1. kolo
19.09.2020 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Stuttgartu návrat do Bundesligy zhořkl, prohrál s Freiburgem 2:3

Porážkou 2:3 odstartoval návrat do nejvyšší německé soutěže VfB Stuttgart. S Freiburgem hrál více než vyrovnanou partii, místy byl dokonce lepší, ovšem soupeř trestal a krátce po změně stran už vedl o tři góly. Stuttgart ani za tohoto stavu nic nevypustil a utkání ještě dvěma góly zdramatizoval.

Velká škoda prospaného začátku, protože ten stál VfB body. Už v 9. minutě hosté dobře zakombinovali u postranní čáry, aby následný centr prodloužil hlavou do branky Nils Petersen. VfB chtělo co nejrychleji vyrovnat a Wamangituka dokonce překonal brankáře, jenomže na čáře odkopával Heintz. Nevyužitou příležitost hosté potrestali ve 26. minutě druhým gólem. Nacvičený signál při standardní situaci doklepl do branky Roland Sallai.

To byla pro Stuttgart studená sprcha, ze které se těžko vzpamatovával. Freiburg mohl zanedlouho přidat i třetí gól, nebýt ofsajdového postavení. Snaha se domácím nedala upřít, avšak efektivita byla na straně "Brazilců z Breisgau". Tři minuty po přestávce zakončil rychlou akci Vincenz Grifo a zdálo se být hotovo.

VfB ani za tohoto stavu neházelo flintu do žita srdnatě se rvalo za přijatelnější výsledek. Kapitán Castro ve skluzu nedokázal trefit odkrytou branku a Klimowicz si vylámal zuby na brankáři. Stuttgart stupňoval tlak a čtvrthodiny před koncem se dočkal zasloužené odměny. Saša Kalajdžić šikovně přehodil brankáře Müllera a vrátil domácí do zápasu. Když pak Silas Wamangituka v 81. minutě vstřelil druhý gól, bylo zaděláno na pořádné drama.

Stuttgart se tlačil v závěrečných minutách do šestnáctky, vytvořil si tlak, ovšem vyrovnat nedokázal i proto, že Klementovu střelu Müller zpacifikoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele