12. kolo
22.11.2019 20:30 CET
3 : 3
(0:3)

Reportáž

Dortmund překvapivě ztratil s posledním Paderbornem

První duel 12. kola Bundesligy obstaraly celky Borussie Dortmund a Paderbornu. Domácí měli podle veškerých prognóz svého soupeře jednoznačně přejet, to se ovšem nestalo. Po příšerném průběhu první půle a následné stíhací jízdě po poločasové pauze můžou být fotbalisté Dortmundu rádi alespoň za bod, který jim až v nastavení vystřelil jejich kapitán.

Hráči Paderbornu svého hostitele šokovali už po pěti minutách hry. Pröger zvládl souboj o míč na pravé straně a přihrál před bránu osamocenému Mambovi, jenž si s nabídnutou příležitostí poradil, jak se sluší a patří - 0:1.

Následovala půlhodinová pasáž hry, během níž domácí drželi míč a snažili se o vyrovnání, avšak nedařilo se jim dostávat se do výraznějších šancí. Ve 37. minutě tak znovu udeřili hosté - a opět to byl Mamba, který tentokrát podnikl samostatný útok ve sprintu s prudkým zakončením k levé tyči - 0:2.

A aby toho nebylo málo, Dortmund do konce první půle inkasoval ještě jednou. Běžela 43. minuta hry, když Holtmann u levé postranní čáry přesprintoval Weigla, navedl si míč až před bránu BVB a přízemní střelou letící mezi Bürkiho nohama rozvlnil síť - 0:3. V poločase Paderborn vedl nad vestfálským favoritem rozdílem třídy.

Favre nenechal nic náhodě a v poločase provedl hned dvojí střídání, které se mu hned vzápětí vyplatilo. Jedním z nových hráčů na trávníků byl totiž Hakimi, jenž ve 47. minutě našel ve vápně volného Sancha a ten při zakončení zachoval chladnou hlavu - 1:3.

V 64. minutě se málem povedlo Mambovi zkompletovat hattrick, k jeho smůle však skončila jeho střela jen těsně vedle tyče. Patnáct minut před koncem byli domácí hned ve trojité gólové šanci, ale ani jednou neuspěli. Zlomový moment utkání přišel v 84. minutě. Domácí zahrávali roh, který fotbalisté Paderbornu sice ještě dokázali odvrátit, avšak jen k nohám Hummelse, jenž obratem poslal do vápna další centr přímo na Witsela, který přesnou hlavičkou na zadní tyč překonal Zingerleho - 2:3.

V 92. minutě se domácí dočkali kýženého vyrovnání. Sancho z hranice vápna na levé straně hřiště poslal nadýchaný centr na malé vápno, kam si mezi obránce naběhl Reus a razantním úderem hlavou připravil Paderborn o senzační tříbodový zisk - 3:3.

Borussia tento duel i přes skvělý druhý poločas nezvládla tak, jak měla, a hrozí jí, že po zkompletování 12. kola spadne mimo pohárové příčky. Hráči Paderbornu měli dnes na dosah opuštění chvostu tabulky, zásluhou Reusovy závěrečné branky tam však ještě minimálně jedno kolo pobudou.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Ses pos*al ne?

Reagovat
smazaný uživatel

3-3 vole

Reagovat
kammil1203

Tak moc si přeceňovaný Dortmund chut' se suverénně nejslabším týmem z Paderbornu nespravil. Favre asi poletí, dnešní remíza se v Dortmundu počítá jako prohra, a dostat od takových nul 3 góly v poločase, tak to už musí někdo nést následky. Doufám, že vedení Dortmundu ty přeplacené hráče nebude chválit.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
DidusIneptus

Když vedl PB 3:0, ukázal jak je na tom DO mizerně. Pak si to nechá vyrovnat a 2 body zahodil! To nechápu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele