základní skupiny - skupina B, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Krepin Diatta (© AFP)

Monaco načalo Evropskou ligu dobře, doma skolilo těsně Graz

Monaco si po nevalných výkonech na domácí scéně spravilo náladu alespoň v Evropské lize, doma nejtěsnějším možným způsobem skolilo Graz, a protože v souběžně hraném klání PSV remizovalo doma s Realem Sociedad, dostalo se do vedení tabulky skupiny B. O jeden jediný přesný zásah se postaral Krépin Diatta, rakouský celek na něj už poté zareagovat nedokázal.

Domácí byli po celou dobu přece jenom nebezpečnějším celkem. Pokud chtějí reálně usilovat o postup do jarní fáze této soutěže, představoval pro ně tento duel důležitý artikl, protože právě klub ze Štýrského Hradce je pasovaný do role největšího outsidera. Ve 4. minutě se pokoušel změnit bezgólový stav svou hlavičkou Isidor, avšak hostující bránu jenom minul.

V 17. minutě se dostal do slušné možnosti rovněž Diatta, ani on ovšem neseřídil svoje mířidla správně. Ve 26. minutě se snažil překonat brankáře Siebenhandla z úhlu Gelson Martins, ale mezírku mezi nohama vyběhnuvšího soupeře nenašel. Ve 30. minutě došlo na souboj Gelsona Martinse a Siebenhandla ještě jednou, pokus monackého záložníka ovšem skončil v zámezí.

V podstatě až dvě minuty před obrátkou se osmělil rovněž Graz, a to zásluhou Ljubiče, jenže ten ke své smůle trefil jen brankovou konstrukci. V 60. minutě ještě neskóroval Diatta, jeho střela, tečovaná bránícím Dantem, totiž proplachtila mimo bránu, o šest minut později už každopádně Diatta gólově zaúřadoval, to když hlavou zužitkoval jemný centr Golovina a rozhodl tak o třech bodech pro Monaco.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele