12. kolo
23.11.2019 18:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Lipsko doma bez problémů přejelo Köln

Posledním sobotním utkáním 12. kola Bundesligy byl duel Lipska s Kölnem. Werner a spol. ucítili po zaváhání vedoucího Mönchengladbachu přiblížit se k čelu tabulky, což bylo vidět na průběhu zápasu. Hosty téměř k ničemu nepustili a s přehledem si došli pro důležité tři body.

První rozruch v si pro diváky v hledišti domácí připravili v 11. minutě, když nejprve Sabitzer z přímého kopu trefil jen zeď, aby následně Demme poslal svůj pokus těsně nad břevno brány hostí. O čtyři minuty neměl daleko ke skórování Nunku, jemuž chyběl krok k zasažení Wernerova centru.

Ve 22. minutě se hráči Lipska konečně dokázali prosadit. Aktéři předchozí akce si tentokrát role prohodili. Nunku poslal před bránu přízemní centr na Wernera, jenž citlivě poslal míč přes Horna do sítě - 1:0. O deset minut později byl Nunku faulován v pokutovém území Kölnu a domácí měli k dispozici penaltu. Její exekuci si vzal na starost Forsberg a s trochou štěstí poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 2:0.

Ve 37. minutě domácí Horna překonali potřetí. Laimer si kousek za vápnem zpracoval odražený míč, posunul si jej na levou nohu a skvěle zakončil pod břevno - 3:0. O dvě minuty později hosté snížili. Verstraete rozehrál rohový kop přesným centrem na přední tyč, na nějž si nejvýše vyskočil Czichos a hlavou poslal míč za záda Gulácsiho - 3:1. Tento stav platil i o poločasové pauze.

V 51. minutě Horn na dvakrát zlikvidoval jedovatou ránu Nunkua. V 58. minutě to zleva střelou na vzdálenější tyč zkoušel Forsberg, branku ovšem netrefil. V 67. minutě se Werner ocitl nikým nehlídán v prostoru pokutového puntíku, se svou šancí však naložil zle, když poslal míč vysoko nad břevno. O minutu později totéž, jen ne nohou, ale hlavou, učinil na druhé straně Modeste.

V 79. minutě podtrhl skvělý výkon Lipska Forsberg, když náramně naložil s přímým volným kopem a střelou přes zeď rozvlnil Hornovu síť počtvrté - 4:1. Domácí tak s přehledem zvítězili.

Lipsko se díky vysoké výhře posunulo na rozdíl jediného bodu za první Mönchengladbach. Köln zůstává předposlední z tříbodovým mankem na (prozatím) patnáctý Augsburg.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Dron

1:2

Reagovat
cologneFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele