunarigha si proti VfB určitě nezahraje. To však není jediný problém, který musí lodivod berlínského celku řešit. Matteo Guendouzi přichází z Arsenalu vyztužit záložní řadu, nicméně po návratu ze srazu francouzské jedenadvacítky byl pozitivně testován na koronavirus. Javairo Dilrosun už se po zranění stehna blíží k návratu na hřiště, ale bude si muset počkat minimálně do příštího zápasu. Santiago Ascacibar a Lukas Klünter už se zapojili do tréninku, ale nedá se předpokládat, že by zvládli odehrát celých devadesát minut.

Třebaže Stará dáma už nepředvádí tak solidní výkony, jako svého času pod Pálem Dárdaiem, stále má ve svém středu několik reprezentantů. Vladimír Darida vedl jako kapitán českou reprezentaci a nutno dodat, že na rozdíl od Matheuse Cunhy, Jhona Córdoby a Omara Aldereteho to do Německa neměl daleko. Uvidíme, jak budou jeho jihoameričtí spoluhráči odpočatí. Co se Stuttgartu týče, zranění jsou Eric Thommy, Maxime Awoudja, Lilian Egloff, Konstantinos Marvopanos a Waldemar Anton. Zranění doléčují také Nicolas González, Clinton Mola a Philipp Förster. Právě včas tedy přichází na hostování z Juventusu osmnáctiletý francouzský záložník Naouirou Ahamada, přestože na základní sestavu s ním trenér Pellegrino Matarazzo nepočítá.

Jeho družina před pauzou uhrála doma s Leverkusenem remízu 1:1. "Rozhodně to nebyl náš nejlepší zápas. Zvláště na začátku jsme měli ze soupeře až příliš velký respekt. Nicméně jsme ukázali charakter a morálku a podobně jako v předchozích utkáních jsme se vrátili do hry. Je to otázka vůle, když chcete něčeho dosáhnout. Proto jsme hráli aktivně až do samotného závěru," nechal se slyšet rodák z New Jersey.

"Brankář Gregor Kobel hrál výborně, zvláště ve druhém poločase, kdy zneškodnil dvě nebo tři výborné šance Leverkusenu. Jsme rádi, že můžeme nastupovat v Bundeslize. A myslím si, že celý tým zatím podává dobré výkony. Doufám, že to tak bude pokračovat i v následujících střetnutích," dodal s připomínkou toho, že klub z Bádensko-Württemberska strávil minulou sezonu o patro níž. Hráči tak ukazují, že jsou na nejvyšší soutěž správně natěšení.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarik, Boyata, Stark, Mittelstädt - Tousart - Darida, Löwen - Matheus Cunha - Lukebakio, Cordoba
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kobel - M. Kaminski, Karazor, Kempf - Wamangituka, W. Endo, Mangala, Sosa - Didavi, Castro - Kalajdzic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.95 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Die Werkself zatím ve všech třech odehraných utkáních uhráli bod. Proti Mohuči se první výhra jeví býti velmi pravděpodobná, jelikož die Nullfünfer zůstávají s nulou předposlední, nad Schalke pouze zásluhou lepšího skóre.

Dostat ve třech zápasech jedenáct branek není dobrá vizitka. Tím spíše, že čtyřgólový příděl zajistily VfB Stuttgart i Union Berlín. "Před zápasem jsme mluvili hlavně o tom, že se musíme soustředit, abychom inkasovali méně branek. Chtěli jsme se tohoto plánu držet, ale dopouštěli jsme se technických chyb. Nedařilo se nám na soupeře vyvíjet dostatečný tlak. To je pak těžké střílet branky. Ale zatím není důvod k tomu být výrazně sebekritičtí. Každopádně jsme si vědomí toho, že musíme tvrdě pracovat," nechal se slyšet trenér Jan-Moritz Lichte.

Vskutku nevšední události se stala v celku Mohučském. Pierre Kunde Malong byl v Kamerunu pozitivně testován na koronavirus, ale přesto od čtvrtka s týmem trénoval. Uvidíme, jak celá tahle záležitost dopadne. V každém případě jinak by měl být Beierlorzerův nástupce k dispozici kompletní kádr. Navíc přichází Kevin Stöger. Uvidíme, jestli bude dál dostávat příležitost Paul Nebel - historicky nejmladší fotbalista, jaký kdy nastoupil za Mohuč k bundesligovému zápasu.

Oproti tomu Peter Bosz se musí vypořádat se dvě dlouhodobějšími zraněními. Patrick Schick bude kvůli zranění stehna chybět možná až měsíc. Nová akvizice Santiago Arias, jenž přišel na hostování z Atlética Madrid, utrpěl při reprezentačním srazu v Kolumbii zlomeninu lýtkové kosti a mimo bude zřejmě až půl roku.

V obraně by měla nastoupit dvojčata Benderovi, v útoku si holandský kouč může vybrat mezi Lucasem Alariem a Leonem Baileym. Vedle zmíněného českého útočníka je zatím jediným střelcem Bayeru Kerem Demirbay. V Opel-Areně se Leverkusenu daří. V minulém roce tam odehrál dvě utkání s celkovým příznivým skóre 6:1.

Jenže letos to tam celku ze Severního Porýní-Vestfálska příliš nepadá, o čemž svědčí i remíza 1:1 na stadionu ve Stuttgartu. "Stuttgart hrál dobře a agresivně. V prvním poločase jsme po tom gólu měli být aktivnější. Mrzí mě, že jsme nevyhráli, protože mít teď pět bodů by bylo určitě lepší než mít tři," prohlásil Peter Bosz, jehož mančaft zároveň bude chtít prodloužit sérii vítězství proti Mohuči na šest zápasů v řadě.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - St. Juste, Kilian, Niakhaté, Brosinski - Kunde - Latza, Stöger - Öztunali, Quaison - Mateta
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven - Aranguiz - Amiri, Demirbay - Bellarabi, Diaby - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.54 - 4.51 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Kdo by to byl řekl, že právě tyto dva týmu budou po prvních třech kolech na první a druhé příčce? U Rudých býků se to samozřejmě čekat dalo, ale die Fuggerstädter bojovali před rokem o udržení v Bundeslize. O důvod víc, proč se tenhle duel vyplatí sledovat.

Augsburg porazil Union Berlín a vyzrál i na Borussii Dortmund, od které inkasoval v součtu předchozích dvou utkání rovných deset branek. Wolfsburští se ve třetím střetnutí sezony na nebezpečného soupeře lépe připravili a na domácím stadionu uhráli ve své situaci cennou bezbrankovou remízu.

"Bylo to náročné a divoké utkání s velmi dobrými obranami. V ofenzivě jsme si vytvořili šance, ale nebyli jsme tak efektivní, jako v minulých duelech. Zároveň však musím uznat, že ta remíza je spravedlivá. Pokud započítám i pohárové utkání, tak jsme čtyřikrát v řadě neprohráli. Doufám, že na tom budeme stavět i do budoucna," hodnotil Iraklis Metaxas, asistent trenéra Heiko Herrlicha, jenž by měl opět být přítomen na lavičce.

Co se absencí týče, mimo nadále zůstává Jan Morávek. Minimálně pro zápas s Lipskem se k němu přidal Alfred Finnbogason, který si přivezl z reprezentačního srazu poraněné stehno. Eduard Löwen se během svého hostování výrazněji neprosadil, a tak se vrátil zpět do Herthy. Rozhodně není bez povšimnutí, že o pět augsburských branek se postaral stejný počet střelců.

V Lipsku se zatím více než jednou prosadil akorát Emil Forsberg, jenž vsítil dvě trefy. Proti Schalke se sice neprosadil, ale i tak jeho tým v pohodě zvítězil 4:0. Díky tomu má saský klub na kontě osm vstřelených gólů. Lepší v této statistice je po třech kolech akorát mnichovský Bayern, jehož hráči se prosadili celkově třináctkrát!

"Především jsem spokojený s tím, jak jsme soupeře napadali. Mohli jsme klidně přidat další góly, kdybychom prokázali větší zabijácký instinkt. Akce, o které se Schalke snažilo, neměly díky naší kvalitě šanci na úspěch. Tohle vítězství je rozhodně zasloužené!" prohlásil sebevědomě Julian Nagelsmann, jemuž budou scházet Ibrahima Konaté, Marcel Sabitzer a Konrad Laimer.

K lipské skvadře se připojil z AS Řím hostující Justin Kluivert. Klub z Red Bull Areny zároveň vyfouknul Leedsu talentovaného chorvatského obránce Jošku Gvardiola, jenž však nadále zůstane hostovat v Dinamu Záhřeb. Třetím pozoruhodným jménem je Alexander Sorloth, který se v Lize národů za Norsko prozatím prosadil třikrát.

Svůj debut za RB si už odbyl, nicméně ani tentokrát s ním Nagelsmann nepočítá do základní sestavy. Mladý kouč si je vědom, že jeho mužstvo nečeká žádné jednoduché klání: "Hra Augsburgu se oproti minulé sezoně hodně změnila. Už se nespoléhají tolik na protiútoky a nehrají tolik na riziko. Jsou mnohem lépe organizovaní. Navíc mají v kádru výborné hráče, jakými André Hahn, Michael Gregoritsch nebo Florian Niederlechner beze sporu jsou. Musíme být v útoku kreativní, musíme aktivně napadat a balon soupeři příliš nepůjčovat. Taková je podle mě cesta k výhře."
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Khedira, Strobl - Caligiuri, Vargas - Gregoritsch - Niederlechner
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - A. Haidara, T. Adams, Kampl, Angelino - Dani Olmo, Nkunku - Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.17 - 4.62 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arminia Bielefeld - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Ačkoli Bayern bude plnit roli favorita na půdě nováčka z Bielefeldu, bude se muset vypořádat s několika nepříjemnými skutečnostmi. Jednak ho čeká od měření sil v DFB-Pokalu jen zhruba 48 hodin, jednak se neví, v jakém stavu do jeho týmu přicestuje hned několik reprezentantů. Přitom hosté by se pochopitelně co nejdříve viděli na samém čele tabulky.

Sotva skončilo dění na mezinárodní scéně, museli Bavoři podstoupit ve čtvrtek test v rámci domácího poháru. Venku se jim i v okleštěné sestavě podařilo skolit Düren, každopádně v Bundeslize je čeká velmi rychle hned další mač, a to navíc před startem Ligy mistrů, v níž ve středu narazí na Atlético Madrid. Fotbalový kolorit je zkrátka v tomto ohledu neúprosný.

Hostující kouč Hans-Dieter Flick opravdu není v záviděníhodné pozici. Jeho hráči si mohou o odpočinku jenom zdát, přitom z vysokých nároků na výsledky v Mnichové ani náhodou nehodlají slevit. "Vážně podstupujeme náročný program. Ale mám dost hráčů," těšilo aspoň pětapadesátiletého Němce. "Pořád chceme pokračovat v realizaci našich cílů," dodal.

Údajně se Bayernu do kabiny vrátili všichni reprezentanti zdraví a v pořádku, je však otázkou, v jaké kondici budou. Třeba Robert Lewandowski může být v dobré pohodě po minulé výhře Polska nad Bosnou a Hercegovinou, kterou v podstatě sám režíroval, přesto si v předchozím klání s Itálií poranil kotník. A možná že by teď nemusel do hry zasáhnout úplně od začátku.

Nicméně chybět Bayernu budou jak Leroy Sané, jenž po potížích s kolenem není na sto procent připravený, a též Tanguy Kouassi, který není fit po problémech se stehnem. "Je škoda pro všechny diváky, že nemůžeme mít plný stadion. Právě na takové duely se těší," hlesl Samir Arabi, výkonný ředitel Arminie. "I hráči měli v přípravě na utkání rozzářené oči."

Andreas Voglsammer, Cebio Soukou, Cédric Brunner a Arne Maier, to budou absence na straně domácího družstva. "Pravděpodobně vždycky prohrajeme s Bayernem devětkrát z deseti případů. Nebudeme však čekat na tu chvíli, až těch devět zápasů budeme mít za sebou," burcoval domácí stratég Uwe Neuhaus. "Nebudeme se určitě vzdávat bez boje."
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega Moreno - Laursen, Pieper, van der Hoorn, Lucoqui - Prietl - Doan, Hartel - Soukou, Córdova - Klos
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Süle, Alaba, Hernández - Kimmich, Tolisso - Gnabry, Goretzka, Coman - Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 20.00 - 9.57 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg  (sobota 20:30)
Hráči Mönchengladbachu si v minulém kole na půdě Kolína připsali první vítězství v nové sezóně, na které nyní budou chtít navázat doma v souboji s Wolfsburgem, který zatím sbírá jen remízy.

Borussia do nové sezóny příliš dobře nevstoupila, po jasné porážce v Dortmundu následovala frustrující domácí remíza s Unionem Berlín. Ve třetím kole konečně svěřenci Marca Roseho ukázali svou sílu a přivezli z Kolína tři body za výhru 3:1. Následovala reprezentační přestávka, po níž však na Roseho mužstvo čeká vskutku náročný program. Kromě víkendových bundesligových zápasů totiž Gladbach změří síly také s Interem Milán a Realem Madrid v Lize mistrů.

"Bude to hodně intenzivní období, hodně času strávíme analyzováním u videa a zaměříme se na lehčí a individuálnější tréninkové jednotky. Celkově se ale těšíme, hráči rádi hrají a toho si teď užijí opravdu hodně," odhaluje čtyřiačtyřicetiletý Rose plány pro následující dva týdny.

Ještě před hlavním chodem na italském San Siru ale Gladbach čeká předkrm v podobě ligového utkání s Wolfsburgem. "Vlci" navíc do Borussia Parku přijedou hladoví, jelikož v úvodních kolech ulovili jen nuznou kořist v podobě tří bodů za tři remízy. Na půdě Freiburgu, ani doma s Leverkusenem a Augsburgem navíc nepředvedli nijak oslnivý fotbal, bídnou formu dokládá i vyřazení v kvalifikaci o Evropskou ligu, ve které nestačili na řecké AEK. Nyní je čeká další náročné střetnutí, trenér Oliver Glasner ale svému mužstvu věří.

"Musíme si vytvářet víc šancí, což ale proti Gladbachu nebude nic jednoduchého. Mají velmi kvalitní a rychlé útočníky Pléu, Thurama a Embola. Pro nás je důležité hrát organizovaně, zvlášť když nejsme na míči. Pokud to dokážeme, rozhodně máme šanci na dobrý výsledek," říká Glasner.

Dobrý výsledek v Borussia Parku "Vlci" naposledy uhráli v únoru 2019, kdy si díky dvěma gólům Admira Mehmediho odvezli výhru 3:0. Stejným výsledkem skončila i jejich další návštěva v Gladbachu letos v červnu, z tříbrankového vítězství se však tentokrát radovalo domácí mužstvo.

Dvěma góly se o to zasloužil Jonas Hofmann, který by v záložních řadách Borussie neměl chybět ani tentokrát. Chybět ale ze zdravotních důvodů budou jeho spoluhráči Doucoré, Bénes, Beyer, Lazaro, Poulsen a Zakaria. Velká marodka ale trápí také Wolfsburg. Tomu na výletě nepomůžou zranění Bruma, João Victor, Mbabu, Paulo Otávio, Pogrančić a William.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Kramer, Neuhaus - Hofmann, Stindl, Thuram - Plea
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Lacroix, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - R. Steffen, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 4.04 - 4.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko32108:27
2.FC Augsburg32105:17
3.Eintracht Frankfurt32106:37
4.Bayern Mnichov320113:76
5.Borussia Dortmund32017:26
6.TSG Hoffenheim32018:56
7.Werder Brémy32015:56
8.VfB Stuttgart31117:54
9.Union Berlín31116:44
10.Arminia Bielefeld31112:24
11.Borussia Mönchengladbach31114:54
12.SC Freiburg31114:74
13.Hertha BSC31028:83
14.Bayer Leverkusen30302:23
15.VfL Wolfsburg30301:13
16.1. FC Köln30033:70
17.1. FSV Mainz 0530032:110
18.Schalke 0430031:150

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
andrew96

Kicktipp!

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Thomas

Reagovat
godwood

Reagovat
andrew96

Na 2. i 3. gólu má podle mě podíl také Ortega. V obou případech si až příliš hlídal levou tyč a následně míč letící na druhou stranu nezasáhl, přestože neletěl až tak umístěně (i když u 3. branky to měl kvůli teči samozřejmě těžké). Ani bych se nedivil, kdyby to byl jev, který Bayern nakoukal. Způsob, jakým Lewandowski bez přemýšlení vyslal střelu při gólu na 0:2, byl zajímavý.

Reagovat
db18

Coco mu to hází jak psovi... první zpětná přihrávka mimo od Lewy, padl z toho gól... teď mu to Leon taky dal zpátky na hovno a je z toho redka...

Reagovat
Bayern +

Javimar dával tu spätnú loptu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele