základní skupiny - skupina D, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Daichi Kamada (© AFP)

Frankfurt viděl dvě penalty, čtyři góly a zaslouženou výhru Eintrachtu

Na první místo skupiny D se po třech zápasech posunul Frankfurt, německý celek doma našel recept na dosavadního lídra z Řecka a Olympiakos Pireus zaslouženě porazil 3:1. Sudí Martins nařídil už v prvním poločase dvě penalty, po jedné na každé straně.

Mezi hostujícími tyčemi nechyběl Tomáš Vaclík a ve třinácté minutě se ohlédl za hlavičkou Kamady, ten ve své první šanci mířil nepřesně, ideálně seřízená mířidla neměl ani ve 20. minutě Santos Borré. Hodně vzruchu přinesla třetí desetiminutovka, vše odstartovala hlavička Borrého a na brankové čáře zákrok Vaclíka. O dvě minuty později pak nestíhal Pape Abou Cissé, fauloval a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Borré - 1:0.

Jenomže pokutový kop byl nařízen i na druhé straně. Hříšníkem situace ze 29. minuty byl Kristijan Jakić, který zahrál ve vlastním vápně rukou a nabízenou příležitostí nepohrdl Youseff El Arabi, brankáři Trappovi nebylo nic platné ani to, že na rozdíl od kolegy Vaclíka vystihl směr střely - 1:1.

V závěru prvního poločasu se do role hlavního hrdiny obsadil Almamy Touré. Ve 38. minutě vyslal povedenou ránu a ta jenom těsně minula cíl, aby ve třetí minutě nastavení vrátil svému týmu vedení. Po rohovém kopu hlavičkoval do břevna Martin Hinteregger, akce pokračovala, domácí předvedli parádní kombinaci a po pasu od Sowa zakončoval Touré do prázdné brány - 2:1.

Čtvrtou změnu skóre nabídla 59. minuta. Z dálky zkusil štěstí Gonçalo Paciência, Vaclík jeho ránu nezkrotil, ani nevyrazil do bezpečí a navíc se nedočkal pomoci od spoluhráčů. Na odražený míč jako jediný reagoval Daichi Kamada, českého reprezentanta obešel a do prázdné svatyně zakončil - 3:1.

Olympiakos prohrával o dvě branky, na větší odpor se nezmohl a nedokázal si vypracovat tlak. Naopak mohl domů odlétat s ještě vyšší porážkou. V 61. minutě si svůj souboj zopakovali Paciência a Vaclík a druhý jmenovaný měl navrch.

Paciência byl hodně vidět a ke slovu se dostal ještě jednou, když v 75. minutě hlavičkoval nad po centru Kostiće. Tečku za zajímavým duelem udělala nepřesná rána Martina Hintereggera.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím dvoječku.

Reagovat
smazaný uživatel

V naprosté většině není dobré cpát se bookmakerum do jejich práce. Ze 16 zápasu prohráli jen 2 favorité. V LM ani jeden . 4 kolo by mohlo být v obou soutěžích výmrdové.

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele