Bundesliga - preview 1. kola

18.09.2020, 08:27, aktualizováno 20.09.2020, 09:18
Previews
Dvěma duely bude dnes dohráno první kolo nové sezony německé ligy. Lipsko se znovu chce pohybovat na předních příčkách tabulky a na úvod se mu do cesty postaví Mainz. Pozdě odpoledne pak na trávník vyběhnou dva pohároví zástupci - Wolfsburg a Leverkusen...
RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Svého prvního letošního klání se dočkají také celky Lipska a Mohuče, které si to spolu rozdají v neděli odpoledne. Red Bull Arena se zase může těšit na fotbal, protože nyní už bude její hlediště alespoň z menší části zaplněné.

Bundesliga jde příkladem a jako průkopník se rozhodla vrátit fotbalu to nejdůležitější - fanoušky. Samozřejmě ne kompletně, ale i schválených dvacet procent je známka jistého zlepšení. Uvidíme, jakou reakci to vyvolá v hráčích na trávníku. Tam se představí domácí Lipsko a i když už není "Schickovo", pořád je to velmi kvalitní tým, který má co říct k boji o nejvyšší příčky. Ostatně, v minulé sezoně skončil koncernový celek na skvělém třetím místě, které by nyní rád vylepšil.

Těch absencí má Lipsko samozřejmě mnohem víc a možná tou nejpodstatnější je Timo Werner. Oslavovaný kanonýr už pálí branky za londýnskou Chelsea a je otázka, jak se s takovým razantním oslabením Lipsko vyrovná. Domácí klub samozřejmě nelenil a ze Salzburgu přivedl Hee-chan Hwanga a i když to zdaleka nebude poslední posílení ofenzivy, absence Wernera bude určitě dost citelná.

Mladý a velmi schopný trenér Julian Nagelsmann se s novou výzvou ale hodlá poprat. "Teď nemá smysl ohlížet se do minulosti, to nás k pokroku nedovede. Máme velmi silný tým a věřím, že vedení dělá maximum pro to, abychom se dále posouvali. Tohle je zvláštní přestupové okno, ale všechny týmy mají stejné podmínky. Hodláme se naplno soustředit na první duel, který pro nás bude velkým testem. Od každého hráče proto vyžaduji maximální nasazení."

Ono to ohlížení do minulosti zvlášť před duelem s Mohučí vůbec nemusí být na škodu. Lipsko totiž v poslední sezoně s Mohučí zacházelo asi jako otrokář se svým majetkem. Posuďte sami, skóre 13:0 pro Lipsko za dva minulé zápasy, to je opravdu síla. Od dubna 2018 navíc Lipsko ve vzájemných zápasech ani jednou neprohrálo.

Domácímu celku nepomůže hned několik hráčů. Pro zranění jsou mimo hru Hartmann, Laimer a Konaté, přičemž v karanténě jsou Martinéz a Novoa. Mohuč je na tom v tomto ohledu ještě mnohem hůř. Trenér Achim Beierlorzer postrádá hráče jako Dong-won Ji, Fernandes, Bell nebo Kunde.

Mohuč v minulé sezoně rozhodně nehrála své maximum a nakonec získala jen o šest bodů víc než šestnácté Brémy, které nakonec bojovaly v baráži o záchranu. A největší slabinou Mohuče byla bezesporu její obrana, která inkasovala dokonce 65 branek. To bylo čtvrté nejvyšší číslo v celé lize. Falcký celek doposud získal tři nové tváře, kterými jsou Lavalée, Kilian a Nemeth. Shodou okolností tři perspektivní obránce, takže je jasné, na jakou část formace cílí.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Orban - Mukiele, T. Adams, Kampl, Angeliño - Dani Olmo, Hwang - Poulsen
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - R. Baku, St. Juste, Niakhaté, Brosinski - Barreiro, Latza - Burkardt, Boëtius, Quaison - Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.59 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen  (neděle 18:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.64 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Fotbalisté Frankfurtu zahájí novou bundesligovou kampaň domácím zápasem proti nováčkovi z Bielefeldu. Sezónní cíle obou mužstev jsou diametrálně odlišné. Zatímco Eintracht bude chtít po loňském zklamání opět útočit na účast v evropských pohárech, úkolem Arminie bude především záchrana mezi elitou.

Frankfurt na jaře trápily velké výkyvy formy a s tím spojená nevyrovnanost výsledků. A i přesto, že sezónu Eintracht zakončil sérií čtyř zápasů bez prohry, na umístění mezi nejlepší sedmičkou to nestačilo. Čeká jej tak sezóna bez evropských pohárů s cílem velmi rychle se do nich zase vrátit.

V době ekonomické nejistoty se však vedení Frankfurtu neodhodlalo k velkým změnám v kádru. Devět milionů eur zaplatilo za Andrého Silvu, čímž jeho hostování z AC Milán proměnilo v trvalý přestup. Dalšími dvěma posilami pak jsou mladý útočník Ache z holandské Sparty Rotterdam a švýcarský záložník Zuber z Hoffenheimu. V případě Švýcara šlo v podstatě o hráčskou výměnu, opačným směrem do TSG totiž putoval Srb Mijat Gacinović. Eintracht pak opustili ještě útočník Paciência a obránce Torró.

Bude to asi znít překvapivě, ale mnichovský Bayern není jediným týmem, který na jaře neokusil hořkost porážky. Arminia Bielefeld si totiž naprosto podmanila 2. Bundesligu a po letech strádání tak mohla slavit návrat mezi smetánku německého fotbalu. Udržet se mezi ní však nebude nic jednoduchého. Bielefeld se totiž oproti svým soupeřům bude muset spokojit s mnohem skromnějšími podmínkami.

O tom svědčí i hráčský kádr Arminie. Trenér Uwe Neuhaus má totiž k dispozici mužstvo plné Bundesligou dosud nepolíbených hráčů v čele s kapitánem Fabianem Klosem, který si svůj debut mezi elitou odbude ve dvaatřiceti letech. Není tak divu, že v Bielefeldu si sezónu budou chtít především užít a eventuální záchrana by byla považována za velký úspěch.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Kohr, Rode - da Costa, Kamada, Kostic - Dost, Silva
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega - Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen - Prietl - Consbruch, Hartel - Doan, Cordova - Klos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 4.15 - 4.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Union Berlín - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Union Berlín se může těšit na svojí druhou sezonu v Bundeslize a hned na začátku ho čeká domácí střetnutí s Augsburgem. Týmem, který by podle předpokladů měl bojovat spíše ve druhé polovině tabulky. Loni byl Union ve vzájemných soubojích lepší a ani jednou neprohrál.

Premiérová sezona v Bundeslize se Unionu vydařila. Klub z hlavního města skončil na jedenácté pozici s náskokem deseti bodů na barážové příčky a minimálně stejný úspěch by chtěl zopakovat. Union se netají tím, že bych chtěl v nejvyšší německé soutěži pevněji zakotvit a předpoklady k tomu určitě má.

Die Köpenicker už do sezony vstoupili, když minulý týden porazili v DFP-Pokalu Karlsruhe po prodloužení. "Proti Karlsruhe to byl těžký zápas. Když se podívám na každý druhý zápas v poháru, mnoho týmů mělo problémy. Je to první zápas a nějakou dobu trvá, než zjistíte, jak na tom jste. A nakonec je hlavní, že jsme vyhráli," prohlásil po pohárovém zápase trenér Urs Fischer.

Sezonu odstartoval i soupeř naprosto bezproblémovým vítězstvím nad Celle 7:0. Pravá zkouška přijde až o víkendu na půdě berlínského Unionu. Nadšení ze začátku nového ročníku neskrývají ani v Bavorsku. "Připravovali jsme se dlouho a již minulý týden jsme odstranili první překážku v poháru. Jsme rádi, že Bundesliga znovu začíná," nechal se slyšet natěšený kouč FCA Heiko Herrlich.

Anthony Ujah a Keita Endo ještě nejsou plně fit. Právě oni dva budou v zahajovacím duelu nového ročníku chybět. Jednu ztrátu hlásí i Augsburg a bohužel pro českého fanouška se jedná o Jana Morávka. O brankářský post bude bojovat i Tomáš Koubek, v sobotu je ale pravděpodobné, že začne Gikiewicze.

Utkání nebude úplně bez diváků. Vstup na stadion v Alte Försterei má 4 400 fanoušků.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Friedrich, Knoche, Schlotterbeck - Trimmel, Prömel, Schmiedebach, Giesselman - Gentner, Bütter - Teuchert
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Framberger, Uduokhai, Gouweleeuw, Iago - Caligiuri, Gruezo, Khedira, Vargas - Niederlechner, Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.30 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Kolín se i přes turbulentní sezónu udržel v Bundeslize a v novém ročníku bude cílit na vzestup ze spodních pater tabulky. Úvodní zápas sehraje doma proti Hoffenheimu, který vybojoval postup do pohárové Evropy a v nové sezóně s novým trenérem své ambice rozhodně nebude snižovat.

Fotbalisté Kolína v minulé sezóně překvapili řadou skvělých výkonů i výsledků, po koronapauze však jejich forma opět vyprchala a k záchraně se nakonec spíš protrápili. Do nového ročníku však vstupují se dvěma velkými posilami a ambicemi bojovat ve středu tabulky.

Velkou ztrátu pro trenéra Gisdola představuje odchod nejlepšího střelce Jhona Córdoby, kterého za 15 milionů eur koupila berlínská Hertha. Kolumbijce, který v uplynulé sezóně nastřílel 13 gólů však v Kolíně nahradí Švéd, jenž v dresu Unionu nasbíral jen o jeden méně. Jmenuje se Sebastian Andersson a v Kolíně si od něj slibují opravdu hodně. Druhou velkou posilou je Slovák Ondrej Duda. I ten přichází z Berlína, kde si v dresu Herthy jméno udělal zejména v předminulé sezóně, během níž z pozice ofenzivního záložníka nastřílel 11 gólů. Následující ročník už však tolik povedený nebyl a po jarním hostování v anglickém Norwichi tak na pětadvacetiletého Dudu čeká nová výzva v podobě angažmá v Kolíně.

V Hoffenheimu tak zásadní změny v kádru neproběhly. Záložník Bittencourt po jarním hostování zůstává v Brémách, které za něj zaplatily 7 milionů eur. V rámci výměny záložníků s Frankfurtem pak odešel Steven Zuber, opačným směrem zamířil Mijat Gacinović. Největší změnou tak bude ta trenérská. Alfreda Scheudera, kterého vedení za zvláštních okolností vyhodilo tři zápasy před koncem minulé sezóny nahradil osmatřicetiletý Sebastian Hoeneß, jenž dosud trénoval juniorku Bayernu Mnichov.

Nad sestavou kterou do svého premiérového bundesligového zápasu pošle však visí několik otazníků. Mimo hru jsou zranění Hübner, Nordtveit, či Stafylidis, nejistá je také účast Kramariče, Baumgartnera, Posche, Kadeřábka a Skova. Kolínu budou chybět Kainz, Modeste a Schmitz.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, J. Horn - Skhiri, Hector - Drexler, Duda, Özcan - Andersson
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Vogt, Posch - Brenet, Geiger, Grillitsch, Skov - Baumgartner - Kramaric, Bebou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.63 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Hráči Brém v předešlé sezóně s obrovskou klikou uhájili svou bundesligovou příslušnost a v novém ročníku si budou chtít reputaci napravit. Na jeho úvod se o to pokusí doma v souboji s Herthou BSC, která se netají pohárovými ambicemi.

Že Werder vůbec letos Bundesligu hraje je stále pro mnohé zázrak. S mužstvem Floriana Kohfeldta to během uplynulé sezóny vypadalo velmi zle, v samotném závěru ale SVW dokázalo vybojovat alespoň účast v baráži ve které se pak po výsledcích 0:0 a 2:2 na úkor Heidenheimu zachránilo díky pravidlu o gólech na půdě soupeře.

Leckdo by čekal že po takto nevydařené sezóně proběhne v kádru Brém průvan, to se však i kvůli nejisté situaci zatím nestalo. Brémy opustili pouze Nuri Şahin a také obránci Lang a Vogt, jimž vypršelo hostování. Definitivně pak hráčskou kariéru uzavřel veterán Claudio Pizarro. Kohfeldtovi se tak alespoň podařilo udržet obránce Topraka a záložníka Bittencourta, jejichž hostování byla převedena na trvalý přestup. Zajímavým jménem na soupisce by pak mohl být dvacetiletý Tahith Chong, který přichází na hostování z Manchesteru United.

Prvním soupeřem bude pro Werder berlínská Hertha. Ta prožila velmi akční sezónu plnou výkyvů formy i trenérských rošád a v konečné tabulce uzavřela první desítku. V nové sezóně však cílí ještě výš.

Pomoci jí k tomu mají tři letní posily - ostrostřelec Jhon Córdoba, kterého za 15 milionů eur Hertha koupila z Kolína, prověřený brankář Alexander Schwolow, jenž přichází z Freiburgu a také perspektivní obránce Zeefuik, jehož si vedení Herthy vyhlédlo v Groningenu. Z Lyonu dorazil záložník Tousart, jehož přestup do Berlína byl domluven už v lednu. V kolonce odchodů vyčnívá jméno Ondreje Dudy, který se po návratu z Norwiche přesouvá do Kolína. Otazník pak visí nad budoucností kmenového hráče Liverpoolu Marka Grujiće, který se po vypršení dvouletého hostování zapojil do přípravy anglických šampionů, trenér Labbadia by jej však rád přivedl natrvalo zpět.

Jestli se mu to povede napoví následující týdny, v Brémách se však bez Grujiće Hertha bude muset obejít stejně jako bez zraněných Ascacibara a Dilrosuna. Werderu budou chybět Möhwald, Rashica a Toprak.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Erras - M. Eggestein, Klaassen - Osako - Selke, Sargent
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhardt - Darida, Tousart - Lukebakio, Matheus Cunha, Mittelstädt - Piatek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.49 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Od půl čtvrté odpoledne se na trávník Mercedes-Benz Arény ve Stuttgartu vrátí po roční pauze Bundesliga. VfB patří k neúspěšnějším celkům v zemi a jeho návrat mezi elitu je obecně vnímán pozitivně. Dokáže si ale hned v prvním kole poradit s nebezpečným Freiburgem? Breisgauští Brazilci loni skončili těsně pod evropskými poháry.

Velká natěšenost na obou stranách. Jak VfB, tak i Freiburg už se nemohou dočkat začátku sezony, ale o něco větší očekávání jsou na domácí straně. Přeci jenom se Stuttgart vrací po roční přestávce z druhé nejvyšší soutěže a rád by znovu našel pevné místo mezi německou smetánkou. Z tohoto hlediska čeká domácího trenéra náročná práce, navíc sám Matarazzo bude bundesligovým debutantem. "Opravdu se těšíme. Jsme plni přesvědčení a nemalého vzrušení, jelikož jde o první bundesligový zápas, který povedu jako trenér," prohlásil na oficiálním webu kouč VfB Pellegrino Matarazzo.

Stuttgart nebude po návratu zdaleka favoritem, což si Matarazzo dobře uvědomuje. "Náš tým nemá v Bundeslize mnoho zkušeností. Freiburg byl v minulé sezoně skvělý. Dobře odstartovali a pohybovali se po pohárových místech," přenechává roli favorita soupeři kouč.

Freiburg skončil loni těsně pod evropskými poháry, ale už i to ukazuje na jeho velkou kvalitu. Hosté budou bezpochyby favoritem, ale ve Stuttgartu je tak jako tak nečeká nic jednoduchého. "Jsou fyzicky silní a extrémně bojovní. Dobře kombinují, jsou šikovní, rychlí a silní," nešetřil slova chvály Christian Streich.

Oba celky mají za sebou pohárové vystoupení a shodně ho vyhrály. Stuttgart na půdě Hansy Rostock 1:0, zatímco Freiburg uspěl v Mannheimu 2:1.

Početní stavy nejsou na začátku sezony zrovna optimální. Stuttgartu bude chybět hned celá řada hráčů, jmenovitě Awoudja, Förster, González, Thommy, Egloff a Mavropanos. Absence hlásí i Freiburg. Zraněný je Flekken a nad dvojicí Haberer-Til se vznáší otazník. I ve Stuttgartu budou smět na stadion diváci, počítá se s číslem kolem osmi tisíc.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kobel - Stenzel, Anton, Kempf - Sosa, Coulibaly, Endo, Castro - Didavi, Fundu - Kalajdžić
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Uphoff - Schmid, Lienhart, Heintz, Günter - Grifo, Sallai, Höfler, Keitel - Petersen, Höler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.72 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Vzájemným soubojem vstoupí do nového ročníku Bundesligy obě Borussie. Aktuální vicemistr z Dortmundu opět cílí na prolomení dominance Bayernu Mnichov, do souboje o titul by se ale jistě rád zapojil také Mönchengladbach, který však přes léto prakticky nezměnil kádr.

To v Dortmundu dělají všechno pro to, aby si po osmi letech opět sáhli na bundesligovou trofej, a tak se utrácení nebáli. 25 milionů eur stál přestup Emreho Cana, který ve žlutočerném dresu působil už na jaře v rámci hostování z Juventusu. Ještě o milion a půl víc pak Borussia zaplatila za sedmnáctiletý zázrak z Birminghamu Judeho Bellinghama. Třetí významnou letní posilou je pak Belgičan Thomas Meunier, jenž by měl v sestavě nahradit Achrafa Hakimiho, jenž se po skončení hostování vrátil do Realu Madrid, odkud obratem putoval do Interu Milán.

Gladbach byl na přestupovém trhu mnohem tišší. Zatím jedinými posilami jsou dva Rakušané, kteří přišli na hostování - Hannes Wolf z Lipska a Valentino Lazaro z Interu. Dva miliony eur pak stál osmnáctiletý obránce Joe Scally, který se ale z New Yorku do Dolního Porýní přesune až v lednu.

Jestli to ale bude stačit je otázkou. Mužstvo trenéra Marca Rose totiž čeká kampaň nejen v Bundeslize ale také v Lize mistrů a v obou soutěžích Borussia míří vysoko. Na domácí scéně se poprvé představí na půdě Dortmundu, kde bude chtít prolomit nepříznivou sérii. Předchozích deset vzájemných ligových zápasů totiž skončilo výhrou žlutočerných, naposledy v březnu slavil tým Luciena Favreho vítězství 2:1.

Po více než půl roce se v sestavě Dortmundu může objevit kapitán Marco Reus, který se zotavil z vleklého zranění. Mimo hru naopak jsou obránci Zagadou, Schulz a Schmelzer. Gladbach nastoupí bez Embola a Lazara.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Can, Hummels, Akanji - Meunier, Witsel, T. Hazard - Reyna, Bellingham - Sancho, Haaland
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Kramer, Neuhaus - Wolf, Stindl, Hofmann - Herrmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.24 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Schalke 04  (pátek 20:30)
Fotbalová Bundesliga je zpět a hned ve svém úvodním dějství nabídne atraktivní souboj obhájce titulu Bayernu s ambiciózním Schalke. Zatímco Mnichované vstupují do nové sezóny v roli obhájců tří trofejí, Schalke bude chtít po zpackané jarní části minulého ročníku dokázat, že stále patří mezi elitu německého fotbalu.

Přes všechny útrapy, které předešlou sezónu provázely, na ni v Mnichově budou vzpomínat jako na jednu z nejúspěšnějších ve své historii. Osmý bundesligový titul v řadě totiž doplnili vítězstvím v domácím poháru, a především v Lize mistrů. A byla to v jejich podání skutečná dominance, od začátku loňského prosince totiž Bayern sehrál třicet soutěžních zápasů s bilancí 29 výher a jedna remíza.

Jádro hráčského kádru, který bude mít trenér Flick pro novou sezónu k dispozici se příliš nezměnilo. Hostování v Mnichově vypršelo Ivanu Perišićovi, Philippemu Coutinhovi a Álvaru Odriozolovi. Loučí se také španělský záložník Thiago Alcantara, který míří do Liverpoolu. Největší posilou Bayernu je pak křídelník Leroy Sané, jenž přišel z Manchesteru City. Novými jmény na soupisce budou také mladý obránce Nianzou a brankář Nübel.

Ten koneckonců přichází právě ze Schalke a bude doufat, že v Mnichově zažije mnohem radostnější chvíle, než jaké na jaře zažíval v Gelsenkirchenu. Schalke totiž v minulé sezóně opět propadlo. Podzimní část v jeho podání ještě vypadala slibně, po novém roce však ze 17 zápasů vyhrálo jen jeden a místo bojů o poháry následoval strmý pád až na konečné 12. místo.

Trenér David Wagner během léta posiloval zejména útočné řady svého mužstva. Z Frankfurtu přišel Gonçalo Paciência a z Herthy Vedad Ibisevic. Z hostování se pak vracejí mimo jiné Mark Uth, Steven Skrzybsky, či zkušený záložník Sebastian Rudy. Wagner se ale musí vypořádat také s několika citelnými ztrátami, kromě již zmiňovaného Nübela Schalke opustili McKenzie, Caligiuri a hráči, kterým vypršelo hostování, mezi které patří obránci Kenny, Todibo a Miranda a také útočník Gregoritsch.

Sestava pro zápas s Bayernem by tak měla být velmi odlišná od té, se kterou Schalke v lednu do Allianz Areny přijelo naposledy. A to nemusí být vůbec na škodu, jelikož v onom lednovém zápase si modrobílí proti favoritovi ani neškrtli a prohráli 0:5. Mnichované ale opět nastoupí v plné síle, chybět jim bude jen hrdina z finále Ligy mistrů Kingsley Coman, kterému byla nařízena karanténa.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Süle, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - L. Sané, T. Müller, Gnabry - Lewandowski.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Rudy, Kabak, Stambouli, Oczipka - Schöpf, Bentaleb - Harit, Uth, S. Serdar - Paciencia.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.40 - 24.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov00000:00
 Union Berlín00000:00
 VfB Stuttgart00000:00
 Hertha BSC00000:00
 Werder Brémy00000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 1. FC Köln00000:00
 FC Augsburg00000:00
 Arminia Bielefeld00000:00
 Schalke 0400000:00
 Eintracht Frankfurt00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 RB Lipsko00000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 Borussia Dortmund00000:00
 SC Freiburg00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (125)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

Reagovat
JozkokozleJ

Zaujemcovia o BL tipovacku:

https://www.kicktipp.de/efbundesliga2021/

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

...a pro zájemce také tipovačka 2. Bundesligy:

https://www.kicktipp.de/ef2bundesliga2021/

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Juchú :)

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat
Heresy

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1, Schalke bohuzel nebude zadna Barcelona...

Reagovat
Mass

Je

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
db18

Neuer - Pavard, Süle, Boateng, Lucas - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Sané - Lewandowski

Ulreich, Nübel - Martinez, Cuisance, Davies, Zirkzee, Tolisso, Richards, Musiala

Reagovat
db18

btw. Joshua taky změnil číslo a zdědil po Thiagovi šestku.

Reagovat
Arne

Alaba?

Reagovat
db18

Ajo... Podle mne nehraje kvůli tomu co řekl Uli.

Reagovat
Arne

Kvůli těm kecům o tom, že má agenta piraňu? Nevím, to není důvod proč ho nestavět... Aby fakt nechtěl jít...

Reagovat
db18

To jsem tím myslel. Alaba chce 20 mega a nebo odejít. A po tom, co Uli, si myslím, že začal trochu trucovat...

Reagovat
Arne

Uli podle mě ztrácí trochu soudnost ohledně toho, co má z pusy vypustit a co ne... Už je to taková hrana, aby se za chvíli nepřestal objevovat na veřejnosti stejně jako Franz.

Reagovat
db18

zas po nějaký době je Kalle ten soudnější.

Reagovat
Gazdo

Ja uz si aj myslim ze Uli uz je jemne za hranou. Zatial mu to vela ludi este toleruje ale tu hranu uz dlhsie prekracuje a len pre to kto to je sa mu to zatial toleruje. Ak pojde este dalej tak to bude este len sranda

Reagovat
db18

Tak prý má svalové problémy. (Hmm, Lewa má asi stejného agenta koukam... Ale ten už naštěstí další smlouvu při nejhorším potřebovat nebude...

Reagovat
Bayern +

Tá obrana jak Newcastle

Reagovat
db18

Jako že 2 frantíci?

Reagovat
Bayern +

4 CB

Reagovat
Bayern +

A lavička strašná

Reagovat
db18

Chybí křídlo a stoper, jinak ok.

Reagovat
Bayern +

Akože ok, na BL je to v pohode, treba zapracovať aj mladíkov.

Ale v CHL Real neprekonáme... tam potrebuješ lavicku v style: Nübel, Boateng, Hernandez, Martinez, Coutinho, Coman, Perisic

Reagovat
db18

Tak Coman má covid, ne? Za Hernandeze tam je Davies, protože Hansi lehce točí hráče... Boatenga tam taky nemůžeš mít, když je v základu - a stoper nepřijde, dokud neodejde Alaba - ale je fakt, že jsem tam čekal toho frantíka... (btw. na té lavičce máš mého názoru zbytečně tři křídla a chybí ti tam útočník)

Reagovat
Müllered

Kouassi je zraněný, ne?

Reagovat
db18

Aha

Reagovat
Bayern +

Áno, 6 týždňov vraj.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Bayern +

Nerozumieme si. Tu lavicku som myslel tak, že je naslapana veľkými menami a pokial ti vypadne niekto zo základu, tak až na Lewu a Neuera tam máš skoro rovnocennú náhradu, k tomu mimoriadne skúsenú a vyhratú.

Inak súhlasím, že by to v tejto situácii stálo mega € na platoch a perspektívne by to taktiež nebolo moc sympatické.

Reagovat
Arne

Dynamo

Reagovat
db18

Nekoukals?

Reagovat
Arne

Poslední půlhodinu... Někdy po sedmý se mi seknul Kicker, tak jsem kontroloval stav na LIvesportu a tam zjistil, že to dává ARD... To víš, nikdo to sem do diskuse nenapíše. Na bundesfanatiky, jako seš ty nebo Rudy, a fanoušky Dynama už není spoleh.

Dynamo celkem v pohodě, sice v přesile FCK tlačilo a mělo nějaký závary, ale žádnou loženku jsem neviděl, naopak bylo Dynamo blíž druhý brance... Solidní start do sezóny.

Reagovat
db18

a já místo toho koukal na ženský na ČT Ach, to bych teď nemusel zjišťovat, jak hrál Hloušek.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Co vůbec stálo za vzestupem Schalke v ročníku 17/18 a proč šli zase dolů? Vždycky jsem měl Schalke za zámožný klub, který má s financemi vystaráno. Díky za krátké objasnění :)

Reagovat
Jardman

Sorry chlapci, ale dá se ještě někde dívat na streamy, já už jsem se dlouho nedíval a píšou, že neexistuje stream na tento zápas

Reagovat
Kocour Klapuška

Totalsportek.com, nebo nejak tak

Reagovat
Bayern +

Gnabry nadhera

Boateng parádny účes. Len nezvyk tie čísla...

Reagovat
Kocour Klapuška

Taky, Kimmich se 6, Gnabry se 7

Reagovat
Kincl

Schalke zatím jen chodí

Reagovat
andrew96

Ta Gnabryho rychlost s míčem...zpracování, otočka, přesné zakončení. Nádhera. Ve formě nejzábavnější hráč Bayernu, možná i BL.

Reagovat
Kincl

Sane zatím dobréééé :)

Reagovat
Kincl

Jako penalta byla ale ten pohyb Lewy :D

Reagovat
Mönchengladbach

Klasické Šalke na Bayernu...

Reagovat
PP

no, zrovna proti aktuálnímu Bayernu je asi úplně jedno, kdo by od nich dostal naloženo. To je hnus jak jsou silní..

Reagovat
db18

A zrovna u aktuálního Schalke je taky jedno, od koho dostanou naloženo.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
PP

tuchéé..

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Müllered

Lewa je k nim poměrně milosrdný, ten toho dnes dost pokazil. Zbytek dobrý, krásně se na to dívá.

Reagovat
Kocour Klapuška

Za mě i Müller na svoje poměry slabší

Reagovat
Kocour Klapuška

Ze ja blbec nedal ve fante prvniho trenera out Wagnera

Reagovat
db18

já měl nejdřív Heika, ale pak mi došlo, že Schalke v létě neměnilo...

Reagovat
db18

Leroy

Reagovat
Virtuos

Velmi pekny futbal hraje Bayern...nechcem nikoho urazit avsak Schalke mi pride ze ani nepatri do bundesligy

Reagovat
db18
Reagovat
Mass

Bayern je dnes perfektní, asi tak

Reagovat
Rudnevs

Toto je Bayern. Ten naložil osmičku i Barcelone. S hodnotením Schalke by som ešte počkal, možno to nakoniec bude dobrá sezóna.

Reagovat
JozkokozleJ

Individualna kvalita hracov je v Schalke velmi solidna. Otazka, ci funguju timovo. Dnes sa zosypali a vlastne to, cim Wagner na zaciatku posobenia v S04 presvedcil (organizovana defenziva a takticka pripravenost), dnes absolutne vidiet nebola. Ale vyckajme na dalsie zapasy.

Reagovat
Virtuos

samozrejme nedovolim si ich odpisovat skrze jedneho zapasu a navyse proti tymu ktory vyzera neskutocne kvalitne az takmer bezchyb...presne Schalke posobilo tak neorganizovane a az priliz odovzdane, ze som si polozil otazku ci sa naozaj jedna o konfrontaciu medzi dvoma bundesligistami

Reagovat
db18

Lewa s lahodnou asistencí.

Reagovat
Allianz_Arena

pokud ta útočná čtyřka zůstane zdravá, tak to bude hodně zábavná sezona. Sané tu ofenzivu posune ještě dál, fantastický hráč.

Reagovat
cologneFC

Toto zase bude sezóna... Škoda...

Reagovat
db18

Vy byste jim dneska beztak taky dali 4 na cestu...

Reagovat
Jardman

Kimmich to diriguje jak písničku. Lewa asistenci potvrdil v jaké vytryne letos mel skončit zlatý míč.

Reagovat
Jardman

Hernandez se mi libi

Reagovat
Mönchengladbach

Sáně -> Máně -> Káně

Reagovat
smazaný uživatel

káně velká

Reagovat
Mass

Sané (love)

Reagovat
Mönchengladbach

Veselé utkání.

Jinak doufám, že Bayern dostane Barcičku už ve skupině LM, ať se zase zasmějeme.

Reagovat
Mönchengladbach

(ostatně tipuji, že do zápasu proti Bayernu v AA by Messi prostě odmítl nastoupit)

Reagovat
db18

A Coutinho by dal hattrick.

Reagovat
Kocour Klapuška

Barcelona je podle toho “mistrovskyho” systemu ve druhym kosi?

Reagovat
Mönchengladbach

Ano.

Reagovat
Kixi Syhimour

co to je?

Reagovat
Mönchengladbach

Góla si za Bayern dal i ročník 2003 Jamal Musiala, mládežnický reprezentant Anglie, který přišel minulý rok z Chelsea.

Reagovat
Jardman

Ten tam předváděl věci za tu chvilku, peknej drzoun

Reagovat
stas87

Nestihol som pred prvym zapasom, tak to dam teraz:

1 Mistr

2 Top 4

3 Sestup

4 Nejlepší hráč

5 Nejlepší střelec

6 Nejlepší nahravač

7 Největší talent

8 Nejlepší trenér

9 Největší překvapení (klub, hráč, trenér)

10 Největší zklamání (klub, hráč, trenér)

Reagovat
Gazdo

1 Bayern

2 Bayern, Dortmund, Leverkusen, Lipsko

3 Schalke, Union

4 Gnabry

5 tu si uletim a poviem Haaland

6 Sancho

7 Davies sa este rata?

8 Flick

A zvysne dve sa mi nechce uz

Reagovat
Akinfeev

1. Bayern

2. Bayern, BVB, Leverkusen, Hoffenheim

3. Bielefeld, Mainz, Schalke (baráž - udrží se v bundeslize)

4. Lewandowski

5. Gnabry

6. Müller

7. Leon Bailey

8. Flick

9. Hoffenheim, Sancho (<- nevim jestli myslis z jednoho klubu btw), Bosz

10. Schalke, Thuram, Rose

Reagovat
Heresy

ja dam jen prvni 4 fleky .. 1 Bayern 2 Dortmund 3 Lipsko 4 Gladbach

Reagovat
andrew96

1. BVB

2. BVB, FCB, Leverkusen, Leipzig

3. Köln (baráž), Stuttgart, Arminia

4. Sancho

5. Lewandowski

6. Sancho

7. Reyna/Wirtz

8. Bosz

9. Schick dosáhne na 15+ branek, Werder ve středu tabulky.

10. Návrat VfB

Reagovat
Salfovic

1. BVB

2. BVB, FCB, Leverkusen, Leipzig

Reagovat
db18

1 Mistr Bayern

2 Top 4 Bayern, BVB, Gladbach, RBL

3 Sestup Augsburg, Bielefeld, Schalke

4 Nejlepší hráč Gnabry

5 Nejlepší střelec Lewandowski

6 Nejlepší nahravač Müller

7 Největší talent Bellingham

8 Nejlepší trenér Flick

9 Největší překvapení (klub, hráč, trenér) Freiburg, Till, Hoenneß

10 Největší zklamání (klub, hráč, trenér) Schalke, Harit, Wagner

Reagovat
smazaný uživatel

V čom Freiburg prekvapením?

Reagovat
JozkokozleJ

Freiburg je vzdycky prekvapenim, ak sa nezucastni boja o zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že túto sezónu by to mohlo byť 6-8. miesto.

Reagovat
db18

Věřím, že by zas mohla být Evropa.

Reagovat
Hafna

1. Bayern

2. Bayern, Lipsko, Dortmund, Bayer

3. Union, Augsburg

4. Gnabry

5. Lewandowski

6. Goretzka

7. Bellingham

8. Flick

Reagovat
stas87

1 Bayern

2 Bayern, BVB, Leverkusen, RB

3 VfB baraz, Union, Arminia

4 Kimmich

5 Haaland

6 Müller

7 Reyna

8 Flick

9 Köln, Chong, Herrlich

10 Union, Hernandez, Wagner

Reagovat
Kepy_FCB

Dnes ve 14:00 žive na BR Meppen - 1860 M. a na MDR Lok Leipzig - Chemnitz

Reagovat
db18

Reagovat
cologneFC

Snáď Lipsko postúpi, zaslúžia si mať normálny klub v profesionálnom futbale. Škoda, že tam nemôže byť plný štadión.

Reagovat
db18

ale aspoň tam může být největší % diváků v Německu...

Reagovat
Kepy_FCB

jakto?

Reagovat
stas87

Pavlenka – Gebre Selassie, Friedl, Moisander, Augustinsson – Chong, Eggestein, Klaassen, Ōsako – Sargent, Selke (Bank: Kapino, Veljkovic, Agu, Erras, Mbom, Eggestein, Bittencourt, Füllkrug, Woltemade)

Takze Kohfeldt nadalej tvrdohlavo opakuje chyby z minulej sezony. Moisander ma byt uz len nahradnik v pripade zranenia/trestu pre ostatnych IV. Oukej, beriem ze Veljkovic toho vela v Zillertale a potom v dalsich zapasoch neodohral, v podstate len 26 minut proti LASKu a Kohfeldt nechce riskovat, no ale to uz sancu mohol kludne dostat Erras. Takisto mohol hrat namiesto Eggesteina Mbom, ten je aspon hladovy po tom, dostat sa do zostavy a udrzat sa v nej. Lenze Maxi je pre Kohfeldta stale nepostradatelny, vobec nezalezi na tom, ci ma formu a je timu uzitocny...to je cesta do pekla ale. Nehra Rashica, tak som rad za Chonga. V podstate len Rashica, Chhong a Sargent predstavuju v ofenzive rychlostne typy hracov. A prave to je problem toho timu, ze hra na brejky je neucinna, pokial sa do nej zapoji len dvaja hraci co splanju rychlostne parametre a super tych hracov ma 4-5. A do zavretej obrany nema ten tim potrebnu kvalitu, nie je tam ziadny Diego alebo Kruse. V Kohfeldtovych ociach je ten hrac Osako, pripadne Bittencourt. To je ale maximalne smiesne, uplne hlupa myslienka. Cakal som, ze sa pokusi z Lechu ziskat Jozwiaka, ot je prave rychlostny typ hrac ako Rashica, ale nedopadlo to. Sviezi vietor by priniesol kludne aj Vargas z FCA, lenze toho Reuter nepusti konkurentovi. Tak aspon dorazil Chong, mohol by to byt dalsi Gnabry...velmi v to dufam.

Reagovat
stas87

Pekarika by som si ako strelca gólu netipol. Prečo sa ta akcia aké neprerušila faulom, to nechápem. Toto si už Hertha postráži, dajú ešte pojistku.

Reagovat
JozkokozleJ

Pekarik zivotna forma. Od koronapauzy (odkedy hrava) hraje vybone. Aj minuly tyzden skoroval v Pokale.

Reagovat
Kaspar

Koubek a Suchy muzouo na Euro zapomenout

Reagovat
Kincl

Tak prosím dneska Dortmund win

Reagovat
smazaný uživatel

Pogačar jednoznačne kráľ všetkých dnešných a zajtrajších športových podujatí. Okrem toho, pre neho nezaujímavého, zeleného dresu má všetky tri ostatné. Ten chlapec dnes nebicykloval, on dnes lietal.

Reagovat
Rudnevs

Slovinci majú prvé dve miesta na Tour, to je veľmi pekné. Škoda, že to už v posledných rokoch sledujem skôr len okrajovo, pretože toto znie oveľa zaujímavejšie než keď to každoročne vyhrával Froome.

Reagovat
smazaný uživatel

Obaja Slovinci, Sam Bennett, Van Aert a tím Jumbo - Visma Ja sa snažím sledovať každú ale nie kvôli Saganovi ako drvivá väčšina Slovákov. Ako človek mi je výsostne nesympatický.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

To nie je penalta..Bensebaini ho netrafil.

Reagovat
JozkokozleJ

Trafil zadnou nohou zozadu.

Reagovat
stas87

Keby ho poriadne zasiahol, nepoviem pol slova. Reynov pád svedčil skôr o simulácii. Teraz už je to jedno, ja by som ju nepiskol.

Reagovat
JozkokozleJ

Jasne, Reyna pad vyrazne prihral. Ale Bensebaini ho zozadu trafil jednoznacne. Tiez som si to vsak vsimol az pri siestej opakovacke.

Reagovat
andrew96

Gio by se ale měl podobné manýry odnaučit. Nebylo to poprvé, co si pro faul chtěl skočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Do päty ho trafil + Hollywood od Giovanniho.

Reagovat
stas87

Haaland pri tom rohu branil na prvej zrdi, akonahle videl ze sa crta brejk, tak sprintom vybehol dopredu a potom zakonci presnu prihravku od Sancha tak, ze Sommer nema sancu. Dost utocnikov by len lahkym krokom vybehlo na polku a dalej by nepokracovalo. tak snad mu toto nadsenie co najdlhsie vydrzi.

Reagovat
smazaný uživatel

To bol TGV, nie šprint

Reagovat
Werkrider

Prekvapuje ma jak moc Vás tipuje Leverkusen do top 4, neviem úplne na základe čoho po tom obrovskom oslabení...

Reagovat
stas87

Tak to je sen...prve kolo a ides na ihrisko favorita. Urobis hlupu penaltu, posadis supera na kona a dalsi totalne zbytocny faul z pozicie kde super nie je nebezpecny, vrateny center a 2-0. Mateta s Quaisonom si nekopnu a je to tak len o tom, vyvarovat sa dalsich faulov.

Reagovat
stas87

Milion centrov zo stran, ale vsetky lopty ma prvy hrac Wolfsburgu vo vapne..to je tragicke. Ked sa uz kombinacne dostanu k branke Casteelsa tak prihravka casto je o krok dlhsia alebo naopak, hrac ju dostane na päty. Wolfsburg hra podstatne viac jednoduchsie, tam nikto nic nevymysla a hladaju Weghorsta. Paci sa mi Victor, maka na oboch koncoch ihriska, nie je to tak vylozene jednostranne zamerany hrac, Glasner vedel preco si ho vybral a priviedol z Linzu. Wolfburg by sa mohol pohybovat v blizkosti stvrtej priecky, ale uvidime ci to zvladnu kvoli jednej sutazi navyse. Ak sa tam teda kvalifikuju...su o krok dalej ako Hertha, ci uz kvalitou kadra alebo hernym prejavom.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi slabé to bolo. Bez nejakej výraznej posily do ofenzívy to nevidím dobre v tejto sezóne. Čo by som tak dal za návrat Brandta, ktorý v Dortmunde vysedáva na lavičke

Reagovat
JozkokozleJ

Victor hral dnes vyborne.

Z klubov z druheho sledu je Wolfsburg najkonsolidovanejsi. Ziadne velke zmeny a kontinuita s trenerom Glasnerom. Podobne je na tom i Frankfurt, ale pride mi, ze ten trosku stratil iskru. Hertha, ci Hoffenheim ma potencial a kvalitu na utok na pohare, ale tam uz je viac otaznikov. A vzdy moze vyskocit niekto dalsi (trebars Freiburg).

A mne sa nechce odpisovat ani Schalke. Nie je mozne, aby so zalohou Mascarell, Serdar, Harit, ci v utoku s Pacienciom hrali o zachranu...

Reagovat
johnn

Ježiš to čo bolo včera Leverkusen najhorší zápas čo som videl útok o ničom aspoň obrana bola ok. Inak asik nič neviem či bola dobrá kúpa toho Šicka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele