1. kolo
19.09.2020 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Dortmund přejel Gladbach 3:0, dvakrát se trefil Häland

Duel dvou Borussií skončil hladkým vítězstvím Schwarzgelben 3:0. Klíčový byl druhý poločas, kdy sudí Brych odpískal ve prospěch BVB pokutový kop, zatímco na druhé straně za podobné provinění nepískal. Erling Häland ho proměnil a čtvrthodinu před koncem přidal ještě druhý gól. Do vedení šli Schwarzgelben zásluhou Reyny.

Šlo jednoznačně o velký šlágr kola. Jak Dortmund, tak Mönchengladbach budou hrát základní skupinu Ligy mistrů a jejich vzájemný duel byl prostě tahákem.

Favoritem bylo BVB, které ale muselo už v 19. minutě poprvé střídat zraněného Thorgana Hazarda, jehož místo zaujal Felix Passlack. Největší nebezpečí hrozilo ze strany domácích od útočníka Hälanda. Norský snajpr se ve 24. minutě natlačil do zakončení a trefil jen boční síť. Na druhé straně mohl zaskočit favorita Hofmann, ale Bürki celou situaci ustál. Hříbata dokázala vystrkovat růžky, ale první gól všechno změnil. Hráči Dortmundu využili pěkného centru do šestnáctky, kde ještě zakombinovali a Giovanni Reyna z malého vápna střelou ke vzdálenější tyči zařídil vedení. Hra se v závěru prvního poločasu přitvrdila a faul byl nakonec klíčovým momentem i ve druhém dějství.

V 53. minutě fauloval Bensebaini pronikajícího Reynu a sudí odpískal pokutový kop. Erling Häland ho proměnil s velkým přehledem a dodal do řad Schwarzgelben potřebný klid. Mönchengladbach mohl také kopat penaltu, ale sudí Brych faul Hummelse na Thurama nepochopitelně neodpískal. Hříbata zcela po právu cítila křivdu.

Psychicky nalomený soupeř inkasoval v 77. minutě z rychlého brejku i třetí branku (opět Häland) a tím bylo definitivně hotovo. Svěřenci Luciena Favreho vstoupili do nového ročníku vítězstvím a zároveň odpověděli na páteční drtivé vítězství Bayernu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele