Bundesliga - souhrn 12. kola

22.11.2019, 22:24, aktualizováno 24.11.2019, 20:04
Komentáře a souhrny
Vedoucí Borussia Mönchengladbach prohrála na hřišti berlínského Unionu. RB Lipsko naplnilo úlohu favorita proti Kölnu, zatímco Bayern Mnichov bez problémů rozstřílel Düsseldorf. Další zaváhání má na kontě Dortmund, jenž byl rád za remízu s Paderbornem. Konečně naplno bodoval Wolfsburg, zatímco důležité výhry zaznamenaly Augsburg a Mainz...

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 1:5

24.11.2019 18:00

Góly: 83. Andrej Kramarić - 33. Levin Öztunali, 52. Pavel Kadeřábek (vl.), 62. Pierre Kunde, 90. Jean-Paul Boëtius, 90+3. Pierre Kunde

Výsledkem 1:5 skončil zápas Hoffenheimu s Mainzem. Domácím nepomohlo ani to, že hosté hráli celý druhý poločas v deseti kvůli vyloučení Bakua z nastaveného času první půle.

Favoritem zápasu byli domácí. Už od prvních minut však bylo jasné, že hráči Mainzu na jih Německa nejeli pouze na výlet. V 10. minutě ještě domácí pohromě jen tak tak unikli, když Boëtiusova střela těsně minula levou tyč.

Ve 33. minutě se už však skóre zápasu měnilo. Uvnitř pokutového území domácích si míč skvěle povodil Öztunali a vystřelil přímo ke vzdálenější tyči. V nastaveném čase prvního poločasu byl vyloučen hostující Baku za surový zákrok.

A na zápas nebude vzpomínat rád ani český obránce Pavel Kadeřábek. V 52. minutě si totiž při obranném zákroku srazil míč hlavou do vlastní sítě. A v 62. minutě přidal Mainz i svůj třetí gól, tentokrát se trefil po samostatném průniku Malong.

V 83. minutě se Hoffenheimu podařilo snížit, a sice když po chybě hostující obrany dokázal vystřelit do pravého horního rohu Kramarić. V úplném závěru zápasu však hráči Mainzu ukázali, kdo byl dnes pánem na hřišti.

V 90. minutě Boëtius nezaváhal a tváří v tvář gólmanovi Baumannovi upravil skóre na 4:1 pro svůj tým, ve třetí minutě nastavení druhého poločasu zase skóroval přízemní střelou k tyči Malong.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hertha BSC 4:0

24.11.2019 15:30

Góly: 17. Philipp Max, 26. Sergio Córdova, 52. André Hahn, 79. Florian Niederlechner

Hertha Berlín se v Augsburgu neprezentovala dobrým výkonem a prohrála už svůj čtvrtý bundesligový zápas v řadě. Na výhru v nejvyšší německé soutěži čeká od začátku října. Augsburg se díky vysoké výhře 4:0 dostal v tabulce bundesligy před svého soupeře z hlavního města. Hertha má v tuto chvíli jedenáct bodů a je na čtrnáctém místě, Augsburg je pak se třinácti body dvanáctý.

Domácí diktovali tempo hry už od začátku zápasu a bylo tedy pouze otázkou času, kdy vstřelí první gól. To se stalo v 17. minutě, kdy z pravé strany hřiště centroval z přímého volného kopu domácí Max do pokutového území. Míče se však nikdo ani nedotkl a pronikl až do brány.

Další gól přidali domácí ve 27. minutě. Tentokrát po fatální chybě brankáře Herthy Jarsteina, který si nechal míč utéct a Córdova už pouze střílel do odkryté brány. Videorozhodčí navíc odhalil, že Jarstein při celé situaci surově fauloval střílejícího Córdovu a rozhodčí Stegemann mu tedy udělil červenou kartu.

Hra v oslabení hru Herthy ještě zhoršila. V 52. minutě definitivně rozhodl, že body zůstanou v Augsburgu, André Hahn, který si povodil míč do středu hřiště a zpoza pokutového území vystřelil přímo k levé tyči.

Poslední hřebík do rakve Herthy zatloukl v 79. minutě Niederlechner, který se dokázal prosadit z úhlu po přihrávce od Maxe. Konečný výsledek 4:0 tedy zcela odpovídá obrazu hry a Hertha prodlužuje svou sérii bundesligových proher na čtyři zápasy.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FC Köln 4:1

23.11.2019 18:30

Góly: 22. Timo Werner, 32. Emil Forsberg (pen.), 37. Konrad Laimer, 79. Emil Forsberg - 39. Rafael Czichos

Posledním sobotním utkáním 12. kola Bundesligy byl duel Lipska s Kölnem. Werner a spol. ucítili po zaváhání vedoucího Mönchengladbachu přiblížit se k čelu tabulky, což bylo vidět na průběhu zápasu. Hosty téměř k ničemu nepustili a s přehledem si došli pro důležité tři body.

První rozruch v si pro diváky v hledišti domácí připravili v 11. minutě, když nejprve Sabitzer z přímého kopu trefil jen zeď, aby následně Demme poslal svůj pokus těsně nad břevno brány hostí. O čtyři minuty neměl daleko ke skórování Nunku, jemuž chyběl krok k zasažení Wernerova centru.

Ve 22. minutě se hráči Lipska konečně dokázali prosadit. Aktéři předchozí akce si tentokrát role prohodili. Nunku poslal před bránu přízemní centr na Wernera, jenž citlivě poslal míč přes Horna do sítě - 1:0. O deset minut později byl Nunku faulován v pokutovém území Kölnu a domácí měli k dispozici penaltu. Její exekuci si vzal na starost Forsberg a s trochou štěstí poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 2:0.

Ve 37. minutě domácí Horna překonali potřetí. Laimer si kousek za vápnem zpracoval odražený míč, posunul si jej na levou nohu a skvěle zakončil pod břevno - 3:0. O dvě minuty později hosté snížili. Verstraete rozehrál rohový kop přesným centrem na přední tyč, na nějž si nejvýše vyskočil Czichos a hlavou poslal míč za záda Gulácsiho - 3:1. Tento stav platil i o poločasové pauze.

V 51. minutě Horn na dvakrát zlikvidoval jedovatou ránu Nunkua. V 58. minutě to zleva střelou na vzdálenější tyč zkoušel Forsberg, branku ovšem netrefil. V 67. minutě se Werner ocitl nikým nehlídán v prostoru pokutového puntíku, se svou šancí však naložil zle, když poslal míč vysoko nad břevno. O minutu později totéž, jen ne nohou, ale hlavou, učinil na druhé straně Modeste.

V 79. minutě podtrhl skvělý výkon Lipska Forsberg, když náramně naložil s přímým volným kopem a střelou přes zeď rozvlnil Hornovu síť počtvrté - 4:1. Domácí tak s přehledem zvítězili.

Lipsko se díky vysoké výhře posunulo na rozdíl jediného bodu za první Mönchengladbach. Köln zůstává předposlední z tříbodovým mankem na (prozatím) patnáctý Augsburg.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 1:1

23.11.2019 15:30

Góly: 36. Moussa Diaby - 5. Lucas Höler

Bayer Leverkusen ve 12. kole Bundesligy přivítal na svém hřišti Freiburg. Domácí v posledních týdnech poztráceli spoustu bodů a propadli se tabulkou mimo pohárové příčky, kam se případným vítězstvím nad Freiburgem mohli vrátit. To se ovšem nestalo, neboť Freiburg nepřestává udivovat a míří za účastí v Lize Mistrů.

Utkání začalo divoce. Už ve 4. minutě měli Farmaceuti k dispozici nepřímý volný kop v pokutovém území Freiburgu, Bellarabi ovšem nabídnutou šanci nevyužil, když nastřelil jen břevno. O minutu později tak udeřili hosté. Günterův centr od rohového praporku si v náběhu našel Höler a tvrdou hlavičkou poslal Freiburg do vedení - 0:1.

V 17. minutě si hosté málem dali vlastní gól po sražené střele Diabyho, skvěle se však podařilo zasáhnout Flekkenovi. Ve 36. minutě se Leverkusenu podařilo vyrovnat. Diaby si za vápnem navedl míč na svou silnější levou nohu a přízemní křižnou ranou nedal Flekkenovi šanci - 1:1. Stejný stav platil i o přestávce.

Po pěti minutách druhé půle se v gólové příležitosti po centru ocitl Volland, avšak na Flekkena si nepřišel. V 67. minutě se v obrovské šanci ocitl Schmid, ten si ale pro změnu vylámal zuby na brankáři domácích Hradeckém. O minutu později mohl dostat Leverkusen do vedení svým druhým gólem Diaby, po úspěšném obejití Flekkena ovšem zavrávoral a v pádu nedokázal trefit odkrytou svatyni hostí.

Do konce zápasu se už nic zajímavého neudálo, a tak Leverkusen remizoval doma s Freiburgem 1:1. Bayeru tak patří deváté místo Bundesligy, Freiburg je v tabulce čtvrtý se ztrátou tří bodů na první Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Bayern Mnichov 0:4

23.11.2019 15:30

Góly: 11. Benjamin Pavard, 27. Corentin Tolisso, 34. Serge Gnabry, 70. Philippe Coutinho

Fotbalisté Bayernu Mnichov v rámci dvanáctého kola německé Bundesligy porazili Düsseldorf na jeho hřišti jednoznačně 4:0. O branky se postarali Pavard, Tolisso, Gnabry a Coutinho. Mnichovským tak momentálně patří druhá příčka o bod za prvním Mönchengladbachem, Düsseldorf je čtrnáctý.

Hosté na první gól dlouho nečekali. V jedenácté minutě rozehráli na krátko rohový kop, Kimmich poté míč poslal na malé vápno, kde už číhal Benjamin Pavard, který jej jen uklidil k zadní tyči.

O pár minut později zazlobil polský sniper Lewandowski, jehož tvrdá rána skončila těsně vedle.

Ve 27. minutě dokázal Bayern využít velké chyby domácího gólmana. Ten při rozehrávce našel pouze Müllera, který na křídle našel Gnabryho. Jeho zpětnou přihrávku k pravé tyči uklidil Corentin Tolisso.

Za čtyři minuty mohlo být v mnichovském táboře znovu veselo, ale Serge Gnabry trestuhodně selhal. Lewandowski mu balon předložil na zadní tyč téměř před prázdnou bránu, německý záložník však mířil pouze do konstrukce.

Gnabry však ve 34. minutě svou chybu napravil. Coutinho v malém vápně našel Pavarda, který Gnabrymu přiťukl míč proti noze a ten už se tentokrát nemýlil.

Bayern ve druhém poločase kontroloval hru, hráči Düsseldorfu příliš problémů nedělali. Definitivní potvrzení výsledku přišlo dvacet minut před koncem. Coutinho využil nepovedeného přímého kopu domácích a založil rychlý protiútok. V něm našel Lewandowskiho, který mu posléze vrátil míč před prázdnou svatyni.

Jelikož se Düsseldorf zmohl za celý zápas jen na jednu střelu na bránu, mohl se Manuel Neuer radovat z čistého konta.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 1:2

23.11.2019 15:30

Góly: 80. Yuya Osako - 43. Amine Harit, 53. Benito Raman

Schalke jelo do Brém k zápasu dvanáctého kola Bundesligy jako mírný favorit a nakonec svou roli potvrdilo. Výhru 2:1 zařídili Harit s Ramanem, za domácí už jen snížil Osako.

Hosté byli od začátku aktivnějším celkem a po necelé půlhodině hry měli dvě velké šance. Nejprve Harit nedokázal sám před gólmanem zakončit, o dvě minuty později Calgiuri napálil tyčku. Míč se poté od Pavlenky odrazil na rohový kop.

Těsně před přestávkou se Schalke ujalo vedení. Po rychlém přechodu do útoku se k balonu dostal Amín Harít, který svým pokusem spíše vyzýval spoluhráče. Míč však k překvapení všech zapadl do sítě.

V 53. minutě Brémy udělaly obrovskou chybu a hosté je za to potrestali. Langkamp přišel lehce o míč a Benito Raman v klidu uklidil míč mezi nohama Jiřího Pavlenky do branky.

Do velké šance se poté dostal znovu Harít, ten však polo odkrytou svatyni minul. Zlobit se nakonec přeci jen nemusel, protože se jednalo o ofsajd.

V osmdesáté minutě se Brémy dočkaly snížení. Centr z levé strany našel na malém vápně zcela osamoceného Gebre Selassieho, který však trefil pouze brankáře. Na dorážku však byl připravený Yuya Osako a brankář Nübel už neměl šanci.

Werder už se do žádné další příležitosti nedostal. Schalke tak patří páté místo, Brémy jsou třinácté.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Borussia Mönchengladbach 2:0

23.11.2019 15:30

Góly: 15. Anthony Ujah, 90+1. Sebastian Andersson

Dosavadní překvapivý lídr Bundesligy ani náhodou nepředvedl ideální výkon v rámci kola číslo dvanáct, prohrál na půdě nováčka ligy o dvě branky a jeho náskok na čele tabulky se ztenčil už jenom na jeden bod. Union odehrál proti mírnému favoritovi velmi chytrou partii, a Borussia se tak proti dobře organizovanému protivníkovi ani jednou neprosadila.

Když se oba týmy potkaly naposledy, psal se dávný rok 2001. Tehdy v semifinále Německého poháru vyhrál po penaltách berlínský klub. A ačkoli současné týmy nemají bezpochyby vůbec nic společného s těmi předchozími, jako by Union zavzpomínal v duši na tenhle předchozí výsledek. Mönchengladbach v hlavní německé metropoli zase po letech neuspěl.

Hosté věděli, že i kdyby z nynějšího souboje nevydolovali ani bod, stejně by zůstali na první příčce tabulky, přesto na tuhle skutečnost evidentně nechtěli hledět a byli v úvodních chvílích zápasu lepším týmem. Už v 6. minutě se k zakončení pravačkou ze střední vzdálenosti propracoval Zakaria, avšak o kousek bránu domácího gólmana Gikiewicze minul.

Následně se k hlavičce dopravil taktéž Thuram, jenž předskočil bránícího Trimmela, jenže své střele nedodal potřebnou razanci ani směr, a tak míč v pohodě zkrotil jistý Gikiewicz. Nejblíže byla Borussia úvodní brance ve 12. minutě. Herrmann ve vápně dostal až příliš prostoru, hlavou mířil ke vzdálenější tyči, trefil ale pouze brankovou konstrukci.

Naopak na druhé straně se Union ujal v 15. minutě vedení prakticky z ničeho nic. Podnikl rychlý brejk, z levé strany Ingvartsen přetáhl svůj centr až na zadní tyčku, kam si naběhl Ujah, a ten snadno překonal nereagujícího brankáře Sommera. Tenhle moment srazil sebevědomí Die Fohlen opravdu hodně dolů. Od té doby se totiž v ofenzívě jen sotva prosazovali.

Výjimkou byla například tutovka Pléy ze 38. minuty, který se řítil sám na Gikiewicze, avšak nestihl vystřelit úplně včas, takže jeho soupeř mohl předvést perfektní zákrok svou nohou. Ve druhé půli se pak Gladbach marně snažil najít cestu za vyrovnáním. Domácí hráli odzadu, většinu jeho akcí utnuli již v zárodku a nakonec udrželi až do konce čisté konto.

Celkově si Die Eisernen vytvořili více gólových možností. Již ve 21. minutě mohl náskok navýšit Ingvartsen, z vyložené pozice ovšem balón nasměroval jen do tyčky. V 50. minutě se ještě na střeleckou listinu nezapsal Andersson, jenž ztroskotal na Sommerovi, v nastavení už však přece skóroval, to když hlavou snadno zužitkoval tečovaný pas od Ryersona.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0:2

23.11.2019 15:30

Góly: 19. Wout Weghorst, 65. Victor Sá

V rámci 12. kola Frankfurt v zajímavém souboji hostil Wolfsburg. Oba týmy měly před utkáním na kontě stejný počet bodů s ambicemi na postup tabulkou směrem k pohárovým příčkám. To se nakonec poštěstilo Vlkům, kteří tento důležitý duel zvládli lépe a odvezli si domů všechny tři body.

První šanci zápasu měli fotbalisté Eintrachtu v 11. minutě, kdy po centru z přímého kopu zakončoval hlavou Paciência, Casteelsovi se proti jeho pokusu podařilo úspěšně zasáhnout. O tři minuty později se do první gólové příležitosti dostali také hosté, konkrétně to byl William, jenž nechal vyniknout Wiedwalda v brance domácích.

Po dvaceti minutách hry se v podstatě z ničeho nic dostal Wolfsburg do vedení. Arnold to zkusil z voleje z dálky, střela mu sice nesedla, to ale nevadilo, neboť ji v letu dokázal hlavou tečovat Weghorst přímo za záda Wiedwalda - 0:1. V závěru poločasu šli Vlci do deseti, když Tisserand neohrabaně loktem fauloval v souboji a vyfasoval druhou žlutou a následnou červenou kartu. Do šaten šly týmy za stavu 0:1.

V 51. minutě Dost efektně patičkou překonal Casteelse, jeho gól však nebyl kvůli ofsajdu uznán. V 66. minutě Wolfsburg zvýšil své vedení. Wiedwald si nedokázal poradit se skákavou malou domů a doslova namazal míč napadajícímu Victorovi, jenž si s dárečkem od gólmana domácích s přehledem poradil - 0:2.

Frankfurtští se zoufale snažili se zápasem ještě něco udělat, zmohli se však už jen na jedinou šanci v 87. minutě, kterou opět zneškodnil výtečný Casteels. Wolfsburg si tak veze z Frankfurtu tři body po finálním stavu 0:2.

Eintracht po dvanácti odehraných bundesligových duelech okupuje desáté místo v tabulce se ztrátou tří bodů na šestý Dortmund. Wolfsburg se bodově na Borussii dotáhl, avšak vinou horšího skóre se nachází až za ní na místě sedmém.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Paderborn 3:3

22.11.2019 20:30

Góly: 47. Jadon Sancho, 84. Axel Witsel, 90+2. Marco Reus - 5. Streli Mamba, 37. Streli Mamba, 43. Gerrit Holtmann

První duel 12. kola Bundesligy obstaraly celky Borussie Dortmund a Paderbornu. Domácí měli podle veškerých prognóz svého soupeře jednoznačně přejet, to se ovšem nestalo. Po příšerném průběhu první půle a následné stíhací jízdě po poločasové pauze můžou být fotbalisté Dortmundu rádi alespoň za bod, který jim až v nastavení vystřelil jejich kapitán.

Hráči Paderbornu svého hostitele šokovali už po pěti minutách hry. Pröger zvládl souboj o míč na pravé straně a přihrál před bránu osamocenému Mambovi, jenž si s nabídnutou příležitostí poradil, jak se sluší a patří - 0:1.

Následovala půlhodinová pasáž hry, během níž domácí drželi míč a snažili se o vyrovnání, avšak nedařilo se jim dostávat se do výraznějších šancí. Ve 37. minutě tak znovu udeřili hosté - a opět to byl Mamba, který tentokrát podnikl samostatný útok ve sprintu s prudkým zakončením k levé tyči - 0:2.

A aby toho nebylo málo, Dortmund do konce první půle inkasoval ještě jednou. Běžela 43. minuta hry, když Holtmann u levé postranní čáry přesprintoval Weigla, navedl si míč až před bránu BVB a přízemní střelou letící mezi Bürkiho nohama rozvlnil síť - 0:3. V poločase Paderborn vedl nad vestfálským favoritem rozdílem třídy.

Favre nenechal nic náhodě a v poločase provedl hned dvojí střídání, které se mu hned vzápětí vyplatilo. Jedním z nových hráčů na trávníků byl totiž Hakimi, jenž ve 47. minutě našel ve vápně volného Sancha a ten při zakončení zachoval chladnou hlavu - 1:3.

V 64. minutě se málem povedlo Mambovi zkompletovat hattrick, k jeho smůle však skončila jeho střela jen těsně vedle tyče. Patnáct minut před koncem byli domácí hned ve trojité gólové šanci, ale ani jednou neuspěli. Zlomový moment utkání přišel v 84. minutě. Domácí zahrávali roh, který fotbalisté Paderbornu sice ještě dokázali odvrátit, avšak jen k nohám Hummelse, jenž obratem poslal do vápna další centr přímo na Witsela, který přesnou hlavičkou na zadní tyč překonal Zingerleho - 2:3.

V 92. minutě se domácí dočkali kýženého vyrovnání. Sancho z hranice vápna na levé straně hřiště poslal nadýchaný centr na malé vápno, kam si mezi obránce naběhl Reus a razantním úderem hlavou připravil Paderborn o senzační tříbodový zisk - 3:3.

Borussia tento duel i přes skvělý druhý poločas nezvládla tak, jak měla, a hrozí jí, že po zkompletování 12. kola spadne mimo pohárové příčky. Hráči Paderbornu měli dnes na dosah opuštění chvostu tabulky, zásluhou Reusovy závěrečné branky tam však ještě minimálně jedno kolo pobudou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach1281324:1325
2.RB Lipsko1273233:1324
3.Bayern Mnichov1273233:1624
4.SC Freiburg1264221:1322
5.Schalke 041264222:1522
6.Borussia Dortmund1255226:1820
7.VfL Wolfsburg1255213:1020
8.TSG Hoffenheim1262417:1920
9.Bayer Leverkusen1254318:1619
10.Eintracht Frankfurt1252521:1817
11.Union Berlín1251615:1716
12.FC Augsburg1234517:2413
13.1. FSV Mainz 051240817:3112
14.Werder Brémy1225519:2611
15.Hertha BSC1232717:2511
16.Fortuna Düsseldorf1232715:2311
17.1. FC Köln1221911:277
18.SC Paderborn1212914:295

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (105)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ať se na mě Favre nezlobí, ale tohle byl vyloženě prokaučovanej zápas. Nasadit proti těm rychlíkům nejpomalejší stoperskou dvojici, vyndat skvěle hrajícího Hakimiho na úkor dosluhujícího a absolutně bez snahy o pohyb nahoru hrajícího Piszczeka, to je fakt vrchol. A jestli nevidí, že Brandt má životní neformu, tak u kormidla nemá co dělat. Nechápu, že nedá čichnout Larsenovi a na stopera teda při té bídě nezkusí Balerdiho. Na co jsme je kupovali.

Reagovat
JozkokozleJ

Prave toho Brandta som dnes dost pozoroval a mne pride, ze Favre ho uci hrat uplne novy post. Jasne, ze potom posobi z formy, ked hraje mimo svoju futbalovu schemu. Casto kazi v snahe zrychlit medzihru, ale toto nie je ta hra, o ktoru by sa on mal starat na ihrisku. Co sa tyka nasadenia a bojovnosti, prisiel mi v druhom polcase z hracov BVB snad najlepsi.

Mimochodom, podobny dojem o tom, ze nehra svoj prirodzeny post, mam aj u Hazarda.

Reagovat
andrew96

Ale některé chyby byly neskutečně příšerné.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, loni jsem tolik Leverkusen nesledoval, ale mám prostě v hlavě zafixováno, že byl skvělej. Viděl jsem ho v Signal Iduna Parku proti BVB i naživo a přišel mi dobrej. Nevím, kde se to ztratilo. Je jasný, že nemůže hrát ani hrota, ani podhrota, protože nevyhraje souboj. V Leverkusenu hrál snad skoro jen na křídle, ne? Taky nechápu, proč ho cpe doprostřed. Přitom si myslím, že kdyby ho hrál na křídle, na hrotu při neúčasti Paca Reuse a pod ním Götzeho, bylo by to daleko platnější. Götze je na devítce taky marnej. K tý bojovnosti - máš pravdu, ale on ztratí v nadějnejch pozicích tolik balonů...

Reagovat
smazaný uživatel

Bol viac ako skvelý, spolu s Havertzom boli jasne najlepší hráči Leverkusenu. Ale Bosz mu dokázal nájsť post presne na mieru, v Dortmunde hrá niečo úplne iné a nečudujem sa, že zrazu nevyzerá tak dobre, aj keď kvalitu má absolútne nespochybniteľnú.

Reagovat
stas87

Tak ako ste odpálili Merina aj Mora, tak možno odpalite aj Balerdiho a Larsena. Hrávať musí hráči s vysokou zmluvou kvôli predajom. A tiež miniprofesionálny, že Favre stratil gule. Nemá odvahu dať viac mladíkov do zostavy, točí zle hrajúceho Götzeho a nemá druhého útočníka. A súčasne aj klesá cena Sancha.

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho půjde podle mě v létě. Balerdimu absolutně nerozumím, neviděl jsem ho ještě hrát, ale šla na něj chvála. A přesně takovejhle zápas s nováčkem, kdy chci vyndat pro chyby Akanjiho, by pro něj byl ideální. A to hlavně, když k němu má zkušenýho Hummelse. A Larsen, to je kapitola sama pro sebe. Chápu, že Hazard a Sancho mají přednost, ale on by byl super i do unavené obrany a nedostane ani minutu. Nechápu. Doufám, že se stane nemožné, a udělají tu zmoklou slepici Pochettina. Ten by s tím kádrem mohl vzhledem k jeho stylu něco udělat. Ale bohužel je to asi nemožný

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sorry, ale hovoriť tu o odpálení hráča ako Mor, to je podľa mňa fakt trochu mimo. Chlapec prišiel odniekiaľ z Dánska, kde ani tam nič poriadne nedokázal a hneď si myslel, že bude hviezda v Dortmunde. Je vidieť, že to bol akurát prehypovaný kvázitalent, stačí pozrieť na jeho kariéru po odchode z Dortmundu, kde sa mimochodom ohrial až rok, to fakt nie je obdobie na odpálenie 20 ročného hráča.

Reagovat
stas87

Nerozumieme si..ja samozrejme viem aký smer nabrala Morová kariéra. V čase keď prichádzal, tak mohol kľudne odísť hosťovať a mal by hernú prax a vyhral sa. O rok či dca by v prípade dobrých výkonov šancu dostal. Kroosovi pomohli veľmi tie dva roky čo bol v Leverkusene. V podstate mu vyšlo len euro, ale práve na takom turnaji sa mohol ukázať a aj sa ukázal. Ja si stojím za tým, že obaja mali dostať viac času a viac minút. U Mora dnes nemusí ľutovať, u Merina áno.

Reagovat
Rudnevs

Ten káder bol príliš široký a plný mladíkov, je jasné, že sa v takej situácii nemohol presadiť každý z nich, hoc lepšia stratégia s hoťovačkami by trebárs pomohla.

Reagovat
stas87

Mohli to urobiť ako Real s Carvajalom či s Hakimim. Predáš ho ale máš klauzulu o spätnom odkúpení. Ten koncept s mladíkmi nebol zlý, keď už sa ti ten hráč nepresadí v tvojom tíme, môžeš ho posunúť v kariére inam a ešte dostanes zaňho nejaký ten milión. Okej, s Morom to nevyšlo a on zlyhal aj v Celte, to je ale riziko každého transferu. Že to nejakým spôsobom nevyjde je normálne. Skôr mi ale ide o to správanie BVB k tým hracom.

Reagovat
PP

přitom já jsem pořádně viděl Mora na ME, kde byl skvělý. Už jak nastupoval v základu proti nám, tak jsem to tušil, že nás bude točit.. a jak.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa to Mor hlavne nemal zrovnané v hlave, bolo to v podstate ešte decko a ten prestup do klubu ako Dortmund prišiel proste príliš skoro. Plus vtedy tam bol fakt široký káder a ťažko sa mu mohlo dať viac priestoru. On samozrejme talent mal, ale ten sám o sebe nestačí, talent má spústa hráčov a z väčšiny z nich aj tak nič nebude. Každý klub má taký prestup, kde to proste nevýjde vinou viacerých faktorov. Ale v Morovom prípade by som Dortmund fakt nevinil, aj keby ho predali so spätnou klauzulou či poslali na hosťovanie, tak by to bolo jedno, pretože ako vidieť, ten hráč na to proste nemá. Teraz hosťuje už z Celty a ani v Turecku nehrá nič. Ono je to vo veľkokluboch proste úplne normálne, že čím viac mladíkov v kádri, tým menej sa ich presadí do zostavy a niekedy je príliš veľký počet kontraproduktívny.

Reagovat
Rudnevs

Mohol by sa vrátiť do Nordsjaellandu, tam by sa mu trebárs opäť darilo. Prestup alebo hosťovanie v Turecku či inde na východe málokedy býva krok, ktorý hráčov kariérne posunie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on v tom Nordsjaellande odohral 13 zápasov za áčko, nemá sa tam prečo vracať. Je to turek, pre neho je Galatasaray 100 krát vyššie, ako nejaký Nordsjaelland. A keď sa nepresadí ani tam, tak ho zoberie nejaký iný, menší turecký klub, stále by to pre neho bolo výhodnejšie, ako návrat do Dánska.

Reagovat
Rudnevs

Nordsjealland bol klub, v ktorom zaujal ostatné kluby a nahnal si popularitu. Alka Superliga je na rozvoj kariéry lepšia liga než tá turecká. Aklimatizovať by sa nijak nemusel, keďže to tam pozná. Čiste z hladiska kariéry by to dávalo zmysel.

Ale je možné, že hrať v Turecku je svojim spôsobom pre neho ako pre Turka srdcová záležitosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto to ale v realite nikdy nefunguje, v Celte má zmluvu do roku 2022 a zaplatili za neho cez 10 mega, určite ho nepustia za nejaké drobné, ktoré Nordsjaelland platí za hráčov. Ak by tam chcel ísť po skončení zmluvy, tak to už bude mať 25 a v takom veku už žiadnu kariéru v priemernom dánskom klube nenaštartuje.

Reagovat
JozkokozleJ

A hlavne teraz ma Mor plat, ktory mu Dani dat nemozu.

Reagovat
Rudnevs

Veď ja viem, no. Z finančného hladiska by bol pre Norsjaelland nezaplatitelný alebo nevýhodný...

Reagovat
stas87

Suhlasim, nezvladol ten presun z provincneho klubu do ovela lepsieho. Mna na tom ale stvalo to, ze Zorc v tom case tvrdil, ako chcu davat sancu mladikom a nasledne ich predat so ziskom. Mali svoj koncept, nakupili do neho hracov ale potom kludne odpisali tych, ktorych aj chceli. Merino teraz hra vynikajuci futbal v Sociedade a dost mozno prestupi v ramci LL este do lepsieho. A za mna je to teraz a aj v minulosti lepsi hrac ako Dahoud a ten sa v BVB stale drzi. Ked mas kader plny mladikov a oni si robia priamu konkurenciu, tak robis prave preto tie kroky, ktore som Rudnevsovi napisal vyssie. Ale to uz nema cenu riesit, oni sa rozhodli takto, defacto popreli sami seba a dnes vyrazne stracaju pozicie, ktore este nedavno patrili im. Aby BVB este nakoniec neskoncilo len na poziciach, ktore znamenaju EL len..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono sa nedá každého jedného mladíka predať s desaťnásobným ziskom. Dortmund môže byť maximálne spokojný a nejaký Mor im môže byť absolútne u prdele. Skúsili ho, nevyšlo to, neprerobili na ňom nič. Naopak, na predajoch Dembeleho a Pulišiča zarobili skoro 200 mega, ďalšiu minimálne stovku budú mať za Sancha. Oni si nemôžu dovoliť hrať s 8 mladíkmi v základe ako trebárs Ajax, čo je totálny hegemón vo svojej lige a takto funguje už x rokov. Dortmund to musí mať vyvážené a im úplne stačí, ak sa presadí len každý tretí z tých mladých, tých zvyšných predajú za nákupnú cenu a sú totálne za vodou. Žiadny veľkoklub nefunguje tak, že sa tam presadí 8 z 10 mladých hráčov.

Reagovat
stas87

Ja viem ze nemozes mat v zaklade 8 z 11 hracov pod 22 rokov. Aj ten Ajax potreboval mat Schoneho, Blinda ci Tadica alebo este legendu Huntelaara. Mne skor islo o to, ako Zorc s hrdostou prezentoval smer klubu do buducna a potom uplne otocil. S Morom v tom okne dorazil Merino, Schürrle, Isak, Bartra, Guerreiro, Götze, Dembele a Rode. Pricom u Bartru, Schürrleho a Rodeho bolo pomerne jasne, ze smerom do buducna klub nepodvihnu a casom budu pre klub akurat kotva, ktorej sa budu tazko zbavovat kvoli zmluvam. Pripad Isak ta neserie ako fanusika?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u neho by tam mala byť spätná klauzula, len neviem, či si zvolil dobrý klub na prestup, mám pocit, že La Liga a Real Sociedad je na neho ešte silná káva. Ale snáď sa presadí, je to aj v záujme Dortmundu.

Čo ma serie je to, ako sa v posledných rokoch skladá ten káder. Tých ofenzívnych hráčov prichádza množstvo, ale žiadna klasická deviatka a tie pokusy s Gotzem, Reusom či Brandtom na hrote sú na zaplakanie. Paco je dobrý útočník, ale je z porcelánu a keď na tom hrote musí väčšinu sezóny len niekto alternovať, tak to nie je vôbec dobré. Netuším, v čom je problém kúpiť druhého kvalitného hotového útočníka. V Leverkusene je Volland s Alariom a obaja strieľajú góly.

Reagovat
stas87

Ta skladba kadru sa posunula vyssie, napriklad v tom, ze je tam Witsel a Delaney, co uz su hotovi hraci a maju kvalitu. Aj angazovanie Hummelsa ma zmysel, ked uz to nevyslo s Toprakom. Cisto teoreticky by ten kader mal hrat do tretieho miesta. Lenze ako pises, bez utocnika sa hra tazko a pri obratoch klubu sa cudujem, ze nedaju 40+ za utocnika. Nemusi byt ani z BL, sak jeden Immobile nemoze klub odradit.

O klauzuli neviem, ak tam je tak sa to da chapat. Jednotka je Willian, ale on sem tam stoji kvoli zraneniu a Isak dokaze byt efektivny. Nie je to tak, ze by bol vylozene nahradnik celu sezonu. Toto ale strielam od boku, kedze som si nepozrel minuty Isaka. Socky maju po rokoch mancaft, ktory by mal tu EL uhrat mnimalne.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, tie posily do zálohy celkom sadli, aj Hummelsov nákup považujem za dobrý krok. Ale ten útok to stále brzdí. Za mňa by bol ideálnou variantou Kramarič, kvalitný a ligou preverený útočník, ktorý by podľa mňa mal aj na jednotku v Dortmunde, ale už je na jeho nákup asi neskoro. Hoffenheim ho pod 30 mega určite nepustí a neviem, či by toľko Dortmund dal za 28 ročného hráča, ktorý už nemá tu resale value. Ale sú samozrejme aj iné možnosti, kvalitných útočníkov je dosť, mohli trebárs kúpiť zo Sevilly Ben Yeddera, ktorý už niekoľko rokov ukazuje veľkú kvalitu, ale ten už je v Monacu a sú aj ďalší, len to vyzerá tak, že pre BVB nie je druhý útočník prioritou, čo je podľa mňa chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou devítkou absolutní souhlas. Jestli se nemýlím a na někoho nezapomenu, neměli jsme někoho takového v kádru natrvalo od sezóny 15/16, kdy odcházel Immobile. Jasné, pak udělali hroťáka z Auby, který do té doby hrál křídlo. Na lavičce byl Ramos, po odchodu Auby přišel na hostovačku bez opce Batshuayi a pak až Paco, který taky není typickej hrot, ale spíš falešná 9. Už několik sezón nám prostě chybí někdo jako Lewandowski a nikdo s tím nic nedělá.

Reagovat
andrew96

Přesto byla chyba se ho tak rychle zbavit, kór v jeho věku.

Reagovat
andrew96

Freitag ist Feiertag.

Reagovat
valloire

Borussia vede bundesligu? Ok, jsem zase mladej borec.

Reagovat
Rudnevs

To si si všimol až teraz? Už vedú pekných pár kôl, ale je otázka času, kedy ich predbehne Bayern.

Reagovat
vladino10

Počúvaj ma, všade toto píšeš, vieš si vôbec ten futbal užiť a takýmto pesimistickym postojom?

Veď ani ten Bayern to nemôže vyhrávať donekonečna

Reagovat
Rudnevs

To aby som potom mohol napísať, že som to presne čakal a predpovedal.

Reagovat
Heresy

tvoje predpoved byla ze dortmund bude mistr ..

Reagovat
Rudnevs

Dortmund bol môj taký alternatívny tip, keďže tie letné transfery vyzerali fakt dobre, zvlášť oproti prestupom Bayernu, na ktoré som sa zas až tak optimisticky nepozeral. Ale ako favorita som vždy považoval Bayern, mám ich i v Kicktippe.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/bayern-bez-legend-naslaply-dortmund-preview-bundesligove-sezony-1-2-440950/#post11364975

Reagovat
Heresy

uprimne jen sem hadal ..

Reagovat
valloire

Hej. Moc to nesleduju.

Reagovat
Malresi

Fanúšikovia BVB ste za odvolanie Favreho? Po prípade, kto by mohol byť jeho náhradou, ak by ho vedenie odvolalo už teraz v priebehu sezóny? Ja síce nesledujem každý zápas, ale z toho mála čo som videl mi príde, že už jeho "aura" vyprchala a tomu tímu nemá čo dať a stále opakuje tie isté chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem jednoznačně za jeho odvolání. Dobrou volbou by byl takový Pochettino anebo Hassenhütl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochettino je unreal

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně ano. Byl jsem jeho zastánce, ale v posledních týdnech ten tým ztrácí dech. Spoustu bodů jsme získali jen díky dobrému výkonu v druhé půli (vlastně ve všech pěti posledních zápasech, jen s Bayernem to jaksi nevyšlo). Ale hlavně vymýšlí nesmysly. Brandta staví na hrot, možná nejlepšího pravého beka bundesligy Hakimiho na křídlo místo toho, aby dal šanci Larsenovi, a hlavně pak hraje Piszczek, který už bohužel nestíhá, byť ho mám jako hráče strašně rád. Do toho ještě nebyl schopný najít správnou stoperskou dvojici, když se mu přímo nabízí talent jako hrom Balerdi. Místo toho tam dává Weigla, který může být back-up, ale není to jeho pozice. Ideální náhrada by byl ten Pochettino podle mě. Vzhledem k tomu, jaký má BVB kádr, by mohl hrát podobně jako v Tottenhamu a navíc by mu i mohli přivést na rozdíl od slepic by mu mohli i přivést hráče, protože tam teď peníze jsou. Ale řekl bych, že je to vzhledem k jeho platu nereálné.

Reagovat
Malresi

Díky obom, súhlasím s vami až na toho Pocheho, ten ako dole píše Rudnevs si počká na nejaký väčší klub typu Real, United, Bayern. Myslíte, že Watzke podrží Favreho do konca sezóny alebo ho vyrazí už teraz?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska už jsme chytřejší, dostal ultimátum Barcelonu. S tím Pochettinem máš samozřejmě pravdu, otázka jen zněla, kdo by mohl být náhradou. Sám jsem psal, že to moc nevidím. Ale mohl by to být směrem k fanouškům signál, že opravdu chceme být velkoklubem.

Reagovat
andrew96

Hakimi je lepší na křídle. Vždyť i z pozice beka hraje spíš vepředu (a pak to tak vypadá vzadu). A z Balerdiho teda tak unešen nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, hrál tam super zápasy a možná je tam lepší. Co tím myslím já, je fakt, že Piszczek už na to nemá a na beka tam teď nikdo jiný není. A když k tomu připočteš, že zrovna křídla máme asi nejlépe obsazené co do počtu hráčů a jejich kvality, myslím, že by měl hrát na beku. A můj komentář šel taky hlavně k tomu poslednímu zápasu, kdy ho nechal sedět, při tom mohl hrát se Sanchem. Samozřejmě nevím, jestli si něco nepřivezl z repre, ale když jsem viděl jeho výkon v druhé půli, neřekl bych.

Balerdiho si bohužel nevybavuju v zápase (hrál vůbec někde v soutěžním?), můj úsudek o něm je především z článků, které vyšly (i tady), když přicházel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

No, pro mě je Piszczu pořád větší jistota dozadu a své si odehraje, takže Hakimi ať klidně hraje před ním.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím no, při dnešním trendu, kdy od beka čekáš podporu ofenzivy, už Piszczek ve svých letech podle mě moc hrát nemůže. Vlastně i možná chápu, proč ho Favre postavil - chtěl rozložit únavu před Barcelonou a čekal jednodušší zápas, kdy nebude defenzíva permanentně pod tlakem. Jenže v prvním poločase se naplno ukázaly největší aktuální Piszczekovi slabiny - rychlostně už patří spíše k průměru či podprůměru a hlavně jsem zaznamenal jeho první přihrávku směrem dopředu asi ve 30. minutě. Za mě ideální sestava nějak takhle: Bürki - Schulz, Hummels, Zagadou, Hakimi - Witsel, Weigl - Hazard, Reus, Sancho - Paco

Reagovat
andrew96

Hakimi je mnohokrát až příliš vysunutý a při ztrátě míče propadá. Piszczek je pozičně jistější, byť tebou zmíněné limity se u něj viditelně projevují. Samozřejmě se Hakimi může zlepšovat, ale v současnosti má v bránění velké mezery. Proto bude klíčové, zda se bude profilovat jako bek nebo křídlo. Osobně mně přijde na křídle lepší.

Jinak zatím nic moc ani Schulz, čehož jsem se obával. A to je podobný sympaťák jako Piszczu, safra. V Hoffe vyletěl až neskutečně, jestli ale není BVB nad jeho limity. Snad ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas se vším. A za Schulze zatím nikoho pořádně nevidím. Guerreriro může hrát na beku se soupeři v bundeslize, ale do pohárů proti top týmům má rezervy v bránění.

Reagovat
andrew96

Schmelle

Guerreiro se zase rozehrává, na beka už bych jej ale taky nevracel. Mohl by se ještě projednou ukázat ve středu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě je na tom Schmelzer ještě hůře než Piszczek. Věřím, že se Schulz rozehraje. Přeci jen hrál dlouho 3-5-2.

Reagovat
andrew96

Ne. Zatím.

Reagovat
Malresi

Myslíš, že máš na to, aby ten tím ešte pozdvihol?

Reagovat
andrew96

O tom celkem dost přemýšlím, ale dal bych Favremu ještě určitě šanci. Rozhodně bych ho nevyhazoval jen na základě včerejška a o nějaké krizi zatím není řeč. Jsem dlouhodobě znepokojen z defenzivní činnosti, ale jinak Favre vrátil BVB tvář, vepředu to zase dává smysl a ne jak za Stögera. Snad se tedy nyní zaměří na další problémy, pokud postupem času nedojde k jejich vymizení či umírnění, nebo naopak budou eskalovat, tak bych s Favreho odvoláním souhlasil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ještě ne. Ono totiž opravdu těžko říct, jestli za tu defenzivní hrůzu může jen trenér. Tam jsou v (ne)formě opravdu skoro všichni. Útočná hra je pořád na dobré úrovni, do šancí se tým dostává. Jediný čím mě fakt štve je to jak se opravdu bojí někdy zariskovat. Nenasazuje mladíky, jede si převážně svých pár sestav s minimem obměň hráčích. Takový Larsenn by měl určitě chuť se ukázat. To samé v obraně, klidně by tam toho Balerdiho mohl čas od času hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB by mohli vzit Pochettina ne? Ten je zvyklej vyhravat hovno, ale hezkej fotbal hrat bude, takze vsichni budou spokojeni.

Reagovat
Rudnevs

Celkom pochybujem, že by Pochettino šiel do Dortmundu. Ten si počká na veľkoklub, zvlášť keď v mnohých je to miesto trénera celkom neisté.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to tak je, byť bych si ho hrozně přál

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tam chtěl vidět Trpišáka

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky, mohl by třeba nosit dresy nebo pomáhat v prádelně

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že je horší než Favre, že se mu tady vysmivas?

Reagovat
smazaný uživatel

Nadsázka. Ale jestli se chceš bavit vážně tak ano, Trpišovský nikdy nebude trénovat žádný zahraniční velkoklub, dokud se nenaučí alespoň jeden jazyk...

Reagovat
smazaný uživatel

Takto si to ale prvýkrát nepodal. Tá poznámka vyznela, ako že na to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

A ne, že by to byla jediná překážka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Trpišovský, to by bolo niečo.

Reagovat
db18

Já spíš čekam Nika. pak sice bude vyhrávat akorát v poháru, ale cestou budou dávat Bayernu náklepy... jen Hummels poběží s lanem na půdu.

Reagovat
Bayern +

Ten pôjde ku nám

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas jako vystrizenej z mojich letosnich zapasu kdyz jsem zacinal hrat futko, o polocase 2-3:0 a nakonec prohra ale ted mam reuska a nad nim lewu a uz se mi to nedeje

Reagovat
Bayern +

Krása

Reagovat
Bayern +

A to bol akože polčas 0:3 LOL, tak to ešte sú dementi Padeborn, takto prekaučovať taký ľahučký zápas...

Reagovat
andrew96

Po bitvě je každý generál a ukazuje na rádoby klíčové okamžiky, ale kdyby Mamba za stavu 1:3 dál tutovku...obrázek na Baumgarta s rukama v dlaních ihned poté byl nakonec ikonický.

Reagovat
vladino10

Keď máš nulovú kvalitu tak si predstav, že aj polčas proti naspidovanemu Dortmundu za stavu 0:3 nie je ľahučký..ale na to by asi bolo treba vidieť zápas, však

Reagovat
Bayern +

Však trolling pre fanúšikov BVB, treba pochopiť, však...

Pôvodne som chcel napísať, že Padeborn už slabšieho súpera mať nebude, preto mali brať tri body.

Reagovat
vladino10

Tak po tom prvom polčase sa to už ozaj mohlo zdať byť ľahučké, predsalen prehajdakat 0:3..ale vzhľadom na kvalitu paderbornu..

Reagovat
Jardman

Miluju Dortmund,když zrovna můžou po x letech opanovat bundesligu,tak hrajou jak kundy.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
db18

Thomas 0+3

Reagovat
Heresy

0+1 spis ne ?

Reagovat
db18

První gól uznali nakonec Kimmichovi, Benji se asi nedotkl. Pak záleží, jestli se dotkl patou u gólu Coutinha nebo ne, já myslel že jo.

Reagovat
Heresy

Me prislo ze mu to propadlo ciste mezi nohama .. a moje aplikace ukazuje assistence lewa ..

Reagovat
Heresy

ciste kolem neho -.-

Reagovat
Bayern +

Inak je ale Thomas poslednú dobu parádny, musím uznať. Akurát s dodatkom, že na vine jeho zlých výkonov a sedenia na lavičke nebol Coutinho, ale Kovac. Teraz je to už jasne aj pre Mullereda.

Reagovat
Heresy

Souhlasim me se jeste strasne libi alphonso na tom levem beku necakal bych ze bude tak dobry

Reagovat
db18

Tak zatím nebyl pořádně prověřený... to se uvidí až v LM, jak na tom bude.

Reagovat
smazaný uživatel

SCF a Union

Reagovat
JozkokozleJ

Covica zachrani snad uz len to, ze by bolo blbe hodit noveho trenera hned do zapasu proti BVB. Ako pravedpodobnu variantu vidim, ze to odkoucuje asistent. Kazdpoadne pod Antem nevidim ziaden progres, ci hernu tvar. A to ma v prvom kole v Allianz Arene dost namlsal.

A trosku kacirsky; v zime by som zrusil obe hostovacky.

Reagovat
Arne

Když vidím ten program do konce podzimu, tak už je skoro jedno, s kým nový trenér začne... Kdyby Micha nebyl mazlík Gegebauera, tak bych vyhodil v první řadě jeho a vzal zpátky Palka

Reagovat
Rudnevs

Myslíš, že by bolo správne ťahať späť Pála? Podla mňa ten jeho odchod nebol zlý krok, už tomu nemal čo dať a hral fádny futbal, Hertha sa potrebovala trochu posunúť ďalej. Akurát blbé, že vzali práve Čovića.

Reagovat
Arne

Otázka je, jestli tam jsou schopni splašit lepšího... A pokud se bude hrát čistě o záchranu, na což to momentálně fakt vypadá, tak by Pál byl dobrou volbou.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak. Pal nechaval po sebe nueco, na com sa dalo budovat. Odviedol dobru robotu. Z hladiska aktualnych potrieb, by som ho tiez bral hned.

Reagovat
Noustress

prečo nestavia Dudu ?

Reagovat
JozkokozleJ

Mozno nechce mat uprostred ihriska dvoch chodcov (spolu s Grujicom). Vysledkom ale je, ze na superovej polovici chyba uprostred ihriska invencia. Nebezpecenstvo pride nanajvys z kridla (Lukebakio, Dilrosun).

Reagovat
REPLIKATOR

Kadeřábek To je jelito

Reagovat
Heresy

Ten hoffe je marny ...

Reagovat
Kixi Syhimour

Co Koubek? Zvedá se?

Reagovat
REPLIKATOR

Je to lepší než na začátku. Zase teď měli dva lehký soupeře, proti kterým udržel nulu.

Reagovat
RadekVonCZE

Hoffe dostal slušnej nájeb, ještě k tomu 2 ke konci

Reagovat
Rudnevs

Na konci už hrali vabank, tam už nebránil skoro nikto... Keby za stavu 3:1 nevychytal Zentner strelu Kramarića, mohlo to vyzerať inak. Pre Hoffe proste zlý deň, mali mnoho šancí, rohových kopov a pod. a nebola tam žiadna efektivita a celé to dnes bolo trochu rozpačité, navyše ten komický gól Kadeřábka.

Ale najmä poriadne zlý deň mal včera Bayer. Až sa čudujem, že to tu nikto nespomenil. Tí mali 27 striel, 72 % držania lopty, celý zápas dominovali, fakt asi 6 alebo 7 tutoviek zahodili, ani do prázdnej či odkrytej brány to nedokázali dať, dvakrát trafili konštrukciu. Neskutočné. Ale hrali dosť dobre a najmä sa predviedol mladý Diaby, ten hral fakt parádne.

Reagovat
KillSwitch
Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JozkokozleJ

Chudak Stendera. Da najkrajsi gol kariery a sudi mu ho po VARe vezme, lebo tesne predtym sa lopta obtrela o rozhodcu, nasledkom coho mala byt hra prerusena.

Reagovat
JozkokozleJ

Nasledne Stendera neuniesol, po proteste po VARe videl prvu, o tri minuty rozkopol praporok a videl druhu zltu, teda cervenu kartu. Aj sa do Stenderu viem vcitit.

Reagovat
andrew96
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele