Bundesliga - preview 12. kola

22.11.2019, 08:35, aktualizováno 24.11.2019, 08:48
Previews
Hoffenheim se tlačí na pohárové příčky a pokud porazí Mainz, poskočí na čtvrtou pozici tabulky. Výhodu domácího prostředí bude mít v neděli odpoledne i Augsburg, v duelu dvou letošních zklamání bude měřit síly s Herthou...
FC Augsburg - Hertha BSC  (neděle 15:30)
V boji dvou týmů ze spodní části tabulky se představí Hertha Berlín na půdě Augsburgu. Podle německých médií by měli v základních sestavách nastoupit hned tři čeští hráči.

Zatímco Augsburg je v tuto chvíli s deseti body patnáctý a na barážovou šestnáctou příčku má náskok pouhého jednoho bodu, Hertha je s jedenácti body dvanáctá, díky lepšímu gólovému rozdílu, než mají Düsseldorf a Werder Brémy.

Pro Augsburg však alespoň částečně hraje poslední forma. V půlce října remizoval tým ze Švábska 2:2 s Bayernem Mnichov a o týden později bezbrankově ve Wolfsburgu. Na začátku listopadu sice Augsburg podlehl 2:3 na vlastním hřišti Schalke, poslední víkend před reprezentační pauzou však dokázal zvítězit 1:0 v Paderbornu díky gólu Maxe.

To Hertha zažila vítězství v bundesligovém zápase naposledy na začátku října, kdy dokázala vyhrát nad Düsseldorfem. Poté remizovala 1:1 v Brémách a od té doby v bundeslize třikrát prohrála - 2:3 s Hoffenheimem, 0:1 v derby na Unionu Berlín a naposledy 2:4 s Lipskem. Svěřenci trenéra Čoviče tedy udělají vše pro to, aby černou sérii neprodloužili.

V základních sestavách by měli nastoupit hne tři Češi, a to i přes zranění obránce Marka Suchého. Podle informací německých médií by měl v bráně domácích nastoupit Tomáš Koubek, v záloze pak Jan Morávek. Za hosty pak v záloze s největší pravděpodobností nastoupí tradiční opora v podobě Vladimíra Daridy.

Domácí marodka se však netýká pouze Marka Suchého, zranění jsou totiž také Finnbogason, Felix Götze a Jensen. V dresu Herthy se pak ze zdravotních důvodů nepředstaví Rekik.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Jedvaj, Uduokhai, Max - Baier, Khedira - Richter, Vargas - Morávek - Niederlechner
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Boyata, Mittelstädt - Löwen, Grujić - Wolf, Darida, Lukebakio - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.64 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05  (neděle 18:00)
Hoffenheim se v rámci dvanáctého bundesligového kola utká s Mainzem. S ohledem na postavení v tabulce i poslední formu jsou jasným favoritem domácí.

Hoffenheim totiž okupuje solidní páté místo, kde se v tuto chvíli pohybuje s dvaceti body. Ztráta na vedoucí Mönchengladbach činí pouhých pět bodů. Mainz řeší úplně jiné starosti. Je totiž s devíti body třetí od konce a na konci soutěžního ročníku by ho tedy čekala nepopulární baráž.

A ve prospěch jihoněmeckého týmu hraje i poslední forma. Hoffenheim dokázal na začátku října zvítězit na půdě Bayernu Mnichov, o dva týdny později doma vyhrál 2:0 nad Schalke díky gólům Kramariče a Beboua. V posledním říjnovém víkendu vyhrál Hoffenheim 3:2 na půdě Herthy a na začátku listopadu zvítězil 3:0 nad Paderbornem, když se gólově prosadili Skov, Kadeřábek a Locadia. Před reprezentační přestávkou pak dokázali svěřenci trenéra Schreudera zvítězit na půdě Kölnu 2:1, když se v nastaveném čase druhého poločasu z penalty prosadil Locadia.

Mainz prohrál v půlce října 0:1 v Düsseldorfu, o týden později dokázal přesto doma porazit poměrem 3:1 Köln, když se do střeleckých statistik zapsali Boetius, Quaison a Öztunali. Velký výprask však přišel během prvního listopadového víkendu, když Mainz prohrál v Lipsku vysoko, 0:8.

Velká rána přišla také v doposud posledním soutěžním zápase s Unionem Berlín, kde byl Mainz mírným favoritem a nakonec soupeři z hlavního města Německa podlehl 2:3. V zápase určitě neuvidíme v dresu domácích ze zdravotních důvodů Belfodila a Zubera. Na marodce Mainzu jsou pak Mateta a Mwene.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Skov - Rudy, Rupp - Locadia, Adamyan
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - St. Juste, Hack, Niakhaté - Brosinski, Latza, Aaron - Öztunali, Boetius - Szalai, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.32 - 5.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Zatím to ze strany Leverkusenu stále není ono a i když je po jedenácti kolech až osmý, na čelo zas tolik neztrácí. Farmaceutický celek je od příček zaručujících Ligu mistrů vzdálen jen tři body a ty může získat právě proti čtvrtému Freiburgu. "Brazilci z Breisgau" patří k nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu Bundesligy a na Bayer si věří.

Utkání proti Freiburgu je zároveň generálkou na další vystoupení Ligy mistrů. Bayer bude cestovat do Moskvy k zápasu s Lokomotivem a jestli chce zasáhnout do jarních bojů kteréhokoliv evropského poháru, nesmí tam prohrát. Zápas v Moskvě je obrovsky důležitý, ovšem to bundesligové klání s Freiburgem také.

Leverkusen stále nedokáže vštípit svým výsledkům kontinuitu a dobré výkony střídá s těmi horšími. Bundesliga to krásně ilustruje, vždyť před reprezentační přestávkou Bayer zvítězil ve Wolfsburgu 2:0, ale předtím na výhru čtyři zápasy čekal. Čelo tabulky i její střed je velmi zhuštěn a Leverkusen z osmé pozice ztrácí na Ligu mistrů jen tři body. Na druhou stranu na něho ze zadních pozic dorážejí Frankfurt i Wolfsburg.

Freiburg před sezonou nikdo na pohárová umístění netipoval, pravdou však je, že po jedenácti kolech mu patří čtvrté místo. Vynikající práci odvádí trenér Christian Streich, jenž zároveň zůstává nohama na zemi. Cíle Freiburgu jsou přeci jenom skromnější a Bundesliga má za sebou stále jenom jedenáct kol. V Leverkusenu to bude pro Streichovy svěřence náročná zkouška, Freiburg naposledy zvítězil v BayAréně před sedmi lety a s Bayerem má celkově horší vzájemnou bilanci.

Leverkusenu určitě nepomohou zraněný Joel Pohjanpalo a suspendovaný Leon Bailey, zdravotní problémy měl i Kai Havertz, jeho start je tak nejistý. Tři zraněné hlásí i Freiburg, jmenovitě se jedná o Gian-Lucu Waldschmidta, Lukase Küblera a Lina Tempelmanna. Karetní trest si odpykává Vincenzo Grifo.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Wendell, Sven Bender, Tah, Lars Bender - Aránguiz, Demirbay - Bellarabi, Amiri, Volland - Alario
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Lienhart, Heintz, Koch - Schmid, Höfler, Haberer, Günter - Salai, Höler - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.73 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Hans-Dieter Flick si svými výkony na lavičce Bayernu vysloužil důvěru vedení a na lavičce zůstane minimálně do Vánoc. Ukázat, že šlo o správné rozhodnutí, může už v sobotním dvanáctém kole, kdy jeho muži sehrají duel na půdě Düsseldorfu.

Fortuna se v poslední době prezentuje výrazně zlepšenou formou. Z posledních čtyř ligových zápasů získala sedm bodů, když dokázala zdolat Mainz i Köln a před pauzou remizovala v Gelsenkirchenu, přičemž hattrickem Henningse dokázala hned třikrát srovnat. Právě Rouwen Hennigs je hlavním ofenzivním esem svého týmu. V posledních sedmi utkáních nasázel hned osm branek, což ho vyšvihlo na třetí místo mezi bundesligovými kanonýry.

Po odvolání trenéra Kovače odehráli Bavoři zatím jen dva zápasy v Allianz Areně, v nichž získali proti nesnadným soupeřům plný počet bodů a navíc udrželi čistá konta. Nejprve si v Lize mistrů poradili s Olympiakosem, aby následně v domácí soutěži čtyřmi góly smetli Dortmund. Dvěma trefami se na tom podílel Robert Lewandowski, jenž je se šestnácti zásahy suverénně nejlepším střelce Bundesligy.

"Celý náš trenérský štáb dopodrobna prostudoval a víme přesně, co musíme hrát. Reprezentační přestávku jsme využili dobře a prodiskutovali naše nadcházející soupeře. Cílem je poznat podobnosti mezi různými týmy, abychom pak mohli lépe plánovat přípravu," říká nedávno jmenovaný Flick.

Utkání mezi těmito dvěma soupeři obvykle nabízí atraktivní podívanou. Od roku 2012 sehráli čtyři ligové zápasy, v nichž vždy padlo minimálně pět gólů. Co se týče absencí, bude domácím chybět zraněné duo Barkok, Stöger. Hosté mají problémy hlavně v defenzivě, ke zdravotně indisponovaným Hernándezovi a Sülemu se za postranní čarou přidá ještě za červenou kartu potrestaný Boateng.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Z. Steffen - Ayhan, Hoffmann, Adams - J. Zimmer, Gießelmann - Morales - M. Zimmermann, O. Fink - Kownacki, Hennings
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Javi Martinez, Alaba, Davies - Kimmich - Goretzka, T. Müller - Gnabry, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.30 - 7.00 - 1.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - Schalke 04  (sobota 15:30)
Už více než dva měsíce čekají na ligové vítězství fotbalisté Werderu, další příležitost protrhnout trápení mají při sobotním odpoledni. Čeká je však soupeř z kategorie těch těžších, Schalke chce udržet krok se špičkou.

Od vítězství na půdě Unionu sehrály Brémy sedm bundesligových zápasů, v nichž hned pětkrát remizovaly a dvakrát prohrály. Naposledy nestačily na lídra tabulky Mönchengladbach, když třígólovou ztrátu mírnily až trefou v závěru.

Zelenobílí mají problémy v obranné fázi, ofenziva ale vůbec marná není. Svůj podíl na tom má zejména Milot Rashica, jenž ke čtyřem brankám přidal tři asistence. Po třech gólech mají na kontě Klaassen a Osako. Co se týče absencí, nehlásí nic nového. Chybět budou dlouhodobě indisponovaní Augustinsson, Mohwald a Moisander, pravděpodobně i Bartels s Füllkrugem.

"Uplynulý týden jsme využili k tomu, abychom si o sobě promluvili. Ve výsledku jsme byli schopni jít do předchozích dnů tréninku s čistou hlavou," říká k reprezentační pauze kouč Florian Kohfeldt.

Königsblauen jsou sice v tabulce "až" na sedmém místě, avšak ve vyrovnané soutěži mají postavení více než dobré. Na druhé Lipsko totiž ztrácí pouhé dva body a poměrně reálně se mohou do Vánoc dostat do první čtyřky. Nyní ovšem potřebují zdolat neoblíbeného soupeře, s Brémami totiž čtyřikrát v řadě prohráli, z toho třikrát o dvě branky. V prolomení této bilance jim nepomůže stoper Sané, který se léčí se zraněným kolenem.

Muži z Gelsenkirchenu se na druhou stranu řadí mezi nejlepší celky mimo své hřiště. Venku letos odehráli sedm soutěžních zápasů, z nichž prohráli jen v Hoffenheimu, dalších pět dokázali vyhrát. Například ten poslední v Augsburgu, kde sice dvakrát prohrávali, ale brankami Kabaka a Harita v závěrečné dvacetiminutovce otočili.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Langkamp, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Osako
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, McKennie, Kabak, Oczipka - Mascarell, S. Serdar - Caligiuri, Harit, Raman - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.57 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Union Berlín - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Po jedenácti odehraných kolech se v německé Bundeslize usadil na čele trochu nečekaný lídr. Jestliže v letech minulých bylo zvykem, že o příčku nejvyšší bojují především Bayern a Dortmund, pak úvodní třetina soutěže nejlépe vychází překvapivě Mönchengladbachu. Ten se po reprezentační přestávce postaví Unionu Berlín a bude v duelu mírným favoritem.

Do konce zimní přestávky čeká hosty bezpochyby těžké období. Nejenže se pokusí zaútočit na pozici podzimního mistra, zároveň budou usilovat v Evropské lize o postup do jarní fáze. I kdyby nyní v hlavním městě Německa prohráli, v tabulce je nikdo nepředhoní. Díky osmi vítězstvím a jedné remíze si vytvořili čtyřbodový náskok před ostatními protivníky.

Samozřejmě by však Borussia nerada ztrácela něco ze svého elánu. A slušný odstup udržovala co nejdéle to půjde. "Chceme do Vánoc vyhrát každý zápas," vytyčil si opravdu nelehký cíl kouč Marco Rose. "Až do prosince bude důležité, abychom se snažili potvrzovat naše dosavadní výkony. Před námi jsou těžké úkoly. Chceme být co nejúspěšnější."

Výrazně se daří Die Fohlen především v obraně. Inkasovali dohromady v jedenácti ligových kláních jedenáct branek, což je nejmenší číslo německé nejvyšší soutěže. "Začátek sezóny pro nás nebyl jednoduchý, započali jsme něco nového. Každým zápasem se ale určité věci zlepšují. Zatím nejsme překvapení, jak se nám daří. Není to náhoda," dodal Rose.

Když se oba týmy potkaly naposledy, psal se už poměrně vousatý rok 2001. Tehdy v rámci semifinále Německého poháru skolil Union svého soupeře po penaltách. "Byl jsem přímo na hřišti. Ano, vypadli jsme," nevzpomínal dobře na tohle klání Max Eberl, současný hostující sportovní ředitel. "Od té doby se toho opravdu hodně, hodně změnilo," dodával.

Berlínský celek si jakožto nováček Bundesligy nevede úplně špatně. Od barážové šestnácté příčky ho dělí čtyři body, zatím si tedy hlavní cíl, čili záchranu, splňuje. "Bude to pro Union určitě zajímavý a emotivní zápas. V tuhle chvíli se svým fotbalem slušně prosazuje," povídal dále Eberl. "Bude to i pro nás velký úkol. Musíme se s ním jednoduše vypořádat."

Domácím budou chybět zranění Suleiman Abdullahi, Laurenz Dehl, Akaki Gogia a Grischa Prömel, vykartovaný je pak Robert Andrich. Hosté taktéž trpí absencemi, mimo hru zůstávají Keanan Bennetts, Torben Müsel, Tobias Sippel, Julio Villalba, Andreas Poulsen i Mamadou Doucouré, fit není ani Tony Jantschke, suspendovaný je jinak Rami Bensebaini.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, Subotič, Lenz - Schmiedebach - Kroos, Gentner - Ingvartsen, Bülter - Andersson
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer, Zakaria - Bénes - Herrmann, Pléa, Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.70 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Nevyzpytatelný Eintracht Frankfurt přivítá v Commerzbank-Aréně podobně laděný Wolfsburg. Oba celky mají dost společného, jako je počet bodů v tabulce, absence výsledkové kontinuity i start v Evropské lize. Kdo se ve vzájemném souboji přiblíží pohárovým pozicím?

V sobotu odpoledne dojde v rámci 12. kola ke vzájemnému souboji dvou sousedů v tabulce - Eintrachtu Frankfurt a Wolfsburgu. Oba celky mají na osmém respektive devátém místě tabulky shodný počet sedmnácti bodů a oba čeká ve čtvrtek důležitý duel Evropské ligy. Eintracht bude hrát o postup v Londýně na Arsenalu, Wolfsburg zase v Oleksandrii. V čem se však týmy liší je aktuální forma.

Tu má přeci jenom lepší Eintracht, protože Wolfsburg od 6. října v žádném soutěžním zápase nevyhrál. Ať už to byla Evropská liga, DFB-Pokal nebo Bundesliga. Vlkům se teď náramně hodila reprezentační přestávka a kouč Oliver Glasner věří, že jeho tým ve Frankfurtu zase nastoupí vítěznou cestu. Vždyť do sedmého kola si VfL vedlo skvěle a okupovalo přední příčky. Tím se dostáváme k dalšímu společnému jmenovateli a tím je nevyzpytatelnost.

Eintracht před nedávnem porazil slovutný Bayern Mnichov 5:1, ale tento výsledek nedokázal potvrdit a v následujícím kole padl ve Freiburgu 0:1. Senzační výsledek vystřídala porážka s méně zvučným soupeřem. V této sezoně to zdaleka nebyl jediný případ. Jen pár týdnů zpátky doma Frankfurt přejel Leverkusen, aby následně ztratil všechny body v Mönchengladbachu.

Co tím pádem čekat od sobotního utkání? V posledních třech letech se ve vzájemném souboji radoval vždy hostující celek, což může znít poměrně překvapivě. Wolfsburg při předchozích třech návštěvách v Commerzbank-Aréně pokaždé zvítězil.

Marca Russe a Kevina Trappa trápí zranění, zatímco Gelsona Fernandese a Davida Abrahama do hry nepustí karetní trest. Ani Wolfsburg nebude kompletní, protože na marodce zraněných zůstávají Ignacio Camacho, Yunus Malli, Daniel Ginczek a Xaver Schlager.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Hasebe, Hinteregger, Ndicka - Kostić, Kohr, Rode, Sow, Costa - Silva, Dost
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Knoche, Tisserand, Bruma - William, Guilavogui, Arnold, Steffen - Brekalo, Victor - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.72 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Premiéru ostrou jako břitva prožije nový trenér Kolína Markus Gisdol, který během reprezentační přestávky nahradil odvolaného Achima Beierlorzera. Předposlední tým tabulky se představí v Lipsku a bude čelit nebývalé palebné síle. Domácí ve čtyřech soutěžních zápasech nastříleli dohromady dvacet branek! Lipsko si navíc nemůže dovolit zaváhat, aby se udrželo v kontaktu s vedoucím Mönchengladbachem.

Markus Gisdol nepředstavuje jedinou změnu v klubu z Porýní, funkci sportovního ředitele převzal po Arminu Vehovi Horst Heldt a vedení celku si slibuje zlepšení ve všech sférách. Nejdůležitější jsou pochopitelně výsledky a těch se Kolínu v této sezoně nedostává. Pouhé dvě výhry a jedna remíza řadí Kozly na sedmnácté místo!

Hlavním cílem nováčka soutěže i nadále zůstává záchrana, která je vzdálená jen tři body. Nového trenéra Markuse Gisdola (naposledy vedl Hamburger SV) čeká vskutku náročná premiéra v Lipsku, tedy na půdě soupeře, který si před reprezentační přestávkou otevřel "střelnici" . Sami posuďte, ve čtyřech soutěžních zápasech nastřílel úctyhodných dvacet branek. V minulých dvou kolech Bundesligy porazil nejprve Mohuč 8:0 a posléze v Berlíně i Herthu 4:2. Společně s Bayernem Mnichov je Lipsko nejproduktivnějším týmem v Německu, zatímco Kolín je s pouhými deseti brankami nejhorší.

Die Roten Bullen čeká už ve středu další zápas skupinové fáze Ligy mistrů proti Benfice, ve kterém si už mohou zajistit postup do jarních bojů. K žádnému šetření ze strany Juliana Nagelsmanna však nedojde, neboť Lipsko se potřebuje udržet v kontaktu s vedoucím Mönchengladbachem, na který ztrácí čtyři body.

Kolín nebude mít v Red Bull Aréně co ztratit, v Bundeslize tři zápasy v řadě prohrál a i když potřebuje body jako sůl, v Lipsku může jenom získat. Obejít se přitom musí bez Noaha Katterbacha a Vincenta Koziella. Lipsku už se sice uzdravil Patrik Schick, jeho start od úvodní minuty není pravděpodobný. Kouči Nagelsmannovi budou chybět Ibrahima Konaté, Willi Orbán, Nordi Mukiele, Tyler Adams a Hannes Wolf.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Halstenberg, Upamecano, Klosterman, Laimer - Kampl, Demme - Sabitzer, Forsberg - Werner, Poulsen
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector - Skhiri, Verstraete - Schindler, Schaub, Drexler - Córdoba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 5.15 - 7.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - SC Paderborn  (pátek 20:30)
V předehrávce 12. kola Bundesligy přivítá Borussia Dortmund na svém hřišti nováčka z Paderbornu. Domácí v posledním hracím kole před reprezentační pauzou dostali lekci od Bayernu, což budou chtít svým věrným fanouškům jistě vynahradit. K tomu mají ideální příležitost, neboť je čeká tým z úplného chvostu tabulky.

Favreho svěřenci v této sezóně mají zatím problém najít stabilní vítěznou formu. V dosavadních jedenácti odehraných ligových zápasech se jim podařilo vyhrát pouze pětkrát - to je zoufale malé číslo na tým, který má ambice bojovat o titul. V současnosti Dortmund z páté příčky ztrácí šest bodů na lídra Bundesligy, Borussii Mönchengladbach.

Klub se sídlem v Benteler-Areně nezažívá ani trochu povedený ročník a vypadá to, že po pouhém jednom roce německou fotbalovou elitu zase opustí. Devět proher v jedenácti utkáních je naprosto šílená statistika, která Paderborn uvrhla na poslední místo Bundesligy, jehož opuštění se jeví čím dál beznadějněji.

Borussia se může v tomto střetnutí spolehnout na podporu domácího publika, před nímž její fotbalisté získávají většinu bodů, konkrétně hned třináct z celkových devatenácti. Určitou nemohoucnost na hřištích soupeřů Reus a spol. potvrdili v posledním kole v Bavorsku, když Bayernu v ostře sledovaném duelu podlehli vysoko 0:4.

Paderbornští mají na kontě pouhé čtyři body, z nichž jeden získali za remízu na výjezdu ve Wolfsburgu (1:1). Hosté mají navíc s dvaceti šesti obdrženými brankami nejhorší defenzivní bilanci v Bundeslize. V ofenzivě to také není žádná sláva, s jedenácti vstřelenými brankami předčí jen předposlední Köln (deset gólů).

Favre má pro následující zápas k dispozici téměř kompletní kádr, nemůže počítat pouze se zraněným Delaneym. Hostům bude ze zdravotních důvodů chybět Ritter.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Hummels, Schulz - Weigl, Witsel - Sancho, Reus, Brandt - Paco Alcácer
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Kilian, Schonlau, Collins - Gjasula - Sabiri, Vasiliadis - Pröger, Holtmann - Michel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.53 - 16.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach1181224:1125
2.RB Lipsko1163229:1221
3.Bayern Mnichov1163229:1621
4.SC Freiburg1163220:1221
5.TSG Hoffenheim1162316:1420
6.Borussia Dortmund1154223:1519
7.Schalke 041154220:1419
8.Bayer Leverkusen1153317:1518
9.Eintracht Frankfurt1152421:1617
10.VfL Wolfsburg1145211:1017
11.Union Berlín1141613:1713
12.Hertha BSC1132617:2111
13.Fortuna Düsseldorf1132615:1911
14.Werder Brémy1125418:2411
15.FC Augsburg1124513:2410
16.1. FSV Mainz 051130812:309
17.1. FC Köln1121810:237
18.SC Paderborn1111911:264

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Rok se s rokem sešel a je tady třetí ročník soutěže o největšího dementa. Někteří se celý rok pracně snažili o to, aby zvýšili svoje šance, a tak jsem sám zvědav, jak dopadne tento ročník.

Hlasování je jednoduché, stačí, když napíšete tři největší dementy na EF dle Vašeho uvážení. Toho, co umístíte jako prvního, dostane 3 body, druhý dva body a třetí bod.

Svrhne někdo loňského vítěze valloireho? Třeba předloňský šampion Owny? Je to na vás.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/70100/

Reagovat
REPLIKATOR

Ostuda...

Reagovat
db18

Tak to Götze asi brzy prodlouží smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ideálne, keby vypadol spolu s Favrem.

Reagovat
db18

Reagovat
REPLIKATOR

Mamba > Kobra

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s tím Dortmundem ? Už teče 2:0 doma, co tam nefunguje ?

Reagovat
db18

*3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Masakr. Sice se nedívám, ale masakr teda.

Reagovat
REPLIKATOR

Nevím, co je horší. Jestli hra nebo výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez motivace nebo bez kvality ? Nebo obojí snad ?

Reagovat
db18

Hummels jim přišel ukázat, jak se hraje proti trenérovi.

Reagovat
andrew96

Ukázal, ale sám se toho naštěstí nedrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna od něho bych čekal zodpovědnost.

Reagovat
REPLIKATOR

Obojí.

Reagovat
REPLIKATOR

Weigl

Reagovat
Martas30

To jsou košťata ty vole

Reagovat
REPLIKATOR

Škoda že dnes nehraje Slavia. Aspoň by ta ostuda k něčemu byla...

Reagovat
smazaný uživatel

FAVRE VEN!!!! To je hodně velká ostuda

Reagovat
lajka30

Pochettino in

Reagovat
smazaný uživatel

Toho bych bral

Reagovat
db18

Reagovat
Kily

tohle by bylo nové synonymum na vypálení rybníka

Reagovat
andrew96

Weigl Jinak stará písnička, ale toto je teda extrém.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase nějaká manifestace proti trenérovi, nebo o co jim jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě hrají proti trenérovi

Reagovat
db18

Favre bude vyhozen, nebo klasicky sám zdrhne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by odstupoval sám. V Dortmunde má určite životnú zmluvu, ktorú už inde nedostane a nejaké to fajn odstupné pred dôchodkom sa mu bude hodiť...

Reagovat
db18

Neuer - Pavard, Martinez, Alaba, Davies - Kimmich - Gnabry, Müller, Tolisso, Coutinho - Lewandowski.

lavička: Ulreich - Mai, Coman, Cuisance, Goretzka, Perišić, Thiago

Snad jedinou výhradu mam k tomu, že je na lavičce jen 7 hráčů, ale zas rezerva zítra hraje relativně prestižní zápas, tak se to dá chápat.

Reagovat
Bayern +

Len je na hovno, že Pavard aj Lucas hrajú na krajoch lepšie ako na CB

Reagovat
db18

to mne sere hlavně u Lucase, protože stál tolik peněz... Benji hrál předtím přece jen za VfB a na kraji na něj není takový tlak, tam věřím, že se to časem zlepší...

...pak mne ještě sere, že Coutinho má už dobrý náběh nebo něco, a pak mu to zajebou spoluhráči, jako třeba Gnabry, když poslal tu pomalou přihrávku.

Reagovat
Bayern +

presne to som si v tej chvíli aj ja hovoril. Ale našťastie dal potom aspoň gól, psychicky mu to určite pomôže.

Inak Kimmich začína byť top aj na DM, dnes popri ňom vynikol aj Coco. Myslis, že na RB sa už nevráti a budeme v lete pri prípadnom odchode Thiaga alebo Javiho kupovať toho RB z Bilbaa?

Reagovat
Pipo123

HSV hraje parádne, oproti minulej sezóne sú herne úplne niekde inde, milujem tú atmosféru po góle, Scooter

Reagovat
Kily

pro mě tedy HSV dneska trochu zklamání, místo aby na soupeře vletěl, tak byl skoro třicet minut zbytečně pasivní a nechal soupeře hrát, navíc takovéhle pasáže tam byly i ve druhém poločase + kolikrát i zbytečně vyklizený střed. Lepší soupeř by tohle trestal a skončilo by to pro ně další ztrátou, naštěstí proti sobě měli klub, v jehož kádru je hromada neschopného odpadu, útočníci ztratí 98% míčů a všechno to korunuje trenér, když tam ve druhé půlce pošle obránce, který nemá ani na regionální ligu

Reagovat
Rudnevs

Tak sú slabšie i lepšie dni, ale Pipo má pravdu, že HSV je túto sezónu úplne iné... Najmä prišiel schopný manažér Boldt a schopný tréner Hecking, tí dvaja to tam celé prečistili. Zrazu už v HSV nepanuje taký chaos, naopak je tam dobrá tímová nálada. Trebárs už pred sezónou vtipné videa s Boldtom pri vítaní nových posíl a podobne, je proste vidno, že tentokrát to tam vzali inteligentní a inovatívni ludia. Tiež sa im podarilo vhodne vybrať posily a doplniť káder. Boldt sa nebál siahnúť na hodiny a hymnu, čo bolo pre niektorých fanúšikov ťažké zniesť, ale samozrejme to bol dobrý a potrebný ťah. A bolo krásne, že keď bola tá kauza s Jattom, tak stáli všetci za ním, stavali ho do každého zápasu, hráči ako Hinterseer či Papa sa ohraďovali voči novinárom a keď sa potom kauza vyriešila a Jatta dal gól proti Hannoveru, tak okamžite bežal k Heckingovi a spolu s ním celý tím. Možno najkrajší moment za tú dobu, čo HSV sledujem.

Dynamo naopak je celkom v riti... Neni na čase uvažovať nad Fielom? Alebo je ten káder poskladaný tak zle?

Reagovat
Kily

Fielo má výhodu, že je to oblíbenec fanoušků a vedení si jeho případné odvolání dvakrát rozmyslí, nebýt toho, tak tam dost možná už není. Samozřejmě s tím kádrem je to těžké, z obránců má na druhou ligu jenom Lowe a v každém druhém zápase Kreuzer, jinak je to kvalitou třetí liga a potom tam je Wahlqvist... A směrem dopředu dovede něco vymyslet jen Atik (a občas Horvath), který se dneska zranil. Koné je tragéd a v jeho případě bude ještě hodně dlouho mrzet, že neodešel už před sezonou, dneska nemá cenu ani půl milionu eur. Jefremejeff je zase klíčový hráč pro protiútoky soupeřů, prakticky každý míč směřující na něho znamená počátek útoku soupeře, jelikož nedovede balon sklepnout, předat a kolikrát ani zpracovat

za loňskou sezonu mělo Dynamo slušné zisky a jsou peníze na lednové posily, otázkou je, jak je investovat. Těch postů, kam jsou třeba noví hráči, je hodně a do Drážďan dneska nepůjde nikdo sebelepší bez toho, aniž by si do smlouvy neprosadil klauzuli zaručující mu ukončení smlouvy v případě sestupu. Taky to může dopadnout tak, že přijdou hráči jen na hostování, s nimi se Dynamo pokusí zachránit 2. Bundesligu a nějaký lepší tým poskládá po sezoně

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé, dík za rozbor, Dynamo som dlho nevidel. Čakal som, že Jeremejeff bude lepšia posila, i vzhľadom na to, že stál 1 mio. €. Štor je zatiaľ tiež žial bez gólu. A netušil som, že Wahlqvist je tak príšerný futbalista.

Ako vravíš, Dynamo má výhodu toho, že je na tom v posledných rokoch finančne dobre. Po páde múru bolo Dynamo finančne slabé a trvalo dlho, kým sa zbavilo dlhov, ale teraz je to už ok. Minge vravel, že na prestupy má okolo 1,7 mio. € a že plánuje poriadne nakúpiť. To je v 2. BL celkom slušná suma, snáď to teda fakt neskončí tým zostupom.

Reagovat
Kily

Jeremejeff si dovede najít prostor ve vápně, snad zapracuje na zakončení a bude platný alespoň tím. Štor je vůbec omyl vygradovaný tím, že přišel za stejné peníze, za jaké vedení loni pustilo do Aue Testroeta. Jeden gól dal, a to v poháru, pak má ještě jednu asistenci, která krásně charakterizuje jeho dosavadní působení - v Aue šel sám na brankáře a místo aby si připravil míč a zakončil, tak se dvěma doteky vyhnal až do nulového střeleckého úhlu, odkud naštěstí prošla přihrávka před prázdnou na Koného. Jinak je to od něj o ničem, to je po dlouhé době první hráč, u něhož si ve chvíli, kdy na něj jde přihrávka, říkám "hlavně si v klidu zpracuj míč", celkově mu hra s míčem nejde, neumí obejít protihráče a ještě si rád lehne na zem. Třeba závěr zápasu se St. Pauli, kdy se hrálo v oslabení, on šel ze strany sám na brankáře a místo zakončení nebo přihrávky před prázdnou zkusil teatrální pád, aby se pak půl minuty rozčiloval na zemi a nechal tam zbytek bránit v osmi, to byla taky lahůdka

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Coco

Reagovat
stas87

Ked sa budu nakopavat lopty na Rashicu s Osakom, nikdy gol nedame. Kabak s Nastasicom maju takmer vsetky hlavicky, ked dame loptu na zem, tak sanca nieco vytvorit je vyssia. Zasa ale...utocit v dvoch ci troch ludoch je picovina, k tym dvom sa prida sem tam Klaassen alebo Eggestein, zvysok ostane na vlastnej polke. Este Augustinsson dokaze vyrazit dopredu a podporit utok, zvysok fakt nic smerom dopredu. Schalke dobre brani, len na moj vkus az prilis casto prihravaju Nübelovi namiesto toho, aby hrac s loptou vyrazil dopredu a vyviezol ju o 10-15 metrov dopredu. Hraju priposrato, pricom hra Werderu superovi kazdy zapas ponukne more volneho priestoru. Je to od nich upracovane, za polcas si vytvorili minimum, keby nebolo Caligiuriho strely, tak Pavlenka nema co robit. Neverim im ani na EL, nemaju na to kvalitu v ofenzive. Spoliehat sa len na obranu s tym, ze im nieco padne vpredu je naivne.

Reagovat
Rudnevs

Túto sezónu je to vpredu z núdze cnosť, na kvalitného útočníka nebol budget. Dôležité je, že je opäť dobrá atmosféra, hra má opäť nejaky systém a celé Schalke má pod novým vedením koncept. Pokiaľ z toho nebude EL, tak to myslím v GE nejako prežijú, ostatne poháre ani nie su ciel pre túto sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach pekná mizéria :D ak budú top 5 na konci to bude zázrak

Reagovat
REPLIKATOR

Terodde dobrej zmrd Normálně bych mu dal rovnou redku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Co udělal?

Reagovat
REPLIKATOR

V 90. minutě při napadání rozehrávky bez možnosti zahrát míč hnusně přišlápl kotník Upamecanovi, který potom nedohrál. Málem z toho vznikla bitka mezi hráčema. O minutu později ještě zezadu vrazil mimo hru do jiného protihráče. Prostě idiot.

Reagovat
Seydou Doumbia

Köln je v prdeli no + Lipsko tak z frustrace si na někom potřeboval vybít zlost. Neříkám že to je správný, ale hrát fotbal a být v takové prdeli jako je ted Köln asi to taky odnese něčí kotník a bude mi fuk zda mu ho zlomím.

Reagovat
vladino10

Sport>zdravie

Reagovat
Seydou Doumbia

Emoce>zdravý rozum

Reagovat
vladino10

V prípade zaostalejsich jedincov určite, keď sa niekto nevie ovládať a je mu jedno že niekomu zničí kariéru (život) iba kvôli svojmu trapnuckemu hnevu a preto že sa mu nedarí v debilnom futbale, tak je proste primitív, sorry.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lepší než abych si tady hrál jako všichni na moralistu a říkal že nikdy bych nic podobného v životě neudělal i když každý z těch lidí ví naprosto hovno o tom, jak by se v těch emocích zachoval... fotbal je debilní stejně jako emoce, které tě můžou ovládnout...proto si umím představit že někomu jebne v hlavě, provede prasárnu a potom mu to je líto...

Reagovat
vladino10

Áno, niekomu jebnut v hlave môže a niekomu nie..preto ich tam včera rezal len Terodde a nie aj ostatní hráči Kolina..a presne to je u mňa ten rozdiel, že niekto je primitív kto pre vlastnú neschopnosť ohrozuje druhých a niekto sa proste pozrie do zrkadla, povie si hral som napiču a ide trénovať nech sa mu to nabudúce nestane..

Reagovat
Rudnevs

Frustrácia bola zrejme príčinou, ale ospravedlniť sa to tým nedá. Proste to bola strašmá blbosť. Určite má teraz výčitky svedomia. Nagelsmann vravel, že Upamecano vraj cíti silné bolesti na trafenom mieste, snáď to nebude nič vážne.

Reagovat
JozkokozleJ

Pride mi, ze ked Schreuder dnes v kabine pisal zostavu na tabulu, tesne pred zapasom zistil, ze ma v poli deviatich hracov. Tak tam na poslednu chvilu flakol stopera Akpogumu niekam dopredu s pokynom: "Nejak sa tam motaj." Zatial to plni na 100 %.

Reagovat
Rudnevs

Experimenty s postami má Schreuder zrejme v obľube, Skov tiež prichádzal ako útočné krídlo a teraz je z neho krajný bek...

Mainz hral celkom dobre, bolo vidieť, že chcú a bol tam vidieť rukopis Beierlorzera (vysoký pressing tej útočnej trojice). Ja som ten polčas nedopozeral, až teraz som zistil, že Baku má redku, tak to bude ešte asi dosť zaujímavé.

Reagovat
JozkokozleJ

I Beierlorzer prekvapil s nasadenim Oztunaliho na RB, ktiry zatial drzi vitazny gol.

Mimochodom, Rudy je opät vyborny. Oproti tomu, co predvadzal v FCB a hlavne S04, je to iny hrac. Je vidiet, ze v Hoffe citi istotu. S tymto Rudym som v pohode i ohladom reprezentacie.

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím, Rudy hrá opäť dobre. To hosťovanie bolo dobrý ťah pre oba kluby, Schalke tým minimalizovalo straty (skoro 7 mio. € by za neho natrvalo po takej sezóne nezaplatil zrejme nikto) a pre Hoffe je to zasa vzhladom na to, ako hrá, velmi výhodný nákup. Čo sa týka reprezentácie, tak povedzme, že pri takýchto výkonoch to nevyznieva ako úplná blbosť, ale možno by som si vedel predstaviť i lepšie voľby.

Kadeřábek pobavil a celkovo (zatial priebežný) výsledok velmi prekvapivý, hoc som Beierlorzerovi veril (v Kölne ho len nevedeli využiť, tam v tom bordeli sa nedá dobre pracovať). Teraz by to chcelo rýchly gól TSG, nech je o čo hrať.

Reagovat
JozkokozleJ

O Rudym a reprezentacii som to pisal v kontexte obvyklej kritiky (i z mojej strany) vobec na jeho nominaciu, toboz na nasadenie do zakladu. Urcite su tam ine volby. Navyse Rudy v Hoffenheime v podstate hraje Kroosa.

Hraci Mainzu vyzerali dnes velmi odhodlane a timovo. Kvalita jednotlivcov tam je (trebars Boetius je ozaj vyborny), len sa potrebuju chytit a dnesok im k tomu moze dopomoct.

Reagovat
Rudnevs

Kvalita kádra v Mainzi je podla mňa plus mínus na úrovni ostatných klubov z tej dolnej časti tabulky (s výnimkou Paderbornu samozrejme, tí na to nemajú vôbec). Ale páči sa mi angažovanie Beierlorzera, ovela zaujímavejší a lepší tréner než Schwarz. A ako píšeš, po dnešku bude psychika hráčov opäť v poriadku, veľmi dôležitá výhra.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele