základní skupiny - skupina G, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Robert Andrich (© AFP)

Bayer Leverkusen zůstává první, Celtic po porážce končí

Bayer sehrál s Celticem parádní show a zůstávají mu tři body. Domácí celek musel sice dotahovat vedení skotského soupeře, ale díky skvělému závěru a dvěma brankám záložníka Roberta Andricha dokázal otočit zápas ve svůj prospěch.

Bayer měl výhodu domácího prostředí, lépe rozehrané skupiny a taky aktuální formy. Skupinu totiž před tímhle utkáním vedl a pokud by se mu dnes povedlo vyhrát, zatímco druhý Real Betis by nebodoval, pak by o jeho prvním místě už nebylo sporu. Celtic do tohohle utkání šel z pozice třetího týmu, který na svého soka ztrácel čtyři body.

A rozdíl v kvalitě i přístupu obou týmů byl patrný od prvních minut. Sotva uplynula první desetiminutovka, domácí málem mohli jít do vedení. Zajímavý rohový kop zakončoval hlavou Robert Andrich, jenž z blízkosti pálil jen vysoko nad. Mnohem přesnější byl Paulinho, jehož o gól po centru Diabyho obral perfektní zákrok Cartera-Vickerse, jenž mu míč odpálil na poslední chvíli od nohy.

Tlak, který domácí výběr vyvinul na svého soka, nezůstal dlouho bez odměny. V patnácté minutě totiž Němci zahrávali další rohový kop a na perfektní centr Wirtze si naběhl Robert Andrich. Přesnou hlavičkou k tyči nedal brankáři Hartovi žádnou šanci zasáhnout a Bayer vedl.

Delší dobu se na hřišti nic zajímavého nedělo, až pět minut před koncem zůstali domácí fandové jako opaření. Po kontaktu japonského útočníka Furuhashiho s brankářem Lukasem Hradeckym totiž sudí po nápovědě od videa pískal penaltu! K jejímu zahrávání se postavil Josip Juranović, který si vzpomněl na mistra Panenku a obyvatele Nespek napodobil vyrovnávací trefou značící obrovské sebevědomí.

Domácí mohli opět vést ještě před odchodem do kabin, jenže Diabyho ránu zlikvidoval hostující brankář Hart se stejnou samozřejmostí jako dorážku Paulinha. Po změně stran se hned dvakrát procpal do šance Adli, jenže poprvé upadl v naději, že bude pískána penalta (nebyla), zatímco o pár minut později trefil jen brankáře Harta.

A hned za tři minuty ho to muselo hodně mrzet. Celtic sehrál rychlý kontr po chybě Frimponga, jenž podklouzl při snaze o založení útoku. A Jota krásnou ranou na zadní tyč poslal hosty do vedení!

Jenže to by nebyl Bayer, aby nepředvedl parádní show v samém závěru utkání. Nejprve se musel činit Joe Hart po dvou střelách Amineho Adliho. Osm minut před koncem už ale Bayer mohl srovnat. Wirtz poslal krásný pas do vápna na Amiriho, který nahrál do druhé vlny na Roberta Andricha. Zkušený záložník nelenil a z voleje usměrnil míč za záda brankáře Harta! A to nebylo všechno, protože o pět minut později Wirtz vylepšil pozici pro nehlídaného Moussu Diabyho a ten na penaltě pálil přesně - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele