Bayern bez legend, našláplý Dortmund. Preview bundesligové sezony 1/2

13.08.2019, 17:51
Názory a komentáře
Liga, která je nudná, protože v ní vždycky slaví titul Bayern. Nebo to letos už nebude platit? Bavorského giganta vyzve v nové bundesligové sezoně hned sedmnáct protivníků v čele s mohutně posíleným Dortmundem. Můžeme se těšit na střídání na trůně, či zůstane vše při starém?

Jak trenérský talent Julian Nagelsmann pozvedne ambiciózní Lipsko? Nepropadne se Eintracht bez tahounů do ligového průměru? A jak si povede Jiří Pavlenka ve Werderu? Tak si pojďme první devítku prvoligových německých týmů, seřazenou dle umístění z poslední sezony, lehce před pátečním startem do nového ročníku projít.



FC Bayern Mnichov



Na první pohled:
Sedmý titul v řadě, k tomu vítězství v poháru. Na první pohled vše v pořádku. V Lize mistrů, což je pochopitelně hlavní ambice bavorského velkoklubu, se ale Bayern od triumfu v roce 2013 už nikdy nedostal ani do finále . Změní se tahle skutečnost letos? A jak se na týmu projeví odchod zkušených hráčů, jako byli Ribéry, Robben nebo Hummels? A neměl místo posledně jmenovaného odejít spíše Boateng?

Klíčová otázka: Vydrží Kovač na lavičce do konce sezony?
Niko Kovač vyhrál double, přesto se nedá říct, že by měl v Bayernu na růžích ustláno. Nemusí ho fanoušci a údajně ani někteří hráči. Na podzim, kdy se týmu nedařilo a Kovač neustále rotoval sestavou, se pod ním židle viklala. Pak ale Bayern zapnul a dojel si pro dvě cenné trofeje. Kovač se ale musí mít na pozoru - byť mu vedení vyjadřuje důvěru, stačí špatný vstup do sezony, pár remíz a proher a už se bude volat Juppovi do Gladbachu.

Ve světle ramp: Robert Lewandowski
Jeden čas o něj měli zájem snad všichni fotbaloví giganti světa. Teď už je ale Lewandowskému jedenatřicet a velký přestup do Realu nebo ven z Bundesligy velmi pravděpodobně už nepřijde. Je tedy načase dokázat velké věci s Bayernem. Což o to, v domácí lize si polský kanonýr svých dvacet až třicet gólů zase v pohodě dá. To ale není to hlavní, s trochou nadsázky se dá říct, že domácí soutěž by mnichovský velkoklub vyhrál i s Kozákem na hrotu. Hlavním úkolem pro Lewandowského je Liga mistrů. A byť je jeho bilance v Bayernu úctyhodná, pro mnoho příznivců nikdy nebude skutečnou legendou, pokud nepomůže týmu k úspěchu v Champions League. A tam v klíčových duelech play off zatím pokaždé selhal.



Borussia Dortmund



Na první pohled:
Loni tak bylo tak blízko... a zase to nevyšlo. BVB vstoupila do sezony skvěle, na jaře ale přišla velká série zaváhání a titul zase slavili Bavoři. Taková promarněná šance zamrzí, tým však vypadá letos ještě silnější než loni - vždyť Julian Brandt a Thorgan Hazard patří mezi to absolutně nejlepší, co běhá po bundesligových trávnících. Pomůže napěchovaná ofenziva žlutočernému celku k Meisterschale?

Klíčová otázka: Je Favre tím pravým?
Švýcarský trenér šel do BVB po příšerné sezoně s jasným cílem - vyladit defenzivu, která absolutně nefungovala. On ale z Dortmundu udělal regulérního adepta na titul a po masivním posílení, které tým v létě absolvoval, se o jiných než mistrovských ambicích ani mluvit nedá. Otázkou je, jestli spíše introvertní tichošlápek, který rozhodně není podobným typem showmana, jako byl zatím poslední držitel titulu s BVB Jürgen Klupp, je tím, kdo Dortmund k triumfu může dovést. S Curychem ve švýcarské lize se mu to povedlo, má ale na to stát se špičkovým koučem špičkového klubu i v Bundeslize? Uvidíme již brzy.

Ve světle ramp: Mats Hummels
Z boha volem a teď možná zase bohem. Odchod Hummelse do Bayernu před třemi lety fanoušky zasáhl, vždyť odcházel kapitán a defenzivní jistota týmu. Teď je německý obránce zpátky a jde z toho číst jasný vzkaz vedení: loňské mužstvo bylo nezkušené a proto titul nedotáhlo. Potřebujeme více zkušených hráčů zvyklých vítězit, kteří se v klíčových chvílích nezhroutí. V tomto ohledu dává angažmá stoperského matadora k Akanjimu, Zagadouovi a Hakimimu rozhodně smysl. Hummels má zároveň skvělou motivaci ukázat Bayernu, že ho na druhou kolej odstavili zbytečně a pokud by s BVB uzmul Bavorům mistrovský titul, byla by to krásná satisfakce.



RB Lipsko



Na první pohled:
Udrželi všechny klíčové hráče, přichází trenér považovaný za obrovskou vycházející hvězdu, zázemí klubu i akademie fungují na jedničku s hvězdičkou...umístění mimo top čtyřku? To by bylo sakra zklamání. Možná se o tom nemluví nahlas, ale Lipsko bude chtít útočit na titul.

Klíčová otázka: Jak se změní defenzivní hra?
Jestli něco Býkům fungovalo loni na výbornou, byla to obrana. 29 inkasovaných gólů, nejméně v celé lize. 16 čistých kont, 500 minut v kuse bez inkasované branky, skvělé výkony Orbana i Konatého. Většinu času skvěle hrající obrana nastupovala ve čtyřčlenném složení a staré pravidlo říká - Když něco funguje, tak do toho proboha nesahejte. To se ale nyní změní, protože Nagelsmann si libuje v rozestavení na tři střední beky. Na první pohled to dává smysl, vždyť se uzdravil perspektivní Upamecano a dusit jednoho z tria Orban, Konaté, Upamecano na lavičce by bylo kacířštví. Jak se ale změna herního stylu na výkonech mužstva projeví?

Ve světle ramp: Timo Werner
Hraje pravidelně za reprezentaci, loni se podílel na 25 gólech (16+9) svého týmu. Není divu, že se o Tima Wernera zajímají největší světové velkokluby a Lipsko už mladému forvardovi začíná být malé. Za rok mu končí smlouva a k podpisu nové se zrovna nemá. Prodá ho vedení ještě před začátkem sezony, nebo v zimě? Nebo se Werner umoudří a až uvidí Nagelsmannův šlapající stroj, tak své rozhodnutí přehodnotí? Sledovat jeho další vývoj bude každopádně zajímavé.



Bayer Leverkusen



Na první pohled:
Čááámpjooons! Fanoušci Werkself se radují, klub se po dvou sezonách vrací do prestižní Ligy mistrů. Útočná síla i po odchodu Juliana Brandta vypadá solidně, navíc se ve středu pole vyloupil Hoffenheim. Obrana ale budí otázky. Utáhne to Jonathan Tah sám?

Klíčová otázka: Napraví si Bosz reputaci?
Nemusím sa predstavovať, každý vie že som Bosz, mohl se usmívat nizozemský trenér při nástupu do BVB. Do vestfálského klubu přicházel coby někdo, kdo bezejmenný Ajax dotáhl do finále Evropské ligy. Profesor ofenzivního fotbalu. V Dortmundu po sobě ale zanechal defenzivní nepořádek a rozhodně se v Bundeslize neuvedl nejlépe. Když loni před Vánoci tým Leverkusenu přebíral na devátém místě, dostal jasný cíl, který splnil - Bayer je zase v top čtyřce. Pokud na to letos naváže, definitivně se zařadí mezi top bundesligové trenéry.

Ve světle ramp: Kai Havertz
Kdybyste si mohli vybrat z kádru Bayeru Leverkusen dva hráče... tak byste si samozřejmě vzali Juliana Brandta a Kaie Havertze, logicky. První už vzal roha a navlekl se do žlutočerných barviček, Havertz stále v klubu zůstává. Tak si ho koukejte užít, protože příští rok už to tak velmi pravděpodobně nebude. Čerstvě dvacetiletý talent je klenotem ofenzivní řady týmu a v uplynulé sezoně byl i nejlepším střelcem. Přitom zvládá nastoupit hlouběji v poli, na AM i z kraje. Pokud ho nezastaví nějaké zranění, za rok se o něj budou prát Bayern a Real.



Borussia Mönchengladbach



Na první pohled:
O tři body jim utekla Liga mistrů a pak i hvězdný (na poměry Gladbachu) Thorgan Hazard. Konec sezony nic moc. Je ale na co se těšit - kormidla se po sice relativně úspěšném, ale obecně nepříliš oblíbeném Heckingovi ujímá Marco Rose - perspektivní kouč ze Salcburku. Že by byla Hříbata skutečně černým koněm aktuální sezony?

Klíčová otázka: Jak se projeví odchod Hazarda?
Když vám zmizí hráč, který se v sezoně podílí na 22 z vašich 55 branek, je jasné, že to zamrzí. Tím spíše, když jde o fotbalistu, kterého kamkoliv v ofenzivě postavíte, vždy zahraje velmi solidně. Hazardovu úlohu tak (při zranění kapitána Larse Stindla) musí převzít více fotbalistů. Dvanáct gólů Alessandra Pley je fajn, hned osm z nich ale dal v prvních jedenácti kolech. Tentokrát je třeba si produktivitu udržet po celou sezonu. Renesanci by mohl prožít i Breel Embolo - v Schalke se trápil nejprve se zraněními a pak i s výkony celého mužstva. Bude z něj v Gladbachu superstar?

Ve světle ramp: Marcus Thuram
Ano, je tam přízeň. Syn legendárního francouzského beka má na rozdíl od otce ofenzivní choutky, v Guingampu, odkud do Borussie zamířil, hrával nejčastěji levé křídlo. Nastoupit však umí i na hrotu, kde se koneckonců objevil v prvním soutěžním utkání za Hříbata v DFB Pokalu. Dle sportovního ředitele Maxe Eberla jde o hráče, který se i díky masivní figuře v Bundeslize zajistí prosadí.



Vfl Wolfsburg



Na první pohled:
Titul a za dvě sezony patnáctí. Druhé místo a za další dvě sezony dvakrát po sobě šestnáctí. Tak trochu nevyrovnaný tým, ten Wolfsburg, že? Loni z toho i díky gólům Wouta Weghorsta bylo šesté místo. Nizozemský ostrostřelec v klubu pokračuje, tak by mohl VW pomoci k setrvání a případně dalšímu rozvoji v rámci německého vrchu tabulky. Další návrat do boje o záchranu si žádný fanoušek zeleného týmu nepřeje.

Klíčová otázka: Trenérské mládí vpřed?
Bruno Labbadia už si v německém fotbale taky užil svoje, za působení ve Wolfsburgu ale rozhodně zaslouží velké poděkování a respekt. Teď ho ale u kormidla střídá Oliver Glasner. Že vám tip na Roseho jako trenérskou kometu nestačí? Tady máte nášup. 44letý rodák z rakouského Salcburku dotáhl Linec ke druhému místu v lize (což je v lize, kde hraje Red Bull, v podstatě vítězství) a teď dostane šanci mezi velkými kluky. S sebou si bere brazilské křídlo Victora.

Ve světle ramp: Kevin Mbabu
Zaujme výstředním účesem, ale i stabilními výkony, které podával v Young Boys Bern mimo jiné i v zápasech Ligy mistrů. Jde ale o typického pravého beka do čtyřčlenné obrany. Jak si poradí s ofenzivnější rolí v Glasnerově zcela rigidním 3-4-3?



Eintracht Frankfurt



Na první pohled:
Po posvícení přichází... výprodej. Eintracht si vedl dobře, do posledního kola bojoval v lize o top čtyřku, v Evropské lize došel po parádních výkonech až do semifinále, kde ho od postupu dělily jen lépe zvládnuté penalty se slovutnou Chelsea. A pak se děly věci, kanonýr Luka Jovič zamířil k baleťákům do Realu, Sebastian Haller zase k londýnským Kladivářům. A jestli zůstane Ante Rebić je také ve hvězdách. Nebude se po snové sezoně konat sešup do podprůměru?

Klíčová otázka: Budou posily stačit na top 7?
Loni v Evropské lize došli zatraceně daleko. Letos si ji zahrají zase. Evropa Eintrachtu zachutnala a klub bude dělat vše pro to, aby na pohárových příčkách skončil i letos. Odchod dvou ofenzivních hvězd zabolí, posilovalo se tedy aspoň jinde- přišli Kohr a někdejší talent BVB Durm, potvrdily se hostovačky Trappa a Rodeho. Bude to i letos stačit na to, aby Eintracht držel krok s nejlepšími?

Ve světle ramp: Erik Durm
Jeho kariéru přibrzdila zranění, když ale byl zrovna fit, nevedl si během angažmá v Dortmundu tenhle šikovný univerzál vůbec špatně. Pak si vyzkoušel roční působení na Ostorvech ve skrz naskrz německém Huddersfieldu a už je zase na domácí půdě. Bude v Eintrachtu jednou z vůdčích osobností? A najde se pro něj v Hütterově rozestavení 3-5-2 vůbec místo?



Werder Brémy



Na první pohled:
Claudio Pizarro pořád hraje, no super! Ale moment, kde je Max Kruse? Zlobivý forvard zmizel a s ním i jeho loňských úctyhodných 22 bodů. Tohle se bude Werderu nahrazovat těžko a další útok na evropské poháry se na první pohled nezdá tak pravděpodobný jako loni, když to Werderu uteklo o jeden jediný bod. Aspoň zelenobílí vystužili defenzivu, na hostování dorazil zkušený stoper Ömer Toprak.

Klíčová otázka: Udělá Pavlenka krok nahoru?
Zářil ve Slavii, září ve Werderu, dělá nám radost. Ale přece jen... není už čas na krok výš? Vždyť deník Bild psal o zájmu Juventusu! Jiří každopádně zůstává a těší se na třetí brémskou sezonu. A my s ním.

Ve světle ramp: Josh Sargent
Americký útočník ve Werderu? Známe, Aaron Johansson v klubu působil (i kvůli zraněním nepříliš úspěšně) přece čtyři sezony. Teď je tu Josh Sargent, který do áčka postupně nakouknul v minulé sezoně a teď by měl po odchodu Maxe Kruseho dostat o to víc prostoru.



Hoffenheim



Na první pohled:
Pryč je pohárová Evropa, trenér Nagelsmann i opory Schulz a Demirbay s Amirim. Aspoň že ten Kadeř zůstává. Je třeba aby Andrej Kramarić navázal na úctyhodnou loňskou střeleckou formu. A navrátilec, nesmrtelný Sebastian Rudy, by zase mohl trošku zklidnit rozhašený střed pole.

Klíčová otázka: Útok solidní. Ale doručí mu někdo balon?
17 gólů Andreje Kramariće a 16 branek Ishaka Belfodila, jo, na hrotu borci z Hoffenheimu problém nemají. Když k tomu připočteme novou akvizici Skova a křídla Grifa s Bittencourtem, nemají Kadeřábkovi jinoši v ofenzivě vůbec špatná jména. Ale jak všichni víme, útoky se zakládají uprostřed hřiště, kde Nadiem Amiri a Kerem Demirbay budou citelně chybět.

Ve světle ramp: Robert Skov
Jasně, je to jen dánská liga. Ale nastřílet ve 34 utkáních 30 branek není tak špatné, nemyslíte? Pravé křídlo Kodaně přišlo za 10 milionů eur a jeho úkoly budou jasné - navázat spolupráci s Belfodilem a Kramarićem a ukázat fanouškům, že to jde i bez Nagelsmanna.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (135)

Přidat komentář
fantomas

Může mi někdo vysvětlit, jak se proboha Hoffe podařilo ulovit Samassékoua za 14m? To je steal jako prase.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda. Rosen válí.

Reagovat
Rudnevs

Skov za 10 je tiež pecka. Na toho sa v BL teším (København už mimochodom priviedol ako náhradu Pepa Biela zo Zaragozy).

Inak, díky za članok, som rád, že po pár rokoch má i bundesliga opäť poriadne preview.

Reagovat
fantomas

A Bebou za 10 se taky nemůže moc nevyplatit, podle všeho sám táhl H96. Fakt hustý léto.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, jestli pořádné, na to bohužel nemam čas, ale tak jsem chtěl aspoň vypíchnout ke každému týmu pár zajímavostí a eventuelních témat. Ale moc děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Tak konec konců zbytek kluci dopichnou v diskuzi.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Super práce.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Těch gólů, co dal Skov z pozice křídla, to je fakt úlet Nicméně bych se měl stejně na pozoru, v EL to už taková paráda nebyla a v obou zápasech se Slavií byl úplně neviditelnej, kde ho 2x vymazal Bořil

Reagovat
fantomas

U Skova a Olsena je vzhledem k jejich pozici, stylu hry i výšce spíš přesnější označení "wide forward".

Reagovat
Pasha

a 14 gólov z toho padlo spoza pokutového územia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Toho jsem strašně moc chtěl do AS.

Reagovat
Largo

Reagovat
Beči

Skvělý článek, palce hore Tyhle rozbory mám fakt rád

Reagovat
andrew96

Věřím, že Lipsko, Gladbach a Hoffe se se změnami vypořádají dobře. Klostermann a Halstenberg jako Nagalesmannovy wingbaci, to by šlo. Uvidíme, kde nakonec skončí Thuram, ale doufám, že vyletí. A Hoffe věřím tak nějak od přirozenosti, že se zase vzpamatují.

Naopak se obávám pádu SGE a Werderu.

Reagovat
Müllered

Předminulou sezonu se Bayern dostal do semifinále LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Moje chyba, opraveno.

Reagovat
smazaný uživatel

naslaply Dortmund? ja je mam rad, ale bavori to klasicky, opet a zase urvou

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten Dortmund je tak dravy za titulom.Plus ten prestupak bol od nich užasný,navyše za tu cenu ako nemohol Brandta kupiť Bayern okolo 25M ? Veď to je ako zadarmo a nemusely by sme sa o žiadnom Perišičovy ani baviť k nemu podpisať Saneho,Rocu a hura do novej sezony o rok zadarmo Werner a kupiť Havertza

Reagovat
blackhawk88

Nemohli, lebo oni vsetci cakaju, ze co sa bude diat na trhu, vsetci su v klube zrelaxovani a v pohode, preto im hraci unikajú, lebo nikto nechce cakat kedy sa bayern rozhybe

Reagovat
smazaný uživatel

A to im nedoplo že za 25 to sa o neho budu kluby pretekať nakoniec zavažil fakt že chcel zostať v Nemecku a jediny klub ktory bol ochotny uspokojiť juho ambicie bol Dortmund tento hrač ma sere ešte viac ako Sane pretože za 25M by to bol kauf hodni Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem prečo sa so spojenim o titule vôbec nespaja RB Lipsko chapem nemaju tak nabyti kader ako FCB a BVB ale nový ambiciozny trener žeby sme neboly ešte prekvapeny na konci roka.

Reagovat
Rudnevs

No Mateschitz sa vraj stavil s Hoeneßom (o jedno pivo, ako sa na milionárov patrí ), že RB vyhrá do troch rokov Bundesligu... Tak som zvedavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa vyhra ten tým ma največsiu perespektivu v lige a navyše Lipsko ma AMBICIE ju vyhrať a čo je ešte dôležitejšie vyzera to tak že nemaju problem ani po finančnej stranke

Reagovat
JozkokozleJ

Vo velkej ankete v BL sprievodcovi od Kickeru si 26 % fanusikov mysli, ze do styroch rokov bude Nagelsmann slavit s RBL titul. A ja by som sa k tomu klonil tiez. Tento rok to ale necakam. Zalezi, ako rychlo si hraci zvyknu na novy styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz BVB a rok po nich RBL.

Reagovat
Liquid

našláplý Dortmund spíš vyšláplý, rozšláplý, že mu hráči prchaj až do Ruska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Do Ruska akurát tak vypustili odpad a ešte dostali pomerne dobre zaplatené (najmä za Philippa).

Reagovat
Martas30

Tebe nejde brát vážně, blbe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Ty si fakt pomalší

Reagovat
Largo

Reagovat
JackDaniels.

OT: chalani vedeli by ste mi pls poradit nejaky stream na Slovan dnes vecer? Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Keď si na Slovensku tak cez dvojku na nete,oficialna stranka RTVS

Reagovat
JackDaniels.

Praveze niesom

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
C-M@ster

Vybereš soccer a pak tam Slovan je...

Akorát zaplej adblock by ti to mohl blokovat.

Reagovat
JackDaniels.

Super, vdaka

Reagovat
Mr.Mike

Hesgoal.com

Reagovat
JackDaniels.

Neskoro ale predsa diky ;P

Reagovat
Mr.Mike

Pro priste ja sem skoro furt v zahranici tak koukam tady

Reagovat
smazaný uživatel

Tato sezona bude skvela. Zda sa mi, ze sa kusok otaca trend a do BL sa zacina aj prichadzat, resp. v nej ostavat. To ma tesi, snad sa za rok dva dockame ucastnika BL vo finale LM a velmi som zvedavy na naslapane Lipsko

pripominam, podte hrat FANTASY BUNDESLIGU v Eurofotbal.cz lige nas to hralo minulu sezonu len nejakych 20 a ak poznate PL fantasy tak tam mi prijde to bodovanie horsie ako tu v BL tak to podte skusit

Reagovat
smazaný uživatel

To je aj Fantasy Bundesliga ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Werkrider

Písal som Ti správu, chcelo by to heslo k Vám.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam je za heslo?

Reagovat
smazaný uživatel

pouzi link, ktory som sem hodil. Su dve ligy eurofotbal ale v tej zamknutej to hra len 5 ludi, otvorena je vacsia a nieje tam heslo

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik je povolených transferu mezi jednotlivými koly?

Reagovat
smazaný uživatel

3

Reagovat
smazaný uživatel

Robi sa to v BL sekcii vôbec? Takže

1-titul

2-top strelec

3-najlepši hrač

4-prvý vihodený trener

5-najlepsi trener

6-zostup

7-postup

8-brankar roka

9-hrač ktory najviac sklamal

10-hrač ktory najviac vyletel(Vykonostne)

Reagovat
Liquid

1 - Bayern

2 - Lewandowski

3 - Neuer

4 - Glasner

5 - Nagelsmann

6 - Köln, Mohuč, Paderborn

7 - Stuttgart, Karlsruher, Heidenheim

8 - Neuer

9 - Reus

10 - Upamecano

Reagovat
smazaný uživatel

1-BVB

2-Lewandowsky

3-Sancho

4-Wagner

5-Favre

6-Union Berlin,Düsseldorf,Padeborn

7-Hamburg,Regensburg,Karlsruher

8-Sommer

9-Lucas Hernandes

10-A.Davies

Reagovat
smazaný uživatel

1-BVB

2-Werner

3-Sancho

4-Glasner

5-Nagelsmann

6-Union, Padeborn, Dusseldorf do baráže

7-Stuttgart, Heidenheim, Hamburg do baráže

8-Pavlenka

9-Perisic

10-Breel Embolo

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Perisic

Reagovat
Rudnevs

Prečo sa tu tak neverí Glasnerovi? Nie, že by na túto otázku prichádzalo do úvahy mnoho jasných kandidátov a sám viem, že výber je tak trochu tipovačka, ale zaujímajú ma dôvody, prečo zrovna Glasner. Že by dúfanie v karmu, ktorá by Schmadtkemu vrátila neopodstatnený vyhadzov Labbadiu?

Inak, za mňa je Glasner jeden parádny tréner, salzburgská škola, kde ten futbal robia naozaj dobre a v Linzi bol naozaj super. Jasné, že Wolfsburg bol vždy tak trochu otáznik, ale teraz mi príde, že pôjdu zasa nahor. Tie prestupy, čo robia, dávajú zmysel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc za tím nehledej, já se hlavně rozmýšlel nad tím, kterému klubu se nebude dařit a který by spíše mohl někoho vyhodit. Takže ze tří klubů - Wolfsburg, Schalke a Bayern, jsem si prostě vybral Wolfsburg. Tak nějak mám pocit, že Schalke po minuloroční hrůze nechá nového trenéra pracovat a hlavně si myslím, že horší to byt nemůže. U Bayernu prostě hlodá ten pocit že to stejně možná ukopou, takže taky sem je vyřadil. No a Wolfsburg mívá nějaké slabší roky po lepších sezonách, tak sem si vybral je...

Reagovat
Rudnevs

1. titul - konzervatívne tipnem Bayern, stále asi majú najlepší káder a najviac skúseností, ale kľudne je tento rok dosť možné, že to bude Dortmund, čo je taký môj alternatívny tip. Leipzig asi nie, tým dávam ešte čas.

2. strelec - Lewandowski, ktokoľvek iný by bol prekvapenie, po odchode Aubameyanga mi príde, že Lewa nemal zas tak veľkú konkurenciu. Ale budem rád, pokiaľ niekto vyletí, trebárs i z menšieho klubu.

3. najlepší hráč - tipujem Reus alebo Havertz.

4. prvý vyhodený tréner - ťažko povedať, keďže väčšina klubov má relatívne nového trénera, prípadne trénera, s ktorým panuje veľká spokojnosť, a tak by sa mu osudnou nemusela stať ani séria prehier. Možno je to celkom paradox, ale keď už niekoho musím dať, tak mi vychádza Niko Kovać.

5. najlepší tréner - keďže v Nemecku sa to robí tak, že to môžu vyhrať bundesligoví tréneri i Nemci trénujúci v zahraničí (čo platí i u hráčov), tak tipujem asi Kloppa. Z bundesligy by to mohol byť Favre (v prípade, že dá titul).

6. zostup - na posledné tri miesta tipujem Fortunu, keďže nováčikovský elán a teamgeist tak trochu vyprchá a navyše v Ramanovi a Lukebakiovi odišli i dôležití hráči. Ďalej Paderborn a hoc nerád, tak i Union, pri ktorom ale dúfam, že sa zachránia a myslím, že tam tá možnosť je. Momentálne sú však outsiderom. Inak, poradie ani prípadnú úspešnosť v baráži si tipovať netrúfam.

7. postup - vidím to na Stuttgart, ktorý by to mal prejsť bez väčších komplikácii a Hamburg, ktorý ukázal, že i tak prehnitý a vysmievaný klub sa môže zmeniť a momentálne môžeme sledovať pod vedením dvoch machrov Heckinga a Boldta opäť silný Hamburg. Tretie miesto nechávam otvorené, keďže pôvodne som tipoval na Hannover alebo Nürnberg, ale tí minimálne spočiatku naozaj nerobia dobrý dojem a tým pádom je tu možnosť i na prekvapenie (trebárs Heidenheim alebo Karlsruhe, ktoré je po dvoch výhrách pre nemecké médiá novým Paderbornom).

8., 9. a 10. - v Nemecku sa tieto ocenenia (aspoň myslím) oficiálne nerobia, čiže by sme potom prípadne ani nemohli zistiť výsledky, že ako dopadli. Ale tipujem, že z brankárov bude mať najlepšie hodnotenie od Kickeru Gulacsi alebo Sommer.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Werkrider

1-Dortmund

2-Rebić

3-Havertz

4-Kovač

5-Nagelsman

6-Union, Paderborn, Koln

7-Heidenheim, Hamburg, Karlsruher

8-Muller

9-Hummels

10-Mateta

Reagovat
andrew96

Titul: BVB

Střelec: Lewandowski

Hráč: Sancho

Vyhozený trenér: Schmidt

Nejlepší trenér: Favre

Sestup: Paderborn, Fortuna, SCF se udrží v baráži

Postup: VfB, Hannover, HSV neuspěje v baráži

Brankář: Sommer

Zklamaní: Coutinho

Vyletění: Thuram

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Paco

Reus

Kovac

Favre

Paderborn

Trapp

Müller

Schulz

Reagovat
Müllered

1 - Bayern

2 - Thomas

3 - Alaba na CM

4 - Favre

5 - Jupp

6 - Fortuna, Paderborn, Union

7 - VfB, HSV, Aue

8 - Manu

9 - Alcacer

10 - Batista Meier

Reagovat
Rudnevs

Aue?

Reagovat
Müllered

Moje přání, buď oni, nebo Drážďany.

Reagovat
Kily

horníci mě nezajímají, ale v případě SGD to bude boj na opačné straně tabulky, ta obrana je zase příšerná

Reagovat
Liquid

taky bych tam chtěl více týmů z blízského Saska

Reagovat
smazaný uživatel

1 - BVB

2 - Lewa

3 - Sancho

4 - Kovač

5 - Favre

6 - Union, Fortuna, Paderborn

7 - HSV, Stuttgart, Hannover

8 - Pavlenka

9 - Perišić

10 - Embolo

Reagovat
Bady86

1 - Werder

2 - Werner

3 - Klaassen

4 - Kovac

5 - Kohfeldt

6 - Union, Mainz, Freiburg

7 -

8 - Pavlenka

9 - Lewandowski

10 - Rashica

Reagovat
Alf14

1-titul - BVB

2-top strelec - Lewa

3-najlepši hrač - Sancho

4-prvý vihodený trener - Glasner

5-najlepsi trener - Favre

6-zostup - Union, Padeborn, Freiburg

7-postup - Hamburg, Stuttfart, Hannover

8-brankar roka, Pavlenka

9-hrač ktory najviac sklamal - Thiago

10-hrač ktory najviac vyletel(Vykonostne) - Hummels

Reagovat
db18

1-Bayern

2-Schick (když nepřijde, tak Lewa)

3-Havertz

4-z FSV Mainz

5-Bosz

6-Mainz, Paderborn

7-HSV, Stuttgart

8-Pavlenka

9-Harit, Bailey

10-Demirbay

Reagovat
db18

4. Schwarz

Reagovat
Rudnevs

Od Harita sa nič moc ani nečaká, čiže nejako veľmi sklamať nemôže.

Reagovat
andrew96

Bailey v Bayernu?

Reagovat
db18

Reagovat
hyper01

1-BVB

2-Reus

3-Reus

4-Glasner

5-Favre

6-Padernborn, Union, Kolín do baráže

7-Hamburk, Norimberk, Stuttgart

8-Pavlenka

9-Werner

10-Rashica

Reagovat
Liquid

1.Bayern

2.Lipsko

3.Hoffenheim

4.Leverkusen

------------

5.Dortmund

6.Mönchengladbach

7.Frankfurt

--------

8.Brémy

9.Schalke 04

10.Union Berlín

11.Hertha Berlín

12.Düsseldorf

13.Wolfsburg

14.Augsburg

15.Freiburg

---

16.Köln

---

17.Mohuč

18.Paderborn

a Köln to v baráži podělá proti Stuttgartu a 2.bundesligu vyhraje a postoupí Karlsruher před Heidenheimem

Reagovat
smazaný uživatel

schalke ak skonci tak vysoko tak to bude prekvapenie sezony, a ak BVB nebude v top3 minimalne tak sa svet zblaznil

Reagovat
Liquid

to sem spíš myslel, že tomu Unionu se tu budete smát, no ono od Schalke až po Köln to bude v šesti bodech od sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Za mna urcite wolfsburg bude vyssie a union so schalke boj o zachranu. Kazdopadne to bude zaujimave do posledneho kola

Reagovat
Liquid

boj o LM i ten střed tabulky až baráž čekám hodně vyrovnanou tabulku

Reagovat
Rudnevs

A prečo by nemohlo Schalke byť deviate? Myslím, že to tak nejak odpovedá momentálnym reálnym možnostiam Schalke (v transfermarkte má Schalke mimochodom presne deviaty najcennejší káder). Môže sa stať, že pôjdu nad svoje kvality a budú bojovať o poháre alebo prípadne naopak, ale tie ich kvality ležia približne v strede tabuľky.

Reagovat
andrew96

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Seydou Doumbia

1. Bayern

2. Lipsko

3. BVB

4. Mönchengladbach

----------------------

5. Leverkusen

6. Wolfsburg

7. Frankfurt

---------------------

8. Hoffenheim

9. Hertha

10. Werder

11. Schalke

12. Köln

13. Freiburg

14. Mainz

15. Augsburg

--------------------------

16. Düsseldorf (zvládnou baráž)

-------------------------

17. Union

18. Paderborn

Reagovat
Liquid

ten Marin to CZ neskutečně táhne, otázka zdali by pro něj vůbec bylo lepší hrát v nějakým tom slabým Augsburgu bundesligu či takto v Srbsku bojovat o LM

Reagovat
Bandita_Harry

Asi ta Zvezda, zažívajú najlepšie obdobie za dlhé roky, v lige aj v Európe niesu vôbec marni a je kapitán, lepšie ako hrať v tridsiatke o záchranu alebo stred tabuľky dnešok bol zápas na ktorý bude spomínať a nie domáca remíza proti Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt půjde stoprocentně dolů, bojím se že by z toho nemusela být ani EL. Ale popravdě jsem velmi zvědavý na Lipsko. Ačkoliv je vůbec nemusím, tak Nagelsmann je velice kvalitní trenér a bylo by zajímavé pokud by někdo zase čas od času promluvil do boje o titul.

Reagovat
andrew96

Je jasné, že Frankfurt nedá EL, pokud půjde dolů (Leda přes Pokal).

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, já si ani neuvědomil, že teď byli sedmí... ta jízda v EL mně to nějak zkreslovala tak to EL nebude tak či tak

Reagovat
Werkrider

Bez hejtu k Bayernu, ak tento rok Dortmund, Lipsko alebo Leverkusen nezaberú a nepredbehnú Bayern v takom stave v akom je ... áno, myslím tým mega pozliepaný imho overrated Bayern ... tak to v Bundeslige môžeme zabaliť.

Reagovat
Müllered

overrated OK v poslední době je to spíš BVB

Reagovat
vladino10

No, momentálny Bayern práveže nie je overrated, nikto ho nejak vysoko nehodnotí, nie?

Ale áno, myslím, že toto je veľmi vhodná sezóna na to, aby Dortmund mohol ten titul urvat- pomohlo by to Bayernu, BVB a aj lige..

Dortmund posilnil a nikto neodišiel, to Bayern čakajú zmeny a ani tie hviezdy zatiaľ neprišli až také aké sa čakali..

Reagovat
smazaný uživatel

Presne Bayern bude tento rok veľmi slabý verim že BVB vyhrá titul

Reagovat
Allianz_Arena

Bayern nebude slabší než loni Určitě tam není vše ok, ale zase nepřehánějte.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisikriste

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkný článek. Palec nahoru i ode mne

Reagovat
JackDaniels.

oT:

https://youtu.be/uKG2Uh47URM

Debut 16rocneho K.Dembele za Celtic...ten chalan je uzasny!

Reagovat
meno

Je to asi 3 dny, co jsem si přemýšlel o dalším zabitém talentu, protože na něj pustili reflektory už ve 13 (!!!) letech.

Jsem rád, že hraje.

Reagovat
JackDaniels.

vyzera neskutocne, pracaa s loptou, rychlost, prehlad, istota... Fakt sa mame nacoo v jeho podani tesit

Reagovat
meno

Přijde mi jako Robben, Messi a Valbuena dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Me jako Podany, Pudil a Plavsic.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepride futbalistom hrat divne proti takym "detom"? Si neviem moc predstavit co by sa na takom internete stalo keby ho nejaky hrac trochu zakernejsie smykne v porovnani s tym keby ten hrac zajel nejakeho 25 rocneho typka

Reagovat
smazaný uživatel

Je černej, ten má silnější kosti než Kubera plíce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se zvednul a běžel dál

Reagovat
smazaný uživatel

Vsimli jste si jak dementne pusobi ten Korejec na levym beku co ho hlida? Strasne splasenej typek.

Reagovat
Müllered

Už je to víc jak 4,5 roku, co zemřel Malanda. Vzpomenu si na něj vždycky, když si ho spletu s Mangalou.

Reagovat
stas87

Roden vyrieši aspoň čiastočne problém so zálohou tak, že za 14 mega kúpil Samassekoua z RB Salzburg. To môže byt dobrý obchod pre Hoffenheim. Úplne nevyrieši náhradu za Demirbaya ale pomôcť im môže.

Reagovat
stas87

Rosen, nie Roden.

Reagovat
db18

Tam asi budou částečně taky doufat v Grifa, ne?

Reagovat
Elliasson

Pro Red Bull je to docela škoda Oslabení velké.

Reagovat
salami

Co se tyce Mbabua, tak si myslim, ze mu wingback bude sedet vic nez klasickej bek, v Newcastlu vypadal, ze prave pro tuhle pozici ma nejlepsi predpoklady, ve Svycarsku jsem ho ale teda nesledoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi, čo hovoríte na Nkunku z RBL? Mám ho nasadiť do fanty?

Reagovat
Pony Slaystation

"že domácí soutěž by mnichovský velkoklub vyhrál i s Kozákem na hrotu"

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jović by se mohl vrátit do Eintrachtu na hostování, prý byl slabý v přípravě

https://www.sportbuzzer.de/artikel/luka-jovic-eintracht-frankfurt-real-madrid-transfer-leihe-ruckkehr-bobic/amp/

Reagovat
smazaný uživatel

Werner -> Valencie, €65M

Reagovat
smazaný uživatel

on nečaka na Bayern

Reagovat
Kily

má smlouvu na poslední rok a Lipsko ho nechce pouštět v zimě pod cenou nebo za rok zadarmo, Bayern v ofenzívě potřebuje nejvíc backup za Lewu a Valencia prodává Rodriga do Atlética, takže na něj bude mít peníze. Jakási logika by v tom byla, zase je otázkou, jestli nějaký zdroj jenom nespojil tyhle věci a nevyšlo mu Werner -> Valencie

Reagovat
Rudnevs

Ako to máš ty teraz vlastne s Valenciou? Po príchode Lima si tuším prestal fandiť, nie?

Reagovat
Kily

zaprodaný klub, kterému v ideálním případě přeji bankrot a začátek od nuly, aby mi zase byl sympatický a nebyla to zaprodaná špína

Reagovat
Rudnevs

Teda... Celkom silné kafe. A čo ťa vlastne tak štve? Valencia mi je sympatická, pozerám jej zápasy a pozrel som i pár zápasov s tou starou gardou (Cañizares, Joaquin, Gonzalez, Ayala a pod.) ale keďže španielsky viem s trochou nadsázky akurát tak to, ako sa povie Wiener Schnitzel (dovolenka na Mallorce ), tak sa dočítam akurát to, čo je na nemeckých stránkach.

Čo robia zle? Alebo ti vadí len ten fakt, že majú investora, nie su sebestační a podľahli komercionalizácii futbalu?

Reagovat
Kily

fungování na základě peněz investora, který fotbalu moc nerozumí a do klubu, k němuž nemá žádný vztah, jen pumpuje peníze. Tady je to ještě "kouzelnější" tím, že Limovým poradcem se rychle stal Mendes a ten mu tam několik let za velké provize prodával svoje klienty

Reagovat
Elliasson

Jak to vypadá vůbec s Novou Mestallou? Ani slechu v poslední době o ní moc není.

Reagovat
Kily

kdo ví, už hodně dlouho jsem nikde neviděl žádný článek, vypadá to, že Lim se ke stadionu postavil jako Matějka k dluhu Houslic na kraji

Reagovat
Rudnevs

Predali pozemky Mestally a z peňazí plánujú obnoviť stavbu novej Mestally, ktorá má vraj byť dokončená približne do sezóny 2022/23. Okrem toho majú dlhy okolo 100 miliónov dolárov v Bankii a v Caixe, ale to je v pohode, pretože sú každoročne schopní splácať 14 mio. a dlh tak postupne splatia, čiže peniaze z pozemkou môžu dať na novú Mestallu.

Reagovat
Rudnevs

To by bola pecka... Ale moc neverím.

Reagovat
Kapřík

Skvělý článek, díky za něj.

Reagovat
Rudnevs

“Ja som bol tiež až druhá voľba a aj tak sme získali double,” Niko Kovać o Perišićovi.

Zmysel pre humor má, to sa musí uznať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele