základní skupiny - skupina D, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dajči Kamada (© AFP)

Eintracht porazil Olympiakos i na řecké půdě, v nastavení rozhodl Hauge

Pokud druhé utkání mezi Royalem Antverpy a Fenerbahce skončí remízou, bude postup Eintrachtu Frankfurt jistou záležitostí. Německý celek dokázal vyhrát i na hřišti Olympiakosu a dal zapomenout na nelichotivou situaci v Bundeslize. Výhru hostů zařídil v nastaveném čase norský šikula Jens Petter Hauge.

Celé utkání odehrál v dresu domácích i český brankář Tomáš Vaclík. Ve Frankfurtu inkasoval tři góly a nyní ho ofenzíva německého celku překonala dvakrát. Olympiakos si v domácím prostředí věřil a navíc Eintracht zrovna v Bundeslize neválí. Jenomže Evropská liga je jiná soutěž a v ní to hostům jde.

Olympiakos ale začal na svém stadionu Georgiose Karaiskakise lépe a ve 12. minutě se ujal vedení. Onyekuru po lajně zavedl balón do šestnáctky, kde zpětnou přihrávkou našel skórujícího Youssefa El Arabiho! Pro Olympiakos to byl snový začátek. Nicméně řecký šampión si vedení dlouho neužil a hned o pět minut později Eintracht vyrovnal. Borré si všiml volného prostoru a ideální načasovanou kolmicí připravil šanci pro Dajčiho Kamadu, který překonal brankáře Vaclíka. Byla to přímo učebnicová akce - perfektní vidění a kolmice Borrého a přesné zakončení Kamady. Po vyrovnání tempo hry opadlo. Řekové pak měli v prvním poločase ještě další možnosti ujmout se opětovného vedení, ale Eintracht pokaždé zachránil brankář Trapp.

Zákroky Trappa byly dost možná klíčovými momenty celého utkání. Olympiakos si toho totiž ve druhém dějství moc nepřipravil a ani Tomáš Vaclík nemusel řešit vážnější okamžiky v šestnáctce.

Dlouho to vypadalo to na konečnou remízu, která by asi byla spravedlivá, jenomže to byl Frankfurt, který naplno využil nastaveného času. Rozeběhnutý Lindström si všiml úplně volného Jense Pettera Haugeho a i když nepřihrál přesně, s pomocí teče se balón dostal k norskému křídelníkovi a ten bez problému trefil odkrytou branku. Eintracht nakonec vyhrál šťastně a je velmi blízko postupu ze skupiny. Pozice Olympiakos v žádném případě není ztracená a rozhodne se ve zbývajících dvou kolech.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Frankfurt tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele