osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Ukrajinský maršál Malinovskij zavelel k obratu nad Leverkusenem

Fotbalisté Atalanty v prvním utkání osmifinále Evropské ligy porazili na svém hřišti 3:2 Leverkusen. Pod výhru domácích se podepsali především Luis Muriel a Ruslan Malinovskij, kteří se podíleli na všech třech brankách svého týmu. Rozhodující gól měl na svědomí ve 49. minutě kolumbijský kanonýr. Patrik Schick do zápasu nezasáhl kvůli přetrvávajícím problémům s trhlinou ve svalu.

Atalanta si momentální krizi, kterou zažívala v italské nejvyšší soutěži, zachraňovala zápasy v Evropské lize, kde v prvním kole play off snadno přešla přes Olympiakos. Do cesty se jí ovšem tentokrát postavil silný Leverkusen, který se nacházel na třetím místě v Bundeslize. V posledním ligovém kole navíc dokázal uhrát bod s Bayernem. Na Gewiss Stadium tak Nerazzurri nečekal vůbec lehký úkol.

Hned v deváté minutě dostali hosté možnost zahrávat přímý kop z nebezpečné pozice. Charles Aránguiz sice vyprodukoval povedenou střelu, v cestě do sítě jí však zabránila tyč branky Juana Mussa. Záložník z Chile si napravil chuť o dvě minuty později, kdy mu na hranici pokutového území přihrál Florian Wirtz a Musso proti Aránguizově přízemní střele z první neměl šanci. Atalanta dokázala odpovědět ve 23. minutě. Muriel našel ve vápně volného Malinovského, který neomylně zakončil k tyči. Hned o dvě minuty později si navíc oba aktéři role vyměnili, Malinovskij vyslal za obranu Muriela a domácí šli do vedení. Hráči Leverkusenu sice měli míč v držení výrazně více, do zakončení se ale příliš nedostávali a do kabin odcházely týmy za stavu 2:1.

Ofenzivní duo domácích trápilo obranu Leverkusenu také po změně stran. Ve 49. minutě si Malinovskij skvěle zpracoval míč, posunul ho k Murielovi a kolumbijský kanonýr z hranice vápna zamířil přesně. O osm minut později mohl Muriel dokonce završit hattrick, když ho v rychlém protiútoku vybídl ke skórování Remo Freuler. Jenže Lukáš Hrádecký dokázal proti jeho zakončení vytáhnout skvělý zákrok. Naději na vyrovnání vrátil hostům v 63. minutě střelou ke vzdálenější tyči z hranice pokutového území Moussa Diaby - 3:2. Závěrečný tlak však svěřenci Gerarda Seoaneho ve třetí branku přetavit nedokázali.

Atalanta tedy dokázala využít domácího prostředí a dotáhla utkání do vítězného konce. Odveta je na plánu 17. března v Německu.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
Werkrider

1:3

Reagovat
Agnelli

2:2

Reagovat
DidusIneptus

2:3

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele