1. kolo
20.09.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hrádecký vychytal střelce "Vlků", gól nepadl ani jeden

Domácí Wolfsburg se dnes hodně snažil uspět a měl několik gólovek, ale všechny do jedné mu zhatil vynikající brankář Lukas Hrádecký. Především díky němu Leverkusen odjíždí s bodem.

Wolfsburg se na dnešní utkání naladil velmi dobře, za sebou má dvě jasné výhry v posledních dvou soutěžních duelech a jeho fanoušci byli jistě hodně zvědaví, jak si povede proti favorizovanému Bayeru. V jeho dresu jsme na Patrika Schicka v základní sestavě čekali marně, přednost dostalo trio Alario, Bellarabi a také Diaby.

V prvních chvílích utkání se přeci jen trochu aktivněji zapojovali hosté, kterým se i díky standardním situacím dařilo vyvolávat ve vápně jejich soka nemalé potíže a zmatky. Domácí "Vlci" naopak směrem dopředu moc často nevyráželi a když už se jim to povedlo, jako například ve 20. minutě díky snaze Brekala, byla z toho jen střela vedle tyče.

První opravdu velkou šanci utkání si ale vytvořili právě doposud spíše pasivní domácí hráči. Standardní situaci zahrál Admir Mehmedi tak luxusně, že poslal míč přímo na hlavu naskakujícího obránce Johna Brookse. Jenže jeho hlavička skončila jen těsně nad břevnem! Opravdu scházely jen centimetry.

Ke konci první půle se tempo hry začalo příjemně zrychlovat a dočkali jsme se většího počtu šancí. Ránu obránce Sinkgravena brankář Koen Casteels ukryl do náruče bez větších potíží. Ty měl až jeho kolega na opačné straně hřiště Lukas Hrádecký. Po přihrávce Admira Mehmediho byl úplně sám před brankářem zkušený útočník Wout Weghorst a tahle šance už volala po první brance. Jenže místo ní jsme se dočkali jen zákroku Hrádeckého, jehož napálil Weghorst přímo.

Ani jeden z týmů se zatím rozhodně neprezentoval takovým stylem, který by se snad líbil jeho fanouškům, nebo který by mu vysloužil tři body. Přesto k nim mírně blíž měli domácí. Nicméně po změně stran Leverkusen přidal alespoň větší aktivitu v napadání rozehrávky svého soupeře, který posléze začal pod tlakem chybovat.

Když se z druhé půle odehrálo asi deset minut, dostal se Wolfsburg zničehonic do velmi zajímavé šance. Dokonce se Mehmedimu povedlo přečíslení zakončit přesnou ranou pod břevno, jenže jeho radost z gólu pokazil předcházející ofsajd. Na větší šance jsme čekali vlastně až do závěrečných minut. Nejprve Víctor po skvělé nahrávce málem zakončoval už vlastně do opuštěné brány, ale na poslední chvíli mu pod nohy skočil brankář Hrádecký.

Rodák ze Slovenska se pořádně zapotil také v 80. minutě, kdy musel s vypětím sil vyrážet nepříjemnou střelu z úhlu. A když pak v 83. minutě zakončil Edmond Tapsoba centrovaný míč těsně nad, bylo o dělbě bodů rozhodnuto. Bayer dnes rozhodně nepředvedl přesvědčivý výkon a nepomohl mu ani Schickův příchod.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele