1. kolo
18.09.2020 20:30 CET
8 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Bayernu (© AFP)

Bayern na úvod zesměšnil Schalke

Panečku to je začátek! Nový ročník Bundesligy odstartoval nečekaným debaklem. Což o to, Bayern byl v pátečním zápase favoritem, nicméně od Schalke se přeci jenom čekala důstojnější partie. Bavoři nakonec nasázeli zdeptaným Königsblauen osm gólů a hattrickem se o to nejvíce přičinil Serge Gnabry. Prosazovali se ale i jiní, včetně posily Leroye Saného.

Úřadující němečtí šampióni i ještě stále čerstvý vítěz Ligy mistrů - to všechno je Bayern Mnichov. Před pátečním duelem nikdo o favoritovi nepochyboval a Bayern svojí roli nejen splnil, ale ještě k tomu demonstroval sílu.

Schalke si představovalo úvodní kolo Bundesligy jinak a chtělo domácí zaskočit aktivitou, ovšem stal se přesný opak. Již v 5. minutě si Serge Gnabry zpracoval přihrávku, otočil se s balónem a přesnou ranou k tyči zajistil Bayernu vedení. Königsblauen se sympaticky dál snažili, ale druhá branka v 19. minutě měla patřičný efekt, zvláště z kopačky bývalého hráče Leona Goretzky. Po jeho gólu už se hrálo jen na jednu branku a otázkou byla výše konečného skóre. Ano, po dvaceti minutách.

Bayern hře dominoval a ještě v poločase se dočkal třetího gólu. Kabak ve vápně fauloval Lewandowskiho a sám polský útočník nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Schalke nutně potřebovalo z bavorského kolotoče vystoupit, ale i "milosrdná" poločasová porážka 0:3 další demolici nezabránila. Milosrdná, protože na jeho konci trefil Süle brankovou konstrukci a nevyužity byly i další příležitosti.

Nicméně po změně stran se vývoj zápasu Schalke zvrtl. Ve 48. minutě potrestal chybu dalším gólem Serge Gnabry a stejný hráč po hodině hry završil hattrick. Skvělou práci přitom odvedl Leroy Sané. Exhibice pokračovala v 70. minutě už šestým gólem. Thomas Müller se opřel do Lewandowskiho centru a balón procedil za Fährmannova záda. Za další dvě minuty bylo ponížení završeno, protože se trefil další bývalý hráč Königsblauen Leroy Sané. Bayern dál rozebíral nebohou obranu Schalke a na konečných 8:0 uzavřel teprve sedmnáctiletý mladíček Jamal Musiala. Bayern naprosto zdemoloval Schalke a dal jasně najevo, kdo že je největším favoritem na zisk titulu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Rich

4-0.

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat
Müllered

6:0

Reagovat
Kocour Klapuška

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bayerm se rozjel do neuveritelnych vysin, jsem zvedavy jak dlouho takovou formu udrzi .. Docela se tesim na evropsky super pohar

Reagovat
Rich

Upřímně, jestli takovouhle formu udrží, tak mohou pomýšlet i na obhajobu Ligy Mistrů, ale uvidí se, rozhodně ale Sané je top posila a ten mladý Musiala překvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

Formu neudrzi;) ale pokud se vrati do podobnych koleji na jare muzou na ni smele pomyslet ...

Reagovat
Rich

Proč myslíš, že formu neudrží?

Reagovat
smazaný uživatel

Treba uz jen proto ze zijem v realite a ne ve fantazii

Reagovat
Kolarik12

Fakt? Protože to je argument jak od zhulenýho Gandalfa...

Reagovat
Rich

Nechci ti brát nějak tvůj názor, ale koukni se na statistiky Flicka, kolik vyhrál a kolik prohrál zápasů. Navíc pokud se hráči nějak nezraní, tak Bayern bude nezastavitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ze by byli neco jako US repre v basketu na olympiade?? kluci to proste v klubove hre neni mozne .. verte si cemu chcete ale hystorie sportu se nijak divoce prepisovat opravdu nebude;) kdyz budou notnou davku stesti muzou se zaradit do zebricku longest unbeaten resp vylepsit si vlastni statistiky ale tim to hasne .. ve vysledku na kazdou hru je protihra a oni nemaji na kazdem postu o lvl lepsiho hrace aby to mohli ignorovat ..

Reagovat
Rich

No pokud přijde Dest, tak rozhodně na každém postu mají kvalitní hráče. Nebudu dělat předčasné záběry, jelikož není nic jistého, ale dovolím si tvrdit, že Bayern na obhajobu všech titulů má prostě, otázkou je, pokud jim forma vydrží. Nicméně Flick je od Juppa vůbec nejlepší trenér, který Bayern vedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Az na par vyjmek tenhle tym stavel i vytahl Pepek

Reagovat
Kolarik12

Co to meles za hovadiny? Pepek uz je ctyri roky z Bayernu pryc a celkova hra Bayernu se diky Flickovy uplne prekopala. Z nudnyho kolotoce prihravek na polovine hriste, kterej preferoval Pepek ted Bayern hraje primocarej utocnej fotbal s devadesatiminutovym presingem soupere, coz by pod Pepkem fyzicky ani neubehali. Nemluve o tom, ze Pepek v tymu nemel Gnabryho, Goretzku, Süleho, Daviese, Pavarda, kteri jsou pro soucasnej Bayern klicovi hraci a rozhodne nemel Lewu s Kimmichem na vrcholu, jako byli letos. Takze tvrdit, ze tento tym stavel a vytahl Pepek muze opravdu fotbalovej “odbornik”.

Reagovat
smazaný uživatel

23 clenny kadr .. Messi pod Frankem taky jeste nebyl nejlepsi

Reagovat
Kolarik12

Ztarata casu. Kazdej, kdo ty zapasy Bayernu sleduje ted a sledoval pod Pepkem, tak potvrdi, ze jediny, co tam po Pepkovy zustalo je Kimmich a do patku to byl jeste Thiago. Jinak jsou to dva naprosto odlisny tymy, jak herne, tak slozenim (diky bohu).

Reagovat
smazaný uživatel

Nemel nahodou Pepek nejvic trofeji za pocet let ze vsech treneru co tam kdy byli?! Protoze mam takovy pocit ze ses prvni fanda Bayernu ktery dle vseho z jeho angazma nemel vubec radost

Reagovat
Kolarik12

Tak Flick ma odtrenovanou ani ne celou sezonu a ziskal hned Triple, coz se Pepkovy nepovedlo za cely jeho angazma v Bayernu, nemluve o tom, ze tym pod Pepkem byl zalozenej na hracich jako byl Lahm, Schweinstiger, Martinez, Costa, Robben, Ribery, Xabi Alonso, kteri uz ani v tymu nejsou. A rozhodne nejsem jedinej fanousek Bayernu, kterej by nemek radost z jeho angazma. Naopak si troufam tvrdit, ze kdybys rozdal dotaznik mezi fanousky Bayernu, tak by drtiva vetsina Pepka kritizovala, protoze se mu podarilo rozes*at neco tak dokonalýho, co vybudoval pred nim Heynckes. A Flick je prvni trener, kterymu se podarilo po tech sedmi letech vratit jak herne, tak atmosferou v kabine to, co tam bylo a dokonale fungovalo prave pod Heynckesem. Flick bude mit pred stadecem jednou svoji sochu...

Reagovat
smazaný uživatel

vetsina kritizovala .. chapu ze matematika neni tvou silnou strankou. To nema smysl ty veris svym bludum tak si je nech;)

Reagovat
Kolarik12

Tvou silnou strankou zas neni fotbal, protoze o nem vis kulovy...

Reagovat
Jardman

Z Pepka jsem měl radost, jako adekvátní náhrada za Juppa, ale co s tím týmem pak udělal, z toho jsem už radost neměl. O tom, že nedošel ani do finále LM nemluvím

Reagovat
Ferragamo7

Kolarik12-absolútny súhlas,to len slepý nevidí(alebo nechce vidieť)že hra Bayernu je diametrálne odlišná od čias keď tu trénoval Guardiola.To nebol futbal,to bolo nudné strojové obliehanie brány súpera s 1 000 000 prihrávkami do strany a domov k brankárovi. Flick práve naopak dostal do tohto mužstva brutálny progres a priamočiarosť,bolo úžasné sledovať čo predviedoli Gnabry+ Sané v prvom zápase,radosť pozerať.

Reagovat
Kolarik12

presne to co rikam, ale lidem o inteligenci houpaciho kone to vysvetlit nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Ej a nakonec z te snury neni ani klubovy rekord

Reagovat
Rich

Já chápu, že se Guardioly budeš zastávat, si fanoušek Barcy, takže to chápu... Jenom si dovolím oponovat. Nejprve herní styl, Pepek se snažil přivést tikitaku do Bayernu, to se mu sice povedlo, ale za cenu toho, že se na to nedalo koukat, kdybys viděl sezonu předtím po Haynckesem a pak pod Gaurdiolou, uviděl bys diametrální rozdíl... Dál Pepek si přivedl rádoby posily, za mě asi vůbec nejhorší a dodnes ho nemohu cítit je Alonso, naprosto strašný, příšerný hráč, který vše zkazil... Dále pak Bernart, jako náhradník možná, na víc ne...

Jako posily přivedl se Coman a Cousta, jelikož Robbery byli dost často zranění... Coman vydržel a je kmenovým hráčem... Costa odešel po pár sezonách... Čili nedá se úplně říct, že Pepek vytvořil současný tým, vůbec ne... Dále tuším, ale Pep vyhrál 3 Bundesligu a asi 2x pohár a jednou superpohár.. Ani jednou nevyhrál Ligu mistrů... Ani do finále nedošel... Flick oproti tomu, totálně změnil systém hry... Dokázal zvednout Mullera, protože mu dal důvěru, Boateng, to samé... Dva hráči, o kterých se říkalo, že jsou za zenitem... Dále statistiky, dosažené vítězství... A hlavně přišel po Kovačovi a za půl roku vyhrál trebl, to co se nikomu z bývalých trenérů nepodařilo...

A vůbec nejdůležitější je ten herní projev, nádherný fotbal Bayern hraje, pod Guardiolou to byla nuda, byl to taky válec, ale nuda... Pod Ancelottim to šlo a pod Kovačem průser... Ale jestli mi někdo leží v žaludku víc než je Pepek, tak je to Kovač, to byla hrůza ale...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele