předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsko se na startu vyřazovací části Evropské ligy rozešlo s Realem Sociedad smírně

Asi spravedlivou plichtou dopadlo první měření sil v play-off Evropské ligy mezi Lipskem a Realem Sociedad. Španělský klub v Sasku dvakrát odskočil svému konkurentovi, avšak ten v obou případech našel cestu za korekcí skóre. Robin Le Normand a Christopher Nkunku se zapsali na střeleckou listinu v první půli, Mikel Oyarzabal a Emil Forsberg následně ve druhé.

Vstup do tohoto duelu daleko více vyšel hostům, kteří se již v 8. minutě radovali z první branky. Jaksi nešikovně si počínala defenziva domácího výběru poté, co centr z levé strany od Diega Rica propadl v šestnáctce až k Le Normandovi, který pak, i s pomocí teče bránícího Simakana, přelstil brankáře Gulácsiho. Lipsko se od té chvíle do vyloženějších šancí nepropracovávalo s velkou pravidelností, Real Sociedad směrem dozadu působil dobře.

Až ve 30. minutě se německý celek dočkal vyrovnání. Kampl ze středu hřiště uvolnil nalevo Angeliňa, ten svým pasem vybídl v pokutovém území Nkunkua, jenž z ne úplně lehké pozice nasměroval míč hlavou ke vzdálenější tyčce. V podstatě zaslouženě následně dospělo úvodní dějství do nerozhodného stavu, neboť oba týmy si do přestávky žádnou tutovku nevytvořily.

Ani začátek druhého poločasu přitom s sebou nepřinesl nějakou ofenzivní podívanou, který by servíroval divákům jednu povedenou akci za druhou. Čili trefa Mikela Oyarzabala ze 64. minuty přišla na řadu v podstatě zcela nečekaně. Právě on vyhledával od rohového praporku někoho ze spoluhráčů v pokutovém území, tam každopádně zahrál rukou jeho protihráč Gvardiol, sudí Cakir se podíval na video a nařídil penaltu. K té se postavil právě nejúspěšnější šutér mužstva, který zacílil chytře do protipohybu Gulácsiho, jehož tak přelstil bez problémů.

Ani tohle vedení ovšem Real Sociedad neudržel, jeho protivník dokázal opět zareagovat. Již krátce po obdrženém gólu hodlal vyhledávat správnou odpověď Forsberg, jeho dalekonosný pokus nicméně polapil gólman Ryan, v soupeřově šestnáctce pak upadl Nkunku, jenž svedl souboj s obráncem Zubeldíou, v tomto případě se však Cakir k nařízení pokutového kopu neuchýlil. V 82. minutě se ovšem již Die Roten Bullen přece dočkali potřebné odměny.

Nutno ale říci, že Cakirovo rozhodnutí bylo velice přísné, když zapískal do píšťalky ve chvíli, kdy se Szoboszlai ve vápně snažil projít přes Zaldúu, neboť maďarský záložník se možná až příliš ochotně poroučel na zem, přičemž jeho rival se snažil kontaktu spíše vyhnout. Tak jako tak si balón na pokutovou značku postavil Forsberg a nařízenou penaltu v pohodě proměnil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Olmo - Oyarzabal)

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

2 týdny čtvrtek-sobota. Dají to?

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat
Pan.Antonin

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele