základní skupiny - skupina B, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexander Sörloth (© AFP)

Real Sociedad doma s Grazem jen remizoval

Real Sociedad doma ztratil a se Sturmem Graz si body jen rozdělil. Tím potvrdil, že v lize se mu sice daří, ale pohár už mu tak moc nejdou. A to mohl být ještě rád, že Alexander Sørloth po změně stran aspoň srovnal.

Real Sociedad se v LaLize rozjel a stále je na prvním místě, ale v Evropské lize se dívá na záda Monaku. To chtěl dnes večer změnit a pomoci mu v tom mělo domácí prostředí v duelu proti Sturm Graz. I rakouskému týmu se daří spíš na domácí palubovce, zatímco v pohárech strádá. Proměnit dnešní podvečer v úspěch se pokoušel hned od prvních minut Jakob Jantscher, ale dvojice zkušených stoperů si s jeho rejdy poradila.

Hosté z Rakouska se snažili napadat rozehrávku La Realu a celkem úspěšně se jim to dařilo, ale když už to vypadalo, že jejich střelba bude úspěšná, do hry se na poslední chvíli vložili domácí obránci. První větší šance La Realu ale málem skončila gólem. Ke střele z pravé strany velkého vápna se dostal Portu, který vypálil dělovku mimo dosah gólmana, jenže na jeho místo se postavil David Affengruber a ránu zablokoval na brankové čáře!

Sturm Graz rozhodně nepřijel do Baskicka hrát druhé housle a za své úsilí byl odměněn. Dlouhý míč dostihl Sarkaria a našel parádním pasem před bránu nabíhajícího Jakoba Jantschera. Před ním se o skluz pokoušel Le Normand, ale na míč nedosáhl. Jantscher tak zakončoval do poloprázdné brány a nemohl netrefit.

V první minutě nastavení neuspěl dokonce s dvojitým pokusem Portu. Nejprve jeho akci zablokovali hostující obránci a pak Portu nevyzrál ani na brankáře. La Real měl co zlepšovat a svěřenci trenéra Alguacila si svých chyb byli dobře vědomí. Zabrali totiž hned od začátku druhého dějství.

Po prvních náznacích šancí se dokázali prosadit v 53. minutě. Jeden z Januzajových rohových kopů poslal míč na přední tyč, kde jej prodloužil za sebe obránce Zubeldia. Za ním číhal útočník Alexander Sørloth, který při svých parametrech neměl žádný problém dostat míč do sítě - 1:1.

A tlak Realu pokračoval. Portu mohl střílet, ale volil nahrávku pod sebe na střelce vyrovnávací trefy, který ale z otočky nemířil přesně. Ke konci utkání se sice La Realu povedlo skórovat, když Januzajův rohový kop poslal do sítě Zubeldia, jenže v okamžiku střely stál v ofsajdu, takže jeho branka platit nemohla.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele