1. kolo
19.09.2020 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Hertha vyhrála v Brémách, Pavlenka inkasoval čtyři góly

Vynikající vstup do sezony zaznamenala berlínská Hertha, která v Brémách nastřílela čtyři góly. Souboj českých reprezentantů tak dopadl výrazně lépe pro Vladimíra Daridu, jenž si připsal dvě asistence, zatímco brankář Jiří Pavlenka inkasoval čtyřikrát.

Domácí nechtějí opakovat loňskou sezonu, při které se zuby nehty zachránili, ovšem začátek soutěže jim nevyšel podle představ. Doma na Wesserstadion chtěli sehrát s Herthou důstojnější partii, avšak soupeř byl mimořádně produktivní.

Vůbec v první gólovce se ocitl po devatenácti minutách polský útočník Krzysztof Piatek, který si dobře naskočil na centr a orazítkoval břevno. Toho ve 31. minutě mohli využít domácí, ovšem Josh Sargent si svojí střelou vylámal zuby na brankáři Schwolowovi. Skóre se změnilo až před koncem poločasu a to rovnou dvakrát. Nejprve zůstal po střílené přihrávce na zadní tyči neobsazený Peter Pekarík a Hertha vedla 1:0. Vzápětí přišla dobrá Daridova přihrávka mezi obránci a pohotové zakončení Dodiho Lukebakia.

Werder musel o přestávce zareagovat a do hry vpustil Leonarda Bittencourta. Nový muž na hřišti se hned přihlásil k velké šanci, po jeho rána balón tečoval Boyata a Schwolow měl co dělat, aby neinkasoval vlastence. Místo potřebné korigace přišel třetí gól Herthy. Darida přihrál do strany Cunhovi a ten střelou k tyči zvýšil. <{r>
V 69. minutě sice Werder snížil na rozdíl dvou branek, ale utkání bylo již plně v režii Berlína. Davie Selke zůstal na malém vápně úplně volný a mohl tak hlavou zužitkovat Augustinssonův centr. Jhon Córdoba měl okamžitě další šanci na navýšení, ale Pavlenka předvedl skvělý zákrok. Poslední slovo měla i tak Hertha a v nastavení už Jhon Córdoba Pavlenku překonal. Hertha zvítězila na Wesserstadionu 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele