1. kolo
19.09.2020 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hráči Augsburgu slaví vítězný gól (© AFP)

Union nezvládl domácí premiéru, tři body bere Augsburg

Vstup do druhé sezony v elitní německé soutěži se berlínskému Unionu moc nepovedl. Na domácí půdě totiž prohrál s Augsburgem, od něhož dostal hned tři branky. Byly to ale nervy až do samotného finále, protože dva góly padly až v posledních deseti minutách.

Augsburgu se loňská sezona moc nepovedla a poměrně dlouho bojoval o samotné přežití mezi elitou. To se mu nakonec povedlo a do nové sezony hodlal vstoupit mnohem lépe. Před více než 4 000 diváky se mu to nakonec povedlo. Že by se ale od začátku hrálo nějak atraktivní utkání, to se rozhodně říct nedá. První půlhodinku jsme viděli v podstatě jen hodně nepřesností a ofenzivní výpady obou jedenáctek často postrádaly nějakou myšlenku.

Ke konci první půle už to začalo být zajímavé. Rani Khedira se nejprve dostal ke střele z pravé strany a gólman Luthe tento pokus dokázal zneškodnit jen s vypětím všech sil. Augsburg se postupem času stával stále aktivnějším týmem a množily se jeho střelecké pokusy, byť byly velmi často nepřesné. Ale snaha byla. A nakonec z ní pramenil i kýžený gól. Jen čtyři minuty před koncem půle totiž po standardní situaci dokázal odcentrovat Raphael Framberger a svým centrem našel volného mladíčka Rubena Vargase - 1:0.

Pokud diváci čekali, že se Berlín vzpamatuje a na svého soupeře vletí ve snaze vyhrát, mýlili se. Opět se totiž hrál velmi pomalý, nezáživný fotbal bez větších akcí. Domácím hodně vadilo rozhodnutí sudího Marca Fritze, který měl dle jejich názoru odpískat ruku bránícího Raphaela Frambergera v jeho vlastním vápně, ale sudí byl proti.

Augsburg nicméně na chvíli polevil a byl za to potrestán. V 75. minutě Christopher Lenz poslal z levé strany míč před branku, který dva jeho spoluhráči pustili za sebe na volnějšího Mariuse Bültera. Ten nechytatelnou dělovkou propálil všechno před sebou a slavil vyrovnání.

Nakonec mu ale ani tento gól k bodům nepomohl. V 82. minutě totiž hosté z ojedinělé akce udeřili. Iago vyslal do vápna krásný pas na hlavu Rakušana Michaela Gregoritsche, který neměl se zakončením potíže. A aby to už nebylo takové drámo, Augsburgu se povedlo přidat ještě jednu trefu. Minutu před koncem ji měl na starosti střídající André Hahn, který ve vápně odtlačil soupeře od míče a z blízkosti dokázal brankáře Lutheho překonat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele