předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Berat Djmsiti (© AFP)

Atalanta otočila výsledek a Olympiakos porazila 2:1

Vše zůstává otevřené i po prvním duelu italsko-řecké konfrontace mezi Atalantou a Olympiakosem. Hosté se v Gewiss Aréně ujali vedení, když se trefil Tiquinho Soares, ale Atalanta po změně stran dvěma góly Berata Djimsitiho otočila výsledek a vyhrála 2:1.

Bylo to nakonec zasloužené vítězství, protože Atalanta byla jednak aktivnější na balónu a také svého soupeře zasypala pěti střelami na branku, zatímco Olympiakos vyprodukoval jen jednu. Celek z Bergama se dostal do Evropské ligy díky třetímu místu v Lize mistrů, kdežto Olympiakos si vybojoval jarní fázi skrze druhé místo přímo v Evropské lize.

Atalanta chtěla do utkání vstoupit aktivně, ale v 18. minutě jí nemile překvapil Tiquinho Soares. Ten za hranicí pokutového území vystřelil, navíc u toho podklouzl, nicméně balón nasměřoval přesně k tyči Mussovy branky.

Italové se pak snažili o co nejrychlejší odpověď, ale zformovaná obrana Olympiakosu jim k tomu nedávala příležitosti. Naopak hosté mohli zdvojnásobit vedení poté, co Muriel v obrovské chybě namazal Onyekuruovi, který ve stoprocentní šanci netrefil branku.

Ve 37. minutě konečně zahrozila Atalanta a z malého vápna hlavičkoval rovněž mimo Malinovskyj. Italům se před koncem prvního poločasu podařilo vstřelit gól, jenomže jesličky, které Pašalić nasadil Vaclíkovi nemohli být kvůli ofsajdu uznány.

Gian Pier Gasperini na nic nečekal a hned do druhého poločasu nasadil Koopmeinerse s Bogou. Posledně jmenovaný pak v 51. minutě prověřil Vaclíka nebezpečnou střelou. Český brankář musel za další tři minuty tasit zákrok číslo dvě po ráně Malinovskyje a tlak Bergamasci postupně rostl a po hodině hry vygradoval ve dva slepené góly.

Nejprve si v 61. minutě naskočil na rohový kop Berat Djimsiti a hlavou skóroval a o dvě minuty později si stejný hráč udělal opět po rohovém kopu prostor ve vápně a střelou podruhé překonal Vaclíka.

Do konce utkání zbývala půlhodina a na tahu byl tentokrát řecký celek. Olympiakos si ve zbývající čas vytvořil ještě jednu pološanci, nicméně Camara se díky vyběhnutí Mussa do koncovky nedostal. Atalantě se vstřelit pojistku nepodařilo a tak si do Řecka poveze těsné vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 (Muriel)

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
berliner

Reagovat
Pan.Antonin

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele