12. kolo
23.11.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mönchengladbach padl na půdě Unionu a oslabil svou pozici na čele

Dosavadní překvapivý lídr Bundesligy ani náhodou nepředvedl ideální výkon v rámci kola číslo dvanáct, prohrál na půdě nováčka ligy o dvě branky a jeho náskok na čele tabulky se ztenčil už jenom na jeden bod. Union odehrál proti mírnému favoritovi velmi chytrou partii, a Borussia se tak proti dobře organizovanému protivníkovi ani jednou neprosadila.

Když se oba týmy potkaly naposledy, psal se dávný rok 2001. Tehdy v semifinále Německého poháru vyhrál po penaltách berlínský klub. A ačkoli současné týmy nemají bezpochyby vůbec nic společného s těmi předchozími, jako by Union zavzpomínal v duši na tenhle předchozí výsledek. Mönchengladbach v hlavní německé metropoli zase po letech neuspěl.

Hosté věděli, že i kdyby z nynějšího souboje nevydolovali ani bod, stejně by zůstali na první příčce tabulky, přesto na tuhle skutečnost evidentně nechtěli hledět a byli v úvodních chvílích zápasu lepším týmem. Už v 6. minutě se k zakončení pravačkou ze střední vzdálenosti propracoval Zakaria, avšak o kousek bránu domácího gólmana Gikiewicze minul.

Následně se k hlavičce dopravil taktéž Thuram, jenž předskočil bránícího Trimmela, jenže své střele nedodal potřebnou razanci ani směr, a tak míč v pohodě zkrotil jistý Gikiewicz. Nejblíže byla Borussia úvodní brance ve 12. minutě. Herrmann ve vápně dostal až příliš prostoru, hlavou mířil ke vzdálenější tyči, trefil ale pouze brankovou konstrukci.

Naopak na druhé straně se Union ujal v 15. minutě vedení prakticky z ničeho nic. Podnikl rychlý brejk, z levé strany Ingvartsen přetáhl svůj centr až na zadní tyčku, kam si naběhl Ujah, a ten snadno překonal nereagujícího brankáře Sommera. Tenhle moment srazil sebevědomí Die Fohlen opravdu hodně dolů. Od té doby se totiž v ofenzívě jen sotva prosazovali.

Výjimkou byla například tutovka Pléy ze 38. minuty, který se řítil sám na Gikiewicze, avšak nestihl vystřelit úplně včas, takže jeho soupeř mohl předvést perfektní zákrok svou nohou. Ve druhé půli se pak Gladbach marně snažil najít cestu za vyrovnáním. Domácí hráli odzadu, většinu jeho akcí utnuli již v zárodku a nakonec udrželi až do konce čisté konto.

Celkově si Die Eisernen vytvořili více gólových možností. Již ve 21. minutě mohl náskok navýšit Ingvartsen, z vyložené pozice ovšem balón nasměroval jen do tyčky. V 50. minutě se ještě na střeleckou listinu nezapsal Andersson, jenž ztroskotal na Sommerovi, v nastavení už však přece skóroval, to když hlavou snadno zužitkoval tečovaný pas od Ryersona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele