12. kolo
23.11.2019 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Wolfsburg vyloupil stadion Eintrachtu Frankfurt

V rámci 12. kola Frankfurt v zajímavém souboji hostil Wolfsburg. Oba týmy měly před utkáním na kontě stejný počet bodů s ambicemi na postup tabulkou směrem k pohárovým příčkám. To se nakonec poštěstilo Vlkům, kteří tento důležitý duel zvládli lépe a odvezli si domů všechny tři body.

První šanci zápasu měli fotbalisté Eintrachtu v 11. minutě, kdy po centru z přímého kopu zakončoval hlavou Paciência, Casteelsovi se proti jeho pokusu podařilo úspěšně zasáhnout. O tři minuty později se do první gólové příležitosti dostali také hosté, konkrétně to byl William, jenž nechal vyniknout Wiedwalda v brance domácích.

Po dvaceti minutách hry se v podstatě z ničeho nic dostal Wolfsburg do vedení. Arnold to zkusil z voleje z dálky, střela mu sice nesedla, to ale nevadilo, neboť ji v letu dokázal hlavou tečovat Weghorst přímo za záda Wiedwalda - 0:1. V závěru poločasu šli Vlci do deseti, když Tisserand neohrabaně loktem fauloval v souboji a vyfasoval druhou žlutou a následnou červenou kartu. Do šaten šly týmy za stavu 0:1.

V 51. minutě Dost efektně patičkou překonal Casteelse, jeho gól však nebyl kvůli ofsajdu uznán. V 66. minutě Wolfsburg zvýšil své vedení. Wiedwald si nedokázal poradit se skákavou malou domů a doslova namazal míč napadajícímu Victorovi, jenž si s dárečkem od gólmana domácích s přehledem poradil - 0:2.

Frankfurtští se zoufale snažili se zápasem ještě něco udělat, zmohli se však už jen na jedinou šanci v 87. minutě, kterou opět zneškodnil výtečný Casteels. Wolfsburg si tak veze z Frankfurtu tři body po finálním stavu 0:2.

Eintracht po dvanácti odehraných bundesligových duelech okupuje desáté místo v tabulce se ztrátou tří bodů na šestý Dortmund. Wolfsburg se bodově na Borussii dotáhl, avšak vinou horšího skóre se nachází až za ní na místě sedmém.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele