1. kolo
20.09.2020 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Lipsko nezaváhalo, Mohuč jede domů se třemi inkasovanými góly

Lipsko nakonec nedalo Mohuči žádnou šanci na dobrý výsledek a na domácí půdě nezaváhalo. Tři body domácím vynesly tři branky, o které se rovným dílem podělili Forsberg, Poulsen a také Haidara. Mohuč se zmohla jen na jediný zásah Jeana-Philippa Matety.

Ono to asi půjde i bez Wernera. Alespoň na Mohuč to stačilo. Lipsko poslalo do hry hráče jako Poulsen, Forsberg nebo Olmo s Kamplem, prostě takové ty stálice, které si na hřišti velmi dobře rozumí. Mohuč naopak dobře věděla, jaký problém musí vyřešit, protože pokud se někdo dal označit jako pravý strašák Mohuče, bylo to právě Lipsko.

Prakticky od začátku Lipsko ukazovalo jasnou herní převahu, větší techniku i herní inteligenci, takže se celkem v pohodě dostávalo do zakončení. Už ve 4. minutě se krásně osvobodil od obránce mladík Dani Olmo, který pak ještě vypálil. Jeho rána směřovala do horního rohu, ale brankář Robin Zentner vytáhl parádní zákrok a jeho ránu zneškodnil.

Lipsko o chvíli později zahrávalo volný přímý kop, k jehož exekuci se postavil obránce Angeliño. Centr se mu povedl parádně a míč posadil přímo na hlavu naskakujícího obránce Marcela Halstenberga, který ale branku přestřelil. Na první gól utkání jsme nemuseli čekat zase tak dlouho, což bylo ostatně vzhledem k aktivitě Lipska celkem jasné. V 16. minutě fauloval mladý Lucemburčan Leandro Barreiro svého soka ve vápně a nařízenou penaltu Emil Forsberg zkušeně proměnil v úvodní trefu.

Bleskurychle mohlo Lipsko zvýšit své vedení o pouhou minutu později, když se k ráně odhodlal Yussuf Poulsen. Jenže jen sledoval, jak míč z jeho kopačky plachtí těsně nad břevno! Chyběly opravdu jen milimetry. Jenže Poulsena to nemuselo dvakrát mrzet, neboť o tři minuty později už se prosadil. Olmo nacentroval míč na jeho hlavu a přesnou hlavičkou Poulsen překonal brankáře Zentnera.

Po půlhodině hry chtělo Lipsko kopat další penaltu a chvíli to vypadalo, že možnou ruku sudí Manuel Gräfe opravdu posoudí jako penaltovou. Nakonec mu ale pomohl videoasistent, který penaltu nepřipustil. Mohuč v prvním poločase prakticky nic nepředvedla a Matetova rána z konce první půle na tom nic nezměnila.

Mateta se ale přesto prosadil. A trvalo mu to jen tři minuty od té doby, kdy sudí Gräfe spustil hodinky. Robin Quaison totiž vymyslel krásnou průnikovou nahrávku na Matetu a francouzský útočník sám před Gulácsim neselhal.

Jenže Lipsko nehodlalo připustit drama a po třech minutách svému soupeři opět odskočilo. Forsberg parádně protáhl míč do vápna mezi několika hráči až na Amadoua Haidaru, který ve skluzu uklízel míč do sítě. Další pozornost brankáře Zentnera si vyžádal rána Daniho Olma, kterou zvládl zpacifikovat. Následně mu pomohla jeho obrana při akci a zakončení Poulsena. Ten zakončoval velmi zajímavě také v 83. minutě, ale míč se snesl jen těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele