Bundesliga - souhrn 1. kola

18.09.2020, 22:22, aktualizováno 20.09.2020, 19:54
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov v páteční předehrávce zesměšnil Schalke po výsledku 8:0. Přesvědčivé vítězství nad Mönchengladbachem zapsal Dortmund, uspělo také RB Lipsko. Vítězně do nové sezóny vstoupila Hertha BSC, která zvítězila v Brémách. Cenné výhry ze hřišť soupeřů zaznamenaly rovněž Freiburg, Augsburg a Hoffenheim. Bielefeld se vrátil do Bundesligy remízou na hřišti Frankfurtu a nerozhodně se hrálo také ve Wolfsburgu...

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 0:0

20.09.2020 18:00

Góly: -

Domácí Wolfsburg se dnes hodně snažil uspět a měl několik gólovek, ale všechny do jedné mu zhatil vynikající brankář Lukas Hrádecký. Především díky němu Leverkusen odjíždí s bodem.

Wolfsburg se na dnešní utkání naladil velmi dobře, za sebou má dvě jasné výhry v posledních dvou soutěžních duelech a jeho fanoušci byli jistě hodně zvědaví, jak si povede proti favorizovanému Bayeru. V jeho dresu jsme na Patrika Schicka v základní sestavě čekali marně, přednost dostalo trio Alario, Bellarabi a také Diaby.

V prvních chvílích utkání se přeci jen trochu aktivněji zapojovali hosté, kterým se i díky standardním situacím dařilo vyvolávat ve vápně jejich soka nemalé potíže a zmatky. Domácí "Vlci" naopak směrem dopředu moc často nevyráželi a když už se jim to povedlo, jako například ve 20. minutě díky snaze Brekala, byla z toho jen střela vedle tyče.

První opravdu velkou šanci utkání si ale vytvořili právě doposud spíše pasivní domácí hráči. Standardní situaci zahrál Admir Mehmedi tak luxusně, že poslal míč přímo na hlavu naskakujícího obránce Johna Brookse. Jenže jeho hlavička skončila jen těsně nad břevnem! Opravdu scházely jen centimetry.

Ke konci první půle se tempo hry začalo příjemně zrychlovat a dočkali jsme se většího počtu šancí. Ránu obránce Sinkgravena brankář Koen Casteels ukryl do náruče bez větších potíží. Ty měl až jeho kolega na opačné straně hřiště Lukas Hrádecký. Po přihrávce Admira Mehmediho byl úplně sám před brankářem zkušený útočník Wout Weghorst a tahle šance už volala po první brance. Jenže místo ní jsme se dočkali jen zákroku Hrádeckého, jehož napálil Weghorst přímo.

Ani jeden z týmů se zatím rozhodně neprezentoval takovým stylem, který by se snad líbil jeho fanouškům, nebo který by mu vysloužil tři body. Přesto k nim mírně blíž měli domácí. Nicméně po změně stran Leverkusen přidal alespoň větší aktivitu v napadání rozehrávky svého soupeře, který posléze začal pod tlakem chybovat.

Když se z druhé půle odehrálo asi deset minut, dostal se Wolfsburg zničehonic do velmi zajímavé šance. Dokonce se Mehmedimu povedlo přečíslení zakončit přesnou ranou pod břevno, jenže jeho radost z gólu pokazil předcházející ofsajd. Na větší šance jsme čekali vlastně až do závěrečných minut. Nejprve Víctor po skvělé nahrávce málem zakončoval už vlastně do opuštěné brány, ale na poslední chvíli mu pod nohy skočil brankář Hrádecký.

Rodák ze Slovenska se pořádně zapotil také v 80. minutě, kdy musel s vypětím sil vyrážet nepříjemnou střelu z úhlu. A když pak v 83. minutě zakončil Edmond Tapsoba centrovaný míč těsně nad, bylo o dělbě bodů rozhodnuto. Bayer dnes rozhodně nepředvedl přesvědčivý výkon a nepomohl mu ani Schickův příchod.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 3:1

20.09.2020 15:30

Góly: 17. Emil Forsberg (pen.), 21. Yussuf Poulsen, 51. Amadou Haidara - 48. Jean-Philippe Mateta

Lipsko nakonec nedalo Mohuči žádnou šanci na dobrý výsledek a na domácí půdě nezaváhalo. Tři body domácím vynesly tři branky, o které se rovným dílem podělili Forsberg, Poulsen a také Haidara. Mohuč se zmohla jen na jediný zásah Jeana-Philippa Matety.

Ono to asi půjde i bez Wernera. Alespoň na Mohuč to stačilo. Lipsko poslalo do hry hráče jako Poulsen, Forsberg nebo Olmo s Kamplem, prostě takové ty stálice, které si na hřišti velmi dobře rozumí. Mohuč naopak dobře věděla, jaký problém musí vyřešit, protože pokud se někdo dal označit jako pravý strašák Mohuče, bylo to právě Lipsko.

Prakticky od začátku Lipsko ukazovalo jasnou herní převahu, větší techniku i herní inteligenci, takže se celkem v pohodě dostávalo do zakončení. Už ve 4. minutě se krásně osvobodil od obránce mladík Dani Olmo, který pak ještě vypálil. Jeho rána směřovala do horního rohu, ale brankář Robin Zentner vytáhl parádní zákrok a jeho ránu zneškodnil.

Lipsko o chvíli později zahrávalo volný přímý kop, k jehož exekuci se postavil obránce Angeliño. Centr se mu povedl parádně a míč posadil přímo na hlavu naskakujícího obránce Marcela Halstenberga, který ale branku přestřelil. Na první gól utkání jsme nemuseli čekat zase tak dlouho, což bylo ostatně vzhledem k aktivitě Lipska celkem jasné. V 16. minutě fauloval mladý Lucemburčan Leandro Barreiro svého soka ve vápně a nařízenou penaltu Emil Forsberg zkušeně proměnil v úvodní trefu.

Bleskurychle mohlo Lipsko zvýšit své vedení o pouhou minutu později, když se k ráně odhodlal Yussuf Poulsen. Jenže jen sledoval, jak míč z jeho kopačky plachtí těsně nad břevno! Chyběly opravdu jen milimetry. Jenže Poulsena to nemuselo dvakrát mrzet, neboť o tři minuty později už se prosadil. Olmo nacentroval míč na jeho hlavu a přesnou hlavičkou Poulsen překonal brankáře Zentnera.

Po půlhodině hry chtělo Lipsko kopat další penaltu a chvíli to vypadalo, že možnou ruku sudí Manuel Gräfe opravdu posoudí jako penaltovou. Nakonec mu ale pomohl videoasistent, který penaltu nepřipustil. Mohuč v prvním poločase prakticky nic nepředvedla a Matetova rána z konce první půle na tom nic nezměnila.

Mateta se ale přesto prosadil. A trvalo mu to jen tři minuty od té doby, kdy sudí Gräfe spustil hodinky. Robin Quaison totiž vymyslel krásnou průnikovou nahrávku na Matetu a francouzský útočník sám před Gulácsim neselhal.

Jenže Lipsko nehodlalo připustit drama a po třech minutách svému soupeři opět odskočilo. Forsberg parádně protáhl míč do vápna mezi několika hráči až na Amadoua Haidaru, který ve skluzu uklízel míč do sítě. Další pozornost brankáře Zentnera si vyžádal rána Daniho Olma, kterou zvládl zpacifikovat. Následně mu pomohla jeho obrana při akci a zakončení Poulsena. Ten zakončoval velmi zajímavě také v 83. minutě, ale míč se snesl jen těsně vedle tyče.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 3:0

19.09.2020 18:30

Góly: 35. Giovanni Reyna, 54. Erling Haaland (pen.), 77. Erling Haaland

Duel dvou Borussií skončil hladkým vítězstvím Schwarzgelben 3:0. Klíčový byl druhý poločas, kdy sudí Brych odpískal ve prospěch BVB pokutový kop, zatímco na druhé straně za podobné provinění nepískal. Erling Häland ho proměnil a čtvrthodinu před koncem přidal ještě druhý gól. Do vedení šli Schwarzgelben zásluhou Reyny.

Šlo jednoznačně o velký šlágr kola. Jak Dortmund, tak Mönchengladbach budou hrát základní skupinu Ligy mistrů a jejich vzájemný duel byl prostě tahákem.

Favoritem bylo BVB, které ale muselo už v 19. minutě poprvé střídat zraněného Thorgana Hazarda, jehož místo zaujal Felix Passlack. Největší nebezpečí hrozilo ze strany domácích od útočníka Hälanda. Norský snajpr se ve 24. minutě natlačil do zakončení a trefil jen boční síť. Na druhé straně mohl zaskočit favorita Hofmann, ale Bürki celou situaci ustál. Hříbata dokázala vystrkovat růžky, ale první gól všechno změnil. Hráči Dortmundu využili pěkného centru do šestnáctky, kde ještě zakombinovali a Giovanni Reyna z malého vápna střelou ke vzdálenější tyči zařídil vedení. Hra se v závěru prvního poločasu přitvrdila a faul byl nakonec klíčovým momentem i ve druhém dějství.

V 53. minutě fauloval Bensebaini pronikajícího Reynu a sudí odpískal pokutový kop. Erling Häland ho proměnil s velkým přehledem a dodal do řad Schwarzgelben potřebný klid. Mönchengladbach mohl také kopat penaltu, ale sudí Brych faul Hummelse na Thurama nepochopitelně neodpískal. Hříbata zcela po právu cítila křivdu.

Psychicky nalomený soupeř inkasoval v 77. minutě z rychlého brejku i třetí branku (opět Häland) a tím bylo definitivně hotovo. Svěřenci Luciena Favreho vstoupili do nového ročníku vítězstvím a zároveň odpověděli na páteční drtivé vítězství Bayernu.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 1:1

19.09.2020 15:30

Góly: 62. André Silva - 51. Cebio Soukou

Eintracht Frankfurt na domácí půdě selhal. Jinak se totiž jeho urputně vybojovaná remíza s Arminií Bielefeld asi nazvat nedá. Hostující nováček se dokonce dostal do vedení po trefě Soukoua, na což o chvíli později reagoval kanonýr André Silva.

Konečně se po dlouhé době mohli na stadion ve Frankfurtu vrátit fanoušci. Samozřejmě jen v omezeném množství, ale vzhledem k půstu posledních měsíců je i šest tisícovek skvělá zpráva. A hráči ze sebe hodlali vydat to nejlepší, aby své fandy potěšili. Tento zápas se zrovna dvakrát nevyvedl Nathanu de Medinovi, který v dresu nováčka musel střídat už po třinácti odehraných minutách.

A nutno říct, že to byla dost možná nejzajímavější akce úvodní dvacetiminutovky. Jinak se především Eintracht, od něhož se čekal ofenzivní fotbal, dost trápil. Nevycházela mu finální fáze, ale celkově mu scházelo i více nasazení. Po Kostićově zajímavém centru od rohového praporku se k hlavičce propracoval Bas Dost, jenže zakončoval jen do brankáře Ortegy. Po dvaceti minutách se Kamada rozhodl pro centr na druhou stranu vápna, kde viděl kolegu Kostiće. Ten zakončoval z první, jenže mířil jen těsně vedle!

Obrovskou šanci spálil Eintracht po třiceti minutách hry. Tehdy se Bielefeld dopustil velké chyby v rozehrávce, brankářovu špatnou nahrávku získal Kamada a ihned vysunul nabíhajícího Andrého Silvu. Ten se dostal snadno za obranný val soupeře a přímo před brankáře Ortegu, jenže jeho až příliš efektní zakončení patičkou Ortega chytil.

Jinak toho první půle moc nenabídla. Jen tři minuty po změně stran se ale domácí málem radovali. Další roh rozehráli nakrátko, balon se dostal ke střídajícímu Barkokovi a ten vymyslel povedený centr. Obránce Hinteregger ale trefil jen břevno!

O šest minut později už se skóre měnilo. A to ve prospěch Arminie! Córdova narýsoval krásný pas mezi obránce na Cebia Soukoua a ten už krásným lobem překonal strážce svatyně favorita! Jenže tři body nakonec nebyly nováčkovi přány. Kostić totiž po hodině hry nacentroval před bránu, Dost míč prodloužil na Andrého Silvu a ten už se hlavou nemýlil. Stejný hráč mohl ještě na konci utkání strhnout vedení na stranu Eintrachtu, jenže to by musel Kamadovu přihrávku trefit lépe než jen do brankáře Arminie.

Více informací k zápasu

Union Berlín - FC Augsburg 1:3

19.09.2020 15:30

Góly: 75. Marius Bülter - 41. Rubén Vargas, 82. Michael Gregoritsch, 89. André Hahn

Vstup do druhé sezony v elitní německé soutěži se berlínskému Unionu moc nepovedl. Na domácí půdě totiž prohrál s Augsburgem, od něhož dostal hned tři branky. Byly to ale nervy až do samotného finále, protože dva góly padly až v posledních deseti minutách.

Augsburgu se loňská sezona moc nepovedla a poměrně dlouho bojoval o samotné přežití mezi elitou. To se mu nakonec povedlo a do nové sezony hodlal vstoupit mnohem lépe. Před více než 4 000 diváky se mu to nakonec povedlo. Že by se ale od začátku hrálo nějak atraktivní utkání, to se rozhodně říct nedá. První půlhodinku jsme viděli v podstatě jen hodně nepřesností a ofenzivní výpady obou jedenáctek často postrádaly nějakou myšlenku.

Ke konci první půle už to začalo být zajímavé. Rani Khedira se nejprve dostal ke střele z pravé strany a gólman Luthe tento pokus dokázal zneškodnit jen s vypětím všech sil. Augsburg se postupem času stával stále aktivnějším týmem a množily se jeho střelecké pokusy, byť byly velmi často nepřesné. Ale snaha byla. A nakonec z ní pramenil i kýžený gól. Jen čtyři minuty před koncem půle totiž po standardní situaci dokázal odcentrovat Raphael Framberger a svým centrem našel volného mladíčka Rubena Vargase - 1:0.

Pokud diváci čekali, že se Berlín vzpamatuje a na svého soupeře vletí ve snaze vyhrát, mýlili se. Opět se totiž hrál velmi pomalý, nezáživný fotbal bez větších akcí. Domácím hodně vadilo rozhodnutí sudího Marca Fritze, který měl dle jejich názoru odpískat ruku bránícího Raphaela Frambergera v jeho vlastním vápně, ale sudí byl proti.

Augsburg nicméně na chvíli polevil a byl za to potrestán. V 75. minutě Christopher Lenz poslal z levé strany míč před branku, který dva jeho spoluhráči pustili za sebe na volnějšího Mariuse Bültera. Ten nechytatelnou dělovkou propálil všechno před sebou a slavil vyrovnání.

Nakonec mu ale ani tento gól k bodům nepomohl. V 82. minutě totiž hosté z ojedinělé akce udeřili. Iago vyslal do vápna krásný pas na hlavu Rakušana Michaela Gregoritsche, který neměl se zakončením potíže. A aby to už nebylo takové drámo, Augsburgu se povedlo přidat ještě jednu trefu. Minutu před koncem ji měl na starosti střídající André Hahn, který ve vápně odtlačil soupeře od míče a z blízkosti dokázal brankáře Lutheho překonat.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 2:3

19.09.2020 15:30

Góly: 22. Sebastian Andersson, 86. Dominick Drexler - 4. Andrej Kramarić, 45+3. Andrej Kramarić (pen.), 90+2. Andrej Kramarić

Tak tohle byl skvostný závěr! Hoffenheimu se povedlo dát dva góly v nastavení obou poločasů a celkově tři branky. O všechny tři se postaral hrdina hostí, útočník Andrej Kramarić. Domácí Kolín kontroval dvěma trefami, ale právě nastavení utkání se mu stalo osudným.

Favorizovaní hosté spustili od začátku skvělou podívanou a nemohli si přát lepší start. Už ve čtvrté minutě si totiž otevřel střelecký účet v nové sezoně zkušený kanonýr Andrej Kramarić. Na začátku se urodila obrovská chyba obrany domácích. Brankář Horn nahrával kapitánovi Jonasovi Hectorovi, který chtěl balón svému gólmanovi vracet, jenže to pokazil a dal šanci Kramarićovi. Ten si v podobných momentech zpravidla ví rady, takže obešel brankáře Horna a zamířil do prázdné brány.

O třináct minut později mohl Kramarić zvýšit po samostatném úprku na brankáře Horna, jenže tentokrát trefil pouze jej. Vlastně identická situace nastala hned z dalšího útoku hostí, tentokrát se na Horna řítil Pavel Kadeřábek. Ani on ale neuspěl, Horn dokázal jeho ránu nohama vyrazit. A Kolín trestal. Po špičkovém centru Jannese-Kiliana Horna z levé strany do míče ve vápně trkl hlavou Sebastian Andersson a bylo vyrovnáno.

Hoffenheim se ale nechtěl smířit s bodem a zůstával dál aktivnější. Držel míč mnohem častěji na kopačkách a svého soka místy nepříjemně svíral. Když už se domácí viděli v šatně, naběhl si Andrej Kramarić na pas za obranu a ve vápně po souboji s Rafaelem Czichosem spadl. Sudí se ihned šel podívat na monitor a nakonec nařídil penaltu. K ní se sebevědomě postavil opět Kramarić a ani tentokrát se v šanci nemýlil - 2:1.

Kolín po změně stran přidal a další pas od Jannese Horna málem hlavou proměnil v další branku Andersson. Pak se oba týmy směrem dopředu odmlčely a znovu se ozvaly vlastně až v 80. minutě. To si míč na pravačku srovnal Slovák Duda a brankář Baumann jen se štěstím jeho ránu vyrazil. V 86. minutě už to ale domácím vyšlo. Hlavička Sebastiana Anderssona skončila na tyči, ale rychlý Dominick Drexler už se z dorážky nemýlil.

Přesto domácím jejich aktivita na body nestačila. Ve druhé minutě nastavení se totiž nahrnul do vápna Andrej Kramarić, zpracoval si míč a se štěstím jej poslal pod Hornovým tělem do sítě!

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hertha BSC 1:4

19.09.2020 15:30

Góly: 69. Davie Selke - 42. Peter Pekarík, 45+2. Dodi Lukebakio, 62. Matheus Cunha, 90. Jhon Córdoba

Vynikající vstup do sezony zaznamenala berlínská Hertha, která v Brémách nastřílela čtyři góly. Souboj českých reprezentantů tak dopadl výrazně lépe pro Vladimíra Daridu, jenž si připsal dvě asistence, zatímco brankář Jiří Pavlenka inkasoval čtyřikrát.

Domácí nechtějí opakovat loňskou sezonu, při které se zuby nehty zachránili, ovšem začátek soutěže jim nevyšel podle představ. Doma na Wesserstadion chtěli sehrát s Herthou důstojnější partii, avšak soupeř byl mimořádně produktivní.

Vůbec v první gólovce se ocitl po devatenácti minutách polský útočník Krzysztof Piatek, který si dobře naskočil na centr a orazítkoval břevno. Toho ve 31. minutě mohli využít domácí, ovšem Josh Sargent si svojí střelou vylámal zuby na brankáři Schwolowovi. Skóre se změnilo až před koncem poločasu a to rovnou dvakrát. Nejprve zůstal po střílené přihrávce na zadní tyči neobsazený Peter Pekarík a Hertha vedla 1:0. Vzápětí přišla dobrá Daridova přihrávka mezi obránci a pohotové zakončení Dodiho Lukebakia.

Werder musel o přestávce zareagovat a do hry vpustil Leonarda Bittencourta. Nový muž na hřišti se hned přihlásil k velké šanci, po jeho rána balón tečoval Boyata a Schwolow měl co dělat, aby neinkasoval vlastence. Místo potřebné korigace přišel třetí gól Herthy. Darida přihrál do strany Cunhovi a ten střelou k tyči zvýšil. <{r>
V 69. minutě sice Werder snížil na rozdíl dvou branek, ale utkání bylo již plně v režii Berlína. Davie Selke zůstal na malém vápně úplně volný a mohl tak hlavou zužitkovat Augustinssonův centr. Jhon Córdoba měl okamžitě další šanci na navýšení, ale Pavlenka předvedl skvělý zákrok. Poslední slovo měla i tak Hertha a v nastavení už Jhon Córdoba Pavlenku překonal. Hertha zvítězila na Wesserstadionu 4:1.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2:3

19.09.2020 15:30

Góly: 71. Saša Kalajdžić, 81. Silas Katompa Mvumpa - 8. Nils Petersen, 26. Roland Sallai, 48. Vincenzo Grifo

Porážkou 2:3 odstartoval návrat do nejvyšší německé soutěže VfB Stuttgart. S Freiburgem hrál více než vyrovnanou partii, místy byl dokonce lepší, ovšem soupeř trestal a krátce po změně stran už vedl o tři góly. Stuttgart ani za tohoto stavu nic nevypustil a utkání ještě dvěma góly zdramatizoval.

Velká škoda prospaného začátku, protože ten stál VfB body. Už v 9. minutě hosté dobře zakombinovali u postranní čáry, aby následný centr prodloužil hlavou do branky Nils Petersen. VfB chtělo co nejrychleji vyrovnat a Wamangituka dokonce překonal brankáře, jenomže na čáře odkopával Heintz. Nevyužitou příležitost hosté potrestali ve 26. minutě druhým gólem. Nacvičený signál při standardní situaci doklepl do branky Roland Sallai.

To byla pro Stuttgart studená sprcha, ze které se těžko vzpamatovával. Freiburg mohl zanedlouho přidat i třetí gól, nebýt ofsajdového postavení. Snaha se domácím nedala upřít, avšak efektivita byla na straně "Brazilců z Breisgau". Tři minuty po přestávce zakončil rychlou akci Vincenz Grifo a zdálo se být hotovo.

VfB ani za tohoto stavu neházelo flintu do žita srdnatě se rvalo za přijatelnější výsledek. Kapitán Castro ve skluzu nedokázal trefit odkrytou branku a Klimowicz si vylámal zuby na brankáři. Stuttgart stupňoval tlak a čtvrthodiny před koncem se dočkal zasloužené odměny. Saša Kalajdžić šikovně přehodil brankáře Müllera a vrátil domácí do zápasu. Když pak Silas Wamangituka v 81. minutě vstřelil druhý gól, bylo zaděláno na pořádné drama.

Stuttgart se tlačil v závěrečných minutách do šestnáctky, vytvořil si tlak, ovšem vyrovnat nedokázal i proto, že Klementovu střelu Müller zpacifikoval.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 8:0

18.09.2020 20:30

Góly: 4. Serge Gnabry, 19. Leon Goretzka, 31. Robert Lewandowski (pen.), 47. Serge Gnabry, 59. Serge Gnabry, 69. Thomas Müller, 71. Leroy Sané, 81. Jamal Musiala

Panečku to je začátek! Nový ročník Bundesligy odstartoval nečekaným debaklem. Což o to, Bayern byl v pátečním zápase favoritem, nicméně od Schalke se přeci jenom čekala důstojnější partie. Bavoři nakonec nasázeli zdeptaným Königsblauen osm gólů a hattrickem se o to nejvíce přičinil Serge Gnabry. Prosazovali se ale i jiní, včetně posily Leroye Saného.

Úřadující němečtí šampióni i ještě stále čerstvý vítěz Ligy mistrů - to všechno je Bayern Mnichov. Před pátečním duelem nikdo o favoritovi nepochyboval a Bayern svojí roli nejen splnil, ale ještě k tomu demonstroval sílu.

Schalke si představovalo úvodní kolo Bundesligy jinak a chtělo domácí zaskočit aktivitou, ovšem stal se přesný opak. Již v 5. minutě si Serge Gnabry zpracoval přihrávku, otočil se s balónem a přesnou ranou k tyči zajistil Bayernu vedení. Königsblauen se sympaticky dál snažili, ale druhá branka v 19. minutě měla patřičný efekt, zvláště z kopačky bývalého hráče Leona Goretzky. Po jeho gólu už se hrálo jen na jednu branku a otázkou byla výše konečného skóre. Ano, po dvaceti minutách.

Bayern hře dominoval a ještě v poločase se dočkal třetího gólu. Kabak ve vápně fauloval Lewandowskiho a sám polský útočník nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Schalke nutně potřebovalo z bavorského kolotoče vystoupit, ale i "milosrdná" poločasová porážka 0:3 další demolici nezabránila. Milosrdná, protože na jeho konci trefil Süle brankovou konstrukci a nevyužity byly i další příležitosti.

Nicméně po změně stran se vývoj zápasu Schalke zvrtl. Ve 48. minutě potrestal chybu dalším gólem Serge Gnabry a stejný hráč po hodině hry završil hattrick. Skvělou práci přitom odvedl Leroy Sané. Exhibice pokračovala v 70. minutě už šestým gólem. Thomas Müller se opřel do Lewandowskiho centru a balón procedil za Fährmannova záda. Za další dvě minuty bylo ponížení završeno, protože se trefil další bývalý hráč Königsblauen Leroy Sané. Bayern dál rozebíral nebohou obranu Schalke a na konečných 8:0 uzavřel teprve sedmnáctiletý mladíček Jamal Musiala. Bayern naprosto zdemoloval Schalke a dal jasně najevo, kdo že je největším favoritem na zisk titulu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov11008:03
2.Hertha BSC11004:13
3.Borussia Dortmund11003:03
4.FC Augsburg11003:13
 RB Lipsko11003:13
6.TSG Hoffenheim11003:23
 SC Freiburg11003:23
8.Arminia Bielefeld10101:11
 Eintracht Frankfurt10101:11
10.Bayer Leverkusen10100:01
 VfL Wolfsburg10100:01
12.1. FC Köln10012:30
 VfB Stuttgart10012:30
14.Union Berlín10011:30
 1. FSV Mainz 0510011:30
16.Werder Brémy10011:40
17.Borussia Mönchengladbach10010:30
18.Schalke 0410010:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (95)

Přidat komentář
SpartaOvenka

Docela hezký začátek no

Reagovat
esmuellert

Pěkné, jen tak dál!

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

A to se ještě bude hrát Lipsko - Mainz... to bude gólově hodně plodné kolo.

Reagovat
Rudnevs

Očividne som Schalke v Kicktippe trošku precenil.

Reagovat
Kocour Klapuška

Jaky je tam system bodovani? Pocita se jen spravny vysledek, nebo mam body i za nulu u Schalke? Nemecky umim tak na to, abych natiopoval

Reagovat
andrew96

Přesný výsledek - 4 body

Uhodneš vítěze a rozdíl ve skóre (např. dáš 2:1 a výsledek bude 3:2) - 3 body

Uhodneš vítěze, ale rozdíl ve skóre bude odlišný - 2 body

Remíza - 2 body

Cokoliv dalšího - 0 bodů

Reagovat
Müllered

Robbery who? A Musiala čtvrté křídlo? Vypadal dobře.

Reagovat
Jardman

Neasi

Reagovat
esmuellert

Sanabry, nebo Gnané? :)

Reagovat
Gazdo

Sanbry

Reagovat
smazaný uživatel

To, co tam predvadeli Gnabry a Sane, se hned tak nevidi. Robben a Ribery by mohli zavidet

Reagovat
Mönchengladbach

Skupina LM Bayern, Barcelona, Atalanta a Slavia by byla hodně zábavná.

Reagovat
db18

Barca 1 bod za remízu se Slavií na Nou Campu?

Reagovat
Mönchengladbach

A třicet inkasovaných gólů.

Reagovat
Gazdo

25. Je fakt ze zrovna proti Bayernu mal Stegen velmi zly den to vobec nebol on. Takze verim ze by nam v skupine chytil toho viac

Reagovat
Kocour Klapuška

To ne,

Reagovat
Mönchengladbach

Proč ne? V Edenu by se představil nejlepší tým světa, nejsměšnější tým světa a sympatická ofenzivní Atalanta.

Reagovat
Kocour Klapuška

Protoze to neni moc konstalace na poharove jaro

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Mönchengladbach

Tak Slavia by si to možná rozdala s Atalantou o druhé místo, pokud by měla super formu a kopec štěstí, jestli bude pokračovat rozklad Barcelony Bartomeuem.

Reagovat
Visca el barca

Trošku komplex ne?

Reagovat
Mönchengladbach

Asi ano, duševně zdravý člověk by na jeho místě musel dávno rezignovat.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Vsade vytahovat komplex FC barcelona a podobne veci na ef akoze si fakt zacinam mysliet ze fanuskovia barcelony nie su mentalne kompletni aj ked verim ze mimo ef by sa nasli aj slusni a rozumni ludia.

Reagovat
Mönchengladbach

Přesně, Barcelona schytává rok co rok brutální debakly v playoff LM, ale všichni z ní mají komplexy...

Reagovat
smazaný uživatel

No ty asi jo, když se ji v clanku o nemecke lize venujes vic nez tymu, ktery mas v nicku

Reagovat
Baronne

Reagovat
mesyas

dejte jim ten pohár rovnou

Reagovat
smazaný uživatel

Muj ty boze.. kde jsme skoncili, tam navazujeme.. hrozna exhibice. Slast pro oci.. trosku lituju Schalke, snazili se hrat sympaticky..

Reagovat
irik

Start -> cíl.

Reagovat
Kily

tohle bude pro fanoušky Schalke hodně dlouhá sezona

Reagovat
Mönchengladbach

Během níž uvidí spoustu gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Tuhle sezonu budem hrat jak Barcicka hosi!"

Reagovat
montaigne33

Drsné... Schalke 04 se změnilo na Schalke 08

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, neskutečný humor

Reagovat
montaigne33

to bylo pouhé konstatování...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Komentovat Bayern nema cenu, tam je tk dokonalost. Spis se musim zase zeptat, kdy vyhoei Wagnera? Psal jsem to restartu kazdy tyden, protoze vysledky by člověk pochopil docela, ale rozhodně ne hru. Fakt nevím, kdy mini Schalke udelat zmenu. Asi az bude sezona v trapu a budou hrat maximálně o umístění.

Reagovat
smazaný uživatel

Muller dnes 1+1 a neviem, či to niekde zaznelo, ale dal svoj 200-tý gól za Bayern a už len 6 asistencií mu chýba taktiež do 200vky. Neskutočná legenda Bayernu aj nemeckého futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Müllered

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Sileny

Reagovat
vladino10

No ako o 30 ročnom mullerovi povedal 30 ročný kroos- v repre nejde o aktuálnu formu, ide o projekt do budúcnosti.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
Heresy

Reagovat
Csaplárova past

Často opomíjený hráč. Je vždy přínosem na hřišti a jen Kovač to neviděl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
godwood

Frajer

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke

Reagovat
ADM

Kimmich niekde na urovni jedneho z najlepších výkonov záložníka, čo som videl za dlhú dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Ten servíroval kvalitu a dal zapomenout na Thiaga

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tam sypal jeden úžasný lob za druhým. A někdy jsem fakt cumel, protože to tam dával už skoro ze srandy z fleku bez přípravy. Proste vybojoval míč, zpracoval a šup hned z kroku taková wonder přihrávka

Reagovat
db18

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
godwood

Reagovat
dextroza_m

Schalke bude skore srovnavat do konce sezony :-)

Reagovat
OVi.77

To je u nich ale už taková tradice mít záporné skóre

Reagovat
dextroza_m

Tradice se maji dodrzovat :-)

Reagovat
Reggie

Jak se vůbec tváří fanoušci Schalke na Neuera, Goretzku, Nubela nebo Saného? Sané šel teda aspoň oklikou, ale ti ostatní? Já jejich vzájemný zápas neviděl, ani nepamatuju...

Reagovat
Jardman

Zadní tam nebyli, tak nevim

Reagovat
Reggie

Myslím obecně, Neuer je tam sto let a Goretzka taky už před diváky za Bayern hrál, ale asi to měl být fórek...

Reagovat
esmuellert

Lewa při té asistenci, to byla neskutečná paráda

Reagovat
Csaplárova past

Bayern

Reagovat
Salfovic

Co se vůbec posralo v Schalke? Tři roky zpátky vicemistr a teď to vypadá na třetí sezonu v řadě na boj o záchranu

Reagovat
RadekVonCZE

Několikrát to tady rozebíral Rudnevs, špatně je to tam řízený prostě.

Jestli by tenhle komentář viděl, tak by ti to krásně vysvětlil.

Reagovat
Rudnevs

Za čias manažéra Heidela prišli posily, ktoré boli preplatené a nesedel pri nich správny pomer cena/výkon. Keď k tomu prirátam to, že hráči, ktorí boli actually hodnotní, odišli zadarmo a navyše chýbali príjmy z európskych pohárov, tak k tým vyhodeným peniazom chýbala nejaka protihodnota v podobe zarobených peňazí. Schalke malo navyše tú smolu, že ich tá corona pristihla v situácii, keď už i predtým mali málo peňazí (kvôli vyššie spomínaným faktorom), čiže sa sá povedať, že ich to dorazilo a teraz sú z toho veľké finančné problémy.

Ale ono to možno nebude také zlé, ako to vyzerá. Celkom sa mi pozdávali letné kroky vedenia. Ten káder po doplnení o Pacienciu, Ibiševića a hráčov, ktorí dostali druhú šancu (Uth, Rudy, Fährmann,...) nevyzerá v rámci možností zas až tak zle. Ten zápas s Bayernom je síce hanba, ale ako som už písal, je to Bayern, od ktorého dostala osmičku aj Barca. Ďalšie zápasy napovedia viac. Ale nevylučujem, že Wagner skôr či neskôr poletí, podobne ako Kohfeldt z Werderu, pokiaľ budú obaja takýmto spôsobom pokračovať, tak tam tá zmena na pozícii trénera bude už proste potrebná...

Reagovat
Salfovic

Reagovat
REPLIKATOR

V sobotu z pěti zápasů domácí jedna remíza, zbytek prohry. Ani tam ty diváky nemuseli pouštět

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, to bola ešte dráma ku koncu. S akou ľahkosťou tie góly dávali, s takou aj dostávali. Streich má pár dôvodov k zamysleniu. SCF

Reagovat
stas87

V polke októbra Kohfeldt podľa mna pôjde, cez leto si v príprave vyberali súperov, ktorí chcú hrať futbal. Ale žiadny zápas nebol o trpezlivom dobývaniu bránky súpera..a čo sa nestalo. Prišla Hertha, pozorne bránila a do šance Werder pustila len vtedy keď hráč nepresne prihral. To bolo v prvej polke, druhu som radšej ani nesledoval a prepol som na Frölunda-HV71. Berlínčanov tie tri body nestali ani veľké úsilie, holt to bude zasa ťažký boj do posledného kola.

Osako. Koľko šancí ešte musí dostať kým mu Kohfeldt nájde pôst, kde nebude utopený? Moisander super kvalitka, takého kapitána skratka chceš.

Reagovat
Rudnevs

Budúce kolo dalo DFB do prime time “Topspiel” Schalke - Werder. Bude sranda.

Reagovat
stas87

Ani nie, Schalke ma lepší individuality a nejaké základy bránenia. Werder ma len snahu, nadšenie a nádej že to horšie uzbyt nemôže.

Reagovat
db18

Taky je ale možný, že Schalke do té doby přijde o Kabaka.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak, Hertha si pojde pre miestenku do LM!

Córdoba skvely. Za 30 minut toho predviedol trikrat viac, nez Piatek. Samozrejme, Werder potreboval utocit, takze mal viac priestoru. Ale niekolkokrat pokryl a udrzal dlhe lopty a z toho druha vlna tazila.

To rozostavenie s trojicou uprostred (Tousrart - Stark - Darida) mi stale pride osemetne. Bolo to lepsie ako proti Braunschweigu, ale lepsi tim, nez boli dnes Bremen, bude testom.

Reagovat
Arne

Ta první věta myšlena vážně?

Reagovat
JozkokozleJ

Tak na Meisterschale to zatial nie je, no...

Pät favoritov na LM je jasnych. Ale ja v Herthe vidim individualnu kvalitu a pride mi, ze je tam aj timova aura. Vcera som to pozeral len s ruchovymi mikrofonmi a muzstvo zilo.

Su tam hraci, ktori vedia zlomit vyrovnany zapas (Cunha, Lukebakio a tiez sa mi vcera pozdavala praca Córdobu, ktory pre nich robil priestor) a s Boyatom a Torunarigom vyzera obrana uplne inak ako v Pokali Stark s Rekikom.

Otaznik je zaloha a jej novy koncept. Tousart a Darida pracuju skvele, ale ci to funguje ako celok a ci tam nie je vela dier, silnejsie mansafty preveria. K tomu som trosku skepticky, rovnako tak ku Starkovi na DM.

Na rozdiel od top5 je Hertha bez europskej zataze a s Pekarikom v zivotnej forme

Reagovat
Arne

Tak to jo, Peky to je trumf

Reagovat
JozkokozleJ

Najvyssi cas prehodnotit svoj rezervovany postoj k nemu. A naopak zacat uvazovat o vyrazoch ako o vyraznej osobnosti Mimochodom, posledny hrac na supiske z 2.BL. Ale fakt hraje vyborne.

Reagovat
Arne

Tak můj postoj k němu není rezervovaný, ale naopak hodně vyhraněný Musí se mu nechat, že paradoxně hraje lépe v BL než tehdy ve druhé lize.

Reagovat
herbage

Kramaric posledni 2 kola 7 golu

Reagovat
checitto

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si udelall ze Shcalke druhej Hamburk nebo Bremy. Je neskutecny, jaky strasny vyprasky je Bayern schopnej davat temhle tradicnim nemeckym klubum. I Dortmund dostaval jedno obdobi pridely, ted to schytalo Schalke

Reagovat
stas87

Bochum kvalitka v zavere. Zapol som to akurat na gol Zöllera, tak si vravim ze St.Pauli max znizi a oni pridaju z brejku treti gol..ale Kyereh behom dvoch minut vyrovnal, potom sanca domacich ale golman hostov vyrazil. Za dalsie cca dve minutky tutovka hostov, utocnik ale v sklze loptu neusmernil do siete..tusim to bol v tej sanci prave Kyereh, keby dal, tak sam urobil otocku z 2-0 na 2-3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele