základní skupiny - skupina C, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mahir Emreli (© AFP)

Legia zaskočila Leicester, trefil se Emreli

O překvapivý výsledek se postarala Legia Varšava. Přemožitel pražské Slavie z předkola Evropské ligy zvítězil gólem Emreliho 1:0 a ve skupině C má po dvou zápasech plný počet bodů. Naopak anglický celek má jen jeden a v příštích zápasech proti Spartaku bude muset přidat.

Leicester City byl před zápasem velkým favoritem, byť se čekalo, že Brandon Rodgers udělá změny v sestavě. Pouze na lavičce náhradníků zůstal střelec Jamie Vardy.

Hosté měli první velkou šanci zápasu v 11. minutě, když Miszta podběhl centr od rohového praporku a Peréz poslal balón do náruče polského brankáře. Leicester měl možná mírnější převahu, ale do vedení šli po půlhodině domácí. Amartey se nechal odstavit od balónu a Mahir Emreli přízemní střelou od tyče překonal Schmeichela. Radost v ochozech stadionu Wojska Polskiego nemusela trvat dlouho, protože ve 41. minutě spálili hosté vyloženou šanci. Daka lehce přiťukl balón Ayoze Perézovi a ten při střele podklouzl a nedal ráně patřičnou razanci. Leicester tedy tahal za kratší konec, nicméně Brandon Rodgers nechal do druhého poločasu vyběhnout stejnou jedenáctku. V 51. minutě měla Legia šanci na zvýraznění náskoku a opět to byl Emreli, který nebezpečnou ranou mířil nad břevno.

Svěřenci manažera Rodgerse pak přeci jen zvýšili tempo a vytvořili si dvě zajímavé příležitosti. Nejprve v těžké pozici hlavičkoval Daku a vzápětí stejnou částí těla zakončoval i Vestergaard, v obou případech pak zasáhl brankář Miszta.

Legia držela hubený náskok a v závěru zápasu se musela strachovat. Po Castagneho zpětné přihrávce už překonal Misztu Maddison, ale toho zastoupil na brankové čáře jeden z obránců. Velká šance přišla i na druhé straně. Kastrati se dokázal prosmýknout ke střele a Schmeichel vytáhl fantastický zákrok a balón vytěsnil na tyč. Naděje "Lišek" ještě žily a to i po ložence Pekharta, který přestřelil prázdnou branku. Legia pojistku nevstřelila a v nastavení si oddechla poté, co Maddison trefil jen boční síť. Polský šampión to nakonec dokázal a porazil Leicester nejtěsnějším výsledkem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Legia Slavii vyřadila, Leicester ne -> 1:0 pro Legii

Reagovat
Seydou Doumbia

Wooooooooooow

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
berliner

Jedeme Leicester Tip 0:2 a minimalne 1 Gol Kelechi Iheanacho

Reagovat
berliner

Tak to bude bez Iheanacha ale na tipu si trvam ikdyz to Leicester bude mit tezke a kdyby tam nevyhrali tak bych se taky nedivil ale v nejhorsim pripade to bude remiza

Reagovat
Kapřík

A proto mi tu nechybí editovatelnost příspěvků.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele