základní skupiny - skupina C, 3. kolo
25.10.2018 18:55 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Girondins Bordeaux 2:1

Zenit Petrohrad dokázal na domácí půdě otočit utkání s francouzským Girondins Bordeaux, i když brzy prohrával a navíc neproměnil penaltu. Ani to ale Zenitu vadit nemusí, protože díky trefám Dzjuby s Kuzjajevem slaví.

Francouzský celek si musel kromě pověstné atmosféry v Petrohradu dávat pozor především na tři útočníky - Maka, Dzjubu a Driussiho. S úkolem tvořit a zakončovat akce Bordeaux na hřiště vyběhli Briand, Otávio a Karamoh. Právě mladý talent byl prvním hráčem, který vymyslel něco konstruktivního. Jeho pas na Brianda měl oči, jenže zkušený kanonýr nezakončil vůbec podle svých představ.

Petrohrad svého soupeře prakticky nenechal vydechnout a vytvořil si konstantní tlak. Domácí obránce Elmir Nabiulin poslal z levé strany zajímavý centr do vápna, kam si naběhl Daler Kuzjajev. Ten však balon ani z dobré pozice nedokázal umístit do brány!

Na opačné straně zahrozili hosté po centru Kalua, který našel ve vápně číhajícího Yanna Karamoha. Mladý talent sice na zadní tyči hlavičkoval, jenže do střely mu skočil obránce Ivanović. Od něj se balon odrazil pryč. O tři minuty později už ale ani Ivanović nestačil. Nádherný pas do vápna poslal po rychlé akci Karamoh a naskakující Jimmy Briand neměl problémy hlavou prostřelit brankáře Lunjova - 1:0 pro Bordeaux.

Zenit se ale nevzdával a znovu útočil. Po Paredesově centru z pravé strany se Mammana pokusil prodloužit míč k volnému Ivanovićovi, který však reagoval pozdě. Pět minut před koncem první půle už to Zenitu vyšlo. Nabiulin dostal hodně prostoru i času k tomu, aby si svůj další postup pořádně promyslel. Vymyslel centrovaný míč do vápna, v němž si Artjom Dzjuba naskočil na balon a srovnal!

Do konce prvního poločasu už se nic vážnějšího nestalo, ale druhá půle začala velmi aktivně. Nejprve pálil z větší vzdálenosti Yann Karamoh a brankář Lunjov měl co dělat, aby ránu vyrazil. Zenit dostal obrovskou šanci na vedoucí branku v 52. minutě, když Otávio ve vlastním vápně fauloval Kuzjajeva. Sudí Brych okamžitě pískal pokutový kop a k němu se postavil střelec první branky. Dzjuba si ale vylámal zuby na brankáři Costilovi!

Samuel Kalu na opačné straně předvedl parádní individuální šanci, jenže jeho zakončení bylo hodně mizerné. Po zajímavé akci Bordeaux se k míči dostal zkušený obránce Maxime Poundjé, který ale odražený míč napálil vedle brány.

Vypadalo to, že se Bordeaux s bodem smířilo a že je s výsledkem spokojené, protože jeho aktivita s každou další minutou upadala. A právě tehdy domácí trestali! Útočník Artjom Dzjuba není jen zakončovatel, ale umí perfektní pasy také rozdávat. V 85. minutě vybídl nabíhajícího záložníka Dalera Kuzjajeva, který si ve vápně poradil a brankáře Costila přehodil - 2:1 pro Zenit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele