základní skupiny - skupina B, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Merkur Arena, Graz

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Real Sociedad vyhrál v Grazu, rozhodl opět Isak

Real Sociedad nemohl dlouho otevřít sejf strážený brankářem Jörgem Siebenhandlem a povedlo se mu to až v závěru po jeho obrovské chybě.

Štýrský Hradec se dnes chtěl před vlastními fandy vytáhnout a měl k tomu dobrou příležitost, protože do Merkur Areny přicestoval velmi silný španělský zástupce, Real Sociedad. A o jeho kvalitách se mohli domácí přesvědčit vlastně už po pěti minutách. Portu vracel míč na pravé straně šestnáctky po přetaženém centru z levého křídla do ohně a Jörg Siebenhandl ho nedokázal zachytit. K míči se dostal David Silva a pálil téměř do prázdné, ale na poslední chvíli mu do rány skočil David Affengruber!

O chvíli později obrana domácího týmu zase zaspala a tentokrát Januzaj vysouval do šance největší hvězdu týmu, švédského kanonýra Alexandera Isaka. Ten pálil na přední tyči velmi zdařile, ale brankář Jörg Siebenhandl se jeho akcí nenechal rozhodit a míč vyboxoval. S dorážkou hbitého útočníka si už obránci Grazu poradili.

Domácí nehráli špatně a chvílemi to už vypadalo, že se dostanou do nějaké větší šance, ale velmi často brzdilo jejich nadšení ofsajdové postavení. Až ve čtvrté minutě nastavení se před Isakem otevřela dálnice, kterou Isak nevyužil a pálil nad. Dvě minuty po návratu ze šaten kopal La Real standardní situaci a Januzajův centr jemně tečoval Mikel Merino. Nastřelil ale jen tyč!

Aihen Muñoz si o chvíli později naběhl na levé straně šestnáctky na kolmou přihrávku a pálil pod břevno. Brankář Jörg Siebenhandl byl ale na místě a jeho tvrdou ránu vyrazil nad. Dlouho se La Real nemohl prosadit, až mu k tomu doposud výtečný brankář hodně pomohl. Isak umotal ve vápně dva protihráče a pak vyslal slabou střelu, která domácímu brankáři po velkém podcenění prošla mezi nohama! V samotném závěru byl ještě po brutálním faulu na Lobeteho stojnou nohu vyloučen Jon Gorenc Stankovič.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele