základní skupiny - skupina B, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Diop v závěru přisoudil Monacu vítězství v Evropské lize proti PSV

Monaco si napravilo reputaci po minulém nepovedeném výkonu v Ligue 1 proti Lyonu, na evropské scéně zabralo a díky vítězství na půdě eindhovenského PSV se dostalo do samého čela tabulky skupiny B. Ještě minutu před koncem byl stav mezi oběma týmy nerozhodný, v tu chvíli nicméně stačil ještě zajistit radost francouzskému klubu Sofiane Diop.

Hosté se poprvé jaksi osmělili v 11. minutě, ze střední vzdálenosti vyzkoušel připravenost gólmana Drommela technickým pokusem Jean Lucas, avšak výrazněji svého soupeře nevystrašil. V 19. minutě však již knížecí celek gólově úřadoval. Caio Henrique z levé strany vyslal dlouhý pas dopředu, na něj si naběhl Boadu, jenž z blízkosti zamířil do brankové sítě.

ASM působilo směrem dopředu i nadále o trochu nebezpečnějším dojmem, ve 27. minutě se snažil náskok svého mužstva navýšit Volland, Drommel si každopádně s jeho střelou poradil. Vlastně až ve 33. minutě se ozvalo PSV, hlavička Van Ginkela ovšem skončila v rukavicích brankáře Nübela. A nad jeho břevno poté ve 41. minutě vypálil z dálky Götze.

Do druhého poločasu vstoupil nizozemský výběr bezpochyby lépe než do toho prvního, ve 48. minutě se objevil v solidní pozici Carlos Vinícius, nicméně zakončení mu nakonec zablokoval vracející se stoper Maripán. O pár chvil později přece Nübela už přímo zaměstnal z hranice šestnáctky Gakpo, jenomže směřoval balón pouze do míst, kde byl jeho protivník nachystaný.

V 59. minutě došlo na vyrovnání. Gakpo ve středu pole uzmul míč, přihrál ho dopředu, a byť ho jeho spoluhráč Carlos Vinícius nezpracoval ideálně, v podstatě trochu nechtěně nabil právě sbíhajícímu Gakpovi, jenž tvrdě zacílil. Poslední slovo ale řeklo Monaco, a to v 89. minutě, to když Volland uvolnil Caia Henriqueho a po jeho nahrávce ve skluzu skóroval střídající Diop.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Monako tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:3

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele