základní skupiny - skupina A, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Borja Mayoral přijímá gratulace od spoluhráčů (© AFP)

AS Řím v rytmu flamenca zlikvidoval Kluž pěti góly

Římané bez potíží odklidili z cesty dalšího soupeře a v béčkové sestavě si s Kluží poradili snadno 5:0. První dvě trefy v dresu nového zaměstnavatele si připsal mladý útočník Borja Mayoral.

Římané chtěli ukázat, kdo bude vládcem skupiny, a ideální šanci k tomu měli dnes večer na domácí půdě. Trenér Fonseca opět likvidoval stereotyp proházením sestavy a Mayorala podporovali například Villar nebo Cristante. A lepší úvod si portugalský trenér snad ani nemohl přát. Už ve druhé minutě se totiž jeho svěřenci poprvé prosadili. Leonardo Spinazzola si na kraji vápna pohrál se svým strážcem, naservíroval krásný balon na penaltu a tam hlavičkoval zcela sám Henrik Mchitarjan. Brankář si sice na míč sáhl, ale vyrazit ho nedokázal.

A Giallorossi nevypadali, že by chtěli nějak zmírnit. Naopak, neustále kombinovali kolem vápna Kluže a nenechávali ji převzít kontrolu nad utkáním. Rumunský celek měl sice několik náznaků šancí, ale góly stříleli domácí.

Ve 24. minutě zahrávalo AS rohový kop, který Jordan Veretout poslal přímo na hlavu brazilského obránce Rogera Ibañeze. Jeho dobře mířenou hlavičku sice brankář Bălgrădean tečoval, ale v cestě do sítě jí zabránit nedokázal - 2:0 pro domácí.

Římané s přehledem kontrolovali průběh utkání a Kluž se musela spoléhat na to, že AS udělá nějakou chybu. I když k ní několikrát skutečně došlo, protože AS si dost často zahrává s nervy svých fanoušků rozehrávkou po zemi od gólmana na střed hřiště, Kluž to nedokázala potrestat. A tak trestalo AS.

Kluž přišla na půlce Římanů o míč, toho se chopil Bruno Peres a elegantně se zbavil dvou obránců na cestě do vápna. V něm našel Veretouta, jehož ránu hostující brankář vyrazil jen k Peresovi. Ten hlavou vrátil do ohně na Borju Mayorala, který z bezprostřední blízkosti propálil vše před sebou. První branka mladého Španěla v novém působišti a velký oddech.

Druhá půle začala logicky mnohem pomaleji než ta první a AS se nikam nehnalo. Dovolilo si vystřídat několik klíčových hráčů a šetřit je před ligovým duelem s Janovem. Další šance jsme se dočkali vlastně až v 75. minutě, kdy musel brankář Pau López zasahovat proti tvrdé ráně zleva. Jasnou převahu "Vlků" však demonstroval Borja Mayoral svým druhým zásahem v utkání.

Psala se 84. minuta, když Peres poslal zprava centr do šestnáctky a hostující obrana jej odvrátila jen k číhajícímu talentu z Realu Madrid. Ten na nic nečekal a pohotově zakončil. Španělé měli dnes hlavní slovo a celé utkání uzavřel individuální akcí Pedro. Střídající mladíček Milanese ho poslal do úniku a Pedro se nemýlil - 5:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Largo

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele