čtvrtfinále - odvety
14.04.2022 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Filip Kostić (© AFP)

Barcelona truchlí. Po strhující bitvě jde dál Eintracht

Barcelona nezvládla domácí utkání s Eintrachtem Frankfurt a bundesligového soupeře pustila dál! Camp Nou se stal svědkem něčeho bizarního, protože domácí favorit dostal tři potupné branky a zaslouženě pustil do další fáze německý Eintracht.

První duel mezi Eintrachtem Frankfurt a Barcelonou skončilo poněkud překvapivě remízou a dnes se na Camp Nou hrálo o všechno. Barcelona si toho byla vědomá a nasadila co možná nejsilnější sestavu. Jenže jí to nebylo nic platné, protože hostující Eintracht ji dokonale zaskočil. Ve třetí minutě totiž mladý odchovanec Barcelony García fauloval ve vápně Lindströma a sudí pískal penaltu. K ní se nemohl postavit nikdo jiný než Filip Kostić a Ter Stegen šel na druhou stranu.

Po pár minutách o sobě dala vědět i ofenziva Blaugranas, když si na Dembélého centr naskočil Pierre-Emerick Aubameyang, jenže na zadní tyči v záklonu hlavičkoval až příliš vysoko nad bránu. Na brankáře Trappa si zase nepřišel Ronald Araújo, který z voleje zakončoval odvrácený míč po rohovém kopu. Trapp ho ale skvělým reflexem dokázal vytěsnit mimo tři tyče.

Barcelona sice přidávala na tempu, ale musela si hlídat i zadní dveře. A to jí moc nešlo. Ve 36. minutě totiž Filip Kostić krásným lobem vysunul Rafaela Borrého, který se nerozpakoval a krásnou dělovkou pod břevno nechal Ter Stegena plavat vzduchem zbytečně - 2:0.

Tohle už byl velký šok pro Blaugranas a trenér Xavi musel pořádně přemýšlet, co s ním udělá. A to si ještě jeho brankář musel poradit se střelou Jakiće a zakončením Knauffa těsně před koncem první půle. Tu druhou načal dobře Aubameyang, který se ocitl blízko k hlavičce. Jenže balon v dobré pozici minul. O chvíli později pálil vedle i Filip Kostić.

Trenér Xavi zamíchal s krajními posty a do hry poslal Traorého s Destem, ale jejich nasazení se dlouhou dobu neprojevovalo. Po hodině hry se sudí Dias musel jít podívat na monitor, jestli by náhodou neměl pískat penaltu. Ale nakonec se rozhodl, že to zapotřebí nebude. Jeho píšťalka ale jen o chvíli později zněla znovu. V 67. minutě totiž po nahrávce od Kamady míč skončil u kopaček Filipa Kostiće, který krásnou ranou k tyči nedal Ter Stegenovi šanci!

Barcelona prohrávala doma o tři branky a vypadalo to s ní hodně zle. Koncovka ale byla hodně zajímavá. Šest minut před uplynutím základní hrací doby střídající De Jong posunul míč na Busquetse a ten usměrnil míč do sítě. Jenže se do hry zapojil z ofsajdu, takže sudí jeho gól uznat nemohl.

Aspoň ne ten první. Druhou trefu, tentokrát už v první minutě nastavení, uznat musel. Nádhernou dělovkou Busquets vykřesal teoretickou naději. A to nebylo vše, protože v desáté minutě nastavení po faulu Ndicky sudí Dias pískal ještě penaltu pro Barcelonu. Tu sice proměnil Memphis Depay, ale radost z tohohle gólu asi neměl. Barceloně na postup totiž senzačně nestačil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (332)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele