základní skupiny - skupina C, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Eljif Elmas (© AFP)

Neapol slaví postup nad Leicesterem. Dvěma góly se pod to podepsal Elmas

Neapol to dokázala! Doma zvládla utkání s Leicesterem lépe, vstřelila mu v úvodu do obou poločasů klíčové branky a přečkala i množství soupeřových šancí. Proto postupuje ze druhého místa dál, zatímco Leicester čeká jen Konferenční liga.

"Lišky" z Leicesteru se na stadionu Diega Armanda Maradony představily v pozici lídra skupiny, kterému stačilo neprohrát. Nůž na krku měli Spallettiho svěřenci, protože Neapol potřebovala k postupu do další fáze vyhrát za každou cenu. A kupodivu se jí to od prvních minut nejprve dařilo. Ačkoli Neapol kosí absence a vážnější zranění u klíčových hráčů, dokázali se Partenopei ujmout vedení už po čtyřech odehraných minutách.

Adam Ounas, který dnes nastoupil v základu možná trochu překvapivě, si připravil míč na levačku a utaženou ranou zpoza obránce propálil brankáře Schmeichela. Hostující kapitán se jen bezmocně ohlédl - k tyči nedoskočil.

Anglickému týmu se postupem času povedlo uklidnit hru a trochu odvážněji se dostat na dostřel brankáře Mereta. Jenže v tom to přišlo. Po pětadvaceti minutách vyslal Piotr Zieliński krásnou průnikovou nahrávkou do úniku Petagnu, který ještě vylepšil pozici pro Eljifa Elmase a mladý záložník v pohodě skóroval.

Jenže Leicester dokázal Neapol velmi rychle a tvrdě vrátit na zem. Jen dvě minuty vydrželo Neapoli vedení o dvě branky. James Maddison se dostal k zahrávání standardní situace a jeho kroucený centr na zadní tyč odrazila obrana Neapole jen k nohám Jonnyho Evanse. Ten propálil všechno před sebou a dal hostům naději.

Ze standardních situací dnes hosté hrozili hodně a povedla se jim i ta následující. Po třiceti minutách hry se totiž k odraženému míči dostal volný Kiernan Dewsbury-Hall a jeho přesná rána zapadla přesně k tyči - 2:2.

O chvíli později ještě ve vápně upadl Jamie Vardy, ale sudí to jako faul nevyhodnotil. I start do druhé půle mohl Neapoli vyjít lépe. Opět po čtyřech odehraných minutách se míč dostal zase k Adamu Ounasovi, jenže jeho rána narazila na perfektní Schmeichelův zákrok jednoruč.

Po pár minutách už ale ani Kasper Schmeichel nestačil. Zkušený bek Giovanni Di Lorenzo procpal míč do vápna na střed, kde si ho zpracoval Eljif Elmas, přehodil před prvním obráncem na silnější nohu a střelou do protipohybu opět rozjásal fanoušky Partenopei.

Jenže Leicester se nehodlal vzdát a opět mohl krátce po inkasované brance srovnat. Jenže to by James Maddison musel ve vápně prakticky sám před Meretem pálit přesněji. Místo toho poslal míč z pár kroků mimo! V samém závěru navíc odmítl vyrovnání mladý záložník Kiernan Dewsbury-Hall, který vystřelil ze slibné pozice několik metrů nad bránu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Dejwa

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele