12. kolo
23.11.2019 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Leverkusen a Freiburg se rozešly smírně

Bayer Leverkusen ve 12. kole Bundesligy přivítal na svém hřišti Freiburg. Domácí v posledních týdnech poztráceli spoustu bodů a propadli se tabulkou mimo pohárové příčky, kam se případným vítězstvím nad Freiburgem mohli vrátit. To se ovšem nestalo, neboť Freiburg nepřestává udivovat a míří za účastí v Lize Mistrů.

Utkání začalo divoce. Už ve 4. minutě měli Farmaceuti k dispozici nepřímý volný kop v pokutovém území Freiburgu, Bellarabi ovšem nabídnutou šanci nevyužil, když nastřelil jen břevno. O minutu později tak udeřili hosté. Günterův centr od rohového praporku si v náběhu našel Höler a tvrdou hlavičkou poslal Freiburg do vedení - 0:1.

V 17. minutě si hosté málem dali vlastní gól po sražené střele Diabyho, skvěle se však podařilo zasáhnout Flekkenovi. Ve 36. minutě se Leverkusenu podařilo vyrovnat. Diaby si za vápnem navedl míč na svou silnější levou nohu a přízemní křižnou ranou nedal Flekkenovi šanci - 1:1. Stejný stav platil i o přestávce.

Po pěti minutách druhé půle se v gólové příležitosti po centru ocitl Volland, avšak na Flekkena si nepřišel. V 67. minutě se v obrovské šanci ocitl Schmid, ten si ale pro změnu vylámal zuby na brankáři domácích Hradeckém. O minutu později mohl dostat Leverkusen do vedení svým druhým gólem Diaby, po úspěšném obejití Flekkena ovšem zavrávoral a v pádu nedokázal trefit odkrytou svatyni hostí.

Do konce zápasu se už nic zajímavého neudálo, a tak Leverkusen remizoval doma s Freiburgem 1:1. Bayeru tak patří deváté místo Bundesligy, Freiburg je v tabulce čtvrtý se ztrátou tří bodů na první Mönchengladbach.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele